נורטון כתב:
הנטס ואטלנטה הן יופי של הצעות
גם יוטה עם מרקאנן ואז קולינס או פונטקיו, פלוס בחירת דראפט אחת יכול להיות במקום.
גם יוסטון שבה בגדול , נדמה לי שכל מי שהוא לא שנגון, על המדף. יכול להיות במקום.
הסיבות שהזכרתי את פילי ואת מינסוטה, היא כי בא לי עוד אליפות לסטף. אבל אם גולדן סטייט רוצה למקסם ערך, ברור שהיא צריכה או לערב קבוצה שלישית (בשביל ערך לבחירות הדראפט) או לעשות טרייד עם קבוצות ברמה נמוכה יותר, כמו הנטס, אטלנטה, יוטה ויוסטון.
מצטער, אבל לא מבין איך סטף לאטלנטה זו יופי של הצעה.
אולי יעזור אם תפרט טיפה לגבי מי שאמור לעשות את הדרך ההפוכה - טריי? או שהרעיון (הגרוע) הוא לצוות אותו עם סטף?
למה שיוטה תוותר על מרקנן בטרייד עבור סטף? כל הרעיון בצירוף כוכב דועך כמוהו זה בשביל לעשות פוש מידי עם הבסיס שכבר יש לך ביד. טרייד עבור סטף אמור להתבסס על חבילת הבחירות המרובות שיש ליוטה (אתה בעצמך אמרת שחלק מהערך העודף עבור סטף יגיע מבחירות עתידיות ואטרקטיביות בעלות תוחלת מוצלחת).
ומבחינת הווריורס, אתה עוד מציע שהם יספגו את החוזה הגרוע של קולינס? אין מצב.
יוסטון תצטרך לבסס הצעה שלה על החוזה של ואן וליט, מן הסתם. תוכל לצרף אליו אחד מבין גרין/אמן. אולי להוסיף את ויטמור בשביל האקסטרה ואליו וגם את האופציות החלפה העתידיות מול הנטס. זו חבילה טובה בתרחיש הטיפוסי שבו הכוכב לוחץ לטרייד. עדיין לא רואה את הווריורס הולכים עליה מיוזמתם. יהפוך אותם מקבוצה שאומנם כרגע מדשדשת, אבל יש לה אפיק לבצע retooling ולנסות פוש אחרון בשלהי הקריירה של סטף, לגרסה של יוסטון הנוכחית (מינוס שנגון), עם קומינגה על המשבצת של ג'בארי.
טרייד עם הנטס יצטרך להתבסס על כך שהם יספגו גם את החוזה של וויגינס. בעצם, ככל שאני חושב על זה, נראה לי שזה יהיה תנאי לכל עסקה. הנטס יכולים לשלוח את דינווידי, אוניל (שני חוזים מסתיימים) וסימונס (חוזה מסתיים גדול בעונה הבאה), לצד מבחר בחירות של הסאנס והמאבס, תמורת וויגינס וסטף. זו עדיין חבילה חלשה מאוד מצד הווריורס, שההיגיון היחיד שיכול להצדיק אותה, זה שהם יעשו פאנט על העונה הנוכחית במטרה להעביר את הבחירה שחייבים לפורטלנד (דרך הסלטיקס) כבר בדראפט הקרוב והחלש, ואז לעשות עונת טנקינג במטרה לזכות בקופר פלאג. אולי אפילו טנקינג לשנתיים הבאות, בשביל למקסם סיכויים גם בשביל קאם בוזר בדראפט 26.