אז הערב הלוטרי, שבאופן מעניין הוקדם החל מהשנה בשבוע וגם לשעת ערב בשעון ישראל, יתקיים לפני משחק 4 בין הניקס והפייסרס (עד כה היה נערך במחצית של גיים 1 בגמר המזרח).
כנראה שההקדמה קשורה לכך שגם הקומביין הוקדם ויחל היום, ולראשונה יחייב השתתפות מצד כל פרוספקט שנרשם לדראפט, לרבות שיתוף בהיסטוריה רפואית והשתתפות בכל המבדקים והמדידות.
וושינגטון ודטרויט עם הסיכויים הגבוהים ביותר לזכייה בבחירה הראשונה, קצת אחריהן שארלוט ופורטלנד, אח"כ הספרס, טורונטו, ממפיס ויוטה. אולי הזכייה בבחירה הראשונה ואפילו בבחירת טופ 3, טופ 5 או וואטבר אינה כה קריטית השנה, אבל יש כמה תרחישים מעניינים שיכולים להיווצר:
- הבחירה של הרפטורס מוגנת טופ 6 או שעוברת לספרס. יש להם 37.2% אחוזי זכייה בבחירת טופ 4, כשמנגד קפיצה של אחת מהקבוצות המדורגות 7 עד 14 על חשבונם, תביא לאובדן הבחירה.
אם הם שומרים על הבחירה, הם יהיו חייבים לספרס בחירה 7 עד 30 בדראפט הבא והנחשב יותר, או בדראפט 2026 אם יבחרו בטופ 6 בפעמיים הקרובות.
- הבחירה של הנטס, תשיעית ככל הנראה (20.3% אחוזי זכייה בבחירת טופ 4), היא בלתי מוגנת והולכת לרוקטס. יוסטון בתורה חייבת את הבחירה שלה לתאנדר, אלא אם תוגרל 1 עד 4 (7.1% סיכויים לכך). אז ישנם תרחישים, קלושים אומנם (אבל לי יצא להגריל אותם כאן:
https://www.tankathon.com), שבהם הרוקטס יכולים לזכות בשתי בחירות טופ 4 O:
- הבחירה של יוטה מוגנת 1 עד 10, סביר יותר שהיא תגריל בחירה 8 או לחלופין תזנק לטופ 4 (26.3%), אבל יש תרחיש שבו שתי קבוצות ידלגו מעליה ואז הבחירה תלך לתאנדר.
- לווריורס יש 3.4% סיכויים להשתחל לטופ 4, אחרת יעבירו את הבחירה ה14 לבלייזרס.
מבחינת איכות המחזור: התחלתי להתעמק ביותר ויותר פרוספקטים, אני חושב שזהו אכן דראפט חלש ורדוד בפסגה, אבל מצד שני עשיר בג'וניורים וסניורים, בדגש על רכזים ושחקני כנף, כך שהוא כן יכול להתגלות כדראפט עמוק וחביב בהשוואה למחזור 2013. אז גם אם לא ייצא ממנו שחקן בכיר כמו יאניס, כנראה שיהיו בו פחות באסטים ופליטים. מבחינת הרכזים, שרבים מהם עם 3 עד 5 שנות ניסיון במכללות, אני חושב שאלו בשורות נהדרות בשביל מינסוטה שתבחר 27 ותוכל למצוא כך מחליף ויורש פוטנציאלי לקונלי.
מקווה לפרסם שוב מוק דראפט ראשון ויחיד בסביבות תחילת יוני, הפעם ללא טריידים כלל.