סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 7:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 12:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
ועוד משהו שכבר אמרתי, אבל אחזור עליו כי נדמה לי שגם אתה לוקה בחוסר ההבנה שהרש"פ אינה מקבילה לחמאס. חמאס הוא תנועה. הרש"פ היא רשות מבצעת שמורכבת מתנועות כמו הפת"ח, וגם חמאס יכול להיות חלק ממנה ואפילו לשלוט בה. אנשי פת"ח מרכזיים כמו ג'יבריל רג'וב למשל אומרים בגלוי שמקומה של חמאס הוא כחלק מהרשות הפלסטינית.

ויותר מזה, למיטב ידיעתי גם הפת"ח בעצמו הוא לא תנועה מאוד אחידה ומגובשת, הרבה פחות מאירגונים כמו חמאס או ג'יהאד, יש בו אגפים יותר קיצוניים כמו התנזים שראי ציין (בעיקר הצעירים) ויש בו אגפים יותר מתונים, ובאופן כללי השליטה של ההנהגה בארגון הזה, עד כמה שאני מצליח לראות, פחות הדוקה מאשר בארגונים אחרים, בעיקר בשנים האחרונות לאור ההחלשות שלו, גם בגלל המדיניות הישראלית, גם בגלל ההזדקנות של אבו-מאזן, וגם בגלל העובדה שבינתיים לא נראה שצומחת תחתיו מנהיגות צעירה וחזקה שתוכל להחליף אותו בבוא היום. היחיד שמסתמן כאופציה הוא מרואן ברגותי שכלוא בישראל שמצד אחד, הוא קיצוני יותר מההנהגה המדינית הנוכחית ותומך אקטיבית בהמשך הפיגועים, אבל מצד שני, הוא כן גורם שדיבר בעבר לא פעם על כך ששתי מדינות זה פתרון שהוא שואף אליו, וזה כבר יותר טוב ממה שאנחנו שומעים מחמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 12:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sheky כתב:
מעניין לשמוע אחרים פה מספרים על רמת צריכת מהדורות החדשות שלהם בגיל 14 או על מידת העניין במצב הצבאי בגיל 17...
קראתי קצת על חללי אל אקצה והתנזים, שניהם הוקמו על ידי הפת"ח ושניהם כבר לא ממש תחתיו (חלקים באל אקצה מקבלים הוראות מבכירי הפת"ח)... אוקי, מה הנקודה? אתה שוב מניח שאני חושב שהפת"ח רוצים בטובת ישראל?
גם לגבי השת"פ הבטחוני - נו אז חזרת על אותו טיעון, בגלל שצה"ל נכנס אין שת"פ. אוקי, 0 או 1, מגניב. אני לא חושב שזה מראה משהו ( אתה יודע משהו על כמה צה"ל נכנס כשהשת"פ מהודק יותר? כמה הוא נכנס כשהפלסטינים בכלל הפסיקו אותו לתקופה?) אבל אולי זו רק דעתי.

כשהיה את אינדיפדת היחידים לא הרגשתי בטוח גם בתל אביב וכל איש זר עם חזות ערבית הלחיץ אותי למרות שצה"ל שם, איך זה? ברור שנוכחות צה"ל משפיעה בצורה מהותית מאוד על היכולות של מפגעים מיו"ש, אבל לטעון שרק בגלל שצה"ל שם אין כמעט פיגועים מחוץ ליו"ש זו טיעון מאוד חלקי ולראיה גלי פיגועים כאלו ואחרים שעדיין מגיעים פעם בתקופה מסוימת. גם לכוח יש את המגבלות שלו.
ולהשוות בין עוטף עזה ל"עוטף יוש" זה מצחיק למי שחי פה בארץ ב18 השנים האחרונות, עוטף עזה זה מקום שלא הייתי מוכן לגור בו ומציאות שלא הייתי מוכן לשים את ילדי בה. אני מבין אנשים שגדלו שם והם מוכנים, אבל אין שום דימיון בין המצב הבטחוני בשדרות לבין המצב הבטחוני בכפר סבא, למרות ששניהם בגבולות הקו הירוק.

לא, הנקודה היא שפת"ח מתחזק את התנועות האלה כ"פת"ח פלוס לייב", הטריק הכי ישן בספר. יש הבדל בין "הם לא ציוניים" לבין "הם מחזיקים בעצמם מליציות טרור חמושות".

והנקודה היא לא "צה"ל נכנס או לא". הנקודה היא "צה"ל צריך להיכנס לכל מקום ביו"ש, מעשה יום יום, כי בלי זה לא יהיה בטחון". זה לא דיכוטומי, זה ספקטרום, אבל וווליום הפעילות שישראל צריכה לעשות כדי להביא לעצמה בטחון מיו"ש ממקם את זה על הספקטרום קרוב מאד ל-1.
וכן, אני זוכר תקופות שצה"ל בכלל, או כמעט בכלל, לא נכנס למחנות הפליטים ומרכזי הערים, והשאיר את שטחי A לרשות הפלסטינית שתעשה את ה-thing שלה. מקרה מדחת יוסוף למשל קרה בתקופה כזו, שבה צה"ל השאיר לרשות הפלסטינית לטפל לבדה, או כמעט לבדה, בשטחים שבאחריותה הבטחונית. כל המציאות שהביאה לחומת מגן קרתה בתקופה כזו.

והמשפט האחרון שלך הוא בדיוק מה שאני אומר, אתה לגמרי משחק לידי. ברור שיש הבדל גדול בין עוטף יו"ש לעוטף עזה! ולמה זה? כי ישראל יצרה באמצעות מבצע חומת מגן, המבצעים שאחריו והתחזוקה השוטפת מאז, את המצב שמאפשר לעוטף יו"ש לא להיות כמו עוטף עזה, בזמן שאת הטיפול בעזה היא הזניחה ונתנה לזה לגדול למימדי המפלצת שזה הגיע. היא הייתה צריכה לפעול ברצועת עזה כמו שהיא פועלת ביו"ש כבר לפני יותר מ-10 שנים, וזה בדיוק מה שאני אומר לא רק עכשיו אלא כבר יותר מ-10 שנים, ואם תחזור לדברים שכתבתי פה בסבבים הקודמים כמו עמוד ענן וצוק איתן - אם לא נמחקו מהפורום - תראה את זה.
עכשיו זה פשוט יהיה הרבה יותר קשה, אבל זה המצב שצריך להגיע אליו ועל בסיס זה תישפט המלחמה הזו.

להשוות את עוטף עזה להתנחלויות זה קשקוש, עוטף עזה הן לא התנחלויות. הן בדיוק כמו עוטף יו"ש - נמצאות בתוך הקו הירוק וקרוב אליו מאד. המרחק ממרכז קלקיליה לבית שלך בכפר סבא הוא פחות מהמרחק בין בארי למחנה אל בורייג', האזור המאוכלס הכי קרוב אליו ברצועת עזה. ההבדל במצב ביניהן הוא הפעילות השוטפת של ישראל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 6:58 pm 
Junior

שקי, בהמשך לשיחתנו אתמול

https://news.walla.co.il/item/3637935

ציטוט:
יו"ר העבודה מרב מיכאלי אמרה בישיבת סיעתה כי "צריך להסכים להפסקת הלחימה" בשביל להשיב את החטופים. "ייקח הרבה מאוד זמן למוטט את החמאס, זמן שאין לחטופינו ואין זמן להעמיד אותם בסכנה יותר", אמרה. "עכשיו אין גם וגם, זה או לעצור את המלחמה או להפקיר את החטופים. אי אפשר להמשיך ולהגיד 'גם וגם', זה מסווה את ההחלטה הברורה שצריכים לקבל. מדינה שדואגת לאזרחיה, צריכה קודם להשיב את החטופים ואז למוטט את החמאס".

וזה רק על קצה המזלג. ראיתי עוד כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 8:37 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני אענה לכמה נקודות.
2. מה זה קשור אלי?
3. אני לא רואה את עצמי כימין, אבל בכל זאת אענה. כבר אמרתי מה אני מציע. וכן, הפתרון שלי כולל תחזוקה לאורך זמן, והוא באמת לא פתרון שאפשר לראות אותו כסופי (מתנצל על הביטוי). באופן כללי יכול להיות שצריך להישיר מבט למציאות ולהודות שייתכן מאד מאד שלסכסוך פה אין פתרון אמיתי בר קיימא.
4. "קורבנות השלום", ליטרלי, אף אחד לא אמר בשמאל. אבל כן אמרו ביטויים שבעצם הם ביטויים נרדפים לזה. פרס, למשל, כראש ממשלה אחרי רצח רבין, אמר "ישראלים רבים יודעים שלשלום יש מחיר, גם בנפש". גם הוא וגם אחרים השתמשו בביטוי "נפל במערכה על השלום".
5. כאמור, לא אני אומר. ציטטתי מנהיג שמאל מהשורה הראשונה (שאגב החזקתי ממנו איש סופר ישר, שהיה גם שר חינוך מעולה). וכבר אמרתי, אני נאחז בעיקר במה שהצד השני אומר ועושה, ונדמה לי שאחד הלקחים העיקריים של 7 באוקטובר זה שכדאי לקחת מאד ברצינות מה שהם אומרים על כוונותיהם, ואת מעשיהם. ולגבי האמירה של שריד, אתה זוכר מה אני אומר תמיד על גנץ שרומה פעם אחת על ידי ביבי ובחר ללכת איתו פעם שנייה? אז אם יש אנשים שכמו שריד הרגישו שבשורה התחתונה רימו אותם, ובוחרים ללכת שוב עם מי שרימה אותם, למה שלא אחשוב אותו דבר? (וכן, אני מבין שאתה לא חושב שרימו אותך, ושהיה נפלא.)
6. לא יודע מה הוא היה אומר היום. הוא מת. אני אומר מה הוא אמר כשהיה חי. אני רוצה לקוות שהיה אומר על ההנהגה שלנו מה שגם אני אומר.

שריד לא אמר את זה…אם אתה כבר מצטט תצטט מדויק.
אבל אנחנו מתפזרים.
אתה אדם מפוקח ולא פראייר כמו אחרים.
איפה לפי החזון שלך המדינה בעוד 10 שנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 8:42 pm 
Hall of Famer

לא יודע על ראי,
אבל לפעמים אשתי שואלת אותי אם בא לי לחזור לארץ (כי אין לנו פה משפחה ותמיכה וזה לא באמת קל), ודבר אחד ברור לי - אם לא תהיה הכרעה ברורה במלחמה הנוכחית (וכפי הנראה לא תהיה כזו), אז אין סיכוי שאעז לחזור, ולא בטוח גם שיהיה למה לחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 9:05 pm 
Hall of Famer

הוא אמר שערפאת התחיל לתעתע בישראל ובכל העולם, והם (השמאל הישראלי כולל הוא עצמו) "נשארו תקועים איתו" ו"קיוו שיחזור למוטב" (שוב מילותיו שלו), בדיעבד - הוא אומר - היו צריכים להתנער ממנו מיד כשהתחיל עם הרמאויות.

איפה המדינה עוד 10 שנים? גדול עלי, בקושי אני יודע איפה המדינה הזו בעוד שבועיים... אגיד בגדול ומאד מאד גס: אם היא תצליח במלחמה הזו ותהייה נחושה להמשיך לעמוד על שינוי המצב מול עזה באופן שוטף, שפירטתי מה זה אומר, היא כנראה תמשיך להילחם אבל בתנאים יותר טובים, ומעמדה הבינלאומי ישתפר כמו שהשתפר לפני 7 באוקטובר. אם היא לא תצליח במלחמה הזו, ממילא ספק אם יהיה פה מי שיבדוק את השערותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 9:21 pm 
Hall of Famer

בינתיים התקפה משמעותית מאד של צה"ל עם 4 חטיבות על מערב חאן יונס, אחרי ריכוך אווירי וארטילרי שנשמע בחלק גדול מישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 9:37 pm 
Sophomore

לא קצת פאסיבי? זא אם נלחמים עדיף לנצח.
אבל בזה מסתכמת כל תפיסת העולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 9:38 pm 
Hall of Famer

מאחר שכבר עניתי, ובפירוט, פשוט תדפדף למעלה במקום לחזור על השאלות.

ובישראל של 15-20 השנה האחרונות זה ממש לא מובן מאליו שאם אתה נלחם כדאי שתנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 22, 2024 11:46 pm 
Hall of Famer

חייב לציין שהעמידה של מצרים על הרגליים האחוריות בנושא ציר פילדלפי אומרת דרשני. מה הם מפחדים שנמצא שם?

שמועות רעות מאד רצות ברשתות. בפעם שעברה למרבה הצער השמועות התממשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 12:02 am 
Hall of Famer

מה השמועות?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 12:10 am 
Junior

מניח שהוא מתכוון לכמות ההרוגים שלנו בלחימה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 12:28 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
בינתיים התקפה משמעותית מאד של צה"ל עם 4 חטיבות על מערב חאן יונס, אחרי ריכוך אווירי וארטילרי שנשמע בחלק גדול מישראל.

לא רציתי לומר שבפעמים האחרונות שהייתה הרעשה כזו, זה היה בעקבות הסתבכות של כוחותינו.
קיוויתי שזה היה מהלך יזום שלנו הפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 12:43 am 
Hall of Famer

זה מהלך יזום שלנו.
הריכוך האווירי והארטילרי לא התחיל עכשיו, בעזה מדווחים עליו כבר מהבוקר.
מהלך של 4 חטיבות הוא לא מהלך מאולתר. הוא מהלך יזום ומתוכנן לא מעט זמן מראש.

בלי קשר לאירועים שקרו בשעות האחרונות אם וכאשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 2:03 am 
Hall of Famer

התקפה אמריקאית-בריטית נרחבת על החותים עכשיו.
אפילו נתנו שם למבצע הפעם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 6:39 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
התקפה אמריקאית-בריטית נרחבת על החותים עכשיו.
אפילו נתנו שם למבצע הפעם...

'לחוח ברזל'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 9:24 am 
Hall of Famer

סאמק, כמה אסונות על המדינה הזאת.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 11:49 am 
Hall of Famer

בחאן יונס יש עוד 2 גדודים של חמאס ומתוך 160-200 ק'מ ישראל גילתה 40-50 ק'מ של תת קרקע.אוגדה שלמה מכתרת את העיר חאן יונס.כך לפני שעה קלה על פי דובר צהל . עוד מדבריו יקח זמן רב עד שהפעולה של אוגדה 98 תסתיים ועד עכשיו בכ50 ימי צימאון בחאן יונס פורקו 3 גדודי חמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 3:00 pm 
Hall of Famer

צימאון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 9:48 pm 
מנהל פורום

תימרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 23, 2024 10:10 pm 
Hall of Famer

תושבי העוטף לא יחזרו לפני חןדש יולי בהוראה חדשה שפורסמה הערב
https://mobile.srugim.co.il/article/888 ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 24, 2024 8:38 am 
Hall of Famer

יש מומ' על עסקת חטופים אחריי שחמאס דחה הצעה של הפסקת אש לחודשיים ושיחרור אלפי מחבלים תמורת שיחרור כל 136 החטופים הוא אולי יסכים לשחרור 40-50 חטופים תמורת 4-5 שבועות של הפסקת אש...

https://www.now14.co.il/%d7%93%d7%99%d7 ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 24, 2024 11:44 am 
Hall of Famer

על פי הפרשן נדב אייל

בקבינט המורחב ששם יש את ההצבעות על עיסקאות שבויים כרגע אין רוב .חוץ מבן גביר וסמוטריץ' גם ישראל כץ ומירי רגב מתנגדים להפסקת אש של חודש כמו שנתניהו וגנץ מציעים ואז זה לא מגיע לאישור הממשלה נכון לעכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 24, 2024 1:43 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
והמשפט האחרון שלך הוא בדיוק מה שאני אומר, אתה לגמרי משחק לידי. ברור שיש הבדל גדול בין עוטף יו"ש לעוטף עזה! ולמה זה? כי ישראל יצרה באמצעות מבצע חומת מגן, המבצעים שאחריו והתחזוקה השוטפת מאז, את המצב שמאפשר לעוטף יו"ש לא להיות כמו עוטף עזה, בזמן שאת הטיפול בעזה היא הזניחה ונתנה לזה לגדול למימדי המפלצת שזה הגיע. היא הייתה צריכה לפעול ברצועת עזה כמו שהיא פועלת ביו"ש כבר לפני יותר מ-10 שנים, וזה בדיוק מה שאני אומר לא רק עכשיו אלא כבר יותר מ-10 שנים, ואם תחזור לדברים שכתבתי פה בסבבים הקודמים כמו עמוד ענן וצוק איתן - אם לא נמחקו מהפורום - תראה את זה.
עכשיו זה פשוט יהיה הרבה יותר קשה, אבל זה המצב שצריך להגיע אליו ועל בסיס זה תישפט המלחמה הזו.

אתה צודק במאה אחוז. היה אמור להיות מבצע חומת מגן גם ברצועת עזה, בדקה האחרונה ויתרו עליו, וגלנט שהיה אז אלוף פיקוד דרום השתולל מכעס. עכשיו הוא אחראי לתיקון כשר ביטחון.
כמו שקצין בכיר אמר לחנוך דאום בכתבת מורל מהשטח שפרסם בשבעה ימים האחרון: צה"ל פועל ברצועה בשביל להפוך אותה מלבנון לג'נין.
ומי שהאנלוגיה לחזבאללה נראית לו מוגזמת, מוזמן להיזכר בימי פת"ח-לנד בלבנון של שנות השבעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 25, 2024 11:09 am 
Hall of Famer

מחר היום הגדול של ראי: ההחלטה בהאג לגביי צו ביניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: