uriel17 כתב:
אם יש משהו שהפלייאוף הזה לימד אותנו זה קצת צניעות
הטרייד על גובר הזייה? ברור! ברור, למכור עתיד של קבוצה שלמה בשביל הצרפתי המעצבן הקלמזי ושוכלם שונאים? השתגעת? הזוי
לחתים את קיירי על חוזה גדול, הזייה? ברור. קיירי הוא הד קייס וחירב את כל הקבוצות ששיחק בהם. להחתים אותו על חוזה גדול? הזוי
להחליף את צ'ט בשני שחקנים שתורמים בשני תחומים שונים חשובים? הזוי
אחד גבוה שמוציא קטצ' אנד שוט מדויק ומהר והשני ששולט בצבע יכול לתרום לקבוצה יותר מאשר צ'ט אחד לבד ולהמנע מעוד חוזה מקס שיכביד על העומק כמו שקרה לדנבר וכמו שיקרה למיניסוטה או כבר קרה למיניסוטה
אם אני רוצה להשאר רק עם שני חוזה מקס, אעדיך את ג'יידאב ושגא
לא הזייה
נראה לי שאני אחד היחידים כאן שתמך גם בעסקת גובר וגם בטרייד של המאבס עבור קיירי, אז יש לי קארד בלאנש לומר "הזוי" (:
אתה משווה פה בין תפוחים ותפוזים.
נתחיל מהמובן מאליו, שגובר וקיירי הם מהטופ של העמדות שלהם, ובטח מבחינת הצרכים שעונים עליהם.
במקרה של עסקת גובר, קונלי רצה להימנע בדיוק מסוג המהלך שאתה מטיף לו - הוא סירב לתת לאיינג' את מקדניאלס, למרות שזו היתה הדרישה הראשונית שלו ובצדק. כתוצאה מכך, העלות החלופית היתה ויתור על כמות משמעותית של בחירות *עתידיות*. המשכון הזה של עתיד הפרנצ'ייז, לצד החוזה הכבד של גובר וספקות מקצועיות לגיטימיות (איך ייראה השילוב שלו עם טאונס, ומה יקרה בפלייאוף לאור ניסיון העבר של גובר ביוטה), גרמו למגיבים רבים כאן ובמקומות אחרים לאובר ריאקשן ביחס לעסקה. אה כן, היה גם את שמואליקי שדיבר על אובדנם המשמעותי של ואנדרבילט וביזלי (חסרים מאוד עכשיו, אה?...).
כלומר, מה אנחנו למדים מעסקת גובר וההצלחה שהניבה ביחס לתאנדר? *לא* לוותר על הצעיר המוכשר שנותן הגנה ייחודית ויכולת התקפית שנמצאת רק בניצניה (מקדניאלס היה אז סופמור, צ'ט הוא סופמור עם קילומטארז' של שנה); ושניתן להשיג חיזוק בקאליבר של גובר עם חבילת בחירות, מה שכידוע לא חסר לתאנדר, ונכונות לשלם חוזים גדולים, מה שמצוי בסימן שאלה באיטרציית הבנייה הנוכחית של התאנדר.
במקרה של דאלאס וקיירי, ההימור עליו (שגם אני חשבתי, בזמן אמת ובדיעבד, שהוא אכן הימור רציני) נבע מכך שלא נותרו למאבס אופציות טובות יותר. הם החלו את הבנייה שלהם סביב לוקה ללא כישרונות לוטרי אחרים לצדו, לקחו הימור על פורזינגיס שלא צלח וידעו מתי לחתוך בעלויות ההפסד. פינוי קאפ ספייס וציד פרי אייג'נטס ספקולטיביים (יאניס, לוקה) לא היה יעד ריאלי, בדיעבד בצדק רב (מאז קיץ 2019 והתזוזות הטקטוניות שלו, free agency הוחלף ב pre-agnecy, סופרסטארים ואפילו כוכבים בדרג נמוך יותר בדר"כ בוחרים בהארכת חוזה, בין אם בקבוצתם המקורית או מיד לאחר טרייד).
נוצרה למאבס הזדמנות לרכוש את קיירי בעלות מופחתת (בטרייד), כשגם החוזה שלו נוח יחסית (חתם לשלוש שנים).
מה שאתה מציע לתאנדר זה לרכוש "שחקנים תורמים" בעלות מופרכת. זאת בזמן ששפע הבחירות של התאנדר אשכרה סייע בתיווך הטרייד עבור אחד מאותם שחקנים תורמים (גאפורד, אם זה התפספס בת'רד).
אני מצטער, אבל זה באמת הזוי.
אגב, וושינגטון וגאפורד חתומים לשנתיים נוספות בלבד, בהן ירוויחו ביחד קצת פחות מ30 מיליון, בדיוק אותן שנתיים שנותרו להולמגרן בחוזה הרוקי שלו ובהן ירוויח 24 מיליון סה"כ. אז גם אם פרסטי היה מביא את שניהם בפברואר האחרון, זה לא היה ממש פותר את סיטואציית הפיי רול של התאנדר החל מעונת 2026/27.