סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 01, 2024 6:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 10, 2024 8:51 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
3 מבניו של הנייה חוסלו בעזה. אני מניח שלא ממש מזיז לו, אבל עדיין מנחם לדעת.

תודה לאל, הילדים של ביבי בטוחים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 10, 2024 9:27 pm 
Junior

אתה וילדיך הכי בטוחים: אתם בכלל לא גרים כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 10, 2024 10:53 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אתה וילדיך הכי בטוחים: אתם בכלל לא גרים כאן.

א. זה לא נכון. אחד הילדים שלי חי בארץ. מלבד זאת יש לי הרבה בני משפחה בארץ, כולל מישהו בעזה.
ב. לי בניגוד לביבי אין שום אחריות למה שקורה בארץ, אני בטח לא ראש ממשלה.
ג. אני בניגוד לביבי (ולך) תומך בחיפוש פיתרון מדיני ובטח לא מעוניין במלחמה ללא סוף.
ד. תתיחס לדברים ולא למי אומר אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 8:02 am 
Junior

אתה תומך בפיתרון מדיני שהמשמעות שלו היא מדינת טרור 15 דקות מהבית שלי. כשאתה חי בחו"ל הכי קל לקחת הימורים על חשבון חייהם של אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 8:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ידיעה מדהימה לדעתי ב-YNET - אינדונזיה בדרך לנורמליזציה עם ישראל, כתנאי לצירופה ל-OECD.
דווקא בתקופה הזו.
אין לי ספק שתצא הכחשה אינדונזית בשעות הקרובות, אבל דווקא עירוב ה-OECD בעניין גורם לי לחשוב שהידיעה אמיתית. לישראל יש עכשיו קלף ביד על כל מי שירצה להצטרף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 9:15 am 
Sophomore

לפני רפיח עוברים במחנות המרכז.כמו שאלון בן דוד פירסם לפני שבוע צהל יתחיל בקרוב התימרון קרקעי במרכז הרצועה בעיקר בדיראל בלאח ונוסיראת שם מעריכים יש בין 3000 ל4000 מחבלי חמאס וגיאהד איסלמי
הלילה היו שם הפצצות כבדות שדרך אגב שמענו היטב מאשקלון.הזכיר במשהו את עוצמת ההפצצות בתחילת המלחמה

https://m.maariv.co.il/news/military/Ar ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 11:24 am 
Hall of Famer

פתחו במבצע במרכז הרצועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 11:34 am 
Sophomore

אוגדה 162 נכנסה הלילה לנוסיראת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 11:36 am 
Hall of Famer

יש שם חטופים ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 12:01 pm 
מנהל פורום

שאלה ל-זה כן אני וכל החבר'ה עם דעות דומות, וסליחה אם זה כבר דוסקס פה בעבר (וסביר להניח שכן):
אם מדברים מבחינה פרקטית נטו, נגיד באמת לא איכפת לי מחיים של תושבי עזה ומבחינתי הם לא באמת בני אדם כמונו, נגיד. מצד שני, זה גם לא באמת אפשרי להעלים את כולם - לא לגרש את כולם ובטח לא לבצע רצח עם כולל. לא בקטע מוסרי, אלא בקטע שהמשמעות היא שנהיה מנודים לגמרי, נאבד את כל בעלי הברית שלנו ולמעשה דיי בטוח שנושמד. אז נסכם שזו לא אופציה.
במצב הנתון הנ"ל, בצורה שהלחימה מתנהלת כרגע, אז נהרוג 20,000 מחבלים, אבל לא נראה לכם שנייצר עוד 200,000??? אולי זה לא הכי חכם להתנהל בצורה כזו של הרג מאסיבי. ברור לי שצה"ל לא מנסה בכוונה לפגוע באזרחים, וברור שהחמאס "לא מחק הוגן" ומתחבא מאחורי האזרחים. אבל גם מבחינה פרקטית של מה הכי טוב *עבורינו* (ושוב בלי שיקולים מוסריים או לחץ חיצוני) זה באמת חכם לפגוע ככה באוכלוסייה אזרחית בצורה שדיי ברור שלטווח הרחוק זה רק מייצר עוד מחבלים פנאטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 12:46 pm 
Junior

האינתיפאדה השניה היתה קטלנית, ונעצרה בחומת מגן והמבצעים שעקבו אחריה. שבכ וצהל שולטים באזור נכנסים יוצאים 20 שנה.

למצב הזה בסוף יגיעו בעזה יקח כמה שיקח. יהיו כוונות חבלניות, הם ב95% יעצרו בשלב מוקדם ע"י כניסות של צהל ושבכ לכפרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 1:10 pm 
Junior

ודים כתב:
שאלה ל-זה כן אני וכל החבר'ה עם דעות דומות, וסליחה אם זה כבר דוסקס פה בעבר (וסביר להניח שכן):
אם מדברים מבחינה פרקטית נטו, נגיד באמת לא איכפת לי מחיים של תושבי עזה ומבחינתי הם לא באמת בני אדם כמונו, נגיד. מצד שני, זה גם לא באמת אפשרי להעלים את כולם - לא לגרש את כולם ובטח לא לבצע רצח עם כולל. לא בקטע מוסרי, אלא בקטע שהמשמעות היא שנהיה מנודים לגמרי, נאבד את כל בעלי הברית שלנו ולמעשה דיי בטוח שנושמד. אז נסכם שזו לא אופציה.
במצב הנתון הנ"ל, בצורה שהלחימה מתנהלת כרגע, אז נהרוג 20,000 מחבלים, אבל לא נראה לכם שנייצר עוד 200,000??? אולי זה לא הכי חכם להתנהל בצורה כזו של הרג מאסיבי. ברור לי שצה"ל לא מנסה בכוונה לפגוע באזרחים, וברור שהחמאס "לא מחק הוגן" ומתחבא מאחורי האזרחים. אבל גם מבחינה פרקטית של מה הכי טוב *עבורינו* (ושוב בלי שיקולים מוסריים או לחץ חיצוני) זה באמת חכם לפגוע ככה באוכלוסייה אזרחית בצורה שדיי ברור שלטווח הרחוק זה רק מייצר עוד מחבלים פנאטים?

להשאיר מחבלים בחיים בלי שום גמול הולם יעצים אותם הרבה יותר, בגלל זה קיבלת את המפלצת שנקראת עזה במצב שהיא היום. המשוואה מאוד פשוטה: יקומו 200 מחבלים נוספים - צריך להרוג גם אותם. אם תחוס עליהם תקבל 400. ותוסיף לכך את העובדה שאנו חיים במציאות שאין בה באמת אלטרנטיבה מדינית. או שאתה מציע שניתן להם "תקווה לחיים טובים יותר" על ידי פיתוח הכלכלה, הכנסת עובדים וכו' ובכך נעלים את הרצון שלהם לעסוק בטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 1:24 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
ודים כתב:

להשאיר מחבלים בחיים בלי שום גמול הולם יעצים אותם הרבה יותר, בגלל זה קיבלת את המפלצת שנקראת עזה במצב שהיא היום. המשוואה מאוד פשוטה: יקומו 200 מחבלים נוספים - צריך להרוג גם אותם. אם תחוס עליהם תקבל 400. ותוסיף לכך את העובדה שאנו חיים במציאות שאין בה באמת אלטרנטיבה מדינית.

אז זה או לחוס עליהם או להרוג אותם כך שבדרך נפגעים פחות או יותר אזרח אחד על כל מחבל? (יש הערכות שמדברות על יחס של 2 ל-1 או יותר מזה, אני הלכתי על המינ').

האם אין שום דרך קצת יותר מתוחכמת לפגוע בהם? ושוב, ברור לי שהם לא משחקים לפי החוקים ומתחבאים מאחורי האוכלוסייה
ואני מבין שזה בעיה כי גם אני לא ממש מוכן להקריב חיי חיילים שלנו בשביל למזער פגיעה באזרחים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 1:29 pm 
Junior

זה או לחוס עליהם ולקבל הרבה יותר מחבלים חיים שיכולים לפגוע בנו; או להרוג כמה שיותר מחבלים יחד עם אזרחים ובכך להפחית את כוח האש נגדנו. מאחר שאני באמת מאמין שצה"ל עושה כל שניתן כדי להימנע מפגיעה מאזרחים (בכוונה לא משתמש במילה "חפים מפשע") במסגרת המגבלות הידועות והברורות מאליהן, אני די משוכנע שאין דרך אחרת להשיג את המטרות וגם להביא לפגיעה פחותה באזרחים. ולכן אני לחלוטין שלם מכל בחינה עם פעולות צה"ל, מוסרית ופרקטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 1:38 pm 
Junior

בנוסף אני לא מבין את הטמטום המוחלט של אותם אנשים שגם היום קוראים להפסיק את המלחמה ולעבור ל"פתרון מדיני" (שכולל גם את עזה מן הסתם). החמאס הרי לא יעלם לשום מקום; החמאס הוא הנציג הבולט של הפלסטינים; החמאס הוא הוא פלסטין; והחמאס לא מוכן להשלים עם קיומנו כאן בשום אופן. אז אם אנחנו רואים שגם במלחמת חורמה של צבא מיומן ומצויד אנחנו לא מצליחים להיפטר מהם, מה גורם לאותם הזויים להעריך שהארגון הנאצי הזה פשוט ייעלם בדרך נס ברגע שנחתום על הסדר מדיני עם נציג לא לגיטימי אחר - בעיני הפלסטינים עצמם - של הפלסטינים? שום הסכם שנחתום עליו לא יחייב את החראות של החמאס, והוא פשוט יעשה בעזה את מה שהוא עשה אחרי ההתנתקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 2:01 pm 
Hall of Famer

קודם כל, ודים, מעצם השאלה שלך לא נראה לך שענית לעצמך?..

אבל אני אגיד משהו בהקשר הזה, בהמשך לדיון שהיה לי בנושא עם נדב. למרות שאני חושב שההצלחה בזה תהייה חלקית מאד במקרה הטוב, ישראל לא צריכה להתפשר במלחמה במסלול הכסף של חמאס, בטח ככל שמדובר במדינות מערביות, וגם לא במלחמה בארגונים תומכי טרור כמו אונר"א. גם אם זו מלחמה סיזיפית, לכל הפחות יש להשחיר את כל אותן "עמותות צדקה" ואת הארגונים הבינלאומיים תומכי הטרור.
ובטח ובטח לא לממן אותם בעצמה...
בפועל ישראל השתתפה במימון חמאס בשם "המדיניות האסטרטגית" של ביבי (בעיקר, אבל לא רק), והעלימה עין ביודעין ממסלול הכסף של חמאס, גם כן בשם אותה מדיניות. היא משתתפת גם במימון אונר"א מעצם זה שהארגון המיותר והמסוכן הזה מקבל בישראל פטור ממיסים וארנונה.
לא שאני חושב שזה יסגור את הברז לחמאס, אולי באופן חלקי - הרי המדינות יודעות בדיוק לאן הולכות התרומות שלהן ולמה הן משמשות באמת, דברים כבר נחשפו והן לא נולדו אתמול. אבל זה לא אומר שישראל צריכה להתפשר בנושא, וגם הצלחה חלקית שווה את המאמץ. לכל הפחות להביך את מי שתורם "כאילו למטרה טובה" ומעלים עין לאן הולכת התרומה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 2:05 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
בנוסף אני לא מבין את הטמטום המוחלט של אותם אנשים שגם היום קוראים להפסיק את המלחמה ולעבור ל"פתרון מדיני" (שכולל גם את עזה מן הסתם). החמאס הרי לא יעלם לשום מקום; החמאס הוא הנציג הבולט של הפלסטינים; החמאס הוא הוא פלסטין; והחמאס לא מוכן להשלים עם קיומנו כאן בשום אופן. אז אם אנחנו רואים שגם במלחמת חורמה של צבא מיומן ומצויד אנחנו לא מצליחים להיפטר מהם, מה גורם לאותם הזויים להעריך שהארגון הנאצי הזה פשוט ייעלם בדרך נס ברגע שנחתום על הסדר מדיני עם נציג לא לגיטימי אחר - בעיני הפלסטינים עצמם - של הפלסטינים? שום הסכם שנחתום עליו לא יחייב את החראות של החמאס, והוא פשוט יעשה בעזה את מה שהוא עשה אחרי ההתנתקות.

פתרון מדיני אמור להתמקד פחות בחמאס (למרות שאי אפשר להוציא אותו לחלוטין מהמשוואה מן הסתם) ויותר במסלול הכסף שראי הזכיר, ולדאוג שהזרמת הכספים אליו תצטמצם ככל האפשר כדי להגביל את ההתעצמות שלו. מכיוון שעם אירן אין יותר מדי מה לדבר, זה משאיר בעיקר את קטאר, אבל גם את מדינות המפרץ האחרות ואת מדינות המערב שבדרכים כאלו ואחרות מאפשרות לכספים וסיוע להגיע אל חמאס, ולדאוג שכמה שיותר מהסיוע שמגיע לרצועה לא ייפול לידיים שלו. זה ממש לא פשוט להגיע לפתרון כזה, אבל זה חייב להיות לפחות חלק מהחבילה של הצעדים לטיפול בבעיית החמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 3:30 pm 
Junior

רוני, הרעיון שאתה מציע יפה על הנייר אבל בחיים לא בר מימוש, כי לעולם לא תצליח לשלוט שהכספים שמועברים לעזה לא ילכו לחמאס ולעולם לא תצליח לשכנע את כל המממנים של חמאס, אלו שעושים זאת ביודעין, להפסיק לממן אותו.
ולגבי האפשרות להעמיד שם שלטון פלסטיני אחר שהוא לא חמאס: בפועל כל גוף שלטוני שיוקם בעזה לאחר המלחמה יסולק באלימות על ידי אותו חמאס (שזוכה לתמיכה בציבור הפלסטיני) תוך שנייה, בדיוק כמו שהטליבאן העיף את השלטון ששלט באפגניסטן ב-20 השנים שארה"ב הייתה שם, וכל הכספים והמשאבים שיוקצו לעזה שוב יפלו בידיים של חמאס, והעולם כמובן ישכח שרק לפני כמה זמן הארגון הזה ביצע מתקפת טרור רצחנית וימשיך להזרים לשם אספקה וכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 3:36 pm 
Hall of Famer

אני חולק על ההנחות שלך, לפחות לגבי הגורמים המממנים של חמאס, ובעיקר קטאר שהקשרים הכלכליים שלה עם המערב חשובים לה מאוד ואפשר ללחוץ עליה.

ולגבי שלטון אחר, לשלטון חמאס יהיה קשה מאוד להחזיק אם המימון החיצוני שלו יפגע משמעותית, לא בלתי אפשרי, אבל אין לי ספק שהוא יתערער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 6:19 pm 
Junior

לצערי אתה לא חולק על ההנחות שלי אלא על המציאות בשטח. בוא, להגיד שצריך לייבש את חמאס כלכלית ולמנוע מהכספים שמוזרמים לרצועה להגיע אליו זו סיסמה ריקה ולא ישימה. כל דולר שייכנס לרצועה יגיע אל החמאס.
וגם אם החמאס ימשיך להיות הריבון ברצועה (לאחר שיוריד באלימות את השלטון שהחליף אותו זמנית) אז כספים וסיוע עדיין יגיעו לעזה מכל העולם, ולמכביר. גם מאירופה, גם מארה"ב ובטח ובטח שמקטאר. איך אני יודע? כי הן עושות זאת גם עכשיו בשיאה של המלחמה, כאשר החמאס לעולם לא יוכל להיות עוד פחות לגיטימי ממה שהוא עכשיו, והן ימשיכו לעשות זאת גם לאחר מכן כשהאש תשכך. כן, זה לא יהיה מתוך כוונה להעצים את חמאס חלילה אלא מתוך כוונה למנוע משבר הומניטרי שם.

בקיצור כל פתרון מדיני הוא לא בר קיימא כל עוד חמאס קיים בעזה כגוף שולט. ושום פתרון מדיני לא ימנע מחמאס להמשיך להיות גוף שלטוני, רק פתרון צבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2024 6:57 pm 
Hall of Famer

ועל זה בדיוק אני מדבר כשאמרתי שההצלחה של זה במקרה הטוב תהייה חלקית מאד. אנחנו רואים את זה לאורך כל השנים שחמאס שלט ברצועה, ואנחנו רואים את זה גם במדיניות המימון כלפי תומכי הטרור הידועים בשם אונר"א.
אפשר לחשוב שיש לישראל משהו לגלות למדינות התורמות שהן לא יודעות כבר...
מה שכמובן לא אומר שישראל צריכה להסתכל לכוון השני ולקבל בשכיבה את זה שחמאס ממומן על ידי העולם, בטח ובטח על ידי מקורות במערב שרובו מגדיר את חמאס ארגון טרור. ובטח לא להשתתף במשחק הזה בעצמה. היא צריכה להוציא אל אור השמש כל מי שמממן את חמאס, גם אם בעקיפין וגם אם כוונותיו "טובות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2024 1:20 pm 
Junior

הותר לפרסום: לאחר כ-24 שעות של חיפושים - נמצאה גופת הנער הנעדר, בנימין אחימאיר רוע צאן בן 14, במרחב בנימין.
נבדקת האפשרות שנרצח על רקע לאומני. החקירה ממשיכה.
-----
דיווח: איראן השתלטה על ספינה בבעלות חלקית של אייל עופר. כוחות קומנדו איראניים השתלטו על הספינה MSC ARIES.
על הספינה, לפי דיווחים, לא נמצאים ישראלים. היא שטה תחת דגל פורטוגל, ולפי ערוץ "אל-חדת'" הסעודי, שהו עליה אנשי צוות פיליפינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2024 1:42 pm 
Hall of Famer

באמת שאני לא מבין הורים שנותנים לילד בן 14 להסתובב לבד בשטחי יו"ש. עד כמה מטומטם אפשר להיות?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2024 8:59 pm 
Junior

ככה נראה ניצחון מוחלט?
מחר אין לימודים בכל הארץ.
התקהלויות בכל הארץ מותר עד 1,000 איש.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2024 9:47 pm 
מנהל פורום

אין ספק, הימין בישראל מוביל אותנו להישגים עצומים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 44 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: