Bluey כתב:
8. רון הולנד שהגיע כשם החם מהתיכונים, ניגר השנה מהשלוש והתקרר, נלקח ע״י יוטה, אם ישתפר מהשלוש משמעותית אז הטאנקינג של איינג׳ יתברר כמוצלח מאוד.
9. זאק אידי מתדרדר ל-35 ונבחר ע״י סאן אנטוניו - קו קדמי של וומבי ואידי יכול להיות מפחיד
הולנד אחד הפרוספקטים שאני שוקל כבחירה ראשונה, ובדיוק ראיתי שג'ון הולינג'ר מיקם אותו שם במוק דראפט שפרסם, בעוד שסאר רק חמישי, שזה כבר גיוון מבורך יחסית לקונצנזוס שהולך ומתגבש סביב סאר כבחירה ראשונה (ואת ריזאשה הוא דוחק עד לבחירה 13).
אני פחות מודאג מהקליעה משלוש של הולנד ומהאיבודים שלו, הוא שיחק פאוור פורוורד בתיכונים כך שעברה עליו שנה בה גם נאלץ לעבור הסבה לשחקן כנף, גם לשחק בקבוצה הכי גרועה בג'י ליג שהביאה לסגירת פרויקט האיגנייט, וכל זה ללא פליימייקר ראוי לצדו. כל זה בגיל 18.
הוא זרק 3.1 שלשות למשחק, קלע אותן ב 24%, ומהעונשין 68.2%. לשם השוואה, ג'יילן בראון כפרשמן בן 19 זרק 3 שלשות למשחק (מזכיר שקשת השלוש בג'י ליג היא כמו ב NBA, בניגוד לזו של המכללות), 29.4%, עם 65.4% מהעונשין.
אם נישאר בהשוואה לבראון, שהוא הבסט קייס סנריו שלו (ובמחזור חלש כזה, "ג'יילן בראון הבא" לגמרי שווה בחירה ראשונה), אז השליטה שלו בכדור כבר נראית טוב יותר.
גם המדידות שלו בקומביין מאתמול כמעט זהות לאלו של בראון - אותו גודל כפות ידיים, גבוה יותר באינץ' ורבע, ווינגספאן קצר יותר באינץ'. אבל ההבדל המשמעותי הוא במשקל - 197 פאונד להולנד לעומת 223 פאונד לבראון, שבאופן מדהים זה עדיין המשקל הרשמי שלו O:
אז יכול להיות שפער הגילאים (שלושת רבעי שנה) משחק פה תפקיד מסוים, אבל נראה לי שזה גם הפריים, הכתפיים העגולות של הולנד מזכירות לי את אנדרו וויגינס שאכן נמדד לקראת הדראפט שלו במשקל זהה.
הולנד גם נראה פחות אקספלוסיבי מבראון ואני מעריך שזה החשש העיקרי לגביו, אם הוא יתקשה לסיים בצבע מול סנטרים מסיביים ואתלטיים בהרבה מאלו שמשחקים בג'י ליג, סביר להניח שהוא יהיה יותר אר ג'יי בארט מבראון, ואם גם הקליעה משלוש תהיה יותר כמו של הראשון מאשר האחרון, אנחנו כבר מדברים פה על פרוספקט ששווה בחירה באזור אמצע הלוטרי.
מה שכן, מבחינת מוטור, הגנה והיכולת להגן מול עמדות 1 עד 3 במינימום, הוא בהחלט קורץ לי יותר מפרוספקטים רבים אחרים במחזור הזה. חמישייה שתכלול אותו לצד דז'ונטה, ג'יילן ג'ונסון, אוקונגוו ואיזשהו שחקן כנף שיכול להפגיז משלוש (אולי קאם ג'ונסון כחלק מהחבילה שתגיע תמורת טריי?), תוכל ליצור כאבי ראש להרבה התקפות יריבות.