מסכים איתך שזה לא יקרה בזמן הקרוב, אבל כמה עמודים אחורה הצגתי תרחיש שבו טרייד כזה עשוי להתאפשר:
B.Grant44 כתב:
בגזרת המהלכים הגדולים, טרייד עבור יאניס זו ספקולציה גדולה מדי, אבל אני אגיד לכם את מי הייתי מנטר: ממפיס גריזליס.
הם עברו ממצב של קבוצה בעלייה לקבוצה שסימן שאלה מסוים מרחף עליה. אומנם עדיין צעירה ומבטיחה - ההצלחות האחרונות בדראפט עם וינס וויליאמס, ג'י ג'י ג'קסון ותגמול מסוים על העונה הנוכחית שהתבזבזה בדמות בחירה 9 בדראפט - אבל מזכיר שהם נחשבו לכוח עולה במערב ואז הגיעו הצרות עם ג'ה מחוץ למגרש והפציעה האחרונה, שהזכירה כמה שברירי המשך הקריירה שלו. מקבוצה שבדראפט האחרון צירפה את סמארט כהצהרת כוונות, הם לפתע קבוצה שהתבזבזה לה שנת צמיחה נוספת - והרי זה לא שמדובר בקבוצה נטולת חורים מובהקים, בראשם ג'ה כמטרה בהגנה וקלעי בעייתי מהצד השני של הפרקט. הם גם נכנסים לטריטוריית מס המותרות עם כניסת הארכת החוזה של ביין לתוקף, וכבר ויתרו בגלל זה על אדאמס שאומנם החל לדעוך בהדרגתיות, ועדיין היה בורג חשוב מאוד עבורם משני צדי הפרקט - ולא ברור אם ואיך יימצא לו מחליף.
ובינתיים, מינסוטה ואוקלהומה עקפו אותם בתור הכוחות העולים הצעירים במערב, דאלאס התחזקה, ונראה שיחד עם דנבר יש ארבע גדולות די מובהקות במערב.
כך שבהחלט קיים הסיכוי לעונה מאכזבת נוספת, שעלולה לעורר כמה שאלות לגבי המשך הדרך. סימן השאלה הבולט יהיה מעל JJJ וסטטוס החוזה שלו, שיסתיים בקיץ 26. כבר כתבתי שהוא לדעתי המטרה היחידה שעושה היגיון בטרייד על הולמגרן, אבל אם הגריזליס נכנסים לתהליך של פירוק, או לפחות retooling, למה לא לנצל את חיבתו של זאק קליינמן לדראפט ולהרכיב צמד מגדלים מודרני של ג'קסון-הולמגרן? בלוק פארטי רציני וריווח מקסימלי בהתקפה.
ואם הגריזליס ילכו לפירוק מלא, יתכן שגם ביין יהיה על המדף. הוא יהיה בן 26 בעונה הבאה ויתחיל להרוויח סכומים באזור של 34 מיליון וצפונה מכך עד סוף עונת 2028/29 (44.8 מיליון בעונה האחרונה). לא חוזה גרוע בשום אופן, והגוף שלו + סגנון המשחק נראים בנויים להתיישנות טובה, אבל בסיטואציה של ריבילד, בהחלט יתכן שניתן יהיה להשיג אותו תמורת חבילת בחירות רצינית (במיוחד כי טרייד על ג'ה עשוי להניב תמורה פחותה, לאור כל הדאונסייד הגלום בו).
אז הכל מאוד ספקולטיבי כאמור, אבל אם אני פרסטי, להזדמנות הזאת אני מחכה (זו גם לא תהיה המתנה ארוכה מדי, צריך לראות מה קורה בעונה הבאה ואז בקיץ 25, ממפיס תרצה להאריך חוזה לטריפל ג'יי אם הכל יתנהל תקין עד אז, ואם זה לא יעלה יפה, זו יכולה להיות ההזדמנות של פרסטי להכות).