גם אני מסכים, אבל חשוב לציין שזה טרום-וויבר.
דרך אגב, דטרויט נחשבה שנים לנערת הפוסטר של 'בנייה מהאמצע זה גרוע', אבל מדהים כמה הכשלון שם בכלל היה בזיהוי כשרון - אפילו כשהשיגו כשרון, זה היה מהסיבוב השני והם לא ידעו לזהות מה יש להם ביד.
סאבוניס כתב:
לדעתי וויבר עשה עוד כמה טעויות בולטות חוץ מהייז וההתעקשות על להחזיק את בויאן יותר מדי. דיברת על ריבוי הסנטרים, אבל זה לא רק שהוא הימר על שני סנטרים באסטים שלא יכולים לשחק אחד ליד השני (וויסמן ובאגלי) לקבוצה שכבר היו לה שניים כאלה (דורן וסטוארט, שגם הוא במהותו אנדרסייזד סנטר). זה גם המחיר שהוא שילם עליהם. על וויסמן הוא שילם בסאדיק ביי, פורוורד צעיר שיש לו גם מגבלות אבל נראה לי שאין ספק שהוא שחקן הרבה יותר תורם, בטח לקבוצה בלי קליעה ועם הגנה מפוקפקת כמו דטרויט. על באגלי הוא דווקא לא שילם מחיר גבוה (טריי ליילס), אבל אז החתים אותו על חוזה מופרך של כמעט 40 מיליון ל-3 שנים (שוב, בטח בהתחשב בעומס בעמדת הסנטר), שכדי להיפטר ממנו הוא היה צריך לשלם לוושינגטון בבחירות דראפט.
אגב, גם על בחירות הדראפט שלו אני לא מת. את הבחירה בתומפסון בדראפט האחרון אולי עוד מוקדם לשפוט, אבל היה די ברור עוד לפני שנבחר שהוא (כמו אחיו) כנראה לא יוכל לקלוע באחוזים סבירים משלוש. יש מעט מאוד תקדימים לקלעים כל כך גרועים בגיל הזה שעושים מהפך. וזה לא רק השלשות, זה גם האחוז מהעונשין. בקבוצה בלי ריווח כמו דטרויט זה עניין קריטי והתאמה לא טובה. וגם את הבחירה של ג'יידן אייבי, רכז עם קליעה והגנה מפוקפקות, לקבוצה שכבר היה לה את קייד על העמדה (וגם את הייז, אבל זו כבר עלות שקועה) לא כל כך אהבתי, בטח כשאחריו בלוטרי נבחרו ג'יי דאב ושיידון שארפ.
לגבי הפסקה - אתה לא טועה לגבי כלום. לזה התכוונתי כשדיברתי על טעויות שרובן סביב סנטרים. פסחת אפילו על חוזה ל3 שנים לפלאמלי, ואחרי עונה אחת לא רעה, להידרש לעשות טרייד-דאון בסיבוב השני רק כדי להיפטר מהחוזה הזה.
יחד עם זאת - המחיר עבור כל אחת מהטעויות האלו לא היה גדול מדי, נראה לי שסדיק ביי היה המחיר הכי גדול וזה הגיע אחרי שהמו"מ להארכת חוזה איתו הגיע למבוי סתום.
כך שאם אנחנו עושים נתיחה שלאחר המוות לעונה של 14 נצחונות - אני לא חושב שאלו הטעויות שהפילו את הקבוצה.
לגבי הפסקה השנייה אני הרבה פחות מסכים.
אייבי היה כמעט נו בריינר. ג׳יי דאב נחשב לריץ׳ לא קטן בבחירה 10, קשה לי מאוד לכעוס על מי שלא בחר אותו בבחירה 5. למעשה, אני משוכנע לחלוטין ש0/30 ג׳יאמים עושים את הבחירה הזאת ב5.
משארפ אני בינתיים ממש ממש לא מתלהב. אני מהמר על גרסא מעט משודרגת של קלי אוברה במקרה שלו.
אייבי נחשב למתנה שנפלה על דטרויט משמיים בגלל שהקינגס לא רצו לבחור עוד רכז.
אני לא יודע איפה אני לגביו, אבל כרגע זה נוטה מבחינתי לבחירה סבירה.
באוסאר אני עדיין מאמין.
הקליעה הייתה משהו ידוע, ובכל זאת היה סיבה להאמין שהיא תיראה טוב יותר ואני מאמין שהיא תיראה טוב יותר.
גם בלי קליעה, ראינו אותו בפתיחת העונה ואת אח שלו בסיומה נראים, כל אחד בזמנו, כאחד מ3 השחקנים הכי טובים מהדראפט הזה.
אני כן אוהב את ההימור עליו. הבעיה היא שליד דורן הוא גם ככה גבולי מאוד, ליד דורן ואייבי זה נראה כרגע כמו 0 ריווח ליד קייד.
עדיין, אני לא רואה ווינג מהלוטרי (וגם לא קאם וויטמור שהיה בדיבור על בחירה כזאת) שהייתי לוקח לפניו ברידראפט כרגע לקבוצה שצמאה לאפסייד ככה. חוץ מברנדון מילר כמובן, שלא היה זמין בבחירה 5.