FLASH כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
בסופו של דבר מי שחיזק אותו זה אנחנו. את מה שקרה ב-7 באוקטובר אולי אי אפשר היה לשער מבחינת סדר הגודל, אבל אפשר היה לשער חדירת ענק וטבח המוני ואפילו אני הקטן כתבתי את זה פה עוד בימי עמוד ענן וצוק איתן.
האם זה חלק מתוכנית איראנית גדולה? אני בספק. תוכנית הרבה יותר מוצלחת מבחינתם הייתה שחיזבאללה יעשה במקביל את אותו הדבר בצפון, מול אותה אפס התנגדות. הם היו כובשים חצי מדינה במקרה הטוב ומגיעים גם לערים גדולות ומרכזיות. זה היה נגמר בעשרות אלפי הרוגים ועוד אלפי או עשרות אלפי חטופים, ואותם לא היית מגרש בשבוע של לחימה.
חיזבאללה+חמאס כובשים חצי מדינה במתקפה משולבת? מעולם לא שמעתי על תחזית כזו פסימית. אפילו האלוף בריק הימר על צפת ולא מעבר.
אבל נניח . עשרות אלפי הרוגים וחטופים. כבשו חצי מדינה איכשהו. בסוף, חיל האוויר קופץ, לקח חודש לסלק את החיזבאללה, עוד שנתיים הפצצה+חי"ר לחסל את שני הארגונים.
מה האיראנים הרוויחו? בתוצאה הסופית להתיש את ישראל, להרוג 0.5% מהאוכלוסיה, זו תועלת שמצדיקה חורבן על שני הפרוקסי שלהם על הגבולות שלנו, חמאס וחיזבאללה? לא.
הרי ברור שה-אס האיראני של המלחמה זה שערביי יו"ש+ערביי ארץ ישראל יפעלו סטייל שומר חומות, לחילופין התנקשות בהסכמי השלום עם מצריים וירדן.
הכרזה חד צדדית של מדינה פלסטינית יכול להתברר כג'וקר שמעיר את האזור
לא חושב גם ששמעת תחזית פסימית כמו מה שהתרחש במציאות ב-7/10....
אז עכשיו כשאנחנו יודעים מה קרה ב-7/10 ובאיזה מצב הצבא היה? כן, זה מה שאני חושב שהיה קורה בסיכוי לא מבוטל.
3000 חמאסניקים עם טויוטות וכיסוי של 2000 רקטות או משהו כזה כבשו ללא התנגדות חבל ארץ מהנגב, ומידיעה אני אומר לך שאם לא היו עוצרים במסיבה בנובה כדי לאנוס את הבנות שם - הם היו כובשים בקלות את בסיס חצרים ומגיעים לבאר שבע.
עכשיו תחשוב על 10000-20000 רדואנים עם כיסוי של פי 10 רקטות שחלק גדול מהן טילים מדוייקים למקומות אסטרטגים, עם מערך נ"ט ומערך כטב"מים הרבה יותר גדול ומתקדם, ועם יכולות וחיילות הרבה יותר גבוהה מהחמאסניקים. בכלל לא מופרך בעיני שב-7/10, כמו שהצבא היה ערוך אז, הם היו כובשים חלק ניכר מהגליל, משמידים תשתיות בסיסיות בישראל כולל בסיסים צבאיים ואוויריים (אפרופו "חיל האוויר קופץ"... צריך שיהיה מאיפה לקפוץ), ועל החוף בציר נוסף מגיעים עמוק לתוך מפרץ חיפה.