picknroll כתב:
נורטון כתב:
ומי בליגה יכול לשמור עליהם?
אז עכשיו מתוך ארבעת השחקנים של אוקייסי, שלא ראיתי מספיק ת'אנדר בשביל להגיד, מי מהם הוא שומר הגארדים הכי טוב? והאם הוא מספיק טוב כדי לשמור על הגארדים הכי טובים במערב.
זה בהקשר של בניית הקבוצה. כאשר אתם טוענים שיש לתאנדר המון שומרי גארדים טובים, ולא צריך שומר גארדים נוסף, זה עניין של רמה. כמה טוב בדיוק הם שומרים ואם זה מספיק טוב בשביל לקחת אליפות. אם התשובה היא לא, אז הם ימשיכו לחפש.
בגדול, יש לת'אנדר כמה שומרים טובים בפרימטר:
1. דורט
2. קייסון
3. ג'יי-דאב
4. וויגינס
דורט לא גבוה אבל מסוגל לשמור על פורוורדים היטב.
הוא בנוי כמו טנק, מאוד פיזי ובלתי נלאה.
הוא נחשב לשומר הטוב ביותר בת'אנדר ואחד הטובים בליגה,
למרות שאין הכרה תקשורתית ברמה הארצית ביכולות שלו (התחיל הייפ מסוים אחרי ההתעללות באינגרם בסיבוב הראשון).
בסדרה מול ניו אורלינס הוא הצליח לא פעם לעבור דרך חסימות (מעין מומחיות שלו) ולשמור על אינגרם בלי שיהיה צורך להביא עליו עזרה.
השחקנים אומרים שקשה לראות אותו נלחם בהגנה ולא לרצות להשקיע אנרגיה דומה.
אני לא יודע לומר אם הוא אחד השומרים הטובים בליגה אבל בת'אנדר הוא כמעט תמיד מופקד על A1 או על A2, כאשר ג'יי-דאב מופקד על האחר.
נראה שקייסון מסתדר טוב יותר מדורט עם גארדים זריזים.
הוא די מרשים ביכולת שלו להישאר עם שחקן ההתקפה וביכולת שלו לעשות דפלקשנס ולחטוף (מקום 20 פר דקה בליגה),
אבל לעתים הוא רק מלווה את שחקן ההתקפה, בעוד שדורט יוצר יותר מגע ומשבש את האיזון בקליעה.
כרגע עולה מהספסל ונדמה לי שהוא לרוב מחליף את דורט במשימה ההגנתית שלו, אבל מול דאלאס הציוות ההגיוני שלו הוא קיירי.
ג'יי-דאב מסוגל לשמור על 1-4 (ומצא את עצמו שומר לא מעט על סנטרים בשנתו הראשונה).
בעיניי שומר מצוין, ורסטילי, נייד ופיזי.
הפרופיל הפיזי שלו כולל זרועות ארוכות מאוד, כך שהוא מסוגל להפריע לזריקות.
יש לג'יי-דאב תפקיד משמעותי מאוד בהתקפה אבל הוא משקיע מאמץ גדול בצד ההגנתי.
מול ניו אורלינס התעלה עם חטיפה וחסימה משמעותית ברגעי מפתח במשחק הסוגר
ובכלל, יש לו נטייה למהלכים הגנתיים גדולים שמטריפים אותו ואת הקהל.
וויגינס הוא שומר טוב מאוד. אני לא בטוח אם הוא אנדרייטד בהגנה או לא,
אבל נראה לי שהוא בהחלט plus defender. הוא לא בהכרח יעלה וישתק שחקן יריב אבל כן יכול להקשות עליו.
הוא מסוג השחקנים שמייצרים לך יתרונות קטנים. הוא נע היטב בהגנה, הוא חוטף מצוין (מקום 21 פר דקה בליגה) ועושה קצת מהכל.
מבחינת ממדים, הוא גדול יותר מדורט ומקייסון.
שיי שומר פחות טוב בעיניי אבל הוא נותן מאמץ בצד הזה כמו כולם
והוא חוטף מעולה, מהטובים בליגה בתחום (מקום 2 העונה אאל"ט פר דקה).
קצת מזכיר את מייקל ב-anticipation המבריק שלו.
בכלל, בת'אנדר פחות או יותר כולם חוטפים מצוינים.
הם מייצרים המון חטיפות ויוצאים להתקפות מעבר.
כמה מהמאצ'-אפים היותר קשים שלהם היו מול קבוצות ששומרות היטב על הכדור (כך שאין להם דרך לאזן את הבעיות בריבאונד).
(אם תשאלו אותי, למרות השיח הפנימי בקבוצה על דורט כעוגן ההגנתי,
השחקן הכי חשוב בהגנה של הת'אנדר הוא בכלל צ'אטוש)