סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 9:47 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
FLASH כתב:
כן, אשמח לשמות של אלופים ובכירים במיל (בטח אם יש אחד שהיה שם) ואמרו שזו פקודה לא חוקית בעליל. אל"מ אשי אמר שהפגז נורה לא על הבית, אל באופן שהקיר יקרוס ויאפשר לכוחות לפרוץ אליו. אני לא יודע מה ידעו או לא ידעו על בני הערובה, נשמע שהיה להם מידע שלשיטתם מספיק מבוסס כדי להתקדם, והתחקיר יציג מה באמת היה.

אגב אם אותו אלמ אשי תומך בחירם כי הוא בעצמו הייה באירוע ותמך בו, איך אתה מציע לתחקר? לשמוע דעה של קצינים שלא היו שם? כי מי שהיה שם בסהכ מציג דעה שמחפה על עצמו /על חירם, לשיטתך.

גם מי שניסח את הקוד האתי, סייג את דבריו ל"אם וכאשר הפרסומים נכונים וחירם אכן ..." וכו'. מה שאתה לא עושה. למעשה קבעת שאין כאן בכלל שאלה וחירם פושע

דבר אחרון. הם לא היוו בסיטואציה, אבל מוכשרים לאין ערוך לטפל בה בשטח בצורה טובה כנראה יותר מכל תושבי הפורום פה ביחד (אלא אם יש פה איזה מגד שמסתתר)

אחרי חצי שנה מהאירוע, בא אל"מ אשי ואמר בראיון מידע חדש שאף אחד לא אמר עד כה - שירי הפגז היה "לדעתו" לתקרת הבית ולא לקיר. הוא לא אמר שזו הייתה הכוונה או הנחייה מראש של המפקד לעשות את זה, אלא שזה מה שקרה. זה משהו ששמעתי לראשונה, לא שמעתי אף אחד אחרי, לא בראיונות ולא בתחקיר הטיימס שטוען את זה. גם לא נשמע שזו הייתה הנחייה מכוונת לצוות הטנק, אלא פשוט איפה שזה פגע (אם זה בכלל נכון).

ברור שמי שצריך לתחקר הוא מישהו שלא היה באירוע. אני חושב שזה די טריוויאלי לא? כמו שבכל אירוע צה"לי, בטחוני או משטרתי. יש חוקרים ושופטים שקובעים על סמך העדויות והראיות מה באמת היה והאם התבצעה עבירה או לא. כמובן תוך התחשבות בידע המקצועי, בנסיבות האירוע, ובמצב שהיה בשטח.

גם אנשים טובים ומנוסים יכולים לעשות טעויות הרות גורל ומשמעותיות, במיוחד תחת הלחץ המטורף של ה-7 באוקטובר. מאוד יכול להיות שזה ייזקף לזכותם אם וכאשר. להזכיר לך פאדיחות בטחוניות מהעבר שנעשו על ידי מיטב הגנרלים שייצרה החברה הישראלית? (סברה ושתילה- שרון, אסון צאלים - ברק, מדחת יוסף - מופז ועוד ועוד...).

כיוון שעבר זמן רב ולצה"ל כל כך קשה לשחרר לעולם את המסקנות שלו על האירוע, אין לי מידע אחר מעבר לראיונות, תחקירים וכתבות שנכתבו על האירוע, ויש לא מעט כאלה. בהם יש די קונזצנוס. לפי מה שעולה מהן, יש עננה כבדה סביב דרכי הפעולה של חירם באירוע המצער הזה. על בסיס איזה מידע אחר יש לך להניח אחרת? אני לא חורץ את גורלו הוירטואלי. אמרתי שמן הראוי היה שצה"ל היה מסיים מזמן את התחקיר ומשחרר אותו למשפחות ולציבור הרחב.
כל עוד הוא לא עושה כן, לצערי האירוע נהפך לעוד שדה קרב במלחמה בין הימין המיליטריסטי שרוצה ניצחון מוחלט/ילדותי, מהיר ובכל מחיר, גם תוך הקרבת אזרחים ישראלים (כמו בנושא החטופים), לעומת המרכז הליברלי, שלתפיסתו ערך החיים הוא עליון וצריך לעשות את מירב הפעולות הנדרשות כדי לשמור עליו.

רק לאחרונה, בלחץ החוסר במינויים בצה"ל, הרצי הלוי נזכר לבקש להאיץ את סיום תחקיר האירוע, כנראה כדי לזכות סופית את חירם בדרך למינוי הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 9:51 am 
Junior

shmueliki כתב:
לגבי הסעיף הראשון "כאן ברור שהידע המקצועי של מערכת הביטחון הוא מכריע". למי זה ברור?
כרגע הקו השולט במדינה/קבינט בפועל - הוא להשחיר את בעלי "הידע המקצועי של מערכת הביטחון" וללכת בכיוון ההפוך. טוב או רע - זה המצב.

אתה לוקח מאוד לקיצון לטעמי את הסעיף השני.
בסוף אחוז גדול מהרמטכ"לים/אלופים במילואים/ראשי מערכת הביטחון בהווה ובעבר הקרוב - אומרים פחות או יותר את אותם דברים בענייני ביטחון/מדיניות/איך שלא נקרא לזה - סוגיות לגבי הלחימה, האם לעשות עסקת שבויים, הסכמים כאלו ואחרים עם מדינות שכנות/אויבות. אפשר לקרוא לכל דבר "קונספציה" ולדבר על כישלון, ואפשר גם להגיד שסביר שברוב הסוגיות האנשים הללו צודקים יותר מאשר אדם רנדומלי אחר שיביע דעתו.
אתה באמת טוען שאם בקבינט דנים "רק על מדיניות" אתה לא רואה הבדל בין אם נמצאים שם בן-גביר/סמטוריץ'/רגב/(או כל מתסיס/מטריל אחר) לעומת "אנשי מקצוע" (ולא משנה מאיזה צד הם במחנה הפוליטי - תשווה מצידי לגלנט, יוסי כהן, עמידרור וכו')?

נצא החוצה מהביטחון, גם החלטות כלכליות בחלקן הגדול הן "נוגעות למדיניות" - אז האם אין לאף מומחה/בעל ניסיון "עדיפות על אף גורם אחר עם שכל ישר בראשו, גם אם אין לו עבר כלכלי בכלל"?
סמוטריץ' עונה על "שכל ישר בראשו"? הוא שר אוצר טוב בעיניך?
במידה ולא, מי היית רוצה לראות בתפקיד? אני אטען שנניח ניר ברקת עדיף על מרבית חברי הליכוד/קואליציה האחרים, בדיוק בגלל הניסיון העסקי שלו. אתה לא מסכים?

שורה תחתונה לנושא חירם, מאוד חבל שזה כמו כל דבר הופך גם לויכוח ימין/שמאל. אבל אם אנחנו במצב שבו במכוון דוחים כל לקיחת אחריות/ועדת חקירה/הסקת מסקנות ממרבית האירועים - כנראה שאלו חלק מההשלכות.

לגבי הסעיף הראשון שלי - כן אני חושב שזה מאוד ברור, כמעט לכולם. אני לא הבחנתי בהתערבות של הדרג המדיני באופן ההתנהלות של צה"ל בשטח או בהחלטות מקצועיות של הדרג הצבאי, מלבד הנחיות כלליות כמובן (כמו להיכנס קרקעית, להיכנס לדרום הרצועה וכו').

לגבי הסעיף השני - כלומר בשאלות הנוגעות למדיניות בסוגיות שיוצאות מהתחום הצבאי פרופר, אני חושב שאין לבכיר צבאי שום יתרון על פני אנשים עם שכל ישר. אז לא, אני לא צריך להיות מומחה כדי לדעת שמדיניות התרפסות בסוגיית האסירים הביטחוניים, שמביאה לכך שהם מוציאים פיגועים מהכלא בחסות הממשלה, היא אסון; אני לא צריך להיות גאון ביטחוני כדי להבין שההסכם מול לבנון היה מעשה פחדני ומטורף שרק החליש את מדינת ישראל; אני לא צריך להיות מומחה ביטחוני כדי לדעת שהכנסת עובדים מעזה לישראל - במטרה לספק גחמות של ארגון טרור שעוד הרבה לפני כן הבין שאלימות משתלמת מאוד עבורו במסגרת הסכסוך מול ישראל - היא צעד פחדני ומתרפס שבסוף יתפוצץ לנו בפנים.
בכל המקרים הללו, ולא רק בהם - צריך רק שכל ישר.

דיברת גם על מומחים בתחומים אחרים, ושם המצב דומה לחלוטין: ברור שצריך להקשיב לכלכלנים (הגם שאני מניח שיש הרבה דעות גם בקרב אותם כלכלנים) בזמן שמעבירים תקציב מדינה. ברור שצריך להקשיב לנגיד בנק ישראל בכל הקשור לריביות במשק. מצד שני, הניסיון לעטוף כל החלטה שמתקבלת בטיעונים "כלכליים" לכאורה, הוא גם מטופש. למשל: אני עדיין מפקפק בטענות הכלכלנים שהרפורמה המשפטית תהרוס את הכלכלה בישראל. מה שהביא לפגיעה בכלכלה הן בעיקר ההפגנות חסרות התקדים והרעש התקשורתי.
באופן דומה, אני דחיתי לחלוטין את הטענות של הרופאים אז שלפיהן הרפורמה תפגע גם בשיקול הדעת שלהם כרופאים, שזו חרטה גדולה ביותר כי הרפורמה עסקה בסוגיות מנהליות בלבד ובנוסף ביהמ"ש עצמו, בשורת הלכות ופסיקות (ואני באמת לא רוצה להלאות אתכם בזה), פגע ברופאים הכי הרבה והביא לכך שהם חשופים לתביעות אזרחיות יותר מתמיד (וזה אגב דבר חיובי בעיניי).
בשתי הדוגמאות קודם ירו את החץ ורק אח"כ סימנו את המטרה.

והמטרה היא לא להיכנס שוב לדיונים על האם הרפורמה באמת פגעה בכלכלה או לא, אלא להראות שיש מקרים שבהם באמת לא חייבים לציית כמו ילדים טובים לעצות "המומחים" (המירכאות הוספו בגלל שבמקרים רבים, אותו תחום מומחיות לא כזה רלוונטי למקרה שבו דנים).
ואגב, אם בסוגיות הכלכלנים והרופאים עוד אפשר להתווכח על מי צודק, ו"שכל ישר" יכול להוביל לשתי מסקנות שונות (בעד או נגד), הרי שבדוגמאות שמניתי על התנהלות מערכת הביטחון באותן סוגיות, הדרישה היא לא באמת להיות בעל שכל ישר, אלא פשוט לא להיות אידיוט לחלוטין או לחלופין מנוול. למשל: מי שייעץ להימנע ממיסוך סלולרי בבתי הכלא, כדי לא להרגיז את המחבלים ולאפשר להם להוציא פיגועים מתוך הכלא הוא בהכרח או אידיוט מוחלט או מנוול גדול שמוכן להקריב חיים בשביל השקט האישי שלו.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' מרץ 04, 2024 10:01 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 10:00 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
גם אנשים טובים ומנוסים יכולים לעשות טעויות הרות גורל ומשמעותיות, במיוחד תחת הלחץ המטורף של ה-7 באוקטובר. מאוד יכול להיות שזה ייזקף לזכותם אם וכאשר. להזכיר לך פאדיחות בטחוניות מהעבר שנעשו על ידי מיטב הגנרלים שייצרה החברה הישראלית? (סברה ושתילה- שרון, אסון צאלים - ברק, מדחת יוסף - מופז ועוד ועוד...).

ראוי לציין שסברה ושתילה לא הייתה "פדיחה" של שרון אלא מקרה מתוכנן שהתוצאה הסופית שלו כפי שקרתה הייתה לגמרי רצויה מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 10:16 am 
Hall of Famer

בישראל מעריכים שחמאס ניתק קשר בעסקת החטופים כי הוא החליט שהוא רוצה הסלמה הראמאדן בעיקר ביהודה ושומרון
https://mobile.mako.co.il/news-reporter ... hatMessage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 10:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
טוב, שמוליק, אם יש מי שמשוכנע גם עכשיו שהטילים אז הופעלו על ידי ברקים... או שהכניעה המוחלטת לחיזבאללה תקנה לנו שקט בצפון, או שחמאס רק רוצה כלכלה טובה וחיים טובים ברצועה, או שצריך לתת לאסירים לשלוט בבתי הכלא - כי אמרו במערכת הבטחון - אז אולי מגיע לנו מה שאנחנו מקבלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 10:30 am 
Junior

יש מקרים שבהם ההמלצה היא ממש בתחום האפור, כך שגם אם אתה בוחר באפשרות שבדיעבד מתגלית כשגויה, לפחות אפשר איכשהו להבין למה בחרת בה מלכתחילה.
במקרים האלה מדובר בבחירה מודעת באפשרות הכי גרועה שיש, ואני זוכר את הוויכוחים שהיו פה סביב הסכם הכניעה לחיזבאללה, וכך שכל טיעון רציונלי נגד ההסכם נתקל בדקלום קבוע בנוסח: "כל המומחים במערכת הביטחון המליצו על ההסכם וקבעו שהוא יבטיח את ביטחון ישראל; אתה לעומת זאת לא מומחה אז סתום ת'פה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 11:35 am 
Hall of Famer

גם אני זוכר כי הייתי צד אחד בויכוח הזה...
אני זוכר גם איך בשם הנראטיב של "הסכם מצוין, כל מערכת הבטחון אומרת" ניסו לשכתב את ההיסטוריה בויכוח ההוא. שלא קיבלנו את כל תביעות חיזבאללה, שלא פחדנו להפעיל את קידוח כריש למרות שהיה לגמרי בשטחנו, וכו' וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 11:51 am 
Hall of Famer

שם בצד את עניין סידורי הבטחון, כי בניגוד להרבה מומחי בטחון, אני לא התיימרתי לדעת אם סידורי הבטחון בהסכם הזה טובים או לא וגם אין לי את הכלים לקבוע את זה מעבר לחכמה שבדיעבד, רק שווה לציין שקידוחי הניסיון בשדה קאנא הניבו כלום ושום דבר ושלוויתור על השטח הזה, כך מסתמן, אין שום משמעות כלכלית.

https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 023-10-13/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 12:13 pm 
Junior

rony כתב:
שם בצד את עניין סידורי הבטחון, כי בניגוד להרבה מומחי בטחון, אני לא התיימרתי לדעת אם סידורי הבטחון בהסכם הזה טובים או לא וגם אין לי את הכלים לקבוע את זה מעבר לחכמה שבדיעבד, רק שווה לציין שקידוחי הניסיון בשדה קאנא הניבו כלום ושום דבר ושלוויתור על השטח הזה, כך מסתמן, אין שום משמעות כלכלית.

אבל יש לו בהחלט חשיבות תודעתית. מבחינת החיזבאללה, כל ננו-הישג שהם מחלצים ממך לאחר איומים על שימוש בכוח, הוא לא יסולא בפז מבחינתם ומוכיח מבחינתם את השבריריות שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 12:21 pm 
Hall of Famer

ואוסיף ואומר שאכן קידוח הנסיון בקאנא העלה מקסימום חולר, אבל כשההסכם נחתם מן הסתם לא ידעו את זה, נכון?
אבל כאמור זה עוד החלק המשני בסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 12:28 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:

אבל יש לו בהחלט חשיבות תודעתית. מבחינת החיזבאללה, כל ננו-הישג שהם מחלצים ממך לאחר איומים על שימוש בכוח, הוא לא יסולא בפז מבחינתם ומוכיח מבחינתם את השבריריות שלנו.

אתה חושב שאם היינו מתעקשים על שדה קאנא בזמנו זה היה משנה במילימטר את הגישה של חיזבאללה כלפי ישראל? אתה חושב ש-נניח-הוא היה מתערב פחות בעימות הנוכחי עם חמאס רק בגלל שישראל לפני שנה-שנתיים עשתה שרירים בדיונים על הגבול הימי? כי אני לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 12:39 pm 
Hall of Famer

גם אני לא, אבל היא הנותנת. הטענה הייתה שהחתימה על ההסכם (ובעצם קבלה של כל תביעות חיזבאללה) כן תשנה את הגישה של חיזבאללה ותביא לנו שקט בצפון, בניגוד למצב שלא נחתום.
זה שהמצב עם החתימה ובלי החתימה הוא למעשה זהה, כמו שגם אתה מודה במשתמע מהשאלה שלך, שומט את הקרקע תחת הטענות האלה אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 1:00 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם אני לא, אבל היא הנותנת. הטענה הייתה שהחתימה על ההסכם (ובעצם קבלה של כל תביעות חיזבאללה) כן תשנה את הגישה של חיזבאללה ותביא לנו שקט בצפון, בניגוד למצב שלא נחתום.
זה שהמצב עם החתימה ובלי החתימה הוא למעשה זהה, כמו שגם אתה מודה במשתמע מהשאלה שלך, שומט את הקרקע תחת הטענות האלה אז.

אני חושב שמה שהיה מוסכם גם במועד חתימת ההסכם וגם כרגע, זה שהסיבה העיקרית לכך שישראל חתמה על ההסכם כלשונו הייתה בגלל לחץ אמריקאי. האם היה שווה לתת לאמריקאים את הקופון הזה? בדיעבד, לאור העובדה שהוא לא עלה לנו כלום ואנחנו ממשיכים להנות מגב אמריקאי חזק מאוד אני נוטה חזק לכיוון של הכן.

אפשר כמובן גם לטעון שהגב האמריקאי לא היה מתערער בכלום אם ישראל לא הייתה חותמת על ההסכם, אבל בשורה התחתונה, כשאתה שם על המשקל את הגב האמריקאי (שאולי כן ואולי לא היה מתערער כתוצאה מאי-חתימה על ההסכם) לעומת כמה קמ"ר של ים (שבמועד ההסכם המצב היה שאולי יש ואולי אין בהם גז), אני חושב שהגב האמריקאי חשוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 1:07 pm 
Hall of Famer

מתי זה היה מוסכם? אם רק או בעיקר הלחץ האמריקאי היה זה שהביא את ישראל להיכנע לדרישות חיזבאללה, ישראל הייתה מפעילה את מאגר כריש גם בלי הסכם. בפועל ישראל עיכבה במכוון את הפעלת כריש למרות שלא היה ספק שכריש נמצא במלואו בשטח הישראלי. הסיבה העיקרית לחתימה על ההסכם המביש הזה היה הפחד מחיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 1:51 pm 
Junior

rony כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:

אתה חושב שאם היינו מתעקשים על שדה קאנא בזמנו זה היה משנה במילימטר את הגישה של חיזבאללה כלפי ישראל? אתה חושב ש-נניח-הוא היה מתערב פחות בעימות הנוכחי עם חמאס רק בגלל שישראל לפני שנה-שנתיים עשתה שרירים בדיונים על הגבול הימי? כי אני לא.

כן, אני בהחלט חושב שכל פעם שאתה מפגין חולשה מול ארגוני טרור, שכמעט כל מה שהם עושים במהלך 15-20 השנים האחרונות זה לבחון את הגבולות שלך, אז אתה חושף את עצמך יותר ויותר לפגיעות בידי אותם ארגונים ובכך פוגע בביטחון המדינה לאורך זמן.
וזה עוד לפני שנכנסים לתרחיש שבו היה מתברר שניתן היה להפיק גז מהמאגרים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 2:19 pm 
Hall of Famer

לא היה שם איזה עניין של תמלוגים לישראל אם מוצאים שם גז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 2:26 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
לא היה שם איזה עניין של תמלוגים לישראל אם מוצאים שם גז?

למיטב זכרוני היה שם איזושהי הבטחה מעורפלת לנושא הזה, לא זוכר אם היה משהו קונקרטי ומחייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 2:28 pm 
Sophomore

באופן כללי, הדיבור על מומחים כאילו הכל אותו דבר הוא מטופש. מתמטיקה הוא תחום מאד מדויק אז ניתן לסמוך על מומחה, פיזיקה פחות, הנדסה עוד פחות, כלכלה עוד פחות, רפואה עוד פחות, פסיכולוגיה עוד פחות, איסטרטגיה צבאית עוד פחות, ויחסים בין לאומיים עוד פחות. מעבר לזה צריך להבין את הנושא עצמו, למשל בנוגע לקוביד היו כל מיני תחזיות שמבוססות על מודלים מתמטים. המודלים הם לא רעים בכלל, אני חושב, אבל הם מאד רגישים לפרמטרים שמזינים אותם. אז צריך לבין שיש מנעד די גדול בתחזיות (התחזיות לגבי שינויי האקלים במצב דומה). מצד שני צריך לראות כמה רחבה הסכמה של הממוחים, למשל בנוגע לבטיחות החיסונים, ההסכמה היתה קרובה ל 100%. באופן דומה יש הסכמה מאד רחבה של הממומחים לגבי קיום התחממות גלובלית וסיבותיה.

ספציפית לגבי מומחים צבאיים, הרבה פעמים אנחנו מקבלים מידע מאד חלקי לגבי דעתם של המומחים. יותר מזה הרבה פעמים האינפורמציה לגבי דעות מומחים מגיעה מפוליטיקאים שיש להם סיבות משלהם, למשל לחץ מארה"ב, ומתחבאים מאחורי מומחים צבאיים. לטעמי האישי נקודה שיש הסכמה מאוד רחבה לגביה שאין פתרון צבאי לסכסוך וכל מה שהצבא יכול לעשות זה לקנות זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 3:10 pm 
Hall of Famer

אני מתחבר לסיכום הנ"ל של Ketchup (שהטיב לנסח זאת הרבה יותר ממני).
כמובן לא כל המלצה/הערכה היא באותה רמת ודאות, מטבע הדברים. אבל גם בתחום בעל רמת ודאות לא רבה, עדיין "בתוחלת" דעת מומחה (וקל וחומר רבים) טובה יותר מאדם רנדומלי שאינו בקיא בנושא - זה די ברור בעיניי.
אבל תראו לאן הגענו - 90% (ואני כנראה ממעיט) מהכלכלנים אומרים שהתקציב מזעזע - ועדיין התקציב עובר, וחלק ניכר מהאוכלוסייה מריעים לו. זה נשמע סביר?
"ראשי מערכת הביטחון" אומרים x בקשר להתנהלות בהר הבית וברמאדן כדי "לשמור על ניהול סיכונים", בן-גביר ושות' אומרים y כי מטרתם שונה. לאיזה כיוון כדאי ללכת לדעתכם?
כנ"ל לגבי עסקת שבויים, לאן להתקדם בלחימה, עד כמה להסתנכרן/להסתכסך עם ארה"ב וכו'.

בסוף זה היומיום שאנו חיים אותו (ואם טראמפ ייבחר שוב, אז גם העולם יקבל את זה בריש גלי...), והאזרח הפשוט צריך לבחור איזשהו צד במרבית ההחלטות (כמובן, לא חובה תמיד את "אותו צד", או בכלל לבחור...). ברור שבסוגיות ביטחון/יחסים בינ"ל כמות המידע שיש לנו היא אפסית לעומת זר כדורסלן חדש שחותם כאן, ואנחנו יכולים לבלוש קצת באינטרנט לגבי הקריירה שלו - ולגבש דעה לא רעה על קנקנו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 3:31 pm 
Junior

נושא הר הבית הוא הרבה יותר מורכב, אבל אם נלך על הסוגיות שעליהן דיברתי, כמו התנאים של המחבלים בכלא, מדיניות ההכלה מול החמאס "המורתע", הכנסת עובדים מעזה, יו"ש וכו', אני מעדיף להקשיב לבן גביר, סמוטריץ ואפילו לגופשטיין ומרזל, על פני כל אידיוט ממלכתי עם דרגות גבוהות בהווה או במיל', שדחף בעבר וממשיך לדחוף בהווה לאפשרות שתביא לשקט זמני בכל מחיר.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' מרץ 04, 2024 3:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 3:36 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח לגבי הנפשות המוזכרות פה... אבל לגבי "המומחים מזרועות הבטחון", כשיש מקרים שנראים כל כך ברורים שהאינטרס קצר הטווח לשקט ויהי מה, בין אם אמיתי או סתם מונע מפחד, פוגע באופן ממשי בטווח הארוך - יש לי בוא נגיד השגות מסויימות, בלי להיות מומחה, סתם משכל ישר ולקחי העבר. ובעיקר כשמנסים לתחזק את הקונספציות האלה על ידי שקרים כל כך ברורים ומגוחכים כמו הקטע של הטילים והברקים, או שכתובי היסטוריה כמו בנושא ההסכם הימי עם חיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 4:21 pm 
Junior

Shiver כתב:
FLASH כתב:
כן, אשמח לשמות של אלופים ובכירים במיל (בטח אם יש אחד שהיה שם) ואמרו שזו פקודה לא חוקית בעליל. אל"מ אשי אמר שהפגז נורה לא על הבית, אל באופן שהקיר יקרוס ויאפשר לכוחות לפרוץ אליו. אני לא יודע מה ידעו או לא ידעו על בני הערובה, נשמע שהיה להם מידע שלשיטתם מספיק מבוסס כדי להתקדם, והתחקיר יציג מה באמת היה.

אגב אם אותו אלמ אשי תומך בחירם כי הוא בעצמו הייה באירוע ותמך בו, איך אתה מציע לתחקר? לשמוע דעה של קצינים שלא היו שם? כי מי שהיה שם בסהכ מציג דעה שמחפה על עצמו /על חירם, לשיטתך.

גם מי שניסח את הקוד האתי, סייג את דבריו ל"אם וכאשר הפרסומים נכונים וחירם אכן ..." וכו'. מה שאתה לא עושה. למעשה קבעת שאין כאן בכלל שאלה וחירם פושע

דבר אחרון. הם לא היוו בסיטואציה, אבל מוכשרים לאין ערוך לטפל בה בשטח בצורה טובה כנראה יותר מכל תושבי הפורום פה ביחד (אלא אם יש פה איזה מגד שמסתתר)

אחרי חצי שנה מהאירוע, בא אל"מ אשי ואמר בראיון מידע חדש שאף אחד לא אמר עד כה - שירי הפגז היה "לדעתו" לתקרת הבית ולא לקיר. הוא לא אמר שזו הייתה הכוונה או הנחייה מראש של המפקד לעשות את זה, אלא שזה מה שקרה. זה משהו ששמעתי לראשונה, לא שמעתי אף אחד אחרי, לא בראיונות ולא בתחקיר הטיימס שטוען את זה. גם לא נשמע שזו הייתה הנחייה מכוונת לצוות הטנק, אלא פשוט איפה שזה פגע (אם זה בכלל נכון).

ברור שמי שצריך לתחקר הוא מישהו שלא היה באירוע. אני חושב שזה די טריוויאלי לא? כמו שבכל אירוע צה"לי, בטחוני או משטרתי. יש חוקרים ושופטים שקובעים על סמך העדויות והראיות מה באמת היה והאם התבצעה עבירה או לא. כמובן תוך התחשבות בידע המקצועי, בנסיבות האירוע, ובמצב שהיה בשטח.

כיוון שעבר זמן רב ולצה"ל כל כך קשה לשחרר לעולם את המסקנות שלו על האירוע, אין לי מידע אחר מעבר לראיונות, תחקירים וכתבות שנכתבו על האירוע, ויש לא מעט כאלה. בהם יש די קונזצנוס. לפי מה שעולה מהן, יש עננה כבדה סביב דרכי הפעולה של חירם באירוע המצער הזה. על בסיס איזה מידע אחר יש לך להניח אחרת? אני לא חורץ את גורלו הוירטואלי. אמרתי שמן הראוי היה שצה"ל היה מסיים מזמן את התחקיר ומשחרר אותו למשפחות ולציבור הרחב.
כל עוד הוא לא עושה כן, לצערי האירוע נהפך לעוד שדה קרב במלחמה בין הימין המיליטריסטי שרוצה ניצחון מוחלט/ילדותי, מהיר ובכל מחיר, גם תוך הקרבת אזרחים ישראלים (כמו בנושא החטופים), לעומת המרכז הליברלי, שלתפיסתו ערך החיים הוא עליון וצריך לעשות את מירב הפעולות הנדרשות כדי לשמור עליו.

רק לאחרונה, בלחץ החוסר במינויים בצה"ל, הרצי הלוי נזכר לבקש להאיץ את סיום תחקיר האירוע, כנראה כדי לזכות סופית את חירם בדרך למינוי הבא.

עברנו למחוזות בחינת כליות ולב? אל"מ אשי טען שהפגז נורה לתקרה. שמטרתו היתה להיכנס לבית למנוע המשך התדרדרות המצב ופגיעה באזרחים. מדבריך עולה שגם אם כן, ייתכן שחירם תכנן שהפגז ישטח את הבית ויהרוג את כל יושביו. עכשיו התלונה שמבחן כליות ולב העלה שחירם אשם? באמת שלא הבנתי מאיפה ההנחה הזו. כי כתבו בתקשורת? הבאתי לך אל'מ שהיה שם והסביר מציאות אחרת, ברור לך שבתחקיר עתידי העדות שלו שווה פי מיליון מכל עיתונאי שכתב על הנושא בלי שהיה שם?

ודאי יתחקר מישהו חיצוני, אבל העדויות יהיו של מי שנכח באירוע, בעדיפות לקצינים בכירים שמבינים דבר או שניים בלוחמה ובהבנת הסיטואציה. לכן המילה של אל"מ אשי שווה פי מיליון מכל כתב מזגנים ואף מאזרח שהיה שם. אבל לשיטתך, התחקיר מכור מראש כי הקצינים מימ"מ יכסתחו את עצמם והקצינים של חירם יכסתחו את עצמם, אז שוב אני שואל, מי לשיטתך עד פוטנציאלי שיועיל בהבנת המצב?

אני חושב שאפשרי מאוד שחירם אשם. הסבירות לבלתי חוקית בעליל והדחה, אחרי הראיון עם אלוף גרשון כהן ואל"מ אשי, נשמעת לי נמוכה בטח כשלא שמעתי ממך /מאחרים אף קצין בכיר שאמר הפוך. כל התחקירים והכתבות הם של עיתונאים ואזרחים חסרי מושג בלחימה, הבנתם בלוחמה טקטית שואפת ל0 לעומת מחטים ותאל שהיה שם.

ההגדרה שלך שהימין רוצה נצחון מוחלט/ילדותי בכל מחיר גם תוך הקרבת חטופים ואזרחים היא מצחיקה. אני לצורך העניין, חושב שהימין שם את החיים כערך עליון ולכן מטרתו להציל את החטופים בעזרת לחץ צבאי כדי להוריד את מחיר המחבלים המשוחררים, ולמזער נזק עתידי לחיי אדם, ראה ערך סינוואר. השמאל מעונין לדעת מהר ובכל מחיר האם יהיה פה שלום או לא, אם לא-לבנות חיים במקום אחר ולוותר על מדינת ישראל. לכן מוכן לעסקת חטופים במחיר ריקון בתי הכלא ובלון ניסוי המדינה הפלסטינית ביו'ש תוך פינוי כל ההתנחלויות. מקסימום אם זה ידרדר את המצב לפיגועים וחדירות אלפי מחבלים לכפר סבא הרצליה ותל אביב, טוב נו, טיסה משפחתית לגרמניה/ארה"ב ויצפו בעצב בחיסול המדינה היהודית. בארה"ב יש אחלה קהילות יהודיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 8:32 pm 
Freshman

אני כותב פה לעיתים רחוקות אבל קשה להחריש אחרי מה שנכתב פה על ברק חירם.

שירתתי תחת ברק בימים הרחוקים שלפני מלחמת לבנון השניה. הוא הקצין הכי מרשים שהכרתי בשירות (והיו רבים וטובים, חלקם שאינם כבר ביננו). אדם ומפקד מדהים, מכבד כל אחד, עד אחרון החיילים. היה תמיד מאוד ערכי וגם מאוד יהודי (למשל לא בוש מלשוחח עם חייליו על פרשת השבוע) שזה אכן יוצא דופן. אבל כשהכרתי אותו לפני עשרים שנה כאמור, הוא לא היה דתי. יכול שחזר בתשובה עם השנים בעקבות אשתו. גם לא גר בתקוע אלא בחווה ליד, שהיוותה מקלט לנוער נושר. היה חוזר מהצבא ומתעסק עם נוער נושר. אולי עבר מאז דירה לתקוע, אני יכול לברר. בכל מקרה, הוא במקור בהחלט מה שנקרא מישראל הראשונה, ולא גדל בעולמות של קציני עלי והמכינות.

מפקד נערץ על פקודיו שהקדיש את חייו להגנת תושבי ישראל, ואף איבד עין בלחימה. יכול להיות ששגה ב7.10, אבל שיבוש אותו עלוב חסר מושג שכתב שחיי חילונים היו קלים בעיניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 9:21 pm 
Hall of Famer

אחרי ההקלטות של עובדי אונר"א ששוחררו היום, אני שואל שוב: איך הארגון תומך הטרור הזה מורשה עדיין לפעול, כולל משרדים בירושלים שזה עתה נפתחו? וכל זה עם פטור מארנונה ומסים, כלומר בעצם עם תמיכה כספית של ישראל על פני עשרות שנים?
לסגור.לסלק ולסגור. שהאו"ם יפתור את העניין עם הסוכנויות שפותרות ענייני פליטים בכל מקום אחר בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 9:48 pm 
Hall of Famer

שמעתי שיולי תמיר סיפרה שבבית ברל הם הורידו את הסלוגן "ביחד ננצח" בשביל הסטודנטים הערביים :ya_hoo_oo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: