Ketchup כתב:
ציון כתב:
אני כותב פה לעיתים רחוקות אבל קשה להחריש אחרי מה שנכתב פה על ברק חירם.
שירתתי תחת ברק בימים הרחוקים שלפני מלחמת לבנון השניה. הוא הקצין הכי מרשים שהכרתי בשירות (והיו רבים וטובים, חלקם שאינם כבר ביננו). אדם ומפקד מדהים, מכבד כל אחד, עד אחרון החיילים. היה תמיד מאוד ערכי וגם מאוד יהודי (למשל לא בוש מלשוחח עם חייליו על פרשת השבוע) שזה אכן יוצא דופן. אבל כשהכרתי אותו לפני עשרים שנה כאמור, הוא לא היה דתי. יכול שחזר בתשובה עם השנים בעקבות אשתו. גם לא גר בתקוע אלא בחווה ליד, שהיוותה מקלט לנוער נושר. היה חוזר מהצבא ומתעסק עם נוער נושר. אולי עבר מאז דירה לתקוע, אני יכול לברר. בכל מקרה, הוא במקור בהחלט מה שנקרא מישראל הראשונה, ולא גדל בעולמות של קציני עלי והמכינות.
מפקד נערץ על פקודיו שהקדיש את חייו להגנת תושבי ישראל, ואף איבד עין בלחימה. יכול להיות ששגה ב7.10, אבל שיבוש אותו עלוב חסר מושג שכתב שחיי חילונים היו קלים בעיניו.
רק כדי לדייק, הדיון התחיל כשביקשתי יותר אינפורמציה לגבי מה היו הסיבות להחלטה לירות פגז על הבית. הסיבה ששאלתי היתה בדיוק שהתיאורים בעיתונים (שאני ראיתי) חסרו כל הסברים להגיון בהחלטה. זה תמיד נראה לי חשוד התיאורים של החלטות (הרבה פעמים של שופטים) שמובאות בלי הסבר הגיוני. לרוב יש הסבר ואז אפשר להחליט אם הוא סביר או לא. לא קיבלתי הסבר, פרט לספקולציות של פלאש שלא היו מבוססות על עובדות. אז הצעתי שלוש אלטרנטיבות:
Ketchup כתב:
חשבתי שהאיש דתי, אני מתנצל אם טעיתי. יש שלוש אפשרויות:
א. היו סיבות הגיוניות להחלטה. עד עתה לא ראיתי הסבר מה הן.
ב. האיש טעה טעות חמורה. זה מדהים מקצין בכיר ומנוסה כל כך. אם כך הוא לא צריך להיות מפקד.
ג. האיש זילזל בחיי בני הערובה. מבחינתי זה מתיישב עם היותו מתנחל. אם כך האיש צריך לשבת בכלא. (קשה לי להאמין שיש דרך לדעת את זה.)
אני חושב שהוא צריך להסביר את ההחלטה.
לא טענתי ואיני טוען שאפשרות ג היא הנכונה.
יופי שאתה מכיר אותו ואני מאמין לתיאור שלך.
1. אנשים משתנים.
2. תחת לחץ יוצאות לפעמים אמיתות שבד"כ מוסתרות היטב.
3. לא איכפת לי מאיפה הוא בא אלא לאיפה הוא הלך.
4. זהו שהוא היה "מאוד ערכי וגם מאוד יהודי" לא סותר את אפשרות ג, להפך זה מחזק אותה.
5. בעיני להיות מתנחל זה דגל שחור. זה בן אדם שבמובהק מזלזל בחיי פלסטינים ויותר מזה (מבחינתי) זה בן אדם שבחר בדרך חיים שמפריעה להגעה לפתרון הבעיה הפלסטינית ובכך מסכן את קיום ישראל.
עוד בוחן כליות ולב
"יופי שאתה מכיר אותו, אבל תחת לחץ יוצאות אמיתות שמוסתרות היטב..." ולכן מה? לקטשופ נראה סביר שהוא זלזל בחיי ערובה והרג חילונים כי הוא סבבה עם זה, כי הם חוטאים. ואחרי זה אני ספקולטיבי
אם כך אפשר לטעון הכל. לטעון שחיל האוויר האנשים הכי טובים בעולם, אבל אולי ב7 לאוקטובר הם פתאום השתנו (סעיף 1) או תחת לחץ התבררה האמת, שבעצם הם רוצים שחמאס יכבוש את הארץ (סעיף 2) והעובדה שהם מאוד ערכיים ויהודיים רק מחזקת את זה (סעיף 3)
"מתנחל זה דגל שחור". חבר, אם לא הבנת ב7 לאוקטובר, אתה וחבריך מתנחלים. תגור בנתיבות, בבארי, בתקוע, זה שטח שגזלת מהערבים לפני 75 שנה. אור ירוק לאונס וחטיפת ילדים ונשים, כריתת ראשים. מבחינת העזתים, כל בית שתקים בין הירדן לים הוא זלזול בחיי הפלסטינים, דגל שחור, בחירה בדרך חיים שמפריעה להגעה לפתרון הבעיה הפלסטינית ובכך אתה מסכן את קיום מדינת ישראל. מבחינתם מקימי המדינה, אולי סבא שלך ודומיו, קמו על הערבים בצורה מטורפת, סילקו אותם מביתם, גירשו אותם מהערים, עד כדי שחיטת ילדים ונשים במקרים מסוימים ראה ערך דיר יאסין. הבריחו פלסטינים ממקום מגוריהם במעשים שהיום אי אפשר שלא לקרוא להם טרור יהודי. כיבוש ארץ ישראל נעשה בצורה ברברית. על מה ולמה? אבותיך גזלו אדמות בברבריות! אתה יושב על שטח כבוש ומפריע לפתרון הבעיה הפלסטינית. האמאמאמא של הדגל השחור. איך אתה מעיז לחיות פה?