sheky כתב:
מבין מה אתה אומר...
אני לא חושב שהם פייבוריטים לקחת את המקום הרביעי, אני חושב שמיאמי וקליבלנד (אולי גם הניקס?) קבוצות טובות יותר גם עם סיאקם בשורותיהם אבל הם בהחלט בתחרות על המשבצת הזאת.
אני פשוט חושב שלשלם 3 בחירות סיבוב ראשון על שחקן סף אולסטאר שחתום לחצי שנה זה קצת הרבה בהניתן זה שהוא לא באמת אמור להקפיץ אותם מדרגה (לפחות לדעתי).
אני לא חושב ש3 בחירות סיבוב ראשון הן עד כדי כך חשובות לאינדיאנה להשתפר כי בתכלס הסיכוי להוציא באחד מ3 הבחירות האלו (אף אחד מהן לא צפויה להיות בעשיריה הראשונה) שחקן ברמה של סיאקם הוא מאוד נמוך, אבל אני כן חושב ש3 בחירות סיבוב ראשון זה מטבע ששווה להוציא על השכרה לחצי שנה של שחקן שלא בהכרח אמור לשפר אותך מדי.
מעבר לזה, לפי realgm סיאקאם יוכל לקבל הקיץ מאינדיאנה 247 מיליון ל5 שנים או 81 מיליון לשנתיים... אם יש שוק לסיאקאם אז אני מניח שהוא לא יסכים לחתום על 81 לשנתיים אלא על 247 ל5 שזה בעייני חוזה מאוד בעייתי לאינדיאנה במצבה הנוכחי ובהתחשב המעמד של סיאקם בליגה (מותק של שחקן, באמת , אבל שחקן על גבול האולסטאר).
בקיצור - אני לא חושב שזו טעות ענקית, אני סתם לא מבין את המוטיבציה של אינדיאנה בבזבוז נכסים (שבתכלס גם ברוס בראון עם חוזה לעוד שנה ב23 מ' זה נכס) על שחקן שבמקרה הרע יהיה פה חצי שנה ויעשה את ההבדל בין סיבוב ראשון לשני (שזה נחמד, אבל באיזה מחיר?) לבין שחקן שבמקרה הטוב יהיה צלע שלישית בקונטנדורית עוד שנתיים-שלוש (לא מאמין שהוא והליברטון אלו מספרי 1 ו2 מספיק טובים לקונטנדורית).
למה, מה זה כבר שלוש בחירות סיבוב ראשון? אחת מהן תהיה של אינדיאנה בדראפט הקרוב; השנייה גם מאותו דראפט, ותהיה *הגרועה מבין* הבחירות של יוטה, יוסטון, הקליפרס או התאנדר. כלומר, בחירה אחת באזור תחילת העשרים ואחת נוספת בשלהי הסיבוב הראשון - ובדראפט שנחשב לחלש, כאמור.
בחירה נוספת תהיה של הפייסרס בדראפט 2026 ועוד לא נתקלתי בפרטים עליה.
הפייסרס אומנם בוחרים טוב בדרך כלל, ועדיין - כמה צעירים הם כבר יכולים לצרף לאורך פרק זמן רציף? זו אולי דוגמה אנקדוטלית, אבל בשלושת הדראפטים האחרונים הם בחרו, בין היתר, בכריס דוארטה (14), מתורין (6) ובן שפרד (26). שלושה שוטינג גארדים...
אז אומנם לא היה להם מאגר בחירות כמו של התאנדר, אבל עדיין היה להם צורך באיזשהו מהלך קונסולידציה.
בכל אופן, אתה מסכים שזו לא החשיבות של הבחירות עצמן, אלא היותן מטבע עובר לסוחר בליגה, ושהיה עדיף להוציא אותן על שחקן אחר...על מי בדיוק? הפייסרס היו זקוקים בעיקר לחיזוק בעמדות 3-4, כשלדעתי הם מרגישים די נוח עם נסמית בסמול, אבל ניחא. מי כבר זמין כרגע *וברמה של סיאקם*?
אתה מדבר על "בזבוז נכסים", אבל גם להגיע לדראפט 2024 עם שתי בחירות סיבוב ראשון במחזור חלש, זו דרך פעולה שעשויה להתברר כבזבוז. אולי עד אז היו צצות אופציות נוספות (החוזה של בראון היה נותר סחיר בגלל אופציית הקבוצה שבו), זו כבר ספקולציה, אבל הנה קביעה לא ספקולטיבית כלל: סיאקם כבר לא היה נמנה בין האופציות הללו, בין אם היה נשלח לקבוצה אחרת, או פשוט מסיים את העונה (ואת החוזה שלו) במדי הרפטורס. שלא לדבר על יתרת העונה הנוכחית, לרבות הפלייאוף, כהזדמנות מפוספסת להתחרות ברמות הכי גבוהות שאפשר להגיע אליהן.
לגבי סוגיית ההשכרה, סביר להניח שאינדיאנה הוציאה את העסקה לפועל לאחר שנוצרה הבנה מספיק טובה שסיאקם מעוניין לשחק עבורה (הגיוני, מי לא ירצה לשחק לצד האלי) ושיחתום מחדש אם יקבל את המקס שמעוניין בו. כך שהסוגייה היא אכן היקף החוזה הבא שלו, וכאן אני מסכים שמדובר בחוזה מרתיע, אבל זה המחיר שקבוצת שוק בינוני צריכה לשלם בשביל להשיג חיזוק משמעותי שכזה.
ובחזרה למחיר שאינדיאנה שילמה לטורונטו - דווח שהן נכנסו כבר למו"מ שלישי ביניהן, אז אני חושב שאפשר להניח בבטחה שבפעמים הקודמות, יוג'ירי ניסה לחלץ לפחות אחד מבין מתורין, ג'ראס ווקר או אייזיאה ג'קסון. שחקנים בעונות 1 עד 3 שלהם, שאינדיאנה כבר בחנה מקרוב החל מאימוני טרום-דראפט ועד עכשיו, ולפיכך כנראה שמעריכה יותר מעוד נכס ספקולטיבי.