סאבוניס כתב:
אטט, בחיי שלא מבין את ההתנגדות הנחרצת שלך לוונדל קארטר ג'ר.
סנטר צעיר ("בטיימליין"), על חוזה סופר נוח (בסביבות ה-10 לעונה לשלוש שנים), שנתן בשנתיים הקודמות באורלנדו משהו באזור ה-15 ו-10, עם טרו שוטינג של 60% פלוס. לא, הוא לא שומר גדול (כן סביר בעיני) ולא מגן טבעת טוב במיוחד. אם הוא היה, החוזה שלו היה בסביבות ה-25 מיליון פלוס לשנה. אבל הוא כן גוף גדול (120 קילו) שאין לת'אנדר, וגם ריבאונדר טוב, שזה מרכיב משמעותי ביכולות של סנטר הגנתי.
לא ברור לי איך אפשר להגיד שהוא לא עדיף (משמעותית) על הוויליאמסים -- ג'יי וויל (3.5 נקודות למשחק העונה ב-52% טרו שוטינג) וקנריק (חמוד, אבל 1.98, ו-95 קילו, שלוקח פחות מ-5 ריבאונדים פר 36 דקות בקריירה ולשחק איתו כסנטר בפלייאוף זה התאבדות). האם ג'יי וויל יותר טוב הגנתית? יש מצב, אבל זה לא שהוא מגן טוב על הטבעת (0.2 חסימות למשחק בשתי העונות שלו ב-נבא, למרות שזה קצת מטעה, כי הוא יותר בעניין של לסחוט עבירות תוקף). ובהתקפה, ההבדל בינו לבין קרטר הרבה יותר גדול מאשר בהגנה. אגב, קרטר על 44% משלוש העונה. מדגם קטן של 16 משחקים, אבל לכל הפחות הוא יכול לתת את הריווח שג'יי וויל נותן והת'אנדר כל כך מקדשים אותו, פלוס מגוון של אופציות נוספות.
קרטר לא אמור לעלות הרבה בהתחשב בזה שאורלנדו אותתו שהם רוצים להעביר אותו (לא צריך לוותר בשבילו על גידי למשל). מעריך שפוקו, מאן, ואולי איזו בחירה (סיבוב ראשון מאוחר או כמה סיבוב שני, שיש לת'אנדר כמו חול על שפת הים). הוא גם לא יוצר לת'אנדר שום התחייבות כלכלית משמעותית ארוכת טווח שתפריע למהלכים אחרים. אם ממש לא יהיו מרוצים ממנו, לא תהיה בעייה לנייד את החוזה שלו הלאה ומאמין שגם יהיה לו ערך בניסיון להשיג שחקן טוב יותר אם זה הכיוון. בקיצור, לדעתי יש כאן רק אפסייד בלי שום סיכון.
כן, הייתי מעדיף את נאז ריד עליו, אבל הוא שחקן הספסל המרכזי של מינסוטה, שרואים בעצמם קונטנדרית ולא ייתנו לו ללכת.
נאז ריד באמת היה מושלם ברול הזה אבל הוא אכן ממלא אותו במיניסוטה,
שנראים (לפחות במעט המשחקים שאני ראיתי) כל כך יותר טוב איתו מאשר עם גובר.
ההתנגדות שלי לקארטר ג'וניור היא לא נחרצת (או לפחות לא מתכוונת להיות).
אני לא מכיר אותו מספיק טוב כדי להיות נחרץ... ואתה מצליח ליצור כאן קייס טוב עבורו,
אבל אני מעדיף סנטרים עם הגנה טובה הרבה יותר + קליעה טובה יותר משלוש (המדגם העונה קטן מדי מכדי לקחת ברצינות, בייחוד עם האחוזים העונה מהעונשין)
ואני חושב, בניגוד לדעה הרווחת בפורום, ש-OKC צריכה להיות זהירה עם הבחירות שלה.
מה שאני ראיתי במשחק מול מיניסוטה הוא שלא מעט מהרול-פליירס שלהם מוגבלים התקפית,
שיש המון עומס על SGA, בייחוד כשמצליחים לעצור את ג'יי-דאב (מקדניאלס עשה עבודה מצוינת).
חבל מבחינתי ש-OKC לא היכו בחלון ההזדמנויות (האולי דמיוני) שהיה עם מרקאנן, לפני שיוטה פרצו שוב עם סדרת משחקים מצוינת.
הוא אולי השחקן היחידי שאני יכול לחשוב עליו שעוזר עם בעיית הריבאונד וגם משפר את הריווח ויצירת המצבים.