Lakic כתב:
נביא בעירו כתב:
ממה שאני יודע, הנתונים של משרד הבריאות הפלסטיני נחשבים לדי אמינים בעיני ישראל ובכלל. בסבבים קודמים ההבדלים בין ההערכות של צה"ל לבין הנתונים של הפלסטינים לא היו דרמטיים. מאיפה אנחנו יודעים את מה שאנחנו יודעים זו שאלה חשובה, בטח שבתקופה שבו אנחנו חיים, אבל אין שום אפשרות בעולם שבעזה נהרגו רק חמשת אלפים איש או איזשהו מספר שקרוב לזה.
לא בציניות, באמת אני שואל, לא נראה לך מוזר שלמדינה כמונו לקח יותר משבועיים להבין כמה אבידות יש לנו (ועוד בערך) ושם תוך שעה יודעים כמה מתים וכמה פצועים והכל בתוך אזור מלחמה פעיל?
לא בציניות, באמת אני עונה:
1. מה שקרה בישראל עם המידע על מספרי ההרוגים בימים הראשונים זה משהו מאוד חריג, שנובע משילוב של כל מיני סיבות (המשקל הגדול שמייחסים בישראל לכל הרוג, העובדה שהיו בשטח במקביל אלפי גופות של מחבלי חמאס, העובדה שבמשך שעות ארוכות זה עוד היה שטח שנלחמים בו ופינוי הגופות לא היה בעדיפות גבוהה ועוד כהנה וכהנה). לא הייתי הופך את קצב הדיווח ההוא לאיזשהו סטנדרט מקובל.
2. אני מפריד בין הנטייה הפלסטינית להפריז במספר ההרוגים כשיש אירוע ספציפי עם פוטנציאל לפרופיל תקשורתי גבוה (ואז מגיעות גם ההערכות המוקדמות שעליהן אתה מדבר), לבין העובדה שישראל הרגה וממשיכה להרוג המון המון פלסטינים. בעיניי, לצחוק על הנטייה הפלסטינית להפריז במספרים באירועים הספציפיים, בזמן שאין ויכוח על זה שישראל הורגת עשרות אלפי פלסטינים, זה להתרכז בתפל ובטעם מאוד רע.
זה כן אני כתב:
אחרי השבעה באוקטובר הדבר האחרון שמעניין אותי הוא כמה מתו בעזה.
זכותך. כל אחד ומה שמעניין ולא מעניין אותו. בגלל שמי שהורג את הפלסטינים האלה זה בני משפחה, חברים וקולגות שלי, ומי שמשתמשים בכסף שלו כדי להרוג את הפלסטינים האלה זה אני (שלא לדבר על זה שעוד רגע אני מתחיל לעשות מילואים כנראה), אותי זה מאוד מעניין. אני חושב שזה מעניין ממש אם אנחנו הורגים שניים-שלושה פלסטינים, אלף או שלושים אלף. מעניין אותי גם מאוד האם הכמות הזאת של הפלסטינים שאנחנו הורגים היא מחויבת המציאות כדי להגן על החיים של אזרחי ישראל, או שהיא חלק מאיזשהי הזיה מעורפלת שנקראת ״נצחון טוטאלי״ או ״השמדת חמאס״ שאף אחד לא יודע איך משיגים אבל חיונית מאוד כדי לכסות על ההשפלה של ה-7 באוקטובר.