סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 8:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 10:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בינתיים בצפון אחריי שאתמול 2 אזרחים נפצעו קשה מירי נ'ט לעבר רכב בקרית שמונה .היום בבוקר מטח כבד של עשרות רקטות לצפת שעד היום כמעט ולא היתה במפת הירי.5 פצועים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 12:18 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:
בינתיים בצפון אחריי שאתמול 2 אזרחים נפצעו קשה מירי נ'ט לעבר רכב בקרית שמונה .היום בבוקר מטח כבד של עשרות רקטות לצפת שעד היום כמעט ולא היתה במפת הירי.5 פצועים ישראלים.

הרוגה ו-7 פצועים במטח הירי לצפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 4:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ישראל צריכה להפסיק להפריד בין חיזבאללה ללבנון. חיזבאללה הוא לבנון ולבנון היא חיזבאללה.
לבנון היא מדינה ריבונית, וישראל צריכה להפסיק להתייחס אליה בתור משהו אחר. המסר הוא שלבנון נלחמת נגד ישראל, ובהתאם צריכים להיות גם הרטוריקה, גם הדיפלומטיה וגם הפעולות הצבאיות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 4:53 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ישראל צריכה להפסיק להפריד בין חיזבאללה ללבנון. חיזבאללה הוא לבנון ולבנון היא חיזבאללה.
לבנון היא מדינה ריבונית, וישראל צריכה להפסיק להתייחס אליה בתור משהו אחר. המסר הוא שלבנון נלחמת נגד ישראל, ובהתאם צריכים להיות גם הרטוריקה, גם הדיפלומטיה וגם הפעולות הצבאיות.

לא מר כלכלה ולא מר ביטחון.
ניהול עלוב של ביבי. מכל הזוויות.
ואם כבר הכל מתנהל כל-כך עלוב, אז לפחות עדיף מישהו שלא מסית ומפלג כמוהו, אלא מישהו שרוב העם יכול להתלכד מאחוריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 5:07 pm 
Junior

חוץ מזה שזה משהו שגנרלים ופוליטיקאים ישראלים אוהבים להגיד כדי להרגיש חזקים, לא הבנתי מה זה אומר.

א. אתה באמת חושב שהבעיה של התגובות הישראליות בלבנון היא שהן מתרכזות בחזבאללה? איך נגיד בעדינות, יש עוד אלפי מטרות חזבאללה שלא הותקפו שהייתי שמח אם היו שוקלים להפציץ לפני שמתקיפים דווקא את הנעבעכים של צבא לבנון.

ב. ונניח שהערב ישראל מחליטה להפציץ בסיסים של צבא לבנון, מה אתה מדמיין שתשיג בזה?

ג. אני יכול להבין את ההגיון של זה כשיש כח עוצמתי ששולח פרוקסי חלש יותר ואז כדי להבהיר שזה טריק שלא יעבוד אתה אומר ״חמאס שולט בעזה, הוא לא יכול להגיד לי שזה גדודי שקר כלשהו. הוא האחראי והתגובה תהיה נגדו״. מה הטענה, שצבא לבנון עומד מאחורי הפרוקסי חזבאללה? אם כבר, זה טיעון טוב ללמה לתקוף באיראן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 5:20 pm 
Hall of Famer

אילו רק לא היינו עושים את ההפרדה בין חמאס לתושבי עזה מלכתחילה.
כל צרותינו עם הסיוע ההומניטרי שנבזז על ידי חמאס ומאריך את המלחמה היו נחסכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 6:02 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
אילו רק לא היינו עושים את ההפרדה בין חמאס לתושבי עזה מלכתחילה.
כל צרותינו עם הסיוע ההומניטרי שנבזז על ידי חמאס ומאריך את המלחמה היו נחסכות.

רק שזה לא יעבור בלי תגובה, זאת אחת האמירות הכי מפגרות שראיתי באתר הזה. אתה חושב שהמבצע היה נמשך יותר מיום אם ישראל היתה מפציצה אזרחים ללא אבחנה. :ps_ih: :crazy: :zvez_ochki:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 6:07 pm 
Hall of Famer

זה לא מה שהוא כתב
הוא דיבר על הסיוע ההומניטרי. לא על הפצצה ללא אבחנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 6:40 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
זה לא מה שהוא כתב

טיפטיפה פחות מפגר. עדיין אין שום מצב ריאלי שהיו נותנים לישראל להרעיב שני מיליון איש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 10:30 pm 
Sophomore

לבנון היא מה שנשאר ממדינה ריבונית.
לחיזבאללה יש הרבה שונאים בלבנון - הם רצחו שם ראש ממשלה לשעבר.

כשהמלחמה הגדולה תבוא, צריך להפציץ בחוכמה - לא לפגוע בידידים פוטנציאליים אבל לא יזיק להחריב כפרים שיעיים - מקסימום טוענים שהיה שם מחסן טילים ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 14, 2024 11:40 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
נורטון כתב:
זה לא מה שהוא כתב

טיפטיפה פחות מפגר. עדיין אין שום מצב ריאלי שהיו נותנים לישראל להרעיב שני מיליון איש.

בעזה יש רעב חמור בכל קנה מידה. ישראלים לא ממש מודעים לכך ולרבים לא אכפת והם אפילו שמחים על כך, אבל בעולם זו אחת הסיבות שישראל הפכה תוך ארבעה חודשים ממדינה שכל מנהיגי המערב מתייצבים בה ומודיעים על תמיכה חד-משמעית בה, למצורעת שרק סבא ביידן ורגשות האשם של הגרמנים מונעים ממנה להתאבד סופית בזירה הבינלאומית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 1:13 am 
Junior

נכנסו למדינה שלנו, שחטו לנו נשים, ילדים ואזרחים ויש פה עוד מי שמלין שאנחנו לא מכניסים להם מספיק סיוע, על אף שעם הכספים שיש להם יכלו לבנות שם גן עדן. אונר"א זה חמאס ואלג'זירה זה חמאס. מי שאין לו חברים שעשו מילואים בתוך עזה, שיסע לשטחי כינוס וידבר קצת עם חיילים יבין במה מדובר - ב 8 מתוך 10 בתים יש תעמולה של החמאס, יש נשק ואמצעי לחימה. המדינה היחידה בעולם ששובים לה יותר מ - 200 אזרחים ואנחנו עוד דואגים להם לכניסה של מזון. כפית מים לא הייתה צריכה להיכנס עד שכולם חוזרים. תחזירו אותם, תקבלו סיוע ומשם נתנהל. ויש פה עוד מי שמלין על המוסריות שלנו...

יופי של כתבה פה, כדאי לקרוא - "Why Israel Is Winning in Gaza"
https://www.tabletmag.com/sections/isra ... nning-gaza

-------
למי שלא נרדם, כתבה מצולמת - "הפנים האמיתיות של עזה"
https://twitter.com/imshin/status/1757856301462286745

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 1:24 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
חוץ מזה שזה משהו שגנרלים ופוליטיקאים ישראלים אוהבים להגיד כדי להרגיש חזקים, לא הבנתי מה זה אומר.

א. אתה באמת חושב שהבעיה של התגובות הישראליות בלבנון היא שהן מתרכזות בחזבאללה? איך נגיד בעדינות, יש עוד אלפי מטרות חזבאללה שלא הותקפו שהייתי שמח אם היו שוקלים להפציץ לפני שמתקיפים דווקא את הנעבעכים של צבא לבנון.

ב. ונניח שהערב ישראל מחליטה להפציץ בסיסים של צבא לבנון, מה אתה מדמיין שתשיג בזה?

ג. אני יכול להבין את ההגיון של זה כשיש כח עוצמתי ששולח פרוקסי חלש יותר ואז כדי להבהיר שזה טריק שלא יעבוד אתה אומר ״חמאס שולט בעזה, הוא לא יכול להגיד לי שזה גדודי שקר כלשהו. הוא האחראי והתגובה תהיה נגדו״. מה הטענה, שצבא לבנון עומד מאחורי הפרוקסי חזבאללה? אם כבר, זה טיעון טוב ללמה לתקוף באיראן.

חיזבאללה הוא חלק ממדינת לבנון ומממשלת לבנון, וממשלת לבנון מהדהדת את עמדותיו. בוודאי שלבנון אחראית. ואם אתה אומר "לא חוכמה, חיזבאללה שולט בלבנון" - אז אפילו עוד יותר כך.
ומעבר לזה, גם מכל בחינה אחרת ישראל צריכה להציג לעולם שהיא נלחמת נגד מדינה ריבונית. ההפרדה המלאכותית הזו בין חיזבאללה ללבנון חייבת להיפסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 2:52 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
נכנסו למדינה שלנו, שחטו לנו נשים, ילדים ואזרחים ויש פה עוד מי שמלין שאנחנו לא מכניסים להם מספיק סיוע, על אף שעם הכספים שיש להם יכלו לבנות שם גן עדן. אונר"א זה חמאס ואלג'זירה זה חמאס. מי שאין לו חברים שעשו מילואים בתוך עזה, שיסע לשטחי כינוס וידבר קצת עם חיילים יבין במה מדובר - ב 8 מתוך 10 בתים יש תעמולה של החמאס, יש נשק ואמצעי לחימה. המדינה היחידה בעולם ששובים לה יותר מ - 200 אזרחים ואנחנו עוד דואגים להם לכניסה של מזון. כפית מים לא הייתה צריכה להיכנס עד שכולם חוזרים. תחזירו אותם, תקבלו סיוע ומשם נתנהל. ויש פה עוד מי שמלין על המוסריות שלנו...

יופי של כתבה פה, כדאי לקרוא - "Why Israel Is Winning in Gaza"
https://www.tabletmag.com/sections/isra ... nning-gaza

-------
למי שלא נרדם, כתבה מצולמת - "הפנים האמיתיות של עזה"
https://twitter.com/imshin/status/1757856301462286745

כתבה חביבה (הראשונה, לא ראיתי את השניה), אבל הכותב בונה על דבר אחד בלבד, שהוא אמנם עצום (היחס של 1:50 במתים של החמאס מול חיילים ישראלים), כשהוא קורא לזה ניצחון, בעוד בניצחון יש עוד הרבה אספקטים דעת קהל עולמית כמובן, וגם הפרספקטיבה של החמאס עצמו ומוכנותו להמשיך להילחם.

עם הרישא אני מסכים לחלוטין כמובן. אני לא שמח על אף אזרח ערבי שמת, אבל בגדול, לא באמת כזה אכפת לי, אם זה אומר יותר בטחון ליהודים ישראלים. והחמאס הוא זה שגרם לכך, ביודעין בשביעי באוקטובר ואשם במאה אחוז. סה טו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 3:59 am 
Hall of Famer

אני ראיתי את הכתבה השנייה, המצולמת
באמת מטורף
ברור שזה לא משקף את התושב הממוצע/חציון/מייצג/טיפוסי בעזה
אבל מי חשב שיש שם חיי יוקרה ומבני ציבור (מדובר על בתי חולים, בתי ספר, מסחר וכו') כה מודרניים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 10:40 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
בשולי החילוץ.
מעניין שסיירת מטכל,שבעבר היתה המועמדת הפייבוריטית למבצעים כאלה ,נדחקה הצידה מפני הימ'מ.
אוטובוס האמהות היה נקודת המפנה (מסופר שבוגי ,מפקד הסיירת,השתולל כשהחליטו לבחור ביממ למשימה.),ומאז הימ'מ נהיה היחידה המועדפת למבצעים כאלה.
חילוץ נחשון וקסמן,למשל,בוצע עדיין על ידי מטכל.

אני חושב שעל כל מערך היחידות המיוחדות בצה"ל עבר בעשורים האחרונים תהליך של התמקצעות וחידוד של המשימות הספציפיות המתאימות לכל יחידה.

סיירת מטכ"ל, קודם כל ולפני הכול, היא *יחידת מודיעין*, תפקידה לבצע משימות איסוף מודיעין, ובזה היא צריכה וחייבת להיות הכי טובה, ולמיטב ידיעתי, זה המצב כרגע. כמובן שמבחינת האגו, המעמד והכבוד הם היו רוצים להיות היחידה הנבחרת גם למשימות עם הרבה יותר יוקרה ופרסום כמו חילוץ חטופים, אבל בפועל אין בזה הגיון. הרבה יותר הגיוני להכשיר יחידה כמו הימ"מ שכל ההכשרה והאימונים שלה מוכוונים למשימות כאלו, ושסיירת מטכ"ל תתמקד במשימה העיקרית שלה שהיא מודיעין, גם אם זה בא על חשבון יוקרה וכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 11:56 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

חיזבאללה הוא חלק ממדינת לבנון ומממשלת לבנון, וממשלת לבנון מהדהדת את עמדותיו. בוודאי שלבנון אחראית. ואם אתה אומר "לא חוכמה, חיזבאללה שולט בלבנון" - אז אפילו עוד יותר כך.
ומעבר לזה, גם מכל בחינה אחרת ישראל צריכה להציג לעולם שהיא נלחמת נגד מדינה ריבונית. ההפרדה המלאכותית הזו בין חיזבאללה ללבנון חייבת להיפסק.

לא התקדמנו בכלל. ישראל צריכה להציג לעולם וכו׳ וכו׳ - כדי שמה יקרה? ההפרדה המלאכותית חייבת להפסק כי…?

מה יותר חשוב - *להציג* לעולם שנלחמים במדינה ריבונית או להתחיל אשכרה להלחם במי שרוקן את הגליל מתושבים במשך 4 חודשים, השמיד חלקים גדולים מיישובי הגדר ועדיין לא שילם על זה מחיר אמיתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 12:56 pm 
Hall of Famer

ההפרדה המלאכותית חייבת להיפסק בדיוק כי היא מלאכותית ולא אמיתית. ישראל צריכה להתנהל מול מדינה ריבונית, וזה לא משנה בכלל אם היא נותנת חסות לחיזבאללה או נשלטת על ידו ועושה את דברו - בשני המקרים המדינה אחראית ויש זהות בין לבנון וחיזבאללה. אם חיזבאללה השמיד את הצפון, אז לבנון השמידה את הצפון.
בהיבט המעשי, אני לא חושב שמישהו יטרח לשנות את המצב אם לבנון המדינה לא תהייה מעורבת. ואין סיבה שהיא לא תהייה מעורבת ולא תישא באחריות, היא מעורבת עד צוואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 11:08 pm 
Junior

האם איראן פעלה להחריב את חמאס כי היא הבינה שחמאס חזקה מונעת מארה"ב לדחוף להקמת מדינה פלסטינית באופן חד צדדי, שתהפוך מהר מאוד למדינת טרוריסטים וטילים בלב ישראל?

הרי אם איראן וחיזבאללה לא הצטרפו ALL-IN למערכה, אע"פ שהם אימנו את הנוחבה, נוצר החשד שהם שלחו את חמאס למבצע התאבדות (אולי עבדו עליהם שיצטרפו, מה שלא ככ קרה) והרי מה השכל בלאבד את איום עזה? אולי הבינו שביבי משלם מחזק ומשתמש ב"חמאס חזק" כתירוץ מצוין שאין אפשרות להקמת חמאסטן בלב ישראל, מה שהאמריקאים מאוד רוצים. איראן אולי קיבלו החלטה לשלוח את חמאס לקרב אבוד מול ישראל מתוך הבנה שארה"ב תחתור למדינה פלסטינית בכל הכוח ברגע שאין חמאס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 11:13 am 
Hall of Famer

כן, בטוח הם היו כאלה מתוחכמים, עלו על התחכום של ביבי עם הקטע של לחזק את חמאס שעבד כל כך טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 12:46 pm 
Junior

אם חמאס בפעילותו שלל לגיטימציה להקמת מדינה פלסטינית, להוריד/להחליש אותו זו תגובה מתבקשת. לא מתוחכמת. בטח כשעל הדרך מרוויחים הרג של כמה שיותר ישראלים ובודקים אילו יכולות תגובה יש לישראל מול חדירות ענק.

התגובה האמריקנית "עכשיו בדיוק הזמן להקים מדינה פלסטינית ביום שאחרי" הגיעה ככ מהר אחרי השבת ההיא, שנראה שלכל הגורמים היה ברור שחמאס הוא הסבר מצוין למה לא תקום מדינה פלסטינית, רק שחמאס התחיל ספירה לאחור באותה שבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 1:05 pm 
Hall of Famer

כן, ממש הרווחנו. רווח נקי. תביא לנו עוד כאלה שנרוויח עוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 1:41 pm 
Junior

דיברנו על האיראנים. האיראנים רק מרויחים מכל מה שהתרחש, זה ברור. הם אימנו את הנוחבה לקראת פעולה כזו. למה? עכשיו אולי אפשר לשער למה.
אנחנו קרובים מתמיד להכרזה ערבית חד צדדית על הקמת מדינה פלסטינית שתוביל לארגון טרור בלב ארץ עם יכולת שיגור וחדירה לכל הארץ, בדיוק כמו שקרה ביציאה מלבנון ומעזה, רק במיקום הכי אסטרטגי בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 2:13 pm 
Hall of Famer

בסופו של דבר מי שחיזק אותו זה אנחנו. את מה שקרה ב-7 באוקטובר אולי אי אפשר היה לשער מבחינת סדר הגודל, אבל אפשר היה לשער חדירת ענק וטבח המוני ואפילו אני הקטן כתבתי את זה פה עוד בימי עמוד ענן וצוק איתן.
האם זה חלק מתוכנית איראנית גדולה? אני בספק. תוכנית הרבה יותר מוצלחת מבחינתם הייתה שחיזבאללה יעשה במקביל את אותו הדבר בצפון, מול אותה אפס התנגדות. הם היו כובשים חצי מדינה במקרה הטוב ומגיעים גם לערים גדולות ומרכזיות. זה היה נגמר בעשרות אלפי הרוגים ועוד אלפי או עשרות אלפי חטופים, ואותם לא היית מגרש בשבוע של לחימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 2:16 pm 
Junior

פיגוע קשה הבוקר ליד גדרה - 5 פצועים קשה עד אנוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: