סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אין על האנטישמיות המובנית שהביאה לכאן אחרי 7.10 ולפני שממשלת ישראל החליטה לצאת למסע נקמה משיחי, את כל מנהיגי העולם המערבי כולל האיחוד האירופי ובריטניה, לתת לנו גב מלא.

אבל כמובן שאין קשר בין שינוי המגמה בעולם לעובדה שישראל מונהגת בפועל על ידי פונדנמנטליסטים קנאים שונאי זרים ומשיחיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:25 pm 
Hall of Famer

נצטרך להסכים שלא להסכים.

וכאמור, גם הלא אנטישמיים (ואני מסכים שזה הרוב אבל פחות רוב משאתה חושב), רובם פשוט אפאתיים לחלוטין וזה כבר רוב גורף לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2024 12:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא משחק על קלף "כולם אנטישמים". אני פשוט מציין ששכחת את ההמשך, אפילו בהנחה שהתסריט המופרך שלך קורה במציאות ולא בדמיון שלך (כלומר, כאילו ישראל בכלל רוצה את זה, ולא רק במוחך).
עולם: אין אפילו מה להגיש בקשה לנאטו כשיש לכם סכסוך טריטוריאלי פעיל עם השכנות שלכם. תפתרו אותו קודם. אבל אתם כבר יודעים את זה, אתם עושים לנו גזלייטינג וזה רק מעצבן אותנו עוד יותר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2024 5:39 am 
Sophomore

התשובה פשוטה, מדובר בפולטיקה לא משפט. אם שני הצדדים רוצים להגיע לפתרון הם יגיעו אליו, אם לא אז החוקים לא משנים. אני מעריך שיש מוטיבציה גדולה בעולם המערבי להגיע לפתרון. אני חושב שלישראל צריכה להיות מוטיבציה, אני חושב שלחלקים גדולים בציבור יש מוטיבציה, אבל יש גם חלק לא קטן שמאד מתנגד, ויש הרבה טיפשים לצערי. אני חושב שככל שהתהליך יתמשך מצבה של ישראל יהיה יותר חלש בכל מו"מ.
כמובן כל מיני תחזיות חריגות יכולות לקרות, למשל התקפה רצינית של ארה"ב באיראן, ומי יודע מה יקרה אז.
תוספת: או למשל טראמפ נבחר שנית והנרקסיסט מחליט שהוא זה שיביא שלום למזה"ת. אלוהים יודע למה הוא יהיה מוכן להתחייב בתמורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2024 12:41 pm 
Hall of Famer

ובכן אני מעריך שתסריט שעליו אף אחד לא מדבר לא בישראל ולא בנאט"ו, ושגם אם היה מוצע יש אליו התנגדות גדולה וגורפת גם בנאט"ו וגם בישראל, הוא תסריט דמיוני בערך כמו שישראל תצורף לאיחוד האירופי או תהייה המדינה ה-51 בארה"ב.
העיקר אצלך בראש כולם רוצים, ולא רק זה, בשביל ישראל יכופפו את כל החוקים של נאט"ו... בשביל מדינות גדולות מישראל, וחשובות יותר לנאט"ו ולאירופה, לא כופפו את החוקים. אבל תמשיך לחלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 03, 2024 9:13 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
Bluey כתב:
אבימאל כתב:
נראה שבסיכום מבעס של התמרון הקרקעי,אפשר לומר שצה'ל לא ממש יכול לעמוד במשימה של איון החמאס.
היקף הכוחות הנדרש לאורך זמן פשוט לא עומדים לרשותו.
הסיבה שהתמרון מתפייד לו היא לא לחץ אמריקני או אשראי בינ'ל.
פשוט אי אפשר להמשיך להחזיק מאות אלפי מילואימניקים לאורך כל כך הרבה זמן.
מבחינה הזאת,כשהצבא כבר על אדי דלק, יש מקום לקחת כל עסקה שהיא כדי לסיים את המלחמה הזאת איכשהו על הרגליים.
האלטרנטיבה היא דשדוש של עוד חצי שנה,ויציאה מעזה עם זנב בין הרגליים ללא חטופים.
אפשר לומר שמבחינה אסטרטגית מדובר באחד המופעים העלובים ביותר של ישראל מיום שקמה.
לא יודע אם האשמה על הדרג הצבאי או המדיני,משער שעל שניהם.

מה זה דרג מדיני?
נשמע קצת חלבי,

נתניהו חושש מהפסקת המלחמה והיום שאחרי ומשקיע את כל המשאבים שלו שזה יימשך.
המטרה שלו היא אחת לשרוד איכשהו בשלטון. הוא כבר הוכיח שכל ענייני המדיניות והביטחון (הזנחה ביטחונית של שנים בכל הזירות, מהפכה משטרית, פיטורי שר בטחון והרשימה עוד ארוכה...) שוליים בשבילו.
וזה מתבטא בתדלוק נואש של מכונת ההסתה, כנגד לפחות חצי מהאוכלוסיה ונגד ראשי הצבא, בזמן מלחמה!!!
בערך ל 70 אחוזים מהעם אין בו אמון ומחכים שהוא יעוף.
זה מעיב על כל ההתנהלות המדינית והצבאית בבחינת צלם בהיכל של מדינת ישראל.

כל המפה הפוליטית מביבי ושמאלה ,לא שונה בעניין.
אולי ליברמן צדיק בסדום.

אבימאל, תקרא מה שכתבתי.
ואז תגיב, במחילה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 04, 2024 1:34 am 
Hall of Famer

ישראל ממסמסת בכוונה הזדמנות חד פעמית לגרום נזק של ממש לאונר"א ולאו"ם בכלל. זה ממש מרגיש כאילו היא נבהלה מעצמה ומתחרטת שהיא חשפה גם את ה-12 שחשפה.
מדינה חולה עם משאלת מוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 04, 2024 12:21 pm 
Hall of Famer

גורמים מדיניים בישראל מבהירים שלהבדיל מהפעםן שעברה אם וכאשר תתחיל הפסקת אש של שבועות בעזה ישראל לא תפסיק את הלחימה בלבנון גם אם חיזבללה יודיע שהוא נוצר את האש .
על פי דיווח במצרים שיוצא בשעה האחרונה חמאס יתן את תשובתו למתווה עסקת השבויים הערב ב19:00 שב20:00 יתכנס הקבינט המדיני ביטחוני בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 04, 2024 12:48 pm 
Hall of Famer

חמאס אמורים להודיע על עמדתם בנוגע לעסקה הערב ב-19.
הימורים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 04, 2024 6:34 pm 
Junior

מקווה שאלוהים יקשה את לבו של סינוואר באופן שיפיל את עסקת הזוועות שעליה מדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 04, 2024 7:47 pm 
Junior

המצרים לא ישנים בלילה מהפחד שתהיה נהירה לגבול שלהם. הם עובדים בלי הפסקה על הגדר - עוד שכבה ועוד לגובה ועוד תיל.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 2:07 pm 
מנהל פורום

Shiver כתב:
FLASH כתב:
קרוב ל1000 מחבלים חוסלו שם מול 16 מכוחותינו. צהל עושה עבודה מרשימה מאוד. כמות ההרוגים לכותינו עולה כי עוברים בית בית ולא משטחים מהאוויר כמו בהתחלה בגלל לחץ אמריקני/כלכלת חימושים לצורך חזיתות הבאות. וב. כי המטרה הפעם היא לחסל את החמאס לחלוטין וזה יקח זמן והמחירים גבוהים אבל אחרי ה7.10...

אני מעריך שיש עוד כמה גדודים כאלה וסלמאת. צהל קיבל הארכה מהאמריקנים עד אמצע פברואר. לחמאס נותרו חודשיים גג.

לצערי לא יהיה פה סלמאת ולא נעליים. סג'עיה היא שכונת גבול בעזה וגם אותה לקח לפרק כמעט 3 חודשים.
אפילו צפון הרצועה עדיין לא נקיה לחלוטין. יש עוד גדודים גדולים בעזה, במחנות המרכז, בחאן יונס ורפיח.

ההערכה הריאלית שלי: עד ה"דד ליין" של אמצע פברואר נצליח אולי להתקדם בעוד כמה גדודים. יהיו עוד אירועי חטופים מצערים (הסיכוי לחלץ אותם במבצע צבאי הוא כמעט 0%) ועוד כמה אירועים מבצעיים קשים לכוחותינו. אנחנו נמשיך לדמם כמה חיילים בכל בוקר עם הותר לפרסום. לא נגיע להנהגת החמאס ונמשיך למצוא את הדובים והנעליים של סנואר. תהיה עוד הפוגה של 10 ימים בה ישוחררו עוד כמה עשרות.
האמריקאים יגידו קאט, ונסיים את המלחמה עם 70+ חטופים, בלי מיטוט הארגון.

אז הנה אמצע פברואר כבר אוטוטו כאן ועוד 30 עמודי דיון מאחורינו, ולצערי התחזיות פחות או יותר התממשו. החמא"ס לא סלמאת ולא בטיח, ותקתקני המקלדות צריכים להבין שהוא לא הולך מאיתנו בקרוב. היו הרבה הישגים ופגיעה בתשתיות ובאנשים, לצד אירועים קשים לכוחותינו, וכן חטופים רבים שנרצחו בשבי או מתו. לא חושב שהגענו אפילו לבכיר אחד משמעותי בחודשיים האחרונים, הם יושבים חזק במנהרות. מתאוששים גם קצת בפן האזרחי. הרבה מהם מרוכזים ברפיח, מתוך הרגשה שלשם לא נגיע, וזה באמת נראה רחוק.
צהל כבר עשה דילול כוחות משמעותי ברחבי הרצועה והעצימות הולכת ויורדת, ביחד עם כלכלת חימושים משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 2:23 pm 
Hall of Famer

היה בכיר אחד משמעותי שלהם שחוסל בלבנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 3:16 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Shiver כתב:
FLASH כתב:
קרוב ל1000 מחבלים חוסלו שם מול 16 מכוחותינו. צהל עושה עבודה מרשימה מאוד. כמות ההרוגים לכותינו עולה כי עוברים בית בית ולא משטחים מהאוויר כמו בהתחלה בגלל לחץ אמריקני/כלכלת חימושים לצורך חזיתות הבאות. וב. כי המטרה הפעם היא לחסל את החמאס לחלוטין וזה יקח זמן והמחירים גבוהים אבל אחרי ה7.10...

אני מעריך שיש עוד כמה גדודים כאלה וסלמאת. צהל קיבל הארכה מהאמריקנים עד אמצע פברואר. לחמאס נותרו חודשיים גג.

לצערי לא יהיה פה סלמאת ולא נעליים. סג'עיה היא שכונת גבול בעזה וגם אותה לקח לפרק כמעט 3 חודשים.
אפילו צפון הרצועה עדיין לא נקיה לחלוטין. יש עוד גדודים גדולים בעזה, במחנות המרכז, בחאן יונס ורפיח.

ההערכה הריאלית שלי: עד ה"דד ליין" של אמצע פברואר נצליח אולי להתקדם בעוד כמה גדודים. יהיו עוד אירועי חטופים מצערים (הסיכוי לחלץ אותם במבצע צבאי הוא כמעט 0%) ועוד כמה אירועים מבצעיים קשים לכוחותינו. אנחנו נמשיך לדמם כמה חיילים בכל בוקר עם הותר לפרסום. לא נגיע להנהגת החמאס ונמשיך למצוא את הדובים והנעליים של סנואר. תהיה עוד הפוגה של 10 ימים בה ישוחררו עוד כמה עשרות.
האמריקאים יגידו קאט, ונסיים את המלחמה עם 70+ חטופים, בלי מיטוט הארגון.

אז הנה אמצע פברואר כבר אוטוטו כאן ועוד 30 עמודי דיון מאחורינו, ולצערי התחזיות פחות או יותר התממשו. החמא"ס לא סלמאת ולא בטיח, ותקתקני המקלדות צריכים להבין שהוא לא הולך מאיתנו בקרוב. היו הרבה הישגים ופגיעה בתשתיות ובאנשים, לצד אירועים קשים לכוחותינו, וכן חטופים רבים שנרצחו בשבי או מתו. לא חושב שהגענו אפילו לבכיר אחד משמעותי בחודשיים האחרונים, הם יושבים חזק במנהרות. מתאוששים גם קצת בפן האזרחי. הרבה מהם מרוכזים ברפיח, מתוך הרגשה שלשם לא נגיע, וזה באמת נראה רחוק.
צהל כבר עשה דילול כוחות משמעותי ברחבי הרצועה והעצימות הולכת ויורדת, ביחד עם כלכלת חימושים משמעותית.

הדבר היותר מדאיג הוא שנראה שזה מסתדר סבבה עם מה שישראל באמת חושבת על עצמה ועל יכולותיה. ישראל ממשיכה בקונספציות אסוניות שאבד עליהן הכלח, כמו מסמוס ההזדמנות ההיסטורית לחסל את אונר"א - בכוונה לגמרי. ישראל, פשוטו כמשמעו, תומכת ומגינה על ארגון תומך טרור נגדה. אי אפשר להמציא את זה. אז מה לנו כי נלין על אחרים?
מצד שני אחרי שישראל תמכה וחיזקה את חמאס, למה אני אמור להתפלא...
שישראל תגיד פעם אחת את האמת - היא לא מאמינה בעצמה ולא רוצה לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 4:23 pm 
Junior

א. אתה מצטט הודעה מ26 לדצמבר. עברו 40 יום, לא חודשיים

ב. מה שלא חזינו, אתה ואני, זה את הורדת העצימות המטורפת בתחילת ינואר בצהל. הצבא לפני חודש ירד מהילוך חמישי להילוך ראשון. ודילל רוב מוחץ של הכוחות הביתה. זה הולך לקחת בקצב הנוכחי כמה חודשים טובים , חצי שנה+. לכן רואים הרבה פחות מידע על מחבלים שמחוסלים וברוך ה' קמים הרבה הרבה פחות להותר לפרסום בכוחותינו, ולאירועי חטופים נוראיים, בניגוד לתחזיות שלך. ני לא לגמרי מבין כמה מזה הבהרה אמריקנית שאין תחמושת להמשך לחימה בעצימות גבוהה, וכמה מזה החמאס עבר לשחק בונקר מתחת לאדמה ומחכה שניכנס למלכודת. אין צורך ב5 אוגדות מבחינה מעשית. צהל כבר שבועות מדבר על כך שנותרו לחמאס חמישה גדודים פעילים מתוך 24, כנראה רובם מסתתרים עם סינוואר ועוד שניים ברפיח ושאר האזור שדרומי לחאן יונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 5:36 pm 
Sophomore

לגבי אונר"א ככל שאני מבין משפטית ישראל אחראית לגורל האזרחים בעזה ויותר מכך אחרי פסק הדין שבו ישראל הוזהרה למנוע רצח עם קשה יהיה להתעלם מהאחריות הזאת. אם אונר"א מפסיקה לתפקד אז ישראל תהיה מחויבת לספק מזון ושירותי בריאות ליותר משני מיליון אנשים. לא צה"ל ולא הממשלה רוצים את האחריות הזאת כך שאני מניח שביבי והגנראלים בלחץ רציני למנוע את התפרקות אונר"א. זה לא הופך את אונר"א לפחות מעורבים בטרור, אבל מסביר את הקשיים בלסגור אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 5:49 pm 
Hall of Famer

בכל הנוגע לטיפול בפליטים, יש לאונר"א תחליפים שעובדים מול כל אוכלוסיית פליטים אחרת בעולם. אונר"א מטרתו העיקרית היא לא טיפול בפליטים, אלא השארתם פליטים לתמיד ולדורי דורות. השאר נגזר מזה.
ישראל היא הראשונה שצריכה לדחוף לכך שאונר"א יפורק, וסוכנות האו"ם לפליטים תיקח את המושכות כמו בכל מקום אחר בעולם, ועל פי הגדרת הפליטים של האו"ם עצמו.
אם היא לא עושה את זה היא בעצמה תומכת בטרור נגדה, ולא יכולה לבוא בטענות לאף אחד אחר. והיא לגמרי תומכת בו, לא רק בהימנעות מהשחרתו כמו שמגיע לו, אלא גם בהטבות מס וארנונה שהוא מקבל בישראל ובשטחים שבשליטתה - כך שישראל גם תומכת בו כספית.
אבל כבר אמרתי, חמאס וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 6:26 pm 
Sophomore

הבעיה היא שעד שתצליח להחליף את אונר"א שני מיליון אנשים ימותו ברעב וממחלות. לא חושב שמישהו מוכן לקחת את הסיכון. לטווח יותר רחוק כן צריך להיפטר מאונר"א, אבל קשה לראות את זה נעשה בלי מו"מ מדיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 6:58 pm 
Hall of Famer

אונר"א לא יוחלף אם ישראל לא תיתן סיבה להחליף אותו. אין שום סיבה בעולם שלא להילחם באונר"א, יש את כל הסיבות שכן, וגם ככה זה לא תהליך של יום. אבל אם ישראל לא תנסה אפילו להילחם בו, הוא אף פעם לא יוחלף.
הוא גם לא ישתנה. איזו סיבה יש לו להשתנות? אפילו ישראל תומכת בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 8:36 pm 
Sophomore

מה תעשה עד שאונר"א יוחלף? ישראל לא רוצה וכנראה לא יכולה לטפל באזרחי עזה, אם לא תעשה את זה יש סיכוי לא זניח שתאושם ברצח עם. אתה חושב שמישהו בישראל מוכן לקחת את הסיכון הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 10:35 pm 
Hall of Famer

ייכנסו במקומו גופים כמו סוכנות האו"ם לפליטים ותוכנית המזון העולמית, שמטפלות בכל פליטי העולם האחרים. אלה גופים שכבר הוכיחו שהם יכולים לטפל במשברים גדולים, גם בסדר הגודל שבו מדובר פה, ולעשות את זה מהר. הם גם גופים הרבה יותר יעילים מאונר"א.
בוא, זה לא שישראל תתחיל קמפיין ומיד אונר"א יוחלף. זה מסע של 1000 מייל שצריך להתחיל בצעד אחד. אבל אם לא תעשה את הצעד האחד, ברור של-1000 מייל בטח לא תגיע. המטרה של ישראל צריכה להיות פירוק הארגון הזה, פשוט על ידי הצגתו כמה שהוא - אבל בשביל להגיע לסוף התהליך, צריך בכלל לדחוף להתחיל אותו.
נכון להיום, ישראל לא רק שלא רוצה לעשות את הצעד האחד - היא עושה צעדים אחורה ובעצם תומכת באונר"א כספית. כשהיא עושה צעד שבו היא חושפת עובדי אונר"א שאשכרה השתתפו בטבח וחטיפת ישראלים ב-7 באוקטובר - מתברר שהיא לא התכוונה והתפלק לה במקרה, והיא נבהלת מעצמה. ואז מתברר שישראל כבר עשרות שנים תומכת בארגון הזה כספית בעצמה, באמצעות פטור ממסים וארנונה. ככה לא מפרקים ארגון תומך טרור.
קודם כל שישראל תעשה את מה שהיא צריכה, אמורה ויכולה. תחשוף את אונר"א, אנשיו, התנהלותו, עובדיו ומעשיהם, תוכניות החינוך שלו. עוד ועוד ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 11:01 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ייכנסו במקומו גופים כמו סוכנות האו"ם לפליטים ותוכנית המזון העולמית, שמטפלות בכל פליטי העולם האחרים. אלה גופים שכבר הוכיחו שהם יכולים לטפל במשברים גדולים, גם בסדר הגודל שבו מדובר פה, ולעשות את זה מהר. הם גם גופים הרבה יותר יעילים מאונר"א.
בוא, זה לא שישראל תתחיל קמפיין ומיד אונר"א יוחלף. זה מסע של 1000 מייל שצריך להתחיל בצעד אחד. אבל אם לא תעשה את הצעד האחד, ברור של-1000 מייל בטח לא תגיע. המטרה של ישראל צריכה להיות פירוק הארגון הזה, פשוט על ידי הצגתו כמה שהוא - אבל בשביל להגיע לסוף התהליך, צריך בכלל לדחוף להתחיל אותו.
נכון להיום, ישראל לא רק שלא רוצה לעשות את הצעד האחד - היא עושה צעדים אחורה ובעצם תומכת באונר"א כספית. כשהיא עושה צעד שבו היא חושפת עובדי אונר"א שאשכרה השתתפו בטבח וחטיפת ישראלים ב-7 באוקטובר - מתברר שהיא לא התכוונה והתפלק לה במקרה, והיא נבהלת מעצמה. ואז מתברר שישראל כבר עשרות שנים תומכת בארגון הזה כספית בעצמה, באמצעות פטור ממסים וארנונה. ככה לא מפרקים ארגון תומך טרור.
קודם כל שישראל תעשה את מה שהיא צריכה, אמורה ויכולה. תחשוף את אונר"א, אנשיו, התנהלותו, עובדיו ומעשיהם, תוכניות החינוך שלו. עוד ועוד ועוד.

לא מבין בנושא, אז שואל מסקרנות, אם אונרא הוא סכנה אסטרטגית, למה לדעתך מדינת ישראל לא שמה כמטרה עליונה להחליף אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 05, 2024 11:12 pm 
Hall of Famer

עוד חלק בקונספציה הכושלת שלה. אל תחפש הגיון בקונספציה.
אף מדינה אחרת, כלומר אחת מתוקנת ונורמלית, לא הייתה נותנת למצב כזה להתקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 06, 2024 3:13 am 
Sophomore

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא מבין בנושא, אז שואל מסקרנות, אם אונרא הוא סכנה אסטרטגית, למה לדעתך מדינת ישראל לא שמה כמטרה עליונה להחליף אותו?

לא יודע אבל יש כמה אפשרויות שעולות על דעתי ובדר"כ זה איזשהו שילוב של סיבות:

1. טמטום/חוסר ידיעה. אף פעם לא צריך לפסול את זה כהסבר.
2. כמו שאמרתי סגירת אונר"א תיצור בלגאן שאף אחד לא רוצה להתמודד איתו כולל ישראל ומנהיגיה.
3. להחליף את אונר"א דורש מאמץ מדיני שקשה לי להאמין שהוא יצליח בלי תשלום מחיר כבד.
4. נתניהו רצה את חמאס כדי להחליש את הרשות. אונר"א היא איש קש שניתן להשתמש בו ליחסי ציבור, למה לנתניהו לרצות מערכת מתפקדת?
5. פחד מתגובה אלימה של החמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 06, 2024 9:10 am 
Hall of Famer

6. ישראל לא מאמינה בעצמה וביכולתה להשפיע, ואיבדה מזמן את הרצון לנצח.

סיבה 1 נפסלת, לפחות החלק של חוסר הידיעה (לא הטמטום, הוא תמיד כאן). ברור שישראל יודעת וידעה תמיד מה הקטע של אונר"א.
חשיפתו של אונר"א והשחרתו כמו שמגיע לו (לא לשקר, רק לגלות את האמת) תעשה את חצי העבודה בדרך לסגירתו. המדינות שתומכות בו הן בעיקר מדינות המערב, ונכון שגם הן יודעות למשל על תוכניות החינוך הג'יהאדיסטיות של אונר"א ועדיין תומכות בו - אבל האפיזודה האחרונה מראה שיש גבול גם למה שהן מוכנות לסבול (דווקא ישראל, למרבה האירוניה, הייתה מוכנה כן לסבול את זה - החשיפה של 12 העובדים הטרוריסטים הישירים באה בטעות ובמסלול עוקף). זה דבר חדש שלא היה קודם, חומר שאפשר להשתמש בו.
אם זה הגבול שלהן, אז תחשוף את אונר"א עד הסוף, עם כל הראיות שאספת עכשיו כשצה"ל נמצא שם ממש בשטח, ונראה אם וכמה הן ימשיכו לתרום לו. ואז גם "המחיר הכבד" יופחת מאד אם בכלל יהיה קיים.
אונר"א הוא ייצור יחודי שיש רק לפליטים פלסטינים. הסיבה שהוא קיים היא לא לתמוך תמיכה חומרית בפליטים, אלא להנציח את פליטותם, הם וצאצאיהם עד קץ הדורות, אפילו אם הם מתיישבים ומקבלים אזרחות במדינה שלישית (בניגוד מוחלט להגדרה של האו"ם עצמו מהו פליט), עד שיוכלו להיכנס באופן חופשי למה שהוא היום ישראל, ולעזור במטרה הזו. זו המטרה האמיתית.
ישראל צריכה להפסיק לפחד מה יהיה אם אונר"א לא יהיה. אין מקבילה לאונר"א באף מקום אחר בעולם. כל פליטי העולם מטופלים על ידי תוכניות קיימות של האו"ם, סוכנות האו"ם לפליטים ותוכנית המזון העולמית למשל. הם עושים את זה מצוין עשרות שנים, יודעים להגיע מהר לאזורי משבר, ועושים את זה הרבה יותר יעיל ופחות בזבזני מאשר אונר"א. הסיבה לקיומה של אונר"א היא לא מעשית, אלא גיאופוליטית.
לגבי סיבה 4, נתניהו באמת רצה את חמאס מחוזק וזו עובדה. דיברתי על זה עוד בימי עמוד ענן וצוק איתן. אבל כל ממשלות ישראל מאז 1967 ואולי גם קודם טיפחו את אונר"א, שמרו עליו וגם תמכו בו כספית, היחס לאונר"א לא התחיל עם נתניהו.
סיבה 5 לא רלוונטית, התגובה האלימה של חמאס כבר הייתה. מה הם יכולים לעשות שלא עשו כבר? ובטח עכשיו כשצה"ל נמצא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 64 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: