סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 5:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:34 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
שאלה אולי יותר חשובה ממיטוט החמאס מול חטופים היא האם צה"ל מסוגל למוטט את החמאס? כרגע אנחנו לא שומעים על הישגים חדשים בכיוון. מישהו מבין מה התכנית של צה"ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:35 pm 
Junior

sheky כתב:
זה שונה כי אתה רשמת
ציטוט:
התעצמות המחאות בעניין והפיכתן למחאות ציבוריות שקוראות להשבת החטופים בכל מחיר, כולל עצירת המלחמה, השארת החמאס כריבון בעזה ושחרור כל האסירים הביטחוניים מהכלא, והגיבוי שהתופעה הזאת מקבלת מהתקשורת הישראלית, הן בשתי מילים - על הפנים. בחמאס מתמוגגים.

זה לא מה שהם דורשים וזה גם לא מהודהד בתקשורת. הם דורשים להשיב את החטופים עכשיו.
זה כמו שאני אגיד שמי שמתנגד להחזרת החטופים עכשיו הוא תומך במיטוט החמאס על חשבון מות החטופים.

שמעתי כמה משפחות חטופים (כמעט כל משפחה ששמעתי אמרה את זה אבל מודה שלא שמעתי המון) שמדברות על זה שזה לא הגיוני שעזה מקבלים סיוע הומניטרי והחטופים שלנו אפילו לא נבדקים עם הצלב האדום. אני די בטוח שהסיוע ההומינטרי לעזה זה נגד דעתם של רוב המשפחות...

בוא נחלק זאת כך:
1. משפחות החטופים קוראות להחזיר אותם עכשיו. לא כסיסמה, אלא כדרישה לממשלה שבאה לידי ביטוי בהפגנות שלאט לאט צוברות עוד ועוד תומכים, כולל מול ביתו של נתניהו, ואפילו שמעתי שהתחילו לחסום כבישים.
2. החמאס מבהיר שבלי עצירת המלחמה עם ערבויות בינ"ל והשארתו בשלטון בעזה פלוס שחרור כל האסירים מהכלא - אין בכלל מה לדבר על עסקת חטופים. כלומר אין דרך אחרת להחזיר חטופים.

המסקנה הלוגית המתבקשת: המשפחות מבינות מהו המחיר להחזרת החטופים, ודורשות מהממשלה לשלם אותו.
אגב, לפי אותה לוגיקה בדיוק, ברור שהמסקנה היחידה בקשר למי שמתנגד ל"החזרתם עכשיו" (כאמור, לא במנותק ממה שציינתי לעיל) היא שהם תומך במיטוט החמאס על חשבון מות החטופים. אי אפשר לברוח מזה.

אבל גם לא לוגית: כמו שאמרתי שמעתי כמה וכמה אנשים מהמחאה מתראיינים שקוראים שחור על גבי לבן לעצור את הלחימה, כי: (א) רק כך ניתן יהיה להחזיר את החטופים מבחינת דרישות החמאס (ב) הלחימה לא עוזרת בהשבת החטופים אלא הורגת אותם (ג) את החמאס תמיד נוכל לתקוף גם בעתיד, אבל לחטופים אין זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:38 pm 
Hall of Famer

אגב, לגביי טענת ה"תמיד נוכל לתקוף מחדש את החמאס בעתיד כשיקרה משהו":

- אנחנו לא יודעים מה המחיר שנשלם כשהמשהו הזה יתחיל (ע"ע 7/10)
- אם זה לא יהיה משהו שדומה ל-7/10, לא תהיה לנו לגיטימציה בינ"ל לעשות את מה שעושים עכשיו ברצועה
- מי שחושב שישראל תוכל פתאום לפתוח במתקפת פתע על חמאס שוגה. החמאס לא טיפשים, והם ידרשו ובצדק מבחינתם ערבויות בינ"ל מכאן ועד הירח ע"מ למנוע מישראל לתת להם מכת פתע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:42 pm 
Junior

Ketchup כתב:
שאלה אולי יותר חשובה ממיטוט החמאס מול חטופים היא האם צה"ל מסוגל למוטט את החמאס? כרגע אנחנו לא שומעים על הישגים חדשים בכיוון. מישהו מבין מה התכנית של צה"ל?

אני חושב שקודם כל צריך שנגדיר מה זה מיטוט החמאס...
כאילו כל עוד הנייה חי ועשיר, החמאס לא יכול לחזור לחיות? נוכל למוטט את היכולות בלי מכשול תת קרקעי ממצריים?
אפשר להחזיר אנשים לצפון אחרי שראינו באיזה קלות החיזבאללה יורה על אזרחים בלי שהוא נפגע כמעט? זה חלק מיעדי המבצע?

כמו שקטשופ אמר - בוא נתחיל בלהבין מה אומר "מיטוט החמאס" ומה היעד המדיד פה (או סוג של מדיד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:44 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
בוא נחלק זאת כך:
1. משפחות החטופים קוראות להחזיר אותם עכשיו. לא כסיסמה, אלא כדרישה לממשלה שבאה לידי ביטוי בהפגנות שלאט לאט צוברות עוד ועוד תומכים, כולל מול ביתו של נתניהו, ואפילו שמעתי שהתחילו לחסום כבישים.
2. החמאס מבהיר שבלי עצירת המלחמה עם ערבויות בינ"ל והשארתו בשלטון בעזה פלוס שחרור כל האסירים מהכלא - אין בכלל מה לדבר על עסקת חטופים. כלומר אין דרך אחרת להחזיר חטופים.

המסקנה הלוגית המתבקשת: המשפחות מבינות מהו המחיר להחזרת החטופים, ודורשות מהממשלה לשלם אותו.
אגב, לפי אותה לוגיקה בדיוק, ברור שהמסקנה היחידה בקשר למי שמתנגד ל"החזרתם עכשיו" (כאמור, לא במנותק ממה שציינתי לעיל) היא שהם תומך במיטוט החמאס על חשבון מות החטופים. אי אפשר לברוח מזה.

אבל גם לא לוגית: כמו שאמרתי שמעתי כמה וכמה אנשים מהמחאה מתראיינים שקוראים שחור על גבי לבן לעצור את הלחימה, כי: (א) רק כך ניתן יהיה להחזיר את החטופים מבחינת דרישות החמאס (ב) הלחימה לא עוזרת בהשבת החטופים אלא הורגת אותם (ג) את החמאס תמיד נוכל לתקוף גם בעתיד, אבל לחטופים אין זמן.

אבל כמו שאמרת, החמאס אומר ככה כי הוא מקבל סיוע הומניטרי ואספקה. מה יקרה אם ישראל תחתוך את הסיוע? מה אם ינסו ללחוץ בדרכים דיפולומטיות? להציע הצעות אחרות?
אני ממש לא מסכים איתך שאלו המסקנות הלוגיות של שתי הטענות.
אבל כמו שרשמתי בעבר, זה לא יהיה הדבר הראשון שאני ואתה לא מסכימים עליו :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:53 pm 
Junior

אמרת דבר נכון והוא שהעובדה שהורדת הלחץ על הסיוע שנכנס לרצועה פוגעת ביכולת שלנו להחזיר חטופים. השאלה היא אם ניהול המלחמה בלי סיוע ובעיקר לגיטימציה אמריקאית הוא דבר פרקטי. ברמה האישית מצדי שכל העזתים ירעבו למוות תחת מצור ישראלי כבד, אם לא הלחץ האמריקאי.

אבל שוב, לא הייתי צריך לבסס את הטענה שלי על מסקנות לוגיות בלבד כי פשוט שמעתי אותם אומרים זאת בקולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 4:56 pm 
Hall of Famer

אם נעשה זום-אאוט, אני לא חושב שחשבו ברצינות לפני 3 חודשים (נניח כשבועיים לתוך המבצע, כש"עיכלו את המתרחש") כשנגיע למצב כזה היום מבחינת כמות החטופים שעדיין נותרו ומידע שיש (או למעשה כנראה שאין) לנו אודותם, כשפאקינג אחרי למעלה מ-100 יום עדיין מקווים שאיזה משלוח תרופות עמום יגיע ליעדו.
אחת השאלות למשל זה איך לא מוצה כל העניין של האזרחים הזרים? לכאורה היה נראה בהתחלה שהשיחרור שלהם הוא "עניין של מה בכך". מה השתבש שם? האם עדיין יש ציר רלוונטי שכזה היום? האם אותן מדינות פשוט "ויתרו"? איך הגענו למצב הזה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 5:02 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
השאלה היא אם ניהול המלחמה בלי סיוע ובעיקר לגיטימציה אמריקאית הוא דבר פרקטי.

השאלה אם זה באמת אחד על חשבון השני... אני לא יודע כמה מתוך המצב עכשיו זה הכרח וכמה זה פוליטיקה בין המדינות (ואולי חוסר אמון מצד האמריקאים בממשלה הנוכחית).
בעיני זה בלתי נתפס שאנחנו מזרימים סיוע מבלי שנציגי הצלב האדום פגשו את החטופים. אני לא מבין איך הדבר הזה לא מהודהד בכל העולם ושהוא לא קו אדום מצד ישראל. אני לא מאמין שזו רק אנטישמיות קלאסית.
עצם העובדה שישראל לא אומרת לכל העולם "סבבה, נכניס סיוע הומניטרי אבל רק ברגע שנקבל אות חיים מכל החטופים" זה מחדל ענק.

יש לך פה לא מעט הנחות מהשלב של "שחרור החטופים עכשיו" עד לשלב "בתמורה לשחרור כל האסירים ועזיבת החמאס בשקט" שלדעתי הן גם לא מחויביות במציאות וגם לא בהכרח נכונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 5:15 pm 
Junior

אני משוכנע שניסו את זה, רק שגילינו שאנחנו הרבה יותר קטנים וחלשים ממה שחשבנו קודם, ושעוד נגלה בהמשך כשביידן יכפה עלינו לסיים המלחמה מוכים וחפויי ראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 5:32 pm 
Sophomore

אני חששתי שבלי תמיכה אמריקאית ישראל תתקשה עם החמאס, עכשיו נראה שגם עם תמיכה אמריקאית זה מסריח. קשה לי להאמין כמה צה"ל כושל מבחינת אמצעי לחימה ותורת לחימה. איך אחרי 30 שנה אין יכולת להלחם במנהרות???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 10:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sheky כתב:
Ketchup כתב:

אני חושב שקודם כל צריך שנגדיר מה זה מיטוט החמאס...
כאילו כל עוד הנייה חי ועשיר, החמאס לא יכול לחזור לחיות? נוכל למוטט את היכולות בלי מכשול תת קרקעי ממצריים?
אפשר להחזיר אנשים לצפון אחרי שראינו באיזה קלות החיזבאללה יורה על אזרחים בלי שהוא נפגע כמעט? זה חלק מיעדי המבצע?

כמו שקטשופ אמר - בוא נתחיל בלהבין מה אומר "מיטוט החמאס" ומה היעד המדיד פה (או סוג של מדיד)

אני אשאל אותך ככה: חומת מגן נחשב בעיניך מבצע מוצלח?
אם כן, למה? איך מדדת את זה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 10:54 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני אשאל אותך ככה: חומת מגן נחשב בעיניך מבצע מוצלח?
אם כן, למה? איך מדדת את זה?

אין לי מושג מה חשבו בסוף המבצע, אני כן יודע להגיד שבראי ההיסטוריה הוא היה טוב.
מה היו היעדים שם? האם אתה מוכן לקבל את המצב ביו"ש מבחינת נשקים בעזה מינוס הרשות הפלסטינית שמונעת הרבה פיגועים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 11:05 pm 
Hall of Famer

כן, אני מוכן לקבל מצב כזה בהחלט.
ההבדל הוא לא הרשות הפלסטינית, אלא חופש הפעולה של צה"ל שפחות או יותר נכנס לאן שהוא רוצה כמה שהוא רוצה, מחסל ועוצר התארגנויות כשהן קטנות. אם הרשות הפלסטינית באמת הייתה עיקר העניין פה, לא היה צורך בכניסות היומיומיות של צה"ל כולל אל לב השטחים שבהם הרשות אמורה רשמית לשלוט גם בטחונית.

אבל תרשה לי לחזור לשאלה - מה זה "בראי ההיסטוריה הוא היה טוב"? מה המדדים שלך?
מה אתה זוכר או יודע על מה היה ממש אחרי המבצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 11:17 pm 
Sophomore

לטעמי מבחינת הישגים ישראל כרגע כל כך רחוקה מחיסול החמאס שההגדרה לא ממש חשובה. אם ישראל תחסל את סינואר, תעצור את ירי כמעט כל הרקטות, תשמיד את רוב המנהרות, וכו' אפשר יהיה להתחיל לחשוב על ההגדרות. אולי בעוד שבוע יהיו חדשות טובות, אבל כרגע אין אפילו סימני נפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 11:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כן, אני מוכן לקבל מצב כזה בהחלט.
ההבדל הוא לא הרשות הפלסטינית, אלא חופש הפעולה של צה"ל שפחות או יותר נכנס לאן שהוא רוצה כמה שהוא רוצה, מחסל ועוצר התארגנויות כשהן קטנות. אם הרשות הפלסטינית באמת הייתה עיקר העניין פה, לא היה צורך בכניסות היומיומיות של צה"ל כולל אל לב השטחים שבהם הרשות אמורה רשמית לשלוט גם בטחונית.

בזמן אמת אף אחד לא אמר אז כמובן "יש ניצחנו ועשינו את זה".
אני אפילו זוכר ראיון בידיעות במהלך 2002 או אפילו 2003 עם בוגי יעלון הרמטכ"ל שאמר ש"אנחנו מנצחים" או משהו כזה והסאבטקסט בכותרת היה די מלגלג על ההכרזה ההיא שלו.

זו לוחמה סיזיפית וארוכה מאוד מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 21, 2024 11:42 pm 
Hall of Famer

זה מה שאני בא להגיד. אין באמת משהו מדיד. חומת מגן נחשב מבצע מוצלח מאד, מעטים יגידו שלא כך אם בכלל; הוא קיצץ את רוב היכולות של חמאס ושל מליציות הטרור של "האלטרנטיבה ליום שאחרי" כמו חללי אל אקצה והתנזים; אבל גם אחריו היו פיגועי התאבדות, חלקם גדולים (למשל מסעדת מצה בחיפה או התחנת המרכזית הישנה בת"א) והיה צורך בעוד מבצעים משלימים (דרך נחושה, אישית לוחצת, וכל מיני שמות צהליים כאלה) וכמובן עבודה שוטפת של קונסולידציה ותחזוקה.

זה מה שיקרה גם פה, במקרה הטוב. מי שמצפה שבמכה אחת נגיע לכל רקטה, לכל מנהרה, לכל מחבל - הוא לא ריאלי. ועדיין זה יכול להיות מבצע מוצלח מאד גם בלי 100% הצלחה, גם אם יצריך אחריו השלמות ותיקונים. פה לטעמי נמצא לב העניין - האם נצליח ליצור שינוי משמעותי גם אם לא 100%, והאם יתאפשר לנו לעשות את ההשלמות והתיקונים ואת הקונסולידציה והתחזוקה הנדרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 8:19 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

המדד שלי הוא בעיקר היחס הציבורי, הייתי בחומת מגן בן 17 ואין לי מושג מה היה אז.
למיטב הבנתי הטרור מאיו"ש ירד משמעותית, בעיקר זה שקורה עם נשקים חמים (ומטענים) וזה שקורה בתוך גבולות הקו הירוק.
אין לי מדד ואין לי מושג מה היה אחרי המבצע.

ולטעון שלרשות הפלסטינית אין קשר במצב הפיגועים היום זו עצימת עיניים כמובן... ברור שלחופש הפעולה של צהל יש חלק משמעותי מאוד אבל מספיק שתקשיב למה שאומריחם בישראל על חשיבות התיאום הבטחוני.

בוא תסביר לי אתה בבקשה מה הנקודה שבה תגיד שהמלחמה הצליחה ואתה בסדר עם לסוע עם המשפחה שלך לסופ"ש בבארי נגיד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 10:49 am 
Hall of Famer

מעניין, הייתי משער שבגיל 17 אתה קצת מודע לסביבתך. כלומר אתה מבחין שבגיל 14-15 מתפוצצים סביבך אוטובוסים וקניונים, למשל. ואתה רואה חדשות. וויש לך כושר הבחנה מה היה לפני ומה קרה אחרי.

לגבי הרשות הפלסטינית, ה"תקשיב למה שאומרים" - מי אומרים? גם אמרו שחמאס מורתע, שחמאס רק רוצה כסף וחיים אזרחיים טובים לנתיניו, שהסכם הכניעה לחיזבאללה בגבול הימי יביא לנו שקט בצפון. עוד לפני 7 באוקטובר אמרתי שמערכת הבטחון רוצה "שקט בזמננו" וזה מובן, זה תפקידה. אחרי 7 באוקטובר אני בכלל מתפלא על מי שלא מפקפק, ולו בקצת, ב"אומרים".
המציאות היא שצה"ל נכנס מדי יום ביומו למרכז ג'נין, ללב טולכרם, למחנות הפליטים של שכם. הוא לא אמור להזדקק לכל אלה אם התאום הבטחוני היה כל כך מוצלח.
אה, ועיקר ההתמודדות שלו שם היא לא מול חמאס, אלא מול פת"ח, לב ליבה של הרשות הפלסטינית, "האלטרנטיבה ליום שאחרי" ו"זו שמונעת פיגועים". כלומר לא פת"ח פת"ח, אלא פת"ח פלוס לייב - חללי אל אקצה וכאלה. שאלת את עצמך פעם למה פת"ח עדיין מחזיק את אלה?

לגבי מתי ארגיש שהמלחמה הזו הצליחה? אם היא תיצור מצב, לתחושתי, כמו אחרי חומת מגן. כלומר הפגיעה ביכולת של עזה תהייה מוחשית וממשית, וחשוב יותר מזה - שישראל תיצור מצב שבו יש לה חופש פעולה לטפל בכל שארית שמסכנת אותה. אם את זה לא נעשה, אז לטעמי המלחמה היא כשלון.
אבל נקיון הרמטי אחרי המכה הראשונה - אני לא מצפה לזה ולא ריאלי לצפות לזה.
אשאל ככה - היה עכשיו פיגוע ברעננה. אתה מרגיש בטוח להתסובב עם משפחתך ברעננה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 11:14 am 
Junior

ברור שבגיל 17 לא היה לי שום עניין במה שקורה בשטחים... ידעתי שיש פיצוצים וזה מפחיד אבל באמת נראה לך שעקבתי אחרי תוצאות המבצע הצבאי והתפיסה הציבורית לגביו? כמה משעמם היה לך בתיכון שהדברים שעניינו אותך הם מבצעים צבאיים והצורה שבה הם נתפסו בתקשורת וברחוב? אשכרה היית צרכן של מהדורת חדשות בגילאי 14-15?

גם את הפיסקה השניה שלך אני לא מבין... אתה טוען שאין השפעה לתיאום הבטחוני עם הרשות? שהם לא מסכלים פיגועים? זה שצה"ל פועל בשטחים זה אכן חלק מרכזי בהפחתה משמעותית של הטרור אבל זה לא סותר את זה שגם השת"פ עם מנגנוני הבטחון של הרש"פ זה משהו שנחשב לאפקטיבי.
אגב, את הלוגיקה המבריקה שלך אפשר להגיד גם הפוך - מדינת ישראל לא הייתה נדרשת לשת"פ הבטחוני עם הרש"פ אם מבצעי צה"ל היו כל כך טובים, לא?
אני שוב מנסה להבין, אתה לא מאמין שהשת"פ עם הרש"פ מונע פיגועים כי אנשים טעו בהערכה ב7 לאוקטובר? אז כל מה שאומר איש שקשור לביטחון כבר לא אמין? זה גם משפיע על תחומים אחרים כמו בריאות וכלכלה או שאתה רק לא מאמין יותר לאנשים שקשורים לתחום הביטחון?
לא הבנתי גם את השאלה שלך לגבי פת"ח פת"ח חללי אל אקצה אבל באופן כללי אני לא חושב שהרש"פ הם חובבי ציון או אפילו רוצים אותנו פה בחיים. אני כן יודע, לפי המון גורמים, שלרש"פ יש חלק לא זניח בשקט היחסי משם וששיתוף הבטחוני עם ישראל מונע פיגועים (וכמובן עוזר מאוד לרש"פ, הם לא עושים את זה מטעמי חיבת ישראל).

אני כפר סבאי ומרגיש בטוח להסתובב גם ברעננה, לגמרי...
גם פה אני מתקשה להבין את טקטיקת "סיבוב השאלה" שלך. אתה מרגיש בטוח לישובי העוטף כרגע? אם כן אז סבבה, אני, ונראה לי שגם התושבים שפונו משם, לא מרגיש שהמקום עדיין בטוח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 11:22 am 
Hall of Famer

אני כן אגיד שמהידע שיש לי, חלק מהעובדה שצה"ל נדרש יותר ויותר בשנים האחרונות למבצעים צבאיים בגדה היא כתוצאה מהחלשות מצד אחד והקצנה מצד שני בפת"ח, שאפשר לייחס אותה, (בין השאר, אבל לא רק), לעובדה שישראל תחת נתניהו החליטה אסטרטגית שהיא רוצה להחליש את הפת"ח והרשות הפלסטינית על חשבון החמאס כדי למנוע כל "סיכון" לתהליך מדיני. בגדול אם פעם אפשר הה לומר שהרשות הפלסטינית תחת הפת"ח היא גורם מאוד משמעותי במניעת פיגועים בישראל ומלחמה בטרור, אני לא בטוח שאפשר להגיד את זה היום, ודי בטוח להגיד שגם אם היא עדיין גורם שמונע פיגועים, בהחלט נראה שיש שחיקה משמעותית בהיבט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 11:29 am 
Hall of Famer

מה זה "מה שקורה בשטחים"? כשהיית בן 14-15 התפוצצו אוטובוסים וקניונים רק בשטחים? באמת עד כדי כך לא היית מודע למה שקורה סביבך? ובאמת בגיל 17, על סף גיוס, לא עניין אותך מה קורה בישראל מבחינה בטחונית וצבאית?

אני טוען שהמציאות מוכיחה שהתאום הבטחוני עם הרש"פ לא כשצעקתה. אני יכול להבין אם הם מפספסים פה ושם, אבל בפועל מה שקורה שהוא שצה"ל נכנס כל יום למקומות שאמורים להיות לב העשייה הבטחונית של הרש"פ ועושה מה שהם אמורים לעשות.
ואם לא הבנת את מה שכתבתי אולי כדאי שתעבוד על הבנת הנקרא שלך. אני לא הייתי צריך את 7 באוקטובר כדי להסיק שמה שמעניין את מערכת הבטחון זה השקט בטווח הקצר, "שלום בזמננו", כי מה לעשות זו זווית ראייתה. היו לי על זה ויכוחים למשל בתקופת הדיונים ואז הסכם הכניעה בגבול הימי עם לבנון, שמערכת הבטחון ראתה בו הסכם נפלא שיביא לנו שקט שם, ושבלעדיו all hell will break loose. עוד לפני 7 באוקטובר לא היה לישראל באמת שקט בצפון, היו פעולות של חיזבאללה לאורך הגבול והשיא היה הפיגוע במגידו, עמוק בשטח ישראל, שישראל לא באמת הגיבה עליו כי "שקט בזמננו".
7 באוקטובר רק חיזק את מה שחשבתי, ואם אפילו עכשיו אתה לא מטיל ספק ב"אומרים" אז אני לא יכול לעזור לך. אם זה לא הוכיח לך שמעבר לראיית "שלום בזמננו" מערכת הבטחון נגועה עמוק בקונספציה מוטעית מיסודה - אז כנראה אתה באמת לא מודע לסביבתך, כמו שהיית בגיל 17.

מה שאני בא להגיד באמירה על הפת"ח זה שישראל נלחמת ביו"ש בעיקר בפת"ח. התנועה העיקרית שמרכיבה את הרש"פ. ותגיד לי אתה, אם הם כל כך מוצלחים בטחונית עבור ישראל, למה המליציות האלה עוד קיימות?

אני לא הייתי מרגיש כרגע בטוח ביישובי העוטף, אבל זו תחושה סובייקטיבית, השפעה של מה שקרה כנראה. אובייקטיבית דווקא עכשיו הם מלאים בצבא שמגן עליהם כמו שלא היו כנראה מעולם...
והמלחמה עוד לא נגמרה, אז אני לא יכול לשפוט אם היא מוצלחת או לא. כלומר כרגע היא ממש לא, לא בגלל תחושת הבטחון בבארי אלא בגלל דברים הרבה יותר גדולים - אבל היא עוד לא נגמרה.
מה שאני אומר הוא שאני לא מצפה שהיא לבדה תפתור את כל הבעיות ברמה הרמטית, שלא יהיה שום פצמ"ר או רקטה. אבל זה לא המדד שלי להצלחה או לבטחון, כמו שרעננה לא סגורה הרמטית בפני פיגועים ואתה עדיין מרגיש בה בטוח. המדד שלי הוא המצב שיווצר אחרי המלחמה - האם לישראל יהיה חופש פעולה לטפל באיומים עתידיים כמו אחרי חומת מגן ביו"ש. אם זה לא יקרה, בעיני המלחמה תיכשל. ויכול להיות שלא נוכל לשפוט את זה מיד אחרי המלחמה, נצטרך לראות איך ישראל מתנהגת כלפי עזה לאורך זמן - האם היא באמת שומרת לעצמה את חופש הפעולה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 11:57 am 
Junior

ברור שידעתי שמתפוצצים אוטובוסים ושיש פיגועים (בראשון לציון היה פיגוע אחד לדעתי בשנות ה2000 המוקדמות, לפחות במרכז העיר), אבל מכאן ועד ללדעת מה צה"ל עושה בשטחים ואיך צמרת המדינה מתייחסת או מה הרקע הפוליטי/צבאי/מדיני/ווטאבר לפיגועים המרחק ענק.
וכמובן שברור שבגיל 17 לא עניין אותי מה שקורה בארץ מבחינה בטחונית וצבאית. אולי חייתי בבועה אבל אני לא חושב שלהתעסק בחדשות בגיל 14 או להיות מעורב במצב הבטחוני והצבאי בגיל 17 זה קטע שהוא במיינסטרים, אבל כל אחד עם תחומי העניין שלו.

לגבי המיליציות של הפת"ח - ענארף, אני אפילו לא יודע אם מה שאתה אומר נכון. הסתכלתי נגיד על המבצע בטול כארם, לפחות בווינט לא ראיתי שם שיוך לפת"ח (וגם לא לחמאס).
אני לא חושב שהרש"פ רוצה בטובת ישראל אלא בטובתה וכרגע, עובדתית, הקטנת הפיגועים עוזרת לה (גם אם פחות מבעבר כמו שרוני מציין). בין אם זה לשמר את כוחה אל מול החמאס או בין אם זה כדי שישראל לא תכנס לשם בעצמה זה לא משנה את הנקודה שיש שיתוף פעולה.
אני באמת לא מבין את הטיעון שלך, אתה טוען שאין שת"פ בטחוני עם הרש"פ? אתה טוען שאם יש כזה אז אין לו שום השפעה על כלום? זה סתם משהו שישראל נלחצת כהרש"פ מאיימת להפסיק איתו? כאילו אני מבין שהוא לא "כשצעקתה", אני רק לא מבין מה אתה מנסה להגיד בזה ועל סמך מה אתה מבסס את זה. (אני מנחש שתענה שצהל נכנס לשטחים הרבה, רק שאני מניח שאתה מבין שזו לא באמת סתירה לקיום שת"פ עם הרשות).

לגבי הפסקה האחרונה - סבבה, אם מבחינתך יעדי המבצע מסתכמים בחופש פעולה צבאי בעזה אז אחלה, אני לא חושב שאלו יעדי המבצע מצד ישראל ואני לא חושב שזה מה שיגרום לתושבי הדרום (וגם הצפון, למרות שזה דיון אחר) לחזור בהמוניהם לבתים שלהם.
אגב, גם אחרי חומת מגן אני לא מרגיש בנוח להיכנס לשטחים ואני לא יודע אם תחושת הבטחון של המתנחלים היא מהמשובחות שיש, אני לא בטוח שאנשים עוטף עזה שלא מונעים ברובם מתפיסת עולם דתית/משיחית מוכנים לחיות את מציאות חייהם עם הצורה שבה הרבה מתנחלים חיים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 12:10 pm 
Hall of Famer

אז כן, חיית בבועה, בבועה עבה מאד. אם בגיל 17 כשאתה קרוב לגיוס, ובמצב הבטחוני שבו ישראל הייתה נתונה אז כולל בסביבתך המאד קרובה, זה לא עניין אותך - אז חיית על ענן. יופי לך.

ואתה עדיין חי בבועה. תקרא קצת על חללי אל אקצה והתנזים, ואחרי זה תקרא מאיפה מרבית הפעילים שצה"ל חיסל לאחרונה ביו"ש.

אם הרשות לא רוצים שישראל תיכנס בעצמה לערים שלה, אז מה אני אגיד, הם עושים עבודה רעה מאד בזה... ישראל הייתה מאד רוצה לא להזדקק לכניסה למרכז הערים ומחנות הפליטים על בסיס יומיומי, ושהרשות תעשה את העבודה כמו שהיא אמורה לעשות. העובדות הן שהיא לא עושה, וישראל כן נכנסת ועושה את העבודה בעצמה.
למה יש מי שנלחץ מהפסקת התיאום הבטחוני? תרשה לי שוב לחזור לאלה שנלחצו מזה שלא ניכנע לחיזבאללה בגבול הימי, או שנפסיק להכניס פועלים מעזה או להכניס לשם כסף, כי אוי ואבוי. בקיצור אני פחות מתרשם, וכשאראה שהתיאום הבטחוני הוא "הרשות שמורת על הבטחון בשטחיה, כך שישראל לא צריכה לעשות את זה" (או לפחות לא לעשות את זה באופן כל כך שוטף ותמידי) אז נדבר.

עוטף עזה לא נמצא בשטחים ולכן ההקבלה שאתה עושה לא תקפה. עוטף עזה נמצא בעוטף עזה, בשטח הקו הירוק, כמו שאתה בכפר סבא החמודה שלך נמצא בעוטף יו"ש. כבר אמרת שאתה מרגיש בטוח מאד בעוטף יו"ש, אז מה אתה רוצה?
אתה מרגיש בטוח בעוטף יו"ש כי צה"ל נכנס באופן שוטף לכל מקום ביו"ש, והוא עושה את זה אחרי מבצע אחד גדול ועוד מבצעים משלימים שהניחו את התשתית לזה. זה בדיוק המצב שאני מצפה שייצרו בעוטף עזה, וכך אני אשפוט הצלחה או כשלון - שהמלחמה הזו תחסל את רוב היכולות ותניח את התשתית למבצעים משלימים ולתחזוקה שוטפת של טיפול באיומים כשהם קטנים. שעוטף עזה תהייה בטוחה כמו עוטף יו"ש גם אם זה לא יקרה אחרי מכה אחת, ושלישראל יהיה את חופש הפעולה לדאוג לזה באופן שוטף מעכשיו והלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 12:33 pm 
Hall of Famer

ועוד משהו שכבר אמרתי, אבל אחזור עליו כי נדמה לי שגם אתה לוקה בחוסר ההבנה הזה - הרש"פ אינה מקבילה לחמאס.
חמאס הוא תנועה. כלומר ארגון טרור, אבל לצורך העניים הוא תנועה ביצועית ופוליטית. לעומת זאת הרש"פ היא רשות מבצעת שמורכבת מתנועות כמו הפת"ח, וגם חמאס יכול להיות חלק ממנה ואפילו לשלוט בה. אנשי פת"ח מרכזיים כמו ג'יבריל רג'וב למשל אומרים בגלוי שמקומה של חמאס הוא כחלק מהרשות הפלסטינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 12:35 pm 
Junior

מעניין לשמוע אחרים פה מספרים על רמת צריכת מהדורות החדשות שלהם בגיל 14 או על מידת העניין במצב הצבאי בגיל 17...
קראתי קצת על חללי אל אקצה והתנזים, שניהם הוקמו על ידי הפת"ח ושניהם כבר לא ממש תחתיו (חלקים באל אקצה מקבלים הוראות מבכירי הפת"ח)... אוקי, מה הנקודה? אתה שוב מניח שאני חושב שהפת"ח רוצים בטובת ישראל?
גם לגבי השת"פ הבטחוני - נו אז חזרת על אותו טיעון, בגלל שצה"ל נכנס אין שת"פ. אוקי, 0 או 1, מגניב. אני לא חושב שזה מראה משהו ( אתה יודע משהו על כמה צה"ל נכנס כשהשת"פ מהודק יותר? כמה הוא נכנס כשהפלסטינים בכלל הפסיקו אותו לתקופה?) אבל אולי זו רק דעתי.

כשהיה את אינדיפדת היחידים לא הרגשתי בטוח גם בתל אביב וכל איש זר עם חזות ערבית הלחיץ אותי למרות שצה"ל שם, איך זה? ברור שנוכחות צה"ל משפיעה בצורה מהותית מאוד על היכולות של מפגעים מיו"ש, אבל לטעון שרק בגלל שצה"ל שם אין כמעט פיגועים מחוץ ליו"ש זו טיעון מאוד חלקי ולראיה גלי פיגועים כאלו ואחרים שעדיין מגיעים פעם בתקופה מסוימת. גם לכוח יש את המגבלות שלו.
ולהשוות בין עוטף עזה ל"עוטף יוש" זה מצחיק למי שחי פה בארץ ב18 השנים האחרונות, עוטף עזה זה מקום שלא הייתי מוכן לגור בו ומציאות שלא הייתי מוכן לשים את ילדי בה. אני מבין אנשים שגדלו שם והם מוכנים, אבל אין שום דימיון בין המצב הבטחוני בשדרות לבין המצב הבטחוני בכפר סבא, למרות ששניהם בגבולות הקו הירוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: