עכשיו אלי סהר On camera בחדשות הספורט פחות או יותר אמר שתמיר בלאט לא רצה לבוא לנבחרת, ושהוא כבר יחזור לשחק השבוע (מחרתיים נגד רמת גן? בחמישי נגד אלבה? אגב ערוץ הספורט שמו אותו כדמות המובילה בפרומו של המשחק, ברור שגם בגלל עברו באלבה, אבל עדיין זה קצת מעניין...).
אני לא טוען שהוא היה כשיר ב-100% (מי מהשחקנים כן תחת עומס משחקים שכזה?), אבל סביר ש"היה לו נוח" לצאת למנוחה/טיפולים דווקא בעת הזו.
כזכור, היה פודקאסט עם בית-הלחמי בתחילת החודש, ולאחר האזנה רשמתי את הדברים הבאים:
shmueliki כתב:
כששאלו אותו על עמדת הרכז עם ים מדר, תמיר בלאט ונועם יעקב - הוא הגיב שלא בטוח שאלו השחקנים שיהיו... לאחר מכן דיבר עוד ועוד על ים מדר, שהוא הרכז הראשון בהגדרה, שהנבחרת היא "שלו" וכו'. זה עוד יותר מחזק אצלי את העובדה שבלאט (שלא הוזכר עוד כלל בהמשך השיחה, בניגוד לשחקנים אחרים כמו טימור, גינת, נמרוד לוי, סורקין וכו') לא יהיה בסגל.
אפשר גם לשאול מה יצא לבית-הלחמי מלהצהיר כך ש"זו הנבחרת של ים מדר, נקודה", אבל זה כבר ניואנס אחר.
עוד קצת על המשחק - איכשהו בסוף כמה פרמטרים חשובים התיישרו למה שהיינו חושבים שיהיו טרם המשחק:
1. 18 ריבאונדים בהתקפה לסלובנים (לעומת 24 ריבאונדי הגנה שלנו), כאשר בצד השני זה 9-30 להם. סורקין אגב כנראה היה תורם לנו עוד איזה 2 ריבאונדים בהתקפה, אבל אני בספק כמה היה מוריד מאותם 18 תחת הסל שלנו (הוא הרי לא מצטיין בריבאונד הגנה).
2. הסלובנים שהתחילו עם 0/11 לשלוש, המשיכו עם 12/29 (שזה למעשה "האחוז הצפוי שלהם", בטח בבית), ובסוף איכשהו זה הסתיים עם 12/40.
3. באיבודי כדור ייצרנו יתרון של 11-16, אבל אני מניח שכל הפער הנ"ל הוא מהרבע הראשון.
נתוני הקליעה שלנו ממש מוזרים:
1. 6/15 מהעונשין (טימור 1/4, גינת 0/2).
2. 5/32 לשלוש (מדר 1/8, לוי 0/5).
3. מנגד אנחנו עם 76% פסיכיים לשתי נקודות, וזה כמובן ללא אף משחק פוסט-אפ של ממש וגם ללא ריבאונד התקפה יוצא דופן... כמובן היו פה כמה וכמה סלים קלים במתפרצת ברבע הראשון, אבל חוץ מזה, מפילוח זריקות בקישור המצורף, נראה שקלענו איזה 8/9 פסיכי ב"חצי מרחק/שתיים ארוך" - שזה לא צפוי מהכיוון ההפוך לסעיפים הקודמים.
https://www.fiba.basketball/eurobasket/ ... shot_chart