סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 2:29 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בסופו של דבר היו פה 15 שנים של הזנחה.
כל האויבים הבינו מהר מאוד שנתניהו זה בלון אויר חם, ועשו מה שהם רוצים.
עכשיו רק מתחילים לטפל בכל הבאלאגן, והבלאגן גדול לא בטוח אם הפיך.

הממשלה האחרונה עם נתניהו נואש ומוקף בכל המטורפים היתה מתנה לאויבים.
החמאס ואירן היו צריכים להמתין כמה שנים. הכל כאן היה מתפרק מעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 2:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא רק בלון אוויר חם, אלא במקרה של חמאס שותף אקטיבי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 3:17 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
בסופו של דבר מי שחיזק אותו זה אנחנו. את מה שקרה ב-7 באוקטובר אולי אי אפשר היה לשער מבחינת סדר הגודל, אבל אפשר היה לשער חדירת ענק וטבח המוני ואפילו אני הקטן כתבתי את זה פה עוד בימי עמוד ענן וצוק איתן.
האם זה חלק מתוכנית איראנית גדולה? אני בספק. תוכנית הרבה יותר מוצלחת מבחינתם הייתה שחיזבאללה יעשה במקביל את אותו הדבר בצפון, מול אותה אפס התנגדות. הם היו כובשים חצי מדינה במקרה הטוב ומגיעים גם לערים גדולות ומרכזיות. זה היה נגמר בעשרות אלפי הרוגים ועוד אלפי או עשרות אלפי חטופים, ואותם לא היית מגרש בשבוע של לחימה.

חיזבאללה+חמאס כובשים חצי מדינה במתקפה משולבת? מעולם לא שמעתי על תחזית כזו פסימית. אפילו האלוף בריק הימר על צפת ולא מעבר.

אבל נניח . עשרות אלפי הרוגים וחטופים. כבשו חצי מדינה איכשהו. בסוף, חיל האוויר קופץ, לקח חודש לסלק את החיזבאללה, עוד שנתיים הפצצה+חי"ר לחסל את שני הארגונים.
מה האיראנים הרוויחו? בתוצאה הסופית להתיש את ישראל, להרוג 0.5% מהאוכלוסיה, זו תועלת שמצדיקה חורבן על שני הפרוקסי שלהם על הגבולות שלנו, חמאס וחיזבאללה? לא.

הרי ברור שה-אס האיראני של המלחמה זה שערביי יו"ש+ערביי ארץ ישראל יפעלו סטייל שומר חומות, לחילופין התנקשות בהסכמי השלום עם מצריים וירדן.
הכרזה חד צדדית של מדינה פלסטינית יכול להתברר כג'וקר שמעיר את האזור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 16, 2024 5:24 pm 
Hall of Famer

0.5% מהאוכלוסייה שאתה מתייחס אליה ככה בביטול - זה 50 אלף איש...
הרי לא האיראנים ולא אף ארגון/מדינת ערב אחרת חושבים שהם באמת יכולים להשמיד ברמה הטכנית את מדינה ישראל כולה (להוציא אטום, ואז סביר שהמשמיד גם יושמד בעצמו, מלחמה כללית מטורפת וכו')
הסיטואציה הנוכחית - אלפי ישראלים נפגעים, ועוד מאות אלפי ישראלים "איבדו את שגרת חייהם" היא גם ככה מטורפת, ולא משהו שהרבה שיערו שאפשרי בתרחישים הגרועים ביותר
ספק אם נדע זאת אי פעם, אבל באמת מסקרן מה היו הדפ"אות של הצד השני טרם המתקפה, בפרט האם למשל נערכו לקליטת מספר תלת ספרתי של חטופים - אני בספק

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 2:32 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
בסופו של דבר מי שחיזק אותו זה אנחנו. את מה שקרה ב-7 באוקטובר אולי אי אפשר היה לשער מבחינת סדר הגודל, אבל אפשר היה לשער חדירת ענק וטבח המוני ואפילו אני הקטן כתבתי את זה פה עוד בימי עמוד ענן וצוק איתן.
האם זה חלק מתוכנית איראנית גדולה? אני בספק. תוכנית הרבה יותר מוצלחת מבחינתם הייתה שחיזבאללה יעשה במקביל את אותו הדבר בצפון, מול אותה אפס התנגדות. הם היו כובשים חצי מדינה במקרה הטוב ומגיעים גם לערים גדולות ומרכזיות. זה היה נגמר בעשרות אלפי הרוגים ועוד אלפי או עשרות אלפי חטופים, ואותם לא היית מגרש בשבוע של לחימה.

חיזבאללה+חמאס כובשים חצי מדינה במתקפה משולבת? מעולם לא שמעתי על תחזית כזו פסימית. אפילו האלוף בריק הימר על צפת ולא מעבר.

אבל נניח . עשרות אלפי הרוגים וחטופים. כבשו חצי מדינה איכשהו. בסוף, חיל האוויר קופץ, לקח חודש לסלק את החיזבאללה, עוד שנתיים הפצצה+חי"ר לחסל את שני הארגונים.
מה האיראנים הרוויחו? בתוצאה הסופית להתיש את ישראל, להרוג 0.5% מהאוכלוסיה, זו תועלת שמצדיקה חורבן על שני הפרוקסי שלהם על הגבולות שלנו, חמאס וחיזבאללה? לא.

הרי ברור שה-אס האיראני של המלחמה זה שערביי יו"ש+ערביי ארץ ישראל יפעלו סטייל שומר חומות, לחילופין התנקשות בהסכמי השלום עם מצריים וירדן.
הכרזה חד צדדית של מדינה פלסטינית יכול להתברר כג'וקר שמעיר את האזור

לא חושב גם ששמעת תחזית פסימית כמו מה שהתרחש במציאות ב-7/10....
אז עכשיו כשאנחנו יודעים מה קרה ב-7/10 ובאיזה מצב הצבא היה? כן, זה מה שאני חושב שהיה קורה בסיכוי לא מבוטל.
3000 חמאסניקים עם טויוטות וכיסוי של 2000 רקטות או משהו כזה כבשו ללא התנגדות חבל ארץ מהנגב, ומידיעה אני אומר לך שאם לא היו עוצרים במסיבה בנובה כדי לאנוס את הבנות שם - הם היו כובשים בקלות את בסיס חצרים ומגיעים לבאר שבע.
עכשיו תחשוב על 10000-20000 רדואנים עם כיסוי של פי 10 רקטות שחלק גדול מהן טילים מדוייקים למקומות אסטרטגים, עם מערך נ"ט ומערך כטב"מים הרבה יותר גדול ומתקדם, ועם יכולות וחיילות הרבה יותר גבוהה מהחמאסניקים. בכלל לא מופרך בעיני שב-7/10, כמו שהצבא היה ערוך אז, הם היו כובשים חלק ניכר מהגליל, משמידים תשתיות בסיסיות בישראל כולל בסיסים צבאיים ואוויריים (אפרופו "חיל האוויר קופץ"... צריך שיהיה מאיפה לקפוץ), ועל החוף בציר נוסף מגיעים עמוק לתוך מפרץ חיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 3:10 am 
Hall of Famer

ואגב, הנקודה בעניין הטילים המדוייקים לבסיסי חיל האוויר ממחישה את האיוולת באי הקמת חיל טילים או צורה אחרת של מערך טילי קרקע-קרקע הרבה יותר גדול ודומיננטי. טילים, לפחות חלקם, לא זקוקים לבסיסים גדולים. ואף אחד מהם לא זקוק למסלולי המראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 2:24 pm 
Junior

בשולי הדברים - איזה אנשים מטורפים (לטובה) יש פה - מי שנטרל את המחבל, עשה זאת באמצעות אקדח ממרחק של כ - 50 מטרים.
כמובן שבן גביר מיהר לומר שזה בזכות האסטרטגיה שלו לחמש את כולם, אבל מדובר ברב סרן במילואים שמחזיק אקדח ברישיון מאז גיל 21. מיומנות פסיכית שהצילה פה חיי רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 11:09 pm 
Junior

שמוליקי, ממש לא מתייחס בביטול ל50 אלף. הפרזתי כלפי מעלה כדי לתאם עמדות עם התחזית של ראי, שמדבר על כיבוש באר שבע וחיפה או קרוב לכך. נזק עצום שהמדינה לא חוותה מעולם, אבל בוא. השאיפות של איראן וארגוני טרור הוא כיבוש המדינה וסילוק היהודים (המיליונים פשוט יברחו במצב הגרוע, מבחינתם אי אפשר לחסל את כולם), לא להרוג 50 אלף לאבד את שני איומים עיקריים על הגבולות

צה"ל היה קטסטרופה בהגנה, אבל התקפית אין לשני הארגונים הללו איך להתמודד עם הסיירות המובחרות של צהל דובדבן אגוז מגלן מטכל וכו' כשאלו נכנסות לתמונה, ובטח לא על חיל האוויר. היה לוקח שנתיים? בסוף הארגונים הללו היו מחוסלים.

לא נעים לומר, אבל איראן רוצה הרבה יותר, לגמור על מדינת היהודים, עם טילים מכל הכיוונים. פרוקסי מצפון, פרוקסי מדרום/מרכז, ולהעיר את ערביי יו"ש וערביי ישראל ב"יום הדין" כשעשרות אלפי מחבלי רדואן וחמאס חודרים לערים וביישובים , ערביי ישראל בהמוניהם משתלטים על הבתים היישובים ווהבסיסים וגומרים דה פקטור את מדינת ישראל.. לאבד את חיזבאללה זה האסון הכי גדול מבחינתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 11:40 pm 
Junior

בשולי הדברים ונראה שקצת עבר מתחת לראדר - ישראל הסכימה לשלש את כמות הגז שהיא מייצאת למצרים (התחלה צפויה ביולי 2025). מצרים בבעיה, זה לא סוד - גם הירידה בהכנסות מהתעלה וגם ירידה בתיירות וכל זה כשהריביות גבוהות ויש להם חוב דולרי פסיכי. ההסכמה הזו של ישראל היא קריטית כי מצרים מוכרת חלק מהגז הזה לאירופה ומקבלת תרומתו דולרים שעוזרים מאוד עם החוב.
עד כה סיפקנו 2BCM בשנה, החל מההסכם אנחנו נספק למצרים 6BCM לשנה. בשביל שיהיה הקשר, אז ב - 2023, כל ישראל השתמשה בערך ב - 12BCM.

אני מבין שאנחנו במלחמה וצריך להביא הכנסות בכדי להציג מקורות שיוכלו להחזיק את התקציב שהרכיבה ממשלת שמאל רדיקלי, אבל אני מקווה שהיה מי שניצל את מלוא מנופי הלחץ על המצרים - אולי בנוגע לפעולה ברפיח, אולי בנוגע לקליטה של מיליון עזתים למאה מיליון אזרחים שגם כך יש להם. מקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 12:33 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
שמוליקי, ממש לא מתייחס בביטול ל50 אלף. הפרזתי כלפי מעלה כדי לתאם עמדות עם התחזית של ראי, שמדבר על כיבוש באר שבע וחיפה או קרוב לכך. נזק עצום שהמדינה לא חוותה מעולם, אבל בוא. השאיפות של איראן וארגוני טרור הוא כיבוש המדינה וסילוק היהודים (המיליונים פשוט יברחו במצב הגרוע, מבחינתם אי אפשר לחסל את כולם), לא להרוג 50 אלף לאבד את שני איומים עיקריים על הגבולות

צה"ל היה קטסטרופה בהגנה, אבל התקפית אין לשני הארגונים הללו איך להתמודד עם הסיירות המובחרות של צהל דובדבן אגוז מגלן מטכל וכו' כשאלו נכנסות לתמונה, ובטח לא על חיל האוויר. היה לוקח שנתיים? בסוף הארגונים הללו היו מחוסלים.

לא נעים לומר, אבל איראן רוצה הרבה יותר, לגמור על מדינת היהודים, עם טילים מכל הכיוונים. פרוקסי מצפון, פרוקסי מדרום/מרכז, ולהעיר את ערביי יו"ש וערביי ישראל ב"יום הדין" כשעשרות אלפי מחבלי רדואן וחמאס חודרים לערים וביישובים , ערביי ישראל בהמוניהם משתלטים על הבתים היישובים ווהבסיסים וגומרים דה פקטור את מדינת ישראל.. לאבד את חיזבאללה זה האסון הכי גדול מבחינתם

לא היה שום דבר שיעצור את החמאסניקים בדרך לכיבוש בסיס חצרים והגעה לבאר שבע. זו פשוט עובדה, כי אני יודע באיזה מצב הייתה ההגנה המרחבית בבסיס חצרים ואל תשאל אותי איך. בין הכניסה לאופקים לכניסה לבאר שבע זה כביש אחד פתוח וחסר הגנה, לא צריך אפילו לעבור דרך אופקים. הם פשוט עצרו מיוזמתם.
אם הם מסוגלים להגיע לבאר שבע בלי התנגדות, איך עוד יש לך ספק שחיזבאללה על יכולותיו העדיפות פי כמה לא היה יכול להגיע לעומק הגליל ולמפרץ חיפה? איזו התנגדות עמדה בדרך שלו ב-7/10?

אין להם דרך להתמודד עם חיל האוויר? למה לא? חיל האוויר צריך בסיסים. הוא צריך מסלולי המראה. אלה יהיו משותקים לפחות בחלקם על ידי טילים מדוייקים, ולא ליום אחד.
יש מצב שעוד נצטרך להיווכח אם אני צודק.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' פברואר 18, 2024 12:52 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 12:41 am 
Hall of Famer

רדואן אגב זה לא 10-20 אלף חיילים, אאל"ט זה כ-2,500/3,000

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 12:45 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
בשולי הדברים ונראה שקצת עבר מתחת לראדר - ישראל הסכימה לשלש את כמות הגז שהיא מייצאת למצרים (התחלה צפויה ביולי 2025). מצרים בבעיה, זה לא סוד - גם הירידה בהכנסות מהתעלה וגם ירידה בתיירות וכל זה כשהריביות גבוהות ויש להם חוב דולרי פסיכי. ההסכמה הזו של ישראל היא קריטית כי מצרים מוכרת חלק מהגז הזה לאירופה ומקבלת תרומתו דולרים שעוזרים מאוד עם החוב.
עד כה סיפקנו 2BCM בשנה, החל מההסכם אנחנו נספק למצרים 6BCM לשנה. בשביל שיהיה הקשר, אז ב - 2023, כל ישראל השתמשה בערך ב - 12BCM.

אני מבין שאנחנו במלחמה וצריך להביא הכנסות בכדי להציג מקורות שיוכלו להחזיק את התקציב שהרכיבה ממשלת שמאל רדיקלי, אבל אני מקווה שהיה מי שניצל את מלוא מנופי הלחץ על המצרים - אולי בנוגע לפעולה ברפיח, אולי בנוגע לקליטה של מיליון עזתים למאה מיליון אזרחים שגם כך יש להם. מקווה.

ברור לך שזה לא קרה. כמו שישראל הגדילה את כמות המים לירדן ומקבלת ממנה רק יריקות לפרצוף.

ולגבי הגז - בשנה שעברה ישראל צרכה (בעצמה וליצוא) כ-22 BCM. כלומר עכשיו זה יהיה 26 BCM. עתודות הגז של ישראל, המוכחות - הכל כולל הכל, מכל הקידוחים - זה פחות מ-1000 BCM. כלומר בצריכה הנוכחית, בהנחה שלא מוכרים כלום לאירופה והצריכה לא תעלה עם השנים, הגז יספיק בערך ל-35 שנה.
אנחנו לא באמת מעצמת גז, ומעולם לא היינו. ה-1000 BCM האלה זה בערך רבע אחוז מעתודות הגז המוכחות בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 12:56 am 
Hall of Famer

ניו יורק טיימס טוענים שישראל פגעה השבוע ב-2 צינורות גז מרכזיים באיראן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 1:44 am 
Junior

אני לא שולל קרבות בבאר שבע וחיפה. אני חושב שזה לא היה מתקרב לכיבוש חצי מדינה. לגבי חיל האוויר... אם אתה צודק ולחיזבאללה יש יכולת לשתק מספר משמעותי של בסיסים. מדוע לדעתך הם לא הצטרפו ללחימה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 1:52 am 
Hall of Famer

כי הם לא ידעו עליה לפני הזמן ולא התכוננו. הם הופתעו כמו כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 10:05 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז עכשיו כשאנחנו יודעים מה קרה ב-7/10 ובאיזה מצב הצבא היה? כן, זה מה שאני חושב שהיה קורה בסיכוי לא מבוטל.
3000 חמאסניקים עם טויוטות וכיסוי של 2000 רקטות או משהו כזה כבשו ללא התנגדות חבל ארץ מהנגב, ומידיעה אני אומר לך שאם לא היו עוצרים במסיבה בנובה כדי לאנוס את הבנות שם - הם היו כובשים בקלות את בסיס חצרים ומגיעים לבאר שבע.
עכשיו תחשוב על 10000-20000 רדואנים עם כיסוי של פי 10 רקטות שחלק גדול מהן טילים מדוייקים למקומות אסטרטגים, עם מערך נ"ט ומערך כטב"מים הרבה יותר גדול ומתקדם, ועם יכולות וחיילות הרבה יותר גבוהה מהחמאסניקים. בכלל לא מופרך בעיני שב-7/10, כמו שהצבא היה ערוך אז, הם היו כובשים חלק ניכר מהגליל, משמידים תשתיות בסיסיות בישראל כולל בסיסים צבאיים ואוויריים (אפרופו "חיל האוויר קופץ"... צריך שיהיה מאיפה לקפוץ), ועל החוף בציר נוסף מגיעים עמוק לתוך מפרץ חיפה.

בוא לא ניסחף, יש בדיוק בסיס אחד של חיל אוויר שיש איזשהו סיכוי, קלוש, שחיזבאללה היא מצליחים להגיע אליו, וזה רמת דוד שנמצא במרחק 50-60 ק"מ מהגבול (לעומת פחות מ-40 ק"מ מעוטף עזה עד לחצרים). לחיל האוויר יש מספיק בסיסים אחרים להקפיץ מהם מטוסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 11:03 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ואגב, הנקודה בעניין הטילים המדוייקים לבסיסי חיל האוויר ממחישה את האיוולת באי הקמת חיל טילים או צורה אחרת של מערך טילי קרקע-קרקע הרבה יותר גדול ודומיננטי. טילים, לפחות חלקם, לא זקוקים לבסיסים גדולים. ואף אחד מהם לא זקוק למסלולי המראה.

ובהנחה שאיום הייחוס המרכזי שלך הוא חזבאללה שהוא גם ככה מחופר ונמצא עמוק בישובים האזרחיים, אז מה בדיוק יעזור לך חיל טילים?
על מה בדיוק תירה אותם? תפגיז את ביירות עם טילים כמו את דרזדן? האם מעבר לאפקט הרתעתי כללי הם באמת יכולים לעשות נזק לאויב ולפגוע במאמצים שלו לעשות מהלך קרקעי או ירי טילים משלו?
מניח שלצד כמות מצומצמת יחסית של טילים מדויקים, רוב הטילים בחיל תיאורטי כזה יותר יוצרים אפקט ארטילריה מאשר משהו מדויק שיכול לעשות נזק. ומול חזבאללה אני פחות רואה את האפקטיביות.

ואמנם הם לא זקוקים למסלולי המראה, אבל כן למספר לא מבוטל של ימחים ולוגיסטיקה די מורכבת שהיא לא בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 11:15 am 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
רדואן אגב זה לא 10-20 אלף חיילים, אאל"ט זה כ-2,500/3,000

נכון אבל כמו שראית למחבלים המומחים יכולים להצטרף מחבלים פחות מומחים פלוס אפילו אזרחים שיעשו שמות.

יש פה כן איזשהו "אבל" בהבדל בין התקפה אפשרית של חזבאללה לבין מה שחמאס עשה, והוא התנאים הטופוגרפיים.
הגבול בין עזה לישראל הוא מישורי, הבתים קרובים עד כדי יריקה מהגדר. ברגע שעשית את הפרצות זה נהפך לאוטוסטרדה.
בלבנון זה לא בדיוק המצב, פני השטח הם הרריים, האויב תלוי בכבישים, ולא יכול להיות מעבר כל כך רחב כמו שהיה בדרום.
מניח שהם יפעלו הרבה יותר עם מצנחי רחיפה (אפילו במאות). יתכן גם שיש להם מנהרות חוצות או מקרבות לגבול ששם הם כן יוכלו להעביר כמות יותר גדולה של כלי רכב, אבל זה גם משהו שהוא יחסית נקודתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 11:16 am 
מנהל פורום

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

בוא לא ניסחף, יש בדיוק בסיס אחד של חיל אוויר שיש איזשהו סיכוי, קלוש, שחיזבאללה היא מצליחים להגיע אליו, וזה רמת דוד שנמצא במרחק 50-60 ק"מ מהגבול (לעומת פחות מ-40 ק"מ מעוטף עזה עד לחצרים). לחיל האוויר יש מספיק בסיסים אחרים להקפיץ מהם מטוסים.

ומי אמר שהבסיסים האלה יתפקדו כרגיל אחרי ירי טילים ממוקדים אליהם?
פלוס נפילה אפשרית לזמנים כאלה או אחרים של רשת החשמל? כולם מדברים בשבועות האחרונים על תרחיש "העלטה"...

בנוסף הטילים במחסנים הם לא אינסופיים. אפילו מול חמא"ס היינו צריכים מאות טיסות תובלה של נשק, אז מול חזבאללה זה יהיה צריך להיות בסדרי גודל, אם בכלל יש מלאים עולמיים לעזור לנו.
זה לא סוד ששרשרת הייצור של האמל"ח המערבי היא ארוכה ומורכבת, והיום יש מחסור ברכיבים כמעט בכל שלב שלה. הזמנות טילים יכולות לקחת שנים.
וארצות הברית רוקנה את חלק מהמחסנים שלה אל לקראת הקו האדום כדי לעזור לאוקראינה וישראל. אז ממש לא בטוח שנוכל לקבל זרם אספקה בשעת חירום כמו שאנחנו צריכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 11:23 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ומי אמר שהבסיסים האלה יתפקדו כרגיל אחרי ירי טילים ממוקדים אליהם?
פלוס נפילה אפשרית לזמנים כאלה או אחרים של רשת החשמל? כולם מדברים בשבועות האחרונים על תרחיש "העלטה"...

בסיסי הטיסה הכי צפוניים של חיל האוויר, פרט לרמת דוד, הם פלמחים ותל נוף, שנמצאים דרומית לתל-אביב, אני די בספק אם חיזבאללה יוכלו לשתק אותם כ"כ בקלות, תוסיף להם את נבטים, חצרים ורמון, ותגיע למסקנה שהסבירות שלחיזבאללה יש יכולת למנוע מחיל האוויר להמריא היא הכי קרובה ל-0 שיכול להיות. ולגבי נפילה של חשמל, אכן בעייתי, אבל אני אופתע מאוד אם למערכות צבאיות קריטיות אין גיבוי רציני של גנרטורים בדיוק לתרחיש כזה (ואם אין להן, הרבה ראשים צריכים לעוף, אם כי אחרי השביעי באוקטובר, ראינו שגשם כשראשים צריכים לעוף הם לא עפים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 11:46 am 
Senior

מאוד מוזר בעיני המחשבה בו זמנית שחיזבאלה יכולים לכבוש חצי מדינה וזה שאנחנו צריכים לפתור את הבעיה הזו באופן צבאי.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך א' פברואר 18, 2024 1:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 1:00 pm 
Junior

אמרו בפורום כדורסל שארגון טרור ללא חיל אוויר מסוגל לכבוש חצי מדינה, וגם זה רק בהתקפת פתע, לא במצב כוננות עם סך אוגדות בצפון. האלוף הכי פסימי במדינה לדורותיה דיבר על קרבות בצפת. אני יכול להאמין שהיינו מגיעים לקרבות בחיפה ואילו לאורך חודש. לרתק את רוב האוויר ולכבוש חצי מדינה נשמע לי דימיוני, מדובר באלפי לוחמי נוחבה... אוגדה אחת שלנו מפרקת אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 3:30 pm 
מנהל פורום

פלאש משתמע מההודעות שלך שאתה חי עדיין באופוריה של פוסט מלחמת ששת הימים. אולי הגיע הזמן שתוריד את האף לקרקע?

גם אם היית שואל אלופים ב6 באוקטובר מה החמאס יכול לעשות, היית שומע את התשובות המרגיעות, אולי פיגוע חדירה, מנהרות, חטיפה של כמה חיילים, גלעד שליט משודרג במקסימום וכו'.
וכמה אנחנו חזקים והם מורתעים, ואיזה מכשול טכנולוגי יש לנו, ושאחנו תמיד בכוננות ועם האצבע על ההדק.
את מה שקרה בפועל כולם יודעים ואי אפשר להכחיש אותו.

השאננות וההיבריס נוזלים מההודעות שלך. ואתה שוב חושב על המלחמה הקודמת ולא על הבאה. אם החמאס תיכנן וביצע את מה שהוא ביצע, מן הראוי להניח, וזה בלי שאני מקבל למייל את המצגות המסווגות של פיקוד צפון, הוא שבחזבאללה מתכננים משהו גרנדיוזי פי 10.

הנה עברו כבר חודשיים מאותה הודעה שלך על פירוק גדודי החמאס לגזרים, והמציאות שוב מתנגשת לך בפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 3:38 pm 
Hall of Famer

מה שכן קשה להאמין שממעיטים בערכו המבצעי של יכולותיו של חיזבאללה, בניגוד לאיך שהמעיטו בחמאס לפני ה-7/10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 3:52 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
הנה עברו כבר חודשיים מאותה הודעה שלך על פירוק גדודי החמאס לגזרים, והמציאות שוב מתנגשת לך בפנים.

סליחה, אבל חמאס כמסגרת צבאית כבר די מפורק, ירי רקטי ירד עד קרוב ל-0, וכל ההערכות על כך שלצה"ל יהיו עשרות הרוגים ביום בתמרון צבאי ברצועה גם התנפצו לגמרי. זה לא שאין עוד פוטנציאל פה ושם למטח רקטות קצת יותר רציני, או לאירועים קשים כמו קריסת המבנים באל מעאזי, אבל אם מסתכלים על התמרון הקרקעי של צה"ל אז מבחינה צבאית הוא בהחלט הצלחה משמעותית. אם ההערכות על כך שיותר מ-10,000 מחבלים נהרגו נכונות, ביחד עם מספר הפצועים (שאותו אנחנו לא יודעים, אבל לא סביר שהוא נמדד בפחות מאלפים רבים) ועם מחבלים שפשוט הפסיקו להילחם ונטמעו באוכלוסיה האזרחית, לא יהיה מוגזם להגיד שמרבית הכוח הלוחם של חמאס כבר לא רלוונטי, ומה שנשאר עסוק יותר בהתחפרות במנהרות מאשר בלחימה בפועל.

כל זה לא בא להגיד שהלחימה הסתיימה או קרובה לזה, אבל אי אפשר להגיד שההערכות של פירוק גדודי חמאס התנפצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: