ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים סיפור הזוי בבייג'ינג. נבחרת רוסיה בהחלקה אמנותית, או "הוועד האולימפי הרוסי" אם מתעקשים, לקחה את הזהב הקבוצתי בהנהגת הכוכבת הגדולה, ומי שנחשבת לפי הדיווחים למחליקה הכי טובה בעולם היום, קמילה ולייבה.
ואז ולייבה נתפסה בבדיקת סמים.
אז המדליה אמורה להיפסל, לא ככה? והיא אמורה לעוף לפחות לכמה שנים, לא ככה?
אז זהו, שמתברר שלא. ולייבה היא בת 15, ומתברר שלפי כללי WADA לא ניתן להאשים ספורטאים מתחת לגיל 16...
אז טקס המדליות נדחה, והוועד האולימפי הבינלאומי שוברים את הראש מה לעשות.
ראי שעל הקיר כתב:
והסיפור הענק של האולימפיאדה ממשיך להיות כמובן קמילה ולייבה.
המחליקה האמנותית הרוסית שנתפסה חיובית בבדיקת סמים, ועוררה בעייה משפטית כי היא רק בת 15 - התחרתה, בהיתר ה-CAS, בתחרות היחידות כשהיא מועמדת ודאית לזהב, מה שהיה גורר הימנעות מטקס מדליות כמו בתחרות הקבוצתית (שם אגב העניין נמשך והמדליות עוד לא חולקו).
היא סיימה את התוכנית הקצרה ""תכנית החובה") במקום הראשון, והגענו לתוכנית החופשית.
אני לא זוכר שהיה עניין כזה סביב מחליקה אמנותית מאז טוניה הרדינג וננסי קריגן. כל תשומת הלב התקשורתית שיש באולימפיאדת החורף הופנתה לשם.
והלחץ כנראה הכריע אותה. רוטינה נוראית, מלאת נפילות וטעויות. היא סיימה רביעית, מחוץ למדליות, ולפחות לעיניים שלי שלא באמת מבינות בענף הזה - לא ברור לי איך היא סיימה אפילו שם...
כשהיא סיימה את התרגיל היא עשתה תנועת ביטול מופגנת, ואז פרצה בבכי על הקרח. היא ירדה מהקרח מתייפחת ישר אל המאמנת שלה, שאמנם אי אפשר היה לראות את הפנים שלה בגלל המסכה, אבל מתנועות הידיים שלה היה נראה שהיא יותר כועסת עליה מאשר מנסה לנחם אותה. כשישבו היא והמאמנים שלה באזור איפה שמחכים לציונים היא עדיין בכתה בלי מעצור, המאמנת לפחות אז חיבקה אותה אבל עדיין ראו לפעמים תנועות ידיים של תוכחה.
אתמול תומאס באך, יו"ר הוועד המושחת הבינלאומי, דיבר על נושא והגן על ולייבה, שאני מזכיר - עדיין חשודה בשימוש בסמים אסורים באולימפיאדה, כן? - ותקף את המלווים שלה, אוי ואבוי מה זה עושה לילדה מסכנה בת 15...
אבל היי, לפחות המדליסטיות יכלו לקבל בשקט את המדליות שלהן הפעם.
אני מקפיץ את זה, כי היום - רק היום - ה-CAS קיבל החלטה סופית בנושא הזה, שהיה הנושא הכי חם באולימפיאדת בייג'ינג.
CAS החליט סופית שלמרות הגיל הצעיר שלה כשנתפסה, ולייבה מורשעת בשימוש בסמים אסורים. היא נפסלת לארבע שנים וכל התוצאות שלה מבייג'ינג נפסלו. זה גם אומר שנבחרת רוסיה נפסלת ממדליית הזהב הקבוצתית (למעשה מעולם לא הוענקה לה, כאמור, כי הטקס לא התקיים).