Gilsh כתב:
סתיו, מסכים איתך שאי אפשר להסיק שעונה הבאה הוא יהיה קלעי של 40% (לא מאמין שחשבת שזה מה שאני טוען, אבל just in case). אני בסה"כ התפאלתי מהשיפור המובהק שהוא עשה, גם אם יש שם רעש סטטיסטי מסוים (לצורך העניין, מדובר ב - 164 זריקות כן? זה מדגם לא קטן בכלל). ברור לכולם שצריך לתת לו זמן להתפתח כשחקן ולראות מי הוא הולך להיות, אבל בניגוד ליאניס, זה ברור שהקליעה מבחוץ זה חלק מהמשחק שלו (בלי קשר ל form העדיף בהרבה וכו'). העונה היחידה שיאניס קלע ווליום שדומה לזה הייתה בעונת ה MVP השנייה (כלומר, כשהוא כבר שחקן בשל, הוא ניסה להוסיף את זה למשחק שלו), וגם שם הוא סיים אותה עם 30% עם חודש אחד טוב של 39% ב - 64 זריקות(לא מתקרב למדגם של וומבי).
יובל, אני חושב שרוב האנשים לא צופים בוומבי בקביעות. זה לא כיף לראות את הספרס, הם גרועים. במידה והיו צופים, בוודאי שהיו שותפים לדעה שלך.
לא ידעתי מה אתה טוען בדיוק, רק ניסיתי להגיד שהקפיצה הזו מ25 ל37 אחוז, אמנם יתן לפרש אותה כשיפור ולצפות שבעונה הבאה נראה ממנו לפחות את אותם 37 אחוזים, ולחלופין אפשר להגיד שזה לא שצריך לצפות להמשיך של השיפור, אחר שהוא פשוט פתח רע והשיפור הוא רגרסיה לממוצע, ועכשיו זו היכולת האמיתית, אבל בו בזמן גם קיימת האפשרות שכמו שה25 אחוז היו עשויים להיות חריגה סטטיסטית כלפי מטה מהממוצע האמיתי, ככה גם ה37 אחוזים יכולים להיות חריגה כלפי מעלה, ושהייתי מחכה עוד קצת עם זה.
155 זריקות זה לא מעט, מסכים שיש הבדל מתקופה של 64 זריקות כאלו אצל יאניס (חשבתי שהיה גם טווח ארוך יותר כזה, האמת), אבל זה עדיין לגמרי נתון לחריגות מקריות. שמעתי לא מזמן על איזה פרשן כזה או אחר שעשה איזה ניתוח סטטיסטי לכמות גדולה מאוד של נתונים והגיע למסקנה שהחל מ300 זריקות לשלוש אפשר כבר לדבר על האחוז כאחוז קליעה אמיתי של השחקן עם הפחתת סיכון של כל מיני flukes אקראיים. יכול להיות מעניין לחזור לאחוזים שלו בסוף העונה, להסתכל על ה60 משחקים האחרונים נגיד, אולי זה יבשר קצת יותר לקראת ההמשך.
מסכים שה - 37 יכול להיות חריגה כלפי מעלה, ושצריך לחכות כדי לראות איך הוא יתפתח מהבחינה הזו. יהיה ממש מגניב אם תצליח להיזכר בשם הפרשן או להביא לינק לניתוח, נשמע ממש מעניין!
עוד קצת לגבי נתוני השלשות של וומבי. האחוזים הכי טובים שלו הם מכדרור (בניגוד לשלשות פנויות בקאצ' אנד שוט). זה כנראה נובע מכך שלגוף גדול כמו שלו קשה להיכנס "לשטף" של הזריקה ממצב סטטי, אבל זה יותר קל כאשר הוא נכנס לזריקה מכדרור כשיש מומנטום. זה בלט עוד בהתחלה אבל בחודשיים האחרונים זה התפוצץ, כאשר הוא מעלה את האחוזים של הזריקות מכדרור (כלומר זורק יותר לעומת שלשות סטטיות) וכמובן גם קולע אותן בצורה יעילה יותר.
פברואר - 49% מהזריקות ל - 3 שלקח היו מכדרור, קלע אותן ב - 48%.