סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 07, 2024 11:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לפני שלוקחים את היורוליג - צריך להיכנס לשם בכלל...
פריז לפניהם "בתור" (קל וחומר אם הקבוצה פתאום מצליחה), אולי אפילו לונדון
הקבוצה מדובאי תיכנס מתישהו, ואפילו הרוסיות שכבר שכחנו אני מניח יצוצו בעונה כלשהי
יש את הסוגיה אל מול ירושלים
ובסוף מכבי תכשיל את הכל הרי...

בוא ניתן לזה 5% להתרחש בחמש השנים הקרובות (לכניסה קבועה ליורוליג, וודאי שלא לזכייה...), ואני לארג' פה באופן משמעותי לטעמי

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ה' פברואר 08, 2024 12:22 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 12:06 am 
Junior

יש גם את הנתיב של זכייה ביורוקאפ. זה מקנה השתתפות לעונה, אלא אם מעפילים לפלייאוף ואז עונה נוספת. תיאורטית, במידה ועשית שם עונה לא רעה עם הרבה קהל, יתכן שיתנו לך וויילד קארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 12:22 am 
Hall of Famer

זה המון מאורעות שצריכים להתרחש ביחד, וכל אחד מהם בהסתברות נמוכה בפני עצמו.
נניח והכל קרה - מה יקרה בעונה השנייה ביורוליג? לכאורה שוב צריך להגיע לפלייאוף (ושאף קבוצה אחרת שאינה משוריינת לא תקדים אותך וכו').
בלי קשר, אני בכלל לא בטוח שלא ישנו את ה"נתיב הזה" בקרוב, כי במובן מסוים דווקא ההתרחקות של הקבוצות הרוסיות עושה רע לסיכויי ההשתלבות של קבוצות חדשות, כי הן הרי מתישהו יחזרו (וסביר שלפחות שתיים מהן בשלב ראשוני - צסק"א ועוד קבוצה כלשהי - "ייכנסו בשביל להישאר"), ובינתיים שתי הבלגרדיות וולנסיה (בעקבות הויתור של גראן-קנאריה העונה אמנם) השתלבו בצורה יחסית מכובדת ביורוליג, ו"חיזקו את הקייס שלהן קדימה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 12:26 am 
Junior

shmueliki כתב:
בוא ניתן לזה 5% להתרחש בחמש השנים הקרובות, ואני לארג' פה באופן משמעותי לטעמי

5% להפועל תל אביב להכנס ליורוליג לעונה אחת לפחות בחמש השנים הקרובות? אתה לא לארג׳, אתה קמצן חולני. הפועל תל אביב נמצאת מרחק נצחון אחד מהפיינל פור של היורוקאפ. לטעמי, משהו כמו 15-20% לעשות יורוליג כבר בעונה הבאה. הקטע עם גראן קנריה אכן קצת אכזרי, אבל זה רק מוריד את הסיכוי לעלות לחצי מ60-80% לאזור ה40-60%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 12:31 am 
Hall of Famer

לא התכוונתי לעונה אחת
מה זה עוזר להיכנס לעונה אחת? מישהו חושב שהפועל ת"א תזכה במפעל בעונתה הראשונה בו?!
5% התכוונתי להשתלבות קבועה במפעל (ערכתי קצת את ההודעה שם לאחר הכתיבה, לא הייתי מאוד ברור - מקבל זאת)

אני מזכיר שהתקיים דיון מאוד דומה לגבי ירושלים לפני כמה שנים
והייתה תחושה של אוטוטו, רק מחכים להגדלת הליגה הבאה וכו'
מה יצא מאז בנושא הזה - כולנו יודעים

בסוף בשביל שהיורוליג "ייבחר" בהפועל ת"א הוא צריך להתעלם מההתנגדות (שתהיה אדירה, בואו לא נשלה את עצמנו) של מכבי, מהניסיונות המקבילים של ירושלים להצטרף, ופוטנציאלית (לכו תדעו מה יתפתח פה מבחינה "גיאו-פוליטית" בשנים הקרובות) מחוסר רצון של קבוצות אחרות לשלב עוד קבוצה ישראלית דווקא וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 12:35 am 
Junior

ובגלל שאני מעיק, אני נאלץ גם לענות לזה:
uriel17 כתב:
נו ברור שזה לא מעשי, נביא.
מאוד נכון מוסרית, אבל לא מעשי

איזה קטן אמונה, בחיי. מזל שלא היית שם בטיימאאוט ההוא ב-96. פיני גרשון רוצה פיקנרול, עדי גורדון רוצה אופן, אוריאל: ״זה מאוד נכון מוסרית לקחת גביע ביד אליהו, אבל לא מעשי״. אני באופן אישי חזיתי בכמה אירועים יותר מפתיעים במהלך חיי מאשר אבולוציה של יחסי כוחות בין מפעלים בכדורסל האירופי. מצד שני, חבל שלא היית במנהרות של חמאס עם הגישה הזו. סינוואר מניח את התכנית של ה-7 באוקטובר על השולחן, דף מתלהב, אוריאל: ״זה נכון מוסרית, אבל לא מעשי״. טוב, נראה לי שהנקודה שלי הובהרה...
וברצינות: זה לא תסריט שכל כך קשה לדמיין, כי הוא די קורה כבר. כל מה שצריך זה עוד כמה קבוצות מהצמרת של היורוקאפ, פלוס איזו רוסיה אחת או שתיים, פלוס עוד איזו ולנסיה שתיפרד מהיורוליג בקרוב ומוטיבציה לעשות עוד צעד קטן ולפגוע בקבוצות היורוליג איפה שיכאב להן ובהקשר הזה אני חושב שהפועל ירושלים ותל אביב בהחלט יכלו לעשות את התקדים עם הגירוש של מכבי מהליגה. אגב, אני לא חושב שהמפעל המתחרה צריך להיות יותר אטרקטיבי או עשיר מהיורוליג. אבל אם תצליח לייצב 10-12 קבוצות שמעמידות תקציב של 10 מיליון דולר, ושאר הקבוצות באירופה יודעות שהן יכולות להכנס למפעל ולהשאר בו על סמך הישגים ספורטיביים, כבר ניצחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 1:00 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
וברצינות: זה לא תסריט שכל כך קשה לדמיין, כי הוא די קורה כבר

לא הבנתי מה בדיוק "קורה כבר"
דווקא היורוליג עם הפורמט החדש, וכעת גם צפוי עוד הפלייאין שיוסיף עניין - נראה לי עושה חיל (בסטנדרטים שלו...).
הבאתי פה מתישהו נתוני קהל ששברו שיאים העונה. פעם מכבי נחשבה למביאת קהל רצינית עם 11 אלף, כיום היא סביב הממוצע.
קל וחומר אם פתאום על "הקבוע והמוכר" יצטרפו עוד איזה שתי עונות פתאום צסק"א וקבוצה מדובאי.

אגב
שלא אובן חלילה לא נכון
כל הנ"ל לא בא להקטין את הפועל ת"א, שאני נפעם ונדהם (לא בציניות, באמת) מהעקביות שלהם ביורוקאפ בשנה וחצי האחרונות, ואני "מליץ יושר" גדול שלהם בפני כמה וכמה מחבריי המכביסטים (מה לעשות, זה מה שיש), ואף תוהה בקול רם האם מכבי הייתה משיגה תוצאות מרשימות יותר ביורוקאפ (חושב שלא)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 1:06 am 
Junior

ה״קורה כבר״ הוא בהמשך לויכוח עם אוריאל. הוא אומר שהתרחיש שבו קבוצות הדרג השני ייצאו למלחמה כוללת במשוריינות מהיורוליג הוא מדע בדיוני. אני אומר שזה כבר קורה באופן חלקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 08, 2024 10:20 am 
מנהל פורום

אם היורוליג יחשוב שהוא מאבד את קבוצות הדרג השני הוא יכול להציע ל4-5 מהן שיריון במפעל.
לא רואה קבוצה מסרבת לזה כדי לנסות להפיל את היורוליג דרך מפעל חדש.
הפרד ומשול מבחינת היורוליג ודילמת אסיר מבחינת קבוצה שתקבל הצעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 1:15 am 
Sophomore

הגענו לפליי-אין, זהו, התחילה עונת היורוקאפ. משחק אחד, המנצחות עולות לרבע-הגמר וגם שם, משחק אחד. בחצי ובגמר - הטוב משלושה.

ג'ובנטוט מנצחת בקלות את אולם בחוץ, ניסיתי לצפות קצת, 18 הפרש במחצית ריפו את ידי. ברבע הגמר: פריז.
מחר: לונדון - טורק טלקום (המנצחת יוצאת לקלוז'), פרומיטיי - אריס (בורק), גראן-קנאריה - בשיקטאש (הפ' ת"א). הביתיות פייבוריטיות ברורות בכל המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 1:15 am 
Junior

כל הקבוצות מהבית שלנו ניצחו בשמינית הגמר, כולל ניצחון של בשיקטאש על גראן קנאריה נגד הביתיות.
המשמעות היא שנפגוש ברבע את בשיקטאש, קבוצה שניצחנו כבר פעמיים העונה. אנחנו יותר טובים, אבל בשיקטאש קבוצה קשה ומאוד אגרסיבית. מקום שלישי בליגה הטורקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 1:57 am 
Sophomore

קצת מפתיע אחרי התוצאות מהסופ"ש האחרון (הפסד למניסה, גראנקה הביסה את באסקוניה), ואחרי מה שראיתי מבשיקטאש נגדכם ונגד פנרבחצ'ה, אבל קבוצה חזקה בהחלט ואלימפייביץ' שועל. יש מצב שגראן-קנאריה קצת איבדו עניין במפעל באיזשהו שלב, אחרי הבלאגן שהיה להם בקיץ.

המשחק נגד בשיקטאש יתקיים בוילנה, ומעניין יהיה לראות כמה אוהדים יגיעו משני הצדדים, בשיקטאש קבוצה פופולרית ויש טורקים בכל מקום באירופה. שני ניצחונות קלים יכולים לעבוד לטובתך או לרעתך, הלחץ יותר על הפועל ת"א מאשר על הטורקים כי הפסד שולח אותם הביתה אחרי עונה סדירה מצוינת שמסתיימת במשחק פלייאוף בודד. לא מבין מה כ"כ דחוף ליורוקאפ לגמור את העונה באמצע אפריל, יכלו בכיף לעשות את רבע-הגמר הטוב משלושה משחקים ולסיים במקביל לפיינל-פור של ה-BCL, למשל (והרבה לפני היורוליג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 8:45 am 
Hall of Famer

הפועל ת''א עם כל הפצועים שחזרו היא קבוצה חזקה מאוד.
איך עובדת העונה שיטת היורוקאפ מהרבע גמר ומעלה???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 8:50 am 
Sophomore

רבע גמר משחק אחד
חצי וגמר הטוב מ3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 10:12 am 
Hall of Famer

שזה כמובן ההיפך מכל הגיון סביר..... מה כאב להם להוסיף עוד שבוע של משחקים ולעשות סדרות גם ברבע.... ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 11:19 am 
Junior

מעניין איך ייראה המפעל המאוחד בשנה הבאה, מבחינת הרכב הקבוצות והפורמט. נראה שיש אפשרות לשלב בין היתרונות של ה-BCL והיורוקאפ - מצד אחד ב-BCL יש מעט משחקים בשלבים הראשונים, וגם בסוף יש פיינל פור עם משחקים בודדים. ביורוקאפ יש הרבה משחקים בהתחלה, אולי יותר מדי ויותר מדי קבוצות חלשות, ואז המשחקים הבודדים האלה ברבע, מצד שני סדרות בחצי ובגמר זה כיף. אם יעשו מפעל חזק של 16 קבוצות ב-2 בתים ואז סדרות מהרבע (אולי אפילו הטוב מ-5), זה יכול להיות מאד אטרקטיבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 11:25 am 
Junior

מעבר כמובן לאפשרות לקחת את המפעל ולהגיע ליורוליג על כרטיס זמני, אני מנסה באמת לחשוב מה הצעת הערך של הפועל ת"א ליורוליג. אני משווה לירושלים, שגם לה יש בעיני היורוליג קייס בעייתי ולא מספיק, ושואל את עצמי מה הערך המוסף של אחת ביחס לשנייה ליורוליג. אני כמעט לא מוצא יתרונות להפועל ת"א - אותה עיר כמו מכבי (ויש עוד מרחק עד שהדברי התל אביבי יהיה ברמה של הדרבי באיסטנבול, אתונה או בלגרד) לעומת ירושלים שהיא עיר מיוחדת בפני עצמה, בסיס אוהדים קטן יותר, מגרש ביתי קטן יותר, רקורד אירופאי דל יותר בשנים האחרונות.
לירושלים יש המון מינוסים ליורוליג - ישראל שוק קטן יחסית (בהשוואה לצרפת בריטניה או דובאי), המלחמה בטח לא עוזרת, ההתנגדות של מכבי תל אביב. אבל כל המינוסים האלה חלים גם על הפועל ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 12:32 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
מעניין איך ייראה המפעל המאוחד בשנה הבאה, מבחינת הרכב הקבוצות והפורמט. נראה שיש אפשרות לשלב בין היתרונות של ה-BCL והיורוקאפ - מצד אחד ב-BCL יש מעט משחקים בשלבים הראשונים, וגם בסוף יש פיינל פור עם משחקים בודדים. ביורוקאפ יש הרבה משחקים בהתחלה, אולי יותר מדי ויותר מדי קבוצות חלשות, ואז המשחקים הבודדים האלה ברבע, מצד שני סדרות בחצי ובגמר זה כיף. אם יעשו מפעל חזק של 16 קבוצות ב-2 בתים ואז סדרות מהרבע (אולי אפילו הטוב מ-5), זה יכול להיות מאד אטרקטיבי

נראה לי שמבחינת כמות זרים ילכו עם היורוקאפ בלי ההגבלות של פיבא.לדעתי יהיו לפחות 20 קבוצות במפעל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2024 12:44 pm 
Junior

מעניין! מה יהיה קריטריון הכניסה למפעל לדעתך? לכמה בתים לדעתך יחולקו הקבוצות? באיזה פורמט ישוחקו השלבים המכריעים במפעל לדעתך? מי תזכה לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2024 9:14 pm 
מנהל פורום

בשיקטש בוילנה
לא כוחות
כל שפת הגוף של בשיקטש מהמאמן עד אחרון השחקנים היא עזבו אותנו באמא שלכם
ברטי לוקח מנהיגות אחרי שג'קובן נפצע פציעה לא ברורה וירד לחדר הלבשה
הרבע הראשון נגמר ב10 הפרש, אמצע רבע 3 זה כבר 16 הפרש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2024 9:28 pm 
מנהל פורום

היה נראה כאילו בשיקטש חוזרת, מ19 צמצמה ל11 או 12
ואז בא ברטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2024 9:32 pm 
Junior

טימור וקאמינגס עם מחצית עצומה. וואו.
בשיקטאש קבוצה סופר קשוחה אבל. גם נגד גראן קנאריה זה היה נראה בדרך לתבוסה, והם חזרו בקלילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2024 9:54 pm 
Junior

הוא שאמרתי. חזרו בקלילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2024 10:06 pm 
מנהל פורום

6:6 מהשלוש לבשיקטש ברבע השלישי