העונה בגלל המלחמה אין זרים בלאומית
בגלל זה רואים שחקנים שהיו חתומים בליגה הלאומית משחקים בליגת העל
איירה לי היה חתום במעלה אדומים והגיע לב"ש, ג'ימי הול היה במכבי ראשון לציון ועכשיו משחק במכבי רמת גן, אקיה פרואיט היה בנתניה ועכשיו הוא בקרית אתא ודאקארי טאקר היה ברעננה ועכשיו הוא בהפועל חיפה
ודים כתב:
יש כבר ת'רד ללאומית העונה?!
בכל מקרה אין לי פה איזה סקירה מיוחדץ, רק רציתי לציין שבמקום האחרון כרגע (אחרי 8 מחזורים) נמצאת לא אחרת מאשר מכבי חיפה (!?)
ובמקום הלפני אחרון ראשל"צ (??!)
מילא חיפה שהתפרקה לגמרי ועברה בין כל מיני בעלים והנהלות מאז שרוזן נטש והסגל שלה מורכב מדי.ג'יי שארפ, ברנדון באומן (בן 39) וכל היתר ילידי 2000 והלאה, הרוב בוגרי מחלקת הנוער.
אבל ראשון? הם מתיימרים לעלות ליגה, עם שחקנים מנוסים כמו פיטשון, גלינסקי, עידו שבת.
גם נהריה אגב לא הרבה מעל, אבל לפחות מאזן 4-4.
אגב, אשקלון הם כרגע המובילים עם מאזן 8-1 ומככבים שם קלארק רונזנברג ונמרוד טישמן.
ראיתי העונה את רוב המשחקים בליגה הלאומית פרט למחזור וחצי האחרונים כי לא היה לי זמן, כולל כל משחקי האימון
בנוגע למכבי חיפה נבנתה שם קבוצה מחרידה מלכתחילה אבל זה נראה יותר גרוע ממה שחשבתי.
נבנתה על הנייר קבוצה שהבנויה על הזרים שאמורים להוביל אותה (הגיעו בקיץ ניק הורנסבי שהיה פעם בבאר שבע וקודי ריילי שהגיע לקראת סוף העונה הקודמת למכבי ראשון לציון) והגיעו חברה צעירים שקיוו שיפרצו כמו בן ממן שהיה בנבחרות הצעירות והגיע אחרי עונה אישית לא מרשימה במכבי מעלה אדומים, בקיץ אגב הוא נראה נפלא וגם בטרום עונה השני כשהוא קולע לא רע משלוש ומשחק באופן מאוד מגוון והוא התחזק מאוד מבחינה פיזית והייתי בטוח שהוא בדרך לעונת פריצה משמעותית. גם עמית מנחם שמתחיל עונה שלישית בבוגרים של הקבוצה היה בקיץ סבבה וכרגע נראה לא משהו בכלל. רון כהן שהגיע במסגרת הכרטיס הכפול מהפועל גליל עליון נראה כביכול יחד עם עמית אלון כמו השחקנים המובילים של הקבוצה מהקו האחורי אבל גם הוא כרגע למרות מספרים מרשימים לא מספיק טוב לדעתי (אני כן אציין שנגד רחובות ורמה"ש במשחקים האחרונים הוא לא שותף). עמית אלון שחזר למכבי חיפה מאוד מאוד לא יציב בייחוד בקליעה לשלוש שהיא נשק משמעותי אצלו מאוד וכרגע גם לא מספק את הסחורה.
הותיקים של הקבוצה הם די ג'יי שארפ שכבר כמה שנים לא מספיק טוב ובאמת שכל זריקה שלו שנכנסת מפתיעה אותי כי הוא באמת משחק לא טוב וברנדון באומן ששיחק בהכנה עם הקבוצה ב2-3 המשחקים האחרונים והצטרף רשמית לקבוצה לא מזמן ונראה בסדר יחסית לקבוצה. גם אין שם באמת עומק שהגבוה המחליף הוא אופיר גולדשטיין שלא מספיק טוב לרמה הזאת, איילון ששון שהוא סביר מינוס ושלו הר אבן שלא נראה שמצליח לעשות את הצעד קדימה מהליגה הארצית ללאומית גם בעונה בלי זרים.
מכבי ראשון לציון היא מקרבה מפתיע ולא מפתיע.
מצד אחד יש להם סגל סופר עמוק ובקו האחורי שניים מהישראלים הכי טובים בליגה בפער (שלו לוגשי וגל גילינסקי) ועומק לא רע שם עם עידו שבת, אריאל דרעי, עומר שדה ולאחרונה הצטרף גם דנאל כוזהינוף. הבעיות מתחילות בקו הקדמי והן קשות, בקיץ היה ג'ימי הול שהוא משחק כמעט 30 דקות בממוצע למשחק והיה נראה שעמדה 5 סגורה, פאסט פורוורד מלחמה ונוצר שם בור שהיה שחקן אחד למלא והוא רביב פיטשון שמבחינת רמת כדורסל כבר שתי עונות נראה שהשיא שלו מאוד מאחוריו ובנוסף הגבוה השני היה מאור נקרשביץ שהוא יותר קרוב לעמדה 3 ועם זה ראשון הייתה אמורה לשחק וקבוצות חגגו מולה, השחקן היחיד בסגל שיש לו סייז ובליגה הנוכחית יכול לשחק בקו קדמי הוא בן עברי שמגיע אחרי עונה אישית לא רעה במעלה אדומים אבל הוא פצוע מתחילת העונה ולא שיחק (וצריך לומר שהיה לא רע בהכנה) ניסו להביא שחקנים כמו סלאבה שפובל ששיחק בהפועל אשדוד/מבועים בליגה הארצית ואיגור נסטרנקו חזר לשחק בקבוצה אחרי שלא היה חלק מההכנה.
בנוסף אני לא כל כך מחזיק מגורקה ברמת המאמן.
כרגע זה נראה שלמרות פתיחה מחרידה ראשון מתייצבת ועומדת מעל הקו האדום, עם מאזן זהה לצפת ועקפה אותה.
אשקלון זה סיפור מעניין כי זאת עונה שלישית ברציפות שהם פותחים מאוד מאוד חזק.
יש להם סגל טוב מאוד לליגה, אליעד טל הפך למפלצת ברמת הליגה הלאומית גם כשהזרים שיחקו (היה מדהים בהכנה וגם ובפתיחת העונה הזאת), נמרוד טישמן נראה כמו שקיוו בראשון לציון עונה שעברה וניצח במאני טיים העונה לאשקלון 2-3 משחקים לפחות. יש להם את צמד המתאזרחים הותיקים רוזנברג וארמסטרונג שלא הייתי בטוח אם יחזרו או לא לארץ וגם לדעתי לא שיחקו דקה בטרום עונה ב' והם תוספת כח סופר משמעותית לקבוצה, עמית שדה הגיע מנחל שורק מהליגה הארצית ונראה שלאט לאט מצליח להשתלב, אגמון מהנוער של מכבי תל אביב לא יציב אבל נראה סביר לגמרי ומתחת לסל יש להם את אייזנהרט ופוקס הנגרים (פוקס נגר קיצוני) אבל בליגת הגמדים זה מאוד משמעותי ועוזר לקבוצה. משחק אחרון פירקו את גלבוע/גליל 40 הפרש. השאלה הכי גדולה עם אשקלון זה א' האם סוף סוף לא ייכשלו במאני טיים והאם נחום סגל יצליח לשרוד עונה שלמה בקבוצה.
עוד כמה קבוצות מעניינות שאין לי כח לפרט בני כפר קאסם שלמרות על הנייר עם הסגל החלש בליגה על הנייר נראית סבבה לגמרי, קרדיט להירשוביץ ובייחוד הייתי שם לב לקאמבק האדיר של יניב סולומון שעדיין מראה כמה הוא ישראלי טוב בליגה הזאת למרות כל מה שעבר
עירוני רעננה שנראה שהסגל היקר שנבנה שם בינתיים מתחבר לא רע
מכבי רחובות בניצוחם של עומר בן דוד, טל פלד וג'וש פרוינד שנמצאים במקום ה2-3
אליצור שומרון עם לא מעט בוגרי מחלקת נוער של מכבי תל אביב (מאוד נוח לשחקנים אני מניח שהקבוצה משחקת בגני תקווה)
שחקנים מעניינים שהייתי שם אליהם לב לפי קבוצות שלדעתי שווים ניסיון בליגת העל עונה הבאה (לא אכתוב על שחקנים שהיו כבר כמו לוגשי)
שחר דורון (שומרון) - נותן בינתיים עונת בכורה סופר מרשימה וכנראה השחקן הכי חשוב של הקבוצה, כי הקבוצה כרגע עם שלושה הפסדים לעומת ניצחון אחד בלעדיו
יובל לוין (שומרון) - אחרי אליפות U20 מצוינת ממשיך את המומנטום
אליעד טל (אשקלון) - השחקן אולי הכי טוב בליגה, מעמיד מספרים מפלצתיים
מקסים רומנוב (צפת) - נהנה בליגת הגמדים שלנו, אבל באמת נראה אחלה עם משחק מגוון, סייז ואתלטיות מרשימה
טל פלד (מכבי רחובות) - נכון שאמרתי שאני לא אכתוב על שחקנים שכבר היו בליגת העל, אבל באמת שהעונה הוא נראה שונה וכאילו הוא בא לטרוף מאוד נהנה ממנו (קולע כמעט 50% לשלוש)
ג'וש פרוינד (מכבי רחובות) - שוב חורג ממה שאמרתי אבל זה בעיקר כי אין קשר בין פרוינד האנמי שירד ליגה באשדוד לעומת השחקן הנפלא ששיחק בשנתיים האחרונות ברחובות
עומר פולג (אליצור נתניה) - הלידר של הקבוצה, מראה יכולות באמת מרשימות ולא מפחד לקחת את הכדור
אלון מיכאלי (אליצור נתניה) - ראינו שהוא שחקן מיוחד באליפות U18, נראה באמת אחלה גם בלאומית ומשיג נקודות בדרכים מגוונות
אריאל אייזיק (אליצור נתניה) - אחלה סייז, אחלה קליעה, אחלה שומר. מרגיש שהשתפר משמעותית מעונה שעברה אם ימשיך ככה יש לשחקן עם סט התכונות שלו אופציה למקום בליגה הראשונה.
רון כהן (מכבי חיפה) - הראה ניצוצות בקצת דקות שקיבל בגליל, מאוד אוהב את השחקן ולדעתי יש לו את זה גם מעבר לליגה הלאומית
אפי טיומקין (בני כפר קאסם) - העונה אחרי כמה עונות שלא התקדם נראה יותר יציב, אם ישמור על זה לאורך העונה שווה אולי הזדמנות
זיו וייסמן (גלבוע/גליל) - מגיע אחרי עונה אישית טובה בקבוצת הבת של גלבוע בארצית, התחיל את ההכנה באיחור לדעתי בגלל פציעה ואת העונה התחיל גם כן באיחור בגלל פציעה. שיחק שלושה משחקים, קולע באחוזים נפלאים ונראה כמו אחד הישראלים המובילים בגלבוע וניצח משחק כמעט לבד מול נהריה בקאמבק מטורף של הקבוצה.
דניאל גואטה (גלבוע/גליל) - עוד שחקן שממשיך מומנטום טוב מהקיץ, בגלבוע רצו מאוד שימשיך אצלם ובינתיים הוא בין השחקנים המובילים העונה
יניר בנימין (מעלה אדומים) - מכונת ירייה לשלוש ושחקן מאוד טוב לדעתי, קולע העונה 42.5% לשלוש וזורק לא מעט. השאלה אם במקום שנוח כרגע והאם יכול להצליח במקום אחר, עונה שעברה באשקלון לא הרשים וחזר למעלה אדומים
רועי אבנרי (מעלה אדומים) - סייז וקליעה מצויינת לשלוש, נראה טוב
דור ענבי (א.ס. רמת השרון) - אחד משני שמות שמאוד התלבטתי אם להכניס את לרשימה או לא כי כבר כמה עונות שהוא בלאומית ולא מרשים יתר על המידה, הוא שחקן בלאומית בעמדה 4 שמעדיף לצאת החוצה ולזרוק ופחות מתחבר למשחק פיזי ולא היה קולע מספיק טוב, העונה הוא נראה בשיפור משמעותי בכל האספקטים בייחוד במשחקים האחרונים.
עומר בן דוד (מכבי רחובות) - השם השני שהייתה התלבטות לגביו, הוא השחקן הכי טוב העונה במכבי רחובות וכבר כמעט קבע טריפל דאבל לפחות פעמיים, הבעיה שהוא אנדרסייז ללא קליעה.
עוד כמה שמות שחבל שלא נראה העונה או עוד לא ראינו ויכלו להיכנס לרשימה: עומר שפר (רמה"ש) בן אונצ'ה (נהריה) שניהם נפצעו וסיימו את העונה, מאוד כאב לי על עומר שפר כי נראה שהעונה הייתה אמורה להיות הפריצה ונראה שברמה"ש רצו לתת לו את המפתחות. וניב למפרט (גלבוע/גליל) שאמור לחזור בכל רגע מפציעה שהשביתה אותו מעל שנה
יש שמות שאני מאוד מאמין בהם כמו אליעד טל ושחר דורון ויש כאלה שפחות כמו אבנרי, גואטה וטיומקין אבל אני חושב שכל אלה שמות שכדאי לכל הפחות לעקוב אחריהם מבחינת פוטנציאל