Att כתב:
מבחינתי יש שני משחקים שמתנהלים, כדורסל וניהול כדורסל.
כל אחד מעניין בפני עצמו והם משתלבים ביחד בצורה מצוינת.
כאשר מזל הופך להיות חלק משמעותי מהסיפור,
המשחק של ניהול כדורסל הופך להיות פחות מעניין עבורי
כי הוא פחות משקף את יכולות הניהול ואת האסטרטגיות השונות אלא נסמך על מקריות.
זה בסדר שיש אלמנט כלשהו של מזל אבל הוא הפך למרכזי מדי.
קבוצות לא צריכות לקבל מתנה משום מקום. זה לא שוויוני ולא הגיוני.
מזל מהסוג הזה יכול לשנות את הגורל של קבוצות כמו אטלנטה (שהייתה תקועה למדי) ויוסטון שקפצו למעלה
ולהרוס לקבוצות כמו דטרויט ושארלוט שנפלו בדירוג.
אז אולי הבעיה היא קודם כל בך ובהתייחסות שלך לניהול כדורסל בתור "משחק שמתנהל".
כאילו, גם אני מן הסתם מתעניין מאוד בהיבט של ניהול קבוצות - בדראפט, בהחתמות ובטריידים - אבל אני עושה את זה מתוך הבנה שה NBA הוא גם ביזנס ולא רק גרסת "תיאוריית הסימולציה" למשחק מנג'ר (;
אולי אז תבין שחוץ מאסטרטגיות טהורות, יש גם פקטורים אחרים, כולל אגב הרצון של כל ג'יאם ב job security שלו, נקודה שביל סימונס מתייחס אליה הרבה והיא רלוונטית מאוד גם לסוגיית הבחירה בדראפט לכשעצמה, וגם לסוגיית צבירת הבחירות העתידיות.
אלמנט של מזל היה גם בעבר ותמיד יהיה. הסלטיקס סיימו את עונת 1996/97 עם המאזן השני הכי גרוע והחזיקו בבחירת לוטרי נוספת, מה שנתן להם את הסיכויים הכי טובים (36%) לזכות בטים דאנקן. עשר שנים לאחר מכן, הם שוב סיימו במאזן השני הכי גרוע והחזיקו בסיכויים של 20%~ ו- 19%~ לבחור באודן או דוראנט.
בלוטרי של דראפט 2012, שארלוט היתה עם הסיכויים הכי גבוהים לזכות בבחירה הראשונה הודות למאזן שלא סתם היה הכי גרוע בליגה, אלא הכי גרוע בתולדות הפרנצ'ייז. הם לא זכו כידוע בחדגבה, אבל עדיין התנחמו בבחירה 2 ועשו איתה מה שעשו (MKG).
בוא נזכיר שהקפיצות האלה מתרחשות רק פעם ב...הפיסטונס כן זכו לפני שלוש שנים בלוטרי של קייד עם המאזן השני הכי גרוע. מינסוטה סיימה עם סיכויים זהים לאלו של הווריורס והקאבס לזכות בלוטרי של דראפט 2020.
אני, הן כאוהד כללי של הליגה והן כאוהד הבלייזרס שלכאורה נדפקו אתמול, נהנה מאוד מהזכיות המקריות האלה ובטח שמעדיף אותן על פני תרחישים של קבוצה שבוחרת ראשונה שוב ושוב בטווח של 4-5 שנים. אטלנטה מעולם לא בחרה ראשונה בדראפט מאז שהחלה שיטת הלוטרי בשנת 1985.