shmueliki כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:
אין לי שום ספק שהמצב של OKC משמעותית טוב מזה של הספרס, איך שלא מסתכלים על זה.
הגיוני שתחשוב כך. נקודת ההנחה שלך היא שחוזק הסגל יותר חשוב מהחוזק של הגרעין שלו.
OKC והספרס נמצאים בנקודות שונות בטיימליין של הבנייה שלהן, אבל
לספרס בהחלט יש סיכוי להגיע למצב שווה או טוב יותר.
על פי הניסוח שלך בהודעה הזו - אתה בעצם לכאורה לא באמת חולק עלי...
מה שהדגשתי זו אמירה מאוד זהירה, וברור שיש סיכוי למה שתיארת, אני פשוט מעריך שהסיכוי ההפוך - גדול יותר.
אני מסכים שוומבי בהסתברות לא מבוטלת יהיה תוך כמה שנים השחקן הטוב בליגה. גם לברון היה כזה, ואף סדר גודל של שחקן מס' 2 בהיסטוריה (קשה להגיד שהתוחלת, לא התקרה, של וומבי היא יותר מזה...), ועדיין, אפילו לו, וחרף הדומיננטיות רבת השנים וכמעט ללא פציעות - היה לא פשוט לייצר פרנצ'ייז שירוץ שנים כאחד החזקים בליגה, כפי שסביר (ועל זה יש בערך קונצנזוס) ש-OKC יהיו.
אני מסתכל על OKC לפי מה שידוע לנו עליהם היום (ברור שאם ייחנקו כמה פלייאופים ברציפות למשל, נקודת ההסתכלות תהיה שונה). שחקנים כמו SGA נכנסים לליגה מעט מאוד, אם מסתכלים על שילוב של יכולת, עמידות יחסית לפציעות (אמביד וקוואי נופלים למשל בפרמטר זה), משחק בשני הצדדים של המגרש, ו"אי הד-קייסיות" (תכונה קריטית לשחקן שמוביל קבוצה לאורך שנים). גם רוקים כמו צ'ט ושחקני שנה שנייה ברמה של ג'יי-דאב לא רואים יותר מדי. לא משנה כמה בחירות דראפט יהיו לספרס (ולא שלאוקלהומה אין פוטנציאל מקביל להשיג עוד כישרון בבחירות שלה...) - עדיין בסיכוי לא מבוטל היא לא תאתר שחקנים נוספים ברמה הזאת.
אגב, למרבה האירוניה, התחייבויות השכר של אוקלהומה (שמובילה את המערב) לעונה הבאה, קטנים מזה של הספרס (שסוגרים את המערב). כנ"ל לעוד שתי עונות (אז עד גידי הוא השחקן המשמעותי ביותר שמסיים חוזה). זה די פסיכי כשמסתכלים על זה ככה (וזה לא שהספרס, נקודת ההשוואה, לא במצב טוב בפני עצמם...).
שתי הקבוצות נמצאות במצב מצוין מבחינת העתיד.
OKC מובלת על ידי שחקן בן 25, ברמת סופרסטאר, כך שמטבע הדברים היא במקום אחר מבחינת הטיימליין.
יש לה עדיין סיכוי להשתפר משמעותית, גם מבפנים, גם על ידי פגיעה בגדול בבחירת דראפט נוספת או טרייד על כוכב.
הספרס נמצאים במצב ראשוני יותר אמנם אבל האפסייד שלהם עשוי להיות גבוה יותר מזה של OKC.
אין טעם להתווכח על זה כי יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשתנות.
זה תלוי באיכות קבלת ההחלטות של שתי הקבוצות,
ביכולת של השחקנים המובילים להישאר בריאים (אישית, אני חושש דווקא מג'יי-דאב אבל זה לא מאוד הגיוני)
ובאלמנט החמקמק של מזל, בדראפט ובכלל.