שוויק1 כתב:
שנית, אני חושב שאתה ממעיט מהערך של לעשות גמר. המערב חזק מאוד, דנבר האלופה אפילו לא הגיעה לגמר איזורי. אני חושב שבחלון של ארבע שנים, שני גמרים איזורים כבר יצדיקו את הטרייד ויותר מזה זה כבר הצלחה משמעותית. זה שם את דאלאס במעמד קונטנדרית, מי חשב למצב את דאלאס ככזו אחרי הטרייד? מזמין אותך לפתוח את הת'רד שעסק בנושא ולראות כמה קברו את המאבס אחרי הטרייד. מישהו רשם שם שצריך להעמיד את הGM מול הקיר אם קיירי יקבל הארכת חוזה.
גמר איזורי (כהכללה) זה טופ 4, את זה משיגה אחת מבין 8 קבוצות בליגה. בטווח של 4 שנים - יש 16 ספוטים בגמרים איזוריים, ואולי בערך 8-10 קבוצות שונות - כשליש מקבוצות הליגה (הליגה כעת עם שונות מטורפת - אולי יותר מאי פעם, לא יודע) ישיגו זאת פעם אחת (לפחות).
קבוצה עם לוקה לונצ'יץ' בשיאו (כשיר, או "פצוע חלקית שמציג תפוקה של כשיר כמעט לחלוטין") היא לא קבוצה רנדומלית בליגה, ולמעשה כבר עשתה גמר איזורי (אחרי מקום רביעי במערב בעונה הסדירה), והדחת יוטה, פיניקס (שסיימה ראשונה במערב אז, הפיינליסטית מהעונה שלפני), והפסד 1-4 בגמר לאלופה הנכנסת גולדן-סטייט.
"שני גמרים איזורים כבר יצדיקו את הטרייד" - אני לא ממש מתנגד לאמירה, אך עדיין חושב שרוב הסיכויים שהם לא ישיגו עוד גמר איזורי בשנתיים הקרובות - גם כי זה באמת לא קל... וגם כי עדיין הם לא קבוצה מספיק עמוקה/מוכשרת לטעמי כדי להיות בעמדה טובה לכך (בניסוח אחר - מספיק שפציעה אחת נופלת אצלם ולא אצל אחרים - והכל מתהפך).
Hacohen כתב:
הטרייד על קיירי הוכח כמצוין כבר עכשיו, אין מה להתווכח. הוא השחקן השני בחשיבותו בקונטנדרית חזקה מאד, בדיוק המעמד שהיה לו בשנות הזוהר לצד לברון. וההבדל הוא שכרגע הוא לגמרי מחובר למעמד הזה, בלי להיות דיווה ודרמה קווין.
ואין מה להתעקש על דעה שהוכחה כלא נכונה. שנים אנחנו מדברים פה על הסתעפויות של התרחשויות בקבלת החלטות בליגה, ואנשים כבר אמורים להפנים ש"הפתעות" הן חלק מהעניין. השחקן הכי טוב בליגה לא אמור להבחר במעמקי הסיבוב השני, האלופה המכהנת לא אמורה להפסיד 3 משחקי בית כולל משחק מכריע שהיא מובילה בו 15 במחצית, וגם קיירי הסוס מת ומשוגע לא אמור להיות כלכך טוב ויציב.
והנה.
אין שום בעיה עם "הפתעות".
צריך להתייחס אבל נקודתית לשחקן עצמו, לחוזה שלו (הרי אין דין שחקן שחתום על חוזה שכזה לעומת שחקן שעל וטרן מינימום - נכון? מבחינת ניתוח תועלת צירופו לקבוצה), ליציבות/כשירות שלו, ולמה שנתנו עבורו - כי אחרת אפשר להכליל שכל מהלך של דאלאס/מינסוטה/אינדיאנה הנוכחיות כהצלחה מסחררת, וכל מהלך של קבוצה שנכשלה העונה - ככישלון.
כרגע (כמעט) כולם מסכימים שהטרייד על ביל לא מוצלח נכון? ואם פיניקס שנה הבאה היא קונטנדרית? פתאום הכל מתהפך בין רגע?
על גובר היה כמעט קונצנזוס שזה טרייד לא מוצלח, התהפך ב-150 מעלות (לא הייתי אומר 180...), ואם מינסוטה נניח לא מגיעים לגמר איזורי בשנה הבאה (או סתם גובר נפצע לכמה חודשים נניח) - אז נתהפך שוב?
זו דעתי על קיירי כבר שנים, לרוב אני חושב שהוכח שאני צודק. כעת מתחזק קייס
שהפעם קיירי הינו חלק מהותי מקבוצה שמצליחה מעל לציפיות שלה - שזה לראשונה מאז 2017, לא?
צריך להפריד בין שני דברים (תלויים, אך לא זהים):
האם קיירי טוב ויציב העונה, והעונה/פלייאוף של דאלאס מצוינים? כן
האם מנקודת המבט ברגע הטרייד (לא רוצה להיכנס שוב לויכוח הרגיל...), בנקודת המבט הנוכחית עם המידע שצברנו, וניסיון להעריך מה יקרה בעתיד (ניסיון, אף אחד לא יודע הרי מה יהיה...) המהלך של דאלאס הוא מוצלח במיוחד? אני כאמור טרם השתכנעתי