Lakic כתב:
דניאל כתב:
לדעתי יש הבדל משמעותי גם בתוך היורוליג. הוא לכאורה השתדרג במעבר מפרטיזן לפנר (לא דופקים ברז בכזו קלות לאוברדוביץ') אבל די ברור שזה לא היה מהלך נכון אישית. העניין הוא שפנר נמצאת לדעתי בטופ של היורוליג מבחינת תקציב ועומס בסגל, למה שלא ילך לקבוצת מיד לבל ביורוליג ויקבל שם 20-25 דקות?
בכל מקרה, יש לא מעט קבוצות בכירות יותר מהפועל י-ם והפועל ת"א, שגם משחקות במפעלים מובילים ובעיקר בליגות בכירות יותר מהליגה הישראלית. לדוג', בליגה הספרדית יש כמה קבוצות רלוונטיות (בסקוניה, ולנסיה, מלאגה), גם בליגה הגרמנית (באיירן, בון וגם אלבה) או גם בליגה האיטלקית. אלו ליגות בכירות יותר מהישראלית, קבוצות בכירות יותר ועם אפשרות לגור בחו"ל במדינה מערבית יותר מאשר טורקיה או סרביה.
ועם זאת, אני מקווה מאד שאדלסון יצליח להביא אותו לי-ם (אם כי אני לא אופטימי).
צריך גם להגיד שאם לפני כמה שנים היו דיבורים רציניים יותר על הנבא, בעיקר שהשנים עם אובראדוביץ' יכינו אותו לשם, אפילו היו דיבורים שהוא יותר מוכשר מאבדיה - לדעתי די ברור שלנבא הוא כבר לא יגיע, ומאד ייתכן שבעוד מספר שנים לא רב הוא גם לא יהיה הגארד הישראלי הבכיר, משהו שהיה פחות צפוי לפני שנתיים.
יש מישהו שיכול לעקוף אותו בעתיד הנראה לעין?
יש כמה אופציות:
1. תמיר בלאט - נראה שהסתגל טוב יותר לתפקיד של רכז מחליף ביורוליג, יודע לקחת את הדקות ולשנות מומנטום. אם בלאט שחקן יורוליג של 15 דק' למשחק ומדר לא ביורוליג, אז בלאט הבכיר יותר
2. נועם יעקב - אותו סיפור כמו בלאט, רק שהוא מאד הפתיע אותי בהתקדמות שלו השנה. בשנה שעברה הוא שיחק בירושלים, ולא ראיתי ממנו הרבה פרט לקצת חוצפה. השנה הוא די השתדרג, מצליח לנצל יפה את המהירות שלו להפעלה של הקבוצה ולחדירות. אם ישפר גם את הקליעה מ-3, אני לא אופתע אם גם יקבל להיות רכז ראשון של קבוצת אמצע/תחתית יורוליג
3. בן שרף - עדיין כישרון גולמי יחסית, אבל נראה שהבחירה באולם נכונה מאד, הרכז הצעיר הזר הקודם שיצא משם הולך לנבא...
לים מדר יש חיסרון משמעותי בסייז, הוא לא מאד גבוה ומאד רזה. מהבחינה הזו בלאט ויעקב לא עולים עליו (ולמעשה נמוכים ממנו בלא מעט), אבל בן שרף זה סיפור אחר והתקרה שלו גבוהה בהרבה.