דניאל כתב:
בסגל הישראלי יש לנו שפע שלא היה לנו אף פעם. בין 2017-2023, ב-5 אליפויות אירופה לעתודה לקחנו 2 זהב, 2 כסף ומקום 4. זה חסר תקדים לישראל, זה גם הכי הרבה מכלל הנבחרות האחרות. זה 6-7 שנתונים (הקורונה קצת ערבבה) ובממוצע של 2-3 שחקנים לשנתון זה כבר מאפשר למלא את הסגל של הנבחרת. בנוסף, יש לנו שחקן NBA שבחיים לא היה לנו, ושני שחקני יורוליג מובילים, שלא משחקים רק בגלל שהם ישראלים במכבי - סורקין ומדר, שנזכיר שמשחק באחת מקבוצות הפאר של אירופה. יש גם דור המשך מעניין מאד, מנעם יעקב דרך דני וולף ושני שחקנים מעניינים בני 17, שרף ואבייב. אני לא זוכר ב-30 השנה האחרונות כזה עומק ואיכות של סגל ישראלי.
לאליפויות עתודה אין הרבה משמעות מבחינת עומק ורמת נבחרת בוגרת בעתיד. לך ותסתכל על המיקומי של אליפויות הנוער באותם השנים. זה יתן פרספקטיבה קצת יותר נכונה.
בעתודה הכישרונות הגדולים ביותר כבר לא משחקים כי הם כבר ב-NBA או בסגל הנבחרת הבוגרת. לא סתם יש לנו פערים ענקיים בהישגים בגילאי הנוער והקדטים לבין ההישגים בעתודה.
דניאל כתב:
הרשימה שנתת מאד מעניינת. השאלה מי מהם באמת יהיה משמעותי בנבחרת. מבחינתי זה מישהו שנתן אליפות מרשימה בגילאי נוער / עתודה, או שמשחק בליגה ברמה משמעותית. לדוג', וולף נתן אליפות מרשימה, נעם יעקב משחק בצרפת וביורוליג (וכמובן גם בעתודה), בן שרף משחק בליגת העל בגיל 17. את אבייב אני לא מכיר, אבל הזימון שלו למחנה בארה"ב והפידבקים משם נשמעים טובים. נראה שעמנואל שארפ נותן עונה מרשימה בכללות, ולכן בהחלט צריך להיות פרוספקט לנבחרת. דברת התחיל מעולה אבל כבר סופג פציעה משמעותית שנייה בקריירה ואני לא בטוח איך הוא יחזור. מאייר ודורון עדיין צריכים איזו אליפות אירופה מרשימה, ואת ג'ול כראם אני מודה שאני בכלל לא מכיר.
זה משהו שצריך כבר לבחון פר שחקן. לא כל שחקן שמככב בטורניר גילאים בוודאות יהיה שחקן נבחרת ישראל בעתיד. שון דניאל ונמרוד טישמן היו מלכי הסלים בטורנירים ולחילופין יש את גינת שרק שיחק לראשונה בנבחרת העתודה. כנ"ל דוסון. יש גם מקרים כמו של דניאל קופרברג שנראה מעולה בטורניר העתודה של שנתון 97 (עם בלאט, הובר, ארצי וזוסמן שהיה צעיר בשנה) בטורניר ביוון בו לקחנו מקום שני, אבל התפספס. בפוטנציאל הוא יכל היה להיות היום משהו דומה לסורקין והוא גם צעיר ממנו בשנה. לדעתי הרבה שכחו כבר שהוא היה אמור להיות אחד הגבוהים המובילים בנבחרת הבוגרת היום, עוד לפני שבכלל חשבו על סורקין.