סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:31 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה בסוף גמור ממש, אבל משחק מדהים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:34 am 
Sophomore

למה פול קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:35 am 
Sophomore

פול אדיוט. דני עם 43 נקודות ו15 ריבאונדים, מטורף לגמרי. פייט יפה שלהם אבל הם בדרך לעוד הפסד צמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:45 am 
Sophomore

אז דני גומר עם 43 נקודות ומנתץ את השיא של כספי. הוסיף גם 14 ריבאונדים, 3 אסיסטים, חסימה, ו-17+ בדקות שלו על המגרש.

אגב, זו ממש לא הפעם הראשונה שאבדיה בפלוס אבל ווש מפסידים. זה קרה כבר 11 פעמים העונה לפני היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:47 am 
Freshman

הופעה פשוט מדהימה. וזה כשהוא מתאמץ ועושה גם סטופים הגנתיים (אחת הסיבות שהפלוס מינוס שלו היה כזה טוב).

עצם זה שהוא יכול לתת 43/15 כשמשחק ההתקפה שלו עדיין רחוק מלהיות מלוטש, מראה עד כמה הפוטנציאל שלו עצום.

יש אלמנט אחד במשחק שלו שאפשר להגיד שהוא "עילית" וזה המהירות/זריזות שלו בחדירה. מאוד קשה לעצור את זה אפילו שאתה יודע מה הוא הולך לעשות.

ברגע שהוא ישתפשף ויסגל לעצמו כמה קאונטרים, Watch Out.

https://twitter.com/statmuse/status/1757973035443691629

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 2:02 pm 
Junior

אני פחות עוקב אחריו אבל כשפתחתי את התקציר ואפילו עוד לפני, הנחתי שהיה מדובר במשחק שנע רוב הזמן סביב ה - 20 הפרש, אבל להפתעתי ולזכותו ייאמר שרוב המשחק התוצאה הייתה צמודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 2:18 pm 
מנהל פורום

אגב, בדק' הסיום דני היה כביכול הסנטר של וושינגטון והמאצ'אפ שלו היה זאיון (שעבר אותו בלי בעיה לכמה סלים קלים יחסית). והיה גם בלוק מהדהד שדני קיבל בלייאפ מזאיון שהגיע משום מקום והעיף את הכדור ליציע, אבל לאחר בחינה במצלמות החליטו שזה גולטנדינג ונתנו לאבדיה סל.
("מזל" שיש פעוט שקם ב-5:00 בבוקר, אחרת לא הייתי זוכה לראות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 3:47 pm 
Hall of Famer

מעקבדיה ארוכה במיוחד:
https://youtu.be/OVDFVsaa6Og?si=OTrT8veawUf8iVQ3

כיף לראות את דני משחק ככה.
עשה שיפור מדהים בהרבה מאוד אספקטים במשחק שלו
ובייחוד 6-10 לשלוש, לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 5:00 pm 
Junior

ודים כתב:
אגב, בדק' הסיום דני היה כביכול הסנטר של וושינגטון והמאצ'אפ שלו היה זאיון (שעבר אותו בלי בעיה לכמה סלים קלים יחסית). והיה גם בלוק מהדהד שדני קיבל בלייאפ מזאיון שהגיע משום מקום והעיף את הכדור ליציע, אבל לאחר בחינה במצלמות החליטו שזה גולטנדינג ונתנו לאבדיה סל.

אין לדני סיכוי להתמודד הגנתית מול זאיון, עם כל הכבוד ל-ורסטיליות שלו...לזה התכוונתי בת'רד האחר, שבטח יצוץ החוכמולוג הביקורתי שיצביע על 36 הנקודות של זאיון בתור נקודה בגנות היכולת של דני...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 6:30 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
ודים כתב:

אין לדני סיכוי להתמודד הגנתית מול זאיון, עם כל הכבוד ל-ורסטיליות שלו...לזה התכוונתי בת'רד האחר, שבטח יצוץ החוכמולוג הביקורתי שיצביע על 36 הנקודות של זאיון בתור נקודה בגנות היכולת של דני...

אני אולי קצת חכמולוג לעתים, אבל פה סתם ציינתי את זה כדרך אגב. לא משהו בגנותו של אבדיה. אם כי באותו רגע שזה קרה הרגיש לי שזה היה קל מדי ואבדיה קצת ויתר על המהלך. אבל לאור תצוגת הקליעה סלחתי לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 15, 2024 7:04 pm 
Junior

לא התכוונתי אליך ולמה שכתבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 7:54 am 
Sophomore

אחת הביקורות המרכזיות על אבדיה זה שהוא משחק בקבוצה שלא מפסיקה להפסיד. זה כמובן נכון, אבל שווה להסתכל על "התרומה" של אבדיה להפסדים הללו.

אחרי שגאפורד עבר, נשארו ב-ווש 6 שחקני רוטציה מרכזיים, ששיחקו את רוב המשחקים של העונה (כולם עם 50+ משחקים) ומעל 20 דקות למשחק. הפלוס מינוס של השישה האלו:

טיוס ג'ונס: 7.0-
קייל קוזמה: 5.6-
קורי קיספרט: 5.6-
בילאל קוליבאלי: 5.4-
ג'ורדן פול: 5.4- (האמת, חשבתי שיהיה יותר גרוע)
...
דני אבדיה: 3.6+

קצת קשה להאמין, אבל באחת הקבוצות הגרועות בליגה עם חמישייה שכל השחקנים בה במינוס משמעותי, דני מצליח להיות פלוס משמעותי בדקות שלו על המגרש, אולי בגלל שהוא היחיד חוץ מקוליבאלי הרוקי שמשחק בשני הצדדים של המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 9:02 am 
Sophomore

נראה לי שזה טעות מאיפה הנתון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 9:31 am 
Sophomore

לפי האתר הרישמי:
Deni Avdija WAS 23 54 9 45 28.2 13.8 5.1 9.8 52.1 1.1 2.8 40.5 2.4 3.3 74.0 1.0 5.5 6.6 3.8 2.0 0.8 0.4 2.5 29.0 8.0 0.0 -4.8

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 9:38 am 
Sophomore

לא שזה מוריד ממנו,
כי ארבע אחרים יכולים לעשות מספיק נזק בשביל להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 8:31 pm 
Hall of Famer

גם לי לא היה "הגיוני מתמטית" הנתון (אני בספק אם בהיסטוריית הליגה היה שחקן חמישייה עם פער שכזה מכל חבריו, במדד הפלוס מינוס האמיתי הממוצע)

ב-basketball-reference אני מקבל כנתון ממוצע (ללא נירמולים) בדיוק את המספר שמצוי בקצה השורה שהוצגה מעלה: ממוצע של מינוס 4.8 בדקות של אבדיה.
איפה לאבדיה יש פלוס של 3.6?
משהו שנקרא On/Off plus/minus net per 100 positions (ומשם המספרים שסאבוניס ציטט לגבי יתר השחקנים)
אבל צריך להגיד שהוא לא כה חריג בקבוצה בנתון הזה: לדלון רייט יש פלוס 5.6, לגאפורד פלוס 2.8, לבאגלי (במדגם משחקים קטן יותר) 2.6 וכו'.
מה זה בעצם אומר?
שאם השחקנים הנ"ל יירדו מהפרקט ל-100 פוזשנים רצופים, הצפי הוא שהמינוס של הקבוצה איתם ידרדר במינוס נוסף?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 9:14 pm 
Senior

On/off זה פשוט הפער בין הפלוס מינוס של הקבוצה בדקות של השחקן פחות אותו נתון בדקות שלו על הספסל, כששניהם מנורמלים ל100 פוזשנים אבל בלי עוד נרמולים.
שזה נתון סבבה בעיני, אבל הוא נתון להרבה הטיות, כגון כמה החמישייה השנייה החלשה, האם השחקן המסוים נוטה לשחק יחד עם שחקן אחר דומיננטי בסירוגין עם אותו שחקן דומיננטי (מהמר שהסנטר המחליף של דנבר הוא כמעט תמיד אחד השחקנים עם הנתון הכי גרוע בליגה. אבל מצד שני, הוא גם כמעט תמיד אכן שחקן לא משהו).

אם אבדיה היחיד בחמישייה שיש לו נתון חיובי בזה, זה גם אומר משהו בסהכ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 17, 2024 11:56 pm 
Hall of Famer

כאמור גם לגאפורד (וסוג של מחליפו מבחינה כרונולוגית - באגלי) יש נתון חיובי. אצלם זה בין היתר - כי פשוט אין סנטר מחליף ראוי בקבוצה (באופן משלים, מוסקלה עם הנתון הכי חלש בקבוצה By far).
מסכים כמובן שזה מאוד תלוי מי המחליף שלך, באיזה סוג של דקות/משחקים אתה על הספסל וכו'. ועדיין בכל נתון שכזה יש "משהו".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 1:09 am 
Hall of Famer

ממה שאני ראיתי, בכל המדדים החשובים, דני שלישי בקבוצה אחרי גאפורד שעזב, וטיוס ג'ונס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 18, 2024 1:43 am 
Hall of Famer

מניח שאלו לא כוללים מדדים הגנתיים. ג'ונס גרוע ממש בצד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 23, 2024 4:58 am 
Hall of Famer

סרטון ארוך (21 דקות) ונהדר של פיני בראל "מעקבדיה" - ניתוח סטטיסטי באמת מאוד עמוק לגבי פרמטרים שונים של אבדיה - אל מול חברי קבוצתו ושאר הליגה (כולל השוואה לעונות קודמות)
https://www.youtube.com/watch?v=h53cDR2B6sA
צריך להגיד שהוא באמת עושה "עבודת קודש" בנושא הסיקור
באופן קצת מפתיע - ראיתי שסיקור ותקציר משחק ה-43 נקודות הוא לא הוידאו הכי נצפה בערוץ (זה מה שהייתי מצפה) - הגיע ל-85 אלף צפיות (כמובן המון בפני עצמו), אבל היו כבר משחקים טובים ספורים של דני שזכו ליותר ממאה אלף צפיות (מטבע הדברים, גם כאן בחלוף הזמן אולי מספר הצפיות יחצה את המאה אלף)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 24, 2024 12:10 am 
Freshman

shmueliki כתב:
סרטון ארוך (21 דקות) ונהדר של פיני בראל "מעקבדיה" - ניתוח סטטיסטי באמת מאוד עמוק לגבי פרמטרים שונים של אבדיה - אל מול חברי קבוצתו ושאר הליגה (כולל השוואה לעונות קודמות)
באופן קצת מפתיע - ראיתי שסיקור ותקציר משחק ה-43 נקודות הוא לא הוידאו הכי נצפה בערוץ (זה מה שהייתי מצפה) - הגיע ל-85 אלף צפיות (כמובן המון בפני עצמו), אבל היו כבר משחקים טובים ספורים של דני שזכו ליותר ממאה אלף צפיות (מטבע הדברים, גם כאן בחלוף הזמן אולי מספר הצפיות יחצה את המאה אלף)

פיני בראל נהדר בכל מה שקשור לניתוח של סטטיסטיקה ונתונים, אבל בכל מה שקשור לניתוח היכולת האישית של דני, הוא נותן מעט מאוד ערך מוסף.
הוא הרבה יותר "שדר" עם אהבה לסטטיסטיקה, מאשר "פרשן".

רוב הסרטונים שלו זה בסגנון "פה דני חודר לסל אבל הכדור לא נכנס". למה לא נכנס? האם הכדור הגיע עם מצברוח לא טוב, או שמא משהו במכניקה לא היה טוב? האם חסר "dip" בזריקה? האם הרגליים לא עמדו נכון?

-מה בעבודת הרגליים שלו בחדירה לסל צריך שיפור?
-מדוע הוא כמעט ולא משתמש ביורו סטפ?
-למה הוא כבר בעונה הרביעית שלו ואף פעם לא השתמש בסיבסוב בזמן חדירה לסל?
-מדוע הוא מתקשה בקליעה מתוך כדרור מה2, אבל קולע באחוזים גבוהים יותר בזריקה מתוך כדרור מה3?
-האם יש בעיה בטאץ' שלו, אם כן, מה אפשר לעשות כדי לשפר את זה?
-מדוע הוא הרבה פעמים מגיע למצבים שהוא מתרומם למצב שדאנק פשוט בשתי יידים מביא לו 2 נקודות קלות ובמקום זה הוא בוחר לאיי אפ רך או דאנק עם יד אחת שנגמר בחסימה/החטאה? (קרה המון השנה, קשה להבין את זה).
-מדוע אחרי המשחק הענק של ה43 נקודות, במקום למנף את זה לעוד יותר ביטחון, משחק אחד לאחר מכן הוא נראה כמו רוקי שמפחד מהכדור כשברוב הנגיעות שלו בכדור במחצית הראשונה הוא אפילו לא מסתכל לכיוון הסל?
-מדוע דני כבר עונה 4 בליגה ועדיין לא עושה סימנים של לנסות שינויי מהירות והטעיות גוף? (חדירות שמסתמכות בעיקר על כוח ובהילוך אחד)..

בתור אוהד אבדיה שצופה המון במשחקים שלו ויש הרבה שאלות שאין לי תשובה עליהם, יחסית לכמות הסיקור העצומה שהוא מקבל, חסר לי את המישהו הזה בארץ שמסוגל/רוצה לנתח את היכולת האישית של דני יותר לעומק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 24, 2024 12:42 am 
Hall of Famer

רק אציין שניתוח שידבר על כל מה שכתבת עליו, נשמע לי נורא משעמם לרוב האוכלוסיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 24, 2024 2:27 am 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
shmueliki כתב:

פיני בראל נהדר בכל מה שקשור לניתוח של סטטיסטיקה ונתונים, אבל בכל מה שקשור לניתוח היכולת האישית של דני, הוא נותן מעט מאוד ערך מוסף.
הוא הרבה יותר "שדר" עם אהבה לסטטיסטיקה, מאשר "פרשן".

רוב הסרטונים שלו זה בסגנון "פה דני חודר לסל אבל הכדור לא נכנס". למה לא נכנס? האם הכדור הגיע עם מצברוח לא טוב, או שמא משהו במכניקה לא היה טוב? האם חסר "dip" בזריקה? האם הרגליים לא עמדו נכון?

-מה בעבודת הרגליים שלו בחדירה לסל צריך שיפור?
-מדוע הוא כמעט ולא משתמש ביורו סטפ?
-למה הוא כבר בעונה הרביעית שלו ואף פעם לא השתמש בסיבסוב בזמן חדירה לסל?
-מדוע הוא מתקשה בקליעה מתוך כדרור מה2, אבל קולע באחוזים גבוהים יותר בזריקה מתוך כדרור מה3?
-האם יש בעיה בטאץ' שלו, אם כן, מה אפשר לעשות כדי לשפר את זה?
-מדוע הוא הרבה פעמים מגיע למצבים שהוא מתרומם למצב שדאנק פשוט בשתי יידים מביא לו 2 נקודות קלות ובמקום זה הוא בוחר לאיי אפ רך או דאנק עם יד אחת שנגמר בחסימה/החטאה? (קרה המון השנה, קשה להבין את זה).
-מדוע אחרי המשחק הענק של ה43 נקודות, במקום למנף את זה לעוד יותר ביטחון, משחק אחד לאחר מכן הוא נראה כמו רוקי שמפחד מהכדור כשברוב הנגיעות שלו בכדור במחצית הראשונה הוא אפילו לא מסתכל לכיוון הסל?
-מדוע דני כבר עונה 4 בליגה ועדיין לא עושה סימנים של לנסות שינויי מהירות והטעיות גוף? (חדירות שמסתמכות בעיקר על כוח ובהילוך אחד)..

בתור אוהד אבדיה שצופה המון במשחקים שלו ויש הרבה שאלות שאין לי תשובה עליהם, יחסית לכמות הסיקור העצומה שהוא מקבל, חסר לי את המישהו הזה בארץ שמסוגל/רוצה לנתח את היכולת האישית של דני יותר לעומק.

זה ניתוח מאוד טכני
זה יכול להיות מעניין כתוספת
אבל מעקבדיה נועד בעיקר כדי לעקוב אחרי מעללי דני בנ.ב.א ולהנגיש את המשחקים שלו
ואת זה הוא עושה מצוין
(בחביבות ובאדיקות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 25, 2024 4:09 am 
Freshman

נורטון כתב:
רק אציין שניתוח שידבר על כל מה שכתבת עליו, נשמע לי נורא משעמם לרוב האוכלוסיה

עונה גם לך וגם לAtt.

לא חושב שזה עניין של משעמם. לפני כמה ימים הוא העלה את הסרטון הזה שציינו כאן באורך 20 דקות על מלא סטטיסטיקות ומדדים שלדעתי מאוד משעממים ופחות רלוונטים לניתוח שלו כשחקן. עדיין צפיתי בזה. כי דני עצמו זה סיפור מעניין.

בתחום הזה של היכולת האישית פיני בראל פשוט הרבה פחות מבין.

אני מניח שצריך להיות מאמן אישי, מישהו שעבד בפיתוח של שחקני אן בי איי, כדי באמת לענות על שאלות כאלה. וכן, צריך גם לדעת איך להנגיש את זה בצורה מעניינת, כמו כל דבר ביוטיוב.

סתם אמרתי שאשתף עם פורום של עכברי כדורסל שכאוהד די פנאט של אבדיה, ניתוחים כאלה מאוד חסרים כדי להשלים את התמונה.

יש הרבה שאלות לא פתורות לגביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, stavs, uriel17 ו 154 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה