Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לגמרי פרות וורודות באוויר.
נאט"ו... מאיפה הבאת את זה? אני חייב שתגיד מאיפה המצאת את זה, כי זה לגמרי המצאה שלך. לא בנאט"ו ולא בישראל מישהו הזכיר את הנושא. אף אחד לא אמר שנאט"ו בכלל רוצה את ישראל (אני באמת רוצה לראות את טורקיה מאשרת את קבלת ישראל לנאט"ו...) וגם אף אחד לא אמר שישראל רוצה להיות בנאט"ו, שגורר איתו גם מחוייבויות שישראל אני מניח לא רוצה. אתה רואה את ישראל מפציצה בלוב, מגינה על מדינה באירופה מפלישה רוסית אם תפעיל את סעיף 5, או משתתפת בכוחות שלום בקוסובו? אבל אתה החלטת שזה פרס שישראל תקבל גם אם לא נאט"ו ולא ישראל בהכרח רוצים.
ואחרי זה אתה מתלונן על פרחים ופרפרים.
מה זה אף אחד לא יתן לחמאס לרוץ? מי זה ה"אף אחד" הזה? מעבר לזה שאין שום "אף אחד" כזה - אם לא ירוץ חמאס, ירוץ (וגם ינצח) בן דמותו בשם אחר. אפילו בכירי הפת"ח אומרים שחמאס הוא חלק בלתי נפרד מהנוף הפוליטי והזהות הפלסטינית. ברור שהוא ירוץ.
מתי הפלסטינים ויתרו על זכות השיבה? מי החליט שזה עז? זה נושא קריטי בהווייתם, על מה אתה לעזאזל מדבר?
ומה זה "חופש פעולה של צה"ל" שההסכם חייב לכלול? שאני אבין רגע. בחזונך הכה ריאליסטי, אתה רואה הסכם שיכלול חופש פעולה של צה"ל לפעול בשטח המדינה הפלסטינית שתקום? כלומר צה"ל יוכל לפעול, בהסכם, עם חופש פעולה, בשטח של מדינה שכנה שהיא ריבונית באופן מלא? תגיד לי אתה אמיתי?
כרגע אני אענה רק לחלק על נאטו, מאד מעייף להתווכח איתך ואני סובל מתסמונת עייפות כרונית.
לא יודע אם דיברו על נאטו או שזה רעיון מקורי שלי, נדמה לי שזה הוזכר לפני שנים רבות, לא בשנים האחרונות. זה לא משנה. להצטרף לנאטו דורש הסכמה של כל החברות. טורקיה סביר שתעשה בעיות. אם כן, אז שילכו להזדיין, לא חותמים על הסכם. יהיה קשה להאשים את ישראל בזה. נאטו זו ברית הגנה, אם מצטרפים זה דורש מחויבות להשתתף בהגנה של חברות אחרות, לא נעים. מצד שני זאת מטריית הגנה מאד רחבה כולל נגד איראן! אז לטעמי זה מאד משתלם לישראל. אתה חושב שהעולם המערבי יסרב, אז תחשוב על מה כן אפשר לדרוש. ערבויות ביטחוניות צריכות להיות תנאי הכרחי. לא רוצים לספק אותן, אז תפסיקו להתלונן.
רק הערה, מדינות המערב מלאות מוסלמים. הסכסוך הערבי ישראלי יוצר הרבה בעיות פנימיות. פתרון שלו יהיה מאד מקל למדינות הללו. אז כן יש להם אינטרס פנימי מעבר לאינטרסים אחרים כמו יציבות במזה"ת, שיפור הבטחון בקווי מסחר, ושיפור במסחר במזה"ת שיעזור לכולם.
יפה, אז רעיון מקורי שלך. לא שמעת על זה כלום לא במערב ולא מצד ישראל, אולי איזה משהו נשכח שאתה אפילו לא זוכר מי אמר לפני מיליון שנה.
אין לזה שום היתכנות, לא מצד לפחות חלק ממדינות נאטו ולא מצד ישראל. מצד מדינות נאטו, מעבר לחשודים מיידיים כמו טורקיה, אני גם לא רואה מדינות אירופיות עם ממשלות שמאל (ספרד למשל) מוכנות לזה. ותמיד יהיו פה ושם ממשלות שמאל.
מצד ישראל גם אין לזה היתכנות. אני לא רואה שום מנהיג ישראלי, וגם לא את הציבור הישראלי, מקבל את זה שחיילים ישראלים יגנו ויהרגו על פינלנד או גרמניה בעימות עם רוסיה; או מגינים על טורקיה מטרור כורדי (על זה אגב טורקיה הפעילה פעם את סעיף 5); או אפילו מוצבים בכוחות שלום בבלקנים, שלא לדבר על מטוסים ישראלים שמשתתפים בהפצצה על סרביה כמו שנאטו עשו בשנות ה-90.
אה, ושכחנו עוד משהו: גם אחרי ההסכם האוטופי שלך עם הפלסטינים, לישראל עדיין יהיה סכסוך טריטוריאלי עם סוריה ועם לבנון. נאטו לא מצרף אליו מדינות שיש להן סכסוך טריטוריאלי פעיל. בקיצור, אין לזה היתכנות.
אז תגיד, ערבויות בטחוניות אחרות? יופי. מה הן שוות באמת? לאוקראינה היו ערבויות בטחוניות מקיפות בהסכם בודפסט, שבמסגרתו היא ויתרה על הנשק הגרעיני שנשאר אצלה מימי ברית המועצות - מה שהיה הופך אותה למעצמה הגרעינית השלישית בגודלה בעולם. מה אתה אומר? איך עבדו הערבויות הבטחוניות האלה?
אז איך אמרת? אם אין ערבויות ממשיות לא חותמים על הסכם?
אז אין.
שמח שהגענו לעמק השווה. כוחנו באחדותנו.