סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 491 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 11:12 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אדלסון בבעייה, הוא עוד שנייה שנה פה. הציפיות היו לבעלים שובר שוק, בינתיים הקבוצה רק הלכה אחורה מאז ההצטרפות שלו. בהפועל תל אביב רואים את טביעת האצבע של עופר ינאי, אפשר לאהוב או לא לאהוב אבל המהלכים של להביא את האנאס, וולס וקמינגס הם מהלכים שהפועל ת"א לא הייתה עושה בלי עופר ינאי.
ירושלים לעומת זאת לא עשתה שום מהלך שהיא לא הייתה עושה בלי אדלסון. אמנם מיהרו להחתים שחקנים להרבה שנים, אבל היה ברור שזו קבוצה אובראצ'יברית ושהרבה תלוי בדזי'קיץ'. החתמות ארוכות הטווח של שחקנים כמו זוסמן ואפילו הנקינס נראות עכשיו די אומללות.
אבל אם נניח שבקיץ רק רצו לחזק את הקבוצה, מה ההסבר להססנות מתחילת העונה הנוכחית? מושקוביץ' לא פה על עוד עונה, היידיגר לא פה על בייאאוט, גולמאץ לא פה על איזו פרוצדורה. בשורה התחתונה הגיבו לעזיבה של דז'יקיץ' מאוחר, עם מאמן בינוני מאד, כמעט בלי התאמות בסגל.
אז אני לא יודע אם להחליף מאמן עכשיו זה רלוונטי, וסגל ישראלי קשה לחזק. אבל רבאק, למה לא נחת פה גארד זר כבר לפני חודש? די ברור שלמאר זה לא זה, אפילו את יכולות הגאנריות שלו קשה לו להביא לידי ביטוי, שלא נדבר על זה שהוא בשום צורה לא רכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 11:17 am 
Hall of Famer

שוב אני שואל, לאור הכשלים הרבים בבניית הקבוצה ובחיזוק שלה לאורך העונה - למה יונתן אלון הוא הסמכות המקצועית העליונה? מה הוא עשה בקריירה שלו שמצדיק את זה?

לעצם העניין, ספק אם גם החלפת מאמן תועיל עכשיו מעבר לתקווה לאיזה זעזוע (שבתאכלס מגיע כל משחק מזעזע כמו אתמול מחדש). לא רואה איך מהעונה הזאת עוד ייצא משהו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 11:27 am 
מנהל פורום

ה GM הבא שלנו זה הינקי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 11:35 am 
Junior

ירושלים במקום ה-7, כרגע בבית התחתון. לכל מי שחושב שהמיקום הזה זמני, מטעה וכו':
- ירושלים ניצחה 9 פעמים, רק 2 נצחונות היו מול קבוצות שמעליה בטבלה (הרצליה וקרית אתא). 7 נצחונות היו מול קבוצות במקומות 9-13
- בסה"כ המאזן של ירושלים:
>> מול קבוצות במקום 1-8: 2 נצחונות, 8 הפסדים
>> מול קבוצות במקום 9-13: 7 נצחונות, הפסד אחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 12:07 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
ירושלים במקום ה-7, כרגע בבית התחתון. לכל מי שחושב שהמיקום הזה זמני, מטעה וכו':
- ירושלים ניצחה 9 פעמים, רק 2 נצחונות היו מול קבוצות שמעליה בטבלה (הרצליה וקרית אתא). 7 נצחונות היו מול קבוצות במקומות 9-13
- בסה"כ המאזן של ירושלים:
>> מול קבוצות במקום 1-8: 2 נצחונות, 8 הפסדים
>> מול קבוצות במקום 9-13: 7 נצחונות, הפסד אחד

דווקא המיקום לא מטריד אותי.
הרי ביתיות מול התל אביביות כבר לא יהיה לנו העונה ולמען האמת זה גם לא עזר לנו עד עכשיו.
יכול להיות דווקא נחמד לפגוש אחת מהן להטוב מ5 ולא מ3. עד אז בפליאוף התחתון להריץ הרכבים ולהעלות ביטחון של הישראלים ואולי אולי אפילו להכניס את דוברת לעניינים אם וכאשר.
הבעיה כרגע היא אחרת. במצב העכשווי אנחנו לא מנצחים אף קבוצה מהפליאוף העליון. לא בסדרה ולא במשחק אחד. לא עם ביתיות ולא בלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 12:52 pm 
מנהל פורום

מאוד מסכים עם דניאל בניתוח הכשל שלנו העונה
בקיץ קישקשתי פה על חוסר האמון שלי ביכולת קבלת החלטות של מתן כשהפיינל פור היה הסנונית הראשונה
הבחירה במקל, מזעזעת, האיש היה שחקן כדורסל טוב (נגיד) חוץ מזה מה? אפילו לא אוהד הקבוצה, כלום.
עופר הזכיר כאן את יונצ'וק והוא צודק, יונתן אלון בשונה מגל מקל, היה GM בגליל, היה עוזר מאמן וגם קצת מאמן ראשי ויודע משהו על עולם הכדורסל שמחוץ לקווים, אבל עדיין רחוק קילומטרים מלהוביל קבוצה להפוך לפנים של הכדורסל הישראלי (אם להשתמש במונח שמתן טבע)
רוצה פרוסס? סבבה, בא נתחיל עם ג'י אם מנוסה,ת ג'י אם עם חזון שמתלכד עם המועדון, הפרונט אופיס של ה NBA מלא באנשים בעלי 10 שנות ניסיון (ככה נראה שזה הקליבר הנכון בשבילנו) שתקועים בהיררכיה ויכולים להביא לכאן תרבות ניהול, יידע, שיטות סקאוטינג, בניית צוות אימון ופיתוח שחקנים.
החיבור בין אירופה לNBA קיים כבר באלפי ערוצים שונים, ולא נכביר פה. נרס ואנטוני פרקר הם דוגמאות שאפשר להגיע רחוק מאוד בסופו של דבר ב NBA גם אם הקדשת כמה שנים טובות לכדורסל האירופי
רוצים פרוסס על חשבון ההשגים של העונה? בסדר! אבל בואו נעשה את זה כמו שצריך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 1:11 pm 
Junior

מסכים מאד עם הכיוון של אוריאל, אם כי הדוגמאות שנתת הן הצלחה באירופה שהתרגמה ל-NBA. דווקא הפוך אני לא מכיר הצלחות, זה כנראה דורש סט יכולות קצת שונה - ב-NBA אתה צריך לעקוב אחרי כל מיני פרוספקטים צעירים במכללות, בתיכונים או בליגות המרכזיות באירופה. פה צריך לעקוב אחרי כל מיני ליגות פיליפיניות, איטלקית שנייה וכו', ולמצוא שחקנים שיכולים להיות שחקני יורוליג אבל לא להגיע ל-NBA. יש מלא דוגמאות מוצלחות בישראל - מג'וש ניבו, דרך וויל קלייברן ובראיין דאנסטון ועד מייק ג'יימס. שחקני טופ יורוליג שקבוצות קטנות בישראל ידעו להביא לפני הפריצה שלהם. לא סתם יש דוגמאות כאלה מחולון, אילת, גליל ובני השרון אבל אין אף דוגמא מירושלים (חוץ מטרנס מוריס, דוגמא אחת ב-20 שנה). אגב, מכבי מאד טובה בלזהות אותם בליגה הישראלית ולהפוך אותם לשחקני יורוליג מובילים (כל מיני דורון פרקינס, ג'רמי פארגו ועוד). גם את זה ירושלים כמעט ולא עושה.
היה פה אחד גיא הראל, שבניגוד ליונתן אלון גם היה שנים סוכן שחקנים, וצבר פה לא מעט ניסיון בשנים שלו בירושלים. אני חושב שהבעיה עם גיא הראל הייתה שהוא היה one man show בקבוצה, גם בצד המקצועי וגם בצד הניהולי, שכל אחד מהם דורש attention מלא. אני יודע שהמנכ"ל הנוכחי, בניגוד לתפקיד של גיא הראל, לא אחראי על ענייני הכדורסל. השאלה אם אדלסון יכול לשים לגיא הראל צ'ק שמן ולשים אותו בראש המערכת המקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 2:37 pm 
מנהל פורום

שאלה שולית לגמרי לאוהדי הפועל ת"א:
מי זה אספרי רובינשטיין שנרשם בסגל של ה.ת"א בטופס המשחק אמש?
ראיתי שהוא גארד בגובה 1.78 שמשחק בכלל בקבוצת הנוער ארצית של המועדון (קבוצת הנוער השלישית שלהם).
למה דווקא הוא? חסר שחקני נוער עם פוטנציאל כדי לשבת בספסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 2:38 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
11 נק להנקיס 2:30 דקות לסיום
שחקן ראשון בהפועל עם דו ספרתי

uriel17 כתב:
האנאס + ברטי 44 נק הפועל ירושלים 48
בקטגוריה אחת ניצחנו

תן קרדיט למי שהפנה את תשומת ליבך :wink:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 2:45 pm 
Junior

ודים כתב:
שאלה שולית לגמרי לאוהדי הפועל ת"א:
מי זה אספרי רובינשטיין שנרשם בסגל של ה.ת"א בטופס המשחק אמש?
ראיתי שהוא גארד בגובה 1.78 שמשחק בכלל בקבוצת הנוער ארצית של המועדון (קבוצת הנוער השלישית שלהם).
למה דווקא הוא? חסר שחקני נוער עם פוטנציאל כדי לשבת בספסל?

לקבוצת הנוער היה משחק באותו זמן.
משער שזו הסיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 3:21 pm 
מנהל פורום

פרארי כתב:
uriel17 כתב:

uriel17 כתב:
בקטגוריה אחת ניצחנו

אורן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 3:31 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
פרארי כתב:
uriel17 כתב:

uriel17 כתב:
בקטגוריה אחת ניצחנו

אורן?

אלי, נעים מאד :)
שורה לפניך, כסא אחד ימינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 3:53 pm 
מנהל פורום

חח גדול
לא ידעתי
עכשיו אפשר לשתף פעולה במקום שהראש שלי יהיה בתוך הטלפון חצי משחק לרשום הודעות בסלניוז, נעשה חצי חצי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 4:02 pm 
מנהל פורום

ג'ייקובן החליט ללכת על ניתוח ולכן למעשה סיים את העונה.
לדעתי עם כל הצער זה עדיף להפועל ת"א. ביכולת הנוכחית שלו עדיף כבר להבין שהוא לא חוזר ולמצוא פתרונות אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:07 pm 
מנהל פורום

דניאל כתב:
מסכים מאד עם הכיוון של אוריאל, אם כי הדוגמאות שנתת הן הצלחה באירופה שהתרגמה ל-NBA. דווקא הפוך אני לא מכיר הצלחות, זה כנראה דורש סט יכולות קצת שונה - ב-NBA אתה צריך לעקוב אחרי כל מיני פרוספקטים צעירים במכללות, בתיכונים או בליגות המרכזיות באירופה. פה צריך לעקוב אחרי כל מיני ליגות פיליפיניות, איטלקית שנייה וכו', ולמצוא שחקנים שיכולים להיות שחקני יורוליג אבל לא להגיע ל-NBA. יש מלא דוגמאות מוצלחות בישראל - מג'וש ניבו, דרך וויל קלייברן ובראיין דאנסטון ועד מייק ג'יימס. שחקני טופ יורוליג שקבוצות קטנות בישראל ידעו להביא לפני הפריצה שלהם. לא סתם יש דוגמאות כאלה מחולון, אילת, גליל ובני השרון אבל אין אף דוגמא מירושלים (חוץ מטרנס מוריס, דוגמא אחת ב-20 שנה). אגב, מכבי מאד טובה בלזהות אותם בליגה הישראלית ולהפוך אותם לשחקני יורוליג מובילים (כל מיני דורון פרקינס, ג'רמי פארגו ועוד). גם את זה ירושלים כמעט ולא עושה.
היה פה אחד גיא הראל, שבניגוד ליונתן אלון גם היה שנים סוכן שחקנים, וצבר פה לא מעט ניסיון בשנים שלו בירושלים. אני חושב שהבעיה עם גיא הראל הייתה שהוא היה one man show בקבוצה, גם בצד המקצועי וגם בצד הניהולי, שכל אחד מהם דורש attention מלא. אני יודע שהמנכ"ל הנוכחי, בניגוד לתפקיד של גיא הראל, לא אחראי על ענייני הכדורסל. השאלה אם אדלסון יכול לשים לגיא הראל צ'ק שמן ולשים אותו בראש המערכת המקצועית.

כן, אבל ברגע שיש לך יסודות טובים בניהול קבוצת כדורסל, אתה מבין איך נראית מחלקת סקאוניג, כמה סקאוטרים שכל אחד מתמחה במעקב אחרי איזורים שונים של העולם וקבוצות גיל שונות (אני סתם ממציא עכשיו מבנה שנשמע לי הגיוני)מה הסמכויות של המאמן הראשי ומה של הצוות הרפואי
הראל, פיקח מאוד, אוהב הפועל בלי תנאים, בקיא בעולם הכדורל באירופה, אבל לא גיים צ'יינג'ר
אם רוצים לסגור את הפער העצום שבו אנחנו נמצאים ממכבי אז חייבים לעשות דברים אחרת, לקחת סיכונים
ג'יאם אמריקאי למשל
הדבר הכי קרוב לזה זה ריק פטינו בפאו והכדורסל שיצא מזה היה לא רע בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:08 pm 
Sophomore

ודים כתב:
לדעתי עם כל הצער זה עדיף להפועל ת"א. ביכולת הנוכחית שלו עדיף כבר להבין שהוא לא חוזר ולמצוא פתרונות אחרים.

אחרי שנגמרה העונה האירופית, הוא לא כ''כ יחסר להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:12 pm 
מנהל פורום

יוניק כתב:
ודים כתב:

אחרי שנגמרה העונה האירופית, הוא לא כ''כ יחסר להם.

לא רק זה. לדעתי זה פותר להם הרבה בעיות ודילמות שהיו יכולות לצוץ בהמשך. פלוס ההבנה שהוא לא חוזר יכולה לגרום לשחקנים אחרים (ברטי למשל) להוציא מעצמם יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:13 pm 
מנהל פורום

יש מצב שברטי בכושר הטוב בקריירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:25 pm 
Junior

uriel17 כתב:
יש מצב שברטי בכושר הטוב בקריירה?

על פי המספרים, נראה שכן. הוא עם מדד 17 למשחק, הרבה יותר מאשר בכל עונה אחרת. בעונת 21-20 שבה היה לו את המדד העונתי הכי גבוה עד עכשיו, הוא היה על מדד 13.7 ואז הוא שיחק עוד 3 דקות יותר למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:34 pm 
Freshman

אני שומע וקורא הרבה תגובות של אוהדי הפועל ת"א על ההודעה שיצאה בנוגע למצבו של ג'ייקובן, ולמרות שאני מסכים עם חלק מהדברים, בתמונה הכוללת לדעתי מדובר בפספוס גדול.
אני מודע לכל החסרונות, לבעיות האופי וכו', אבל כאוהד הפועל ירושלים שמנוי קרוב לשני עשורים, אני לא זוכר עוד שחקן בקבוצה שכאשר הכדור היה בידיים שלו בהתקפה הייתי כל כך רגוע ובטוח כמו ג'ייקובן. אתה תמיד סמוך ובטוח שהוא יקבל את ההחלטה הכי נכונה וחכמה, ידע לשלוט בקצב ויצליח להוציא את המקסימום מכל סיטואציה. מעבר לזה, על הווינריות שלו אפשר לכתוב כמה וכמה פסקאות והוא מאוד מאוד קריטי לשלבי המאני טיים (יש שיגידו שכיום הוא גם מחכה לשחק במשחקים האלה בלבד), והמנהיגות שלו והדמות שהוא אינן ברות החלפה. גם אם הפועל תל אביב תשכיל להביא לו מחליף ראוי (מה שאני מאמין שיקרה) שידע לנהל משחק ולשים נקודות על הלוח, אני לא רואה אותו נכנס בקלות למשבצת ההנהגה שמילא ג'ייקובן.
סביר להניח שתם לו פרק ג'ייקובן בראון בהפועל ת"א. מניח שבארץ יש לנו עוד כמה שנים להנות ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:50 pm 
מנהל פורום

המחליף שלו כבר כאן, לא יביאו מחליף נוסף
ג'יקובן?
היה חלק מתלכיד אגדי של הפועל ורבע גמר הגביע היה משחק שהבליט את השליטה שלו במשחק, את קור הרוח ובעיקר את חוכמת ניהול המשחק, אבל בואו נזכור גם את המשחק באאק נגד אתונה, דקה לפני פרוץ הקורונה, שבה אאק אימללה אותו והוא אותנו
ואאק זה לא ריאל מדריד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 5:52 pm 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
המחליף שלו כבר כאן, לא יביאו מחליף נוסף
ג'יקובן?
היה חלק מתלכיד אגדי של הפועל ורבע גמר הגביע היה משחק שהבליט את השליטה שלו במשחק, את קור הרוח ובעיקר את חוכמת ניהול המשחק, אבל בואו נזכור גם את המשחק באאק נגד אתונה, דקה לפני פרוץ הקורונה, שבה אאק אימללה אותו והוא אותנו
ואאק זה לא ריאל מדריד

לדעתי הוא מדבר על מעבר למה שנשאר מהעונה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 6:02 pm 
מנהל פורום

אתה צודק, כנראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 6:05 pm 
Freshman

בגדול הפועל ת"א לא חייבת להביא מחליף בשלב הזה של העונה, אם כי קאמינגס (על אף היותו שחקן מעולה) הוא לא ממש רכז ומנהל משחק.

לאור המהלכים של עופר ינאי עד כה העונה, אני ממש לא אופתע אם ינחת כאן מחליף גם במשבצת הזאת כבר מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 17, 2024 6:24 pm 
מנהל פורום

Tbowers15 כתב:
בגדול הפועל ת"א לא חייבת להביא מחליף בשלב הזה של העונה, אם כי קאמינגס (על אף היותו שחקן מעולה) הוא לא ממש רכז ומנהל משחק.

לאור המהלכים של עופר ינאי עד כה העונה, אני ממש לא אופתע אם ינחת כאן מחליף גם במשבצת הזאת כבר מחר.

יש את ברטי ואנגולה. יחד עם קאמינגס זה בהחלט מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 491 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: