stavs כתב:
תודה על ההשקעה גראנט, די מעניין לקרוא, אבל בינתיים מעט חסרה לי פואנטה.
כלומר, אני מסתכל על הדברים וחוץ מלהסכים איתך או לחלוק על חלק מהבחירות האיזוטריות (אוטו פורטר הצלחה במקום ה3? מייקל קרטר וויליאמס?), אני קצת מרגיש שאין לי מה לומר.
מה הפרשנות שלך למידע שאספת בינתיים?
אולי יהיה מעניין לעשות השוואה בין אלו לבין הדראפט של 2014 למשל, שנחשב חזק לפני שהתקיים (כנל על 2018).
בסטאר פאוור די ברור ש2013 ו2000 נופלים מהם, אבל אם נלך לפי המדד של ההצלחות שלך (שהם בעיני פשוט שחקני רוטציה תורמים ומעלה), אולי נראה שהסיכוי להשיג כאלו בדראפט שנחשב חלש לא שונה מהותית מבדראפטים חזקים. ההשערה שלי היא שהחלוקה הזאת נקבעת בעיקר לפי הטופ, או יותר נכון - לפי כמה קל להעריך לפני הדראפט מי מבין המועמדים באמת שווה בחירה בטופ.
בכיף, תודה.
הפואנטה תהיה למצוא את טווח השחקנים התורמים שדראפט נתון מספק לליגה, בהתאם לאופן שבו נתפס בזמן אמת ו/או האופן שבו נתפס בדיעבד.
המטרה שלי היא להבין כמה פרוספקטים עליי למיין ולאפיין בטרם אערוך את המוק דראפט שלי. זאת בניגוד לביג בורד, שבו נהוג לדרג 30, 60 ואף יותר (ראו את הביג בורדים של קווין אוקונור בדה רינגר) פרוספקטים. מסתמן שאין טעם בכך. צריך לקבל הכרעה מושכלת מי הולכים להיות הבאסטים מקרב הלוטרי, ולדחוק אותך מחוץ לטופ 18 עד 25, נניח, שישובצו ברובו של המוק דראפט שתערוך.
בהמשך גם אסקור את המוק דראפטים שפרסמתי כאן ב 2020, 2022 ו-2023.
דראפט 2018 בהחלט על הכוונת...את דראפט 2014 דווקא לא בדקתי.
לגבי אוטו פורטר, מדובר בשחקן שבעונתו הרביעית בליגה סיים רביעי בבחירות ל MIP, לאחר מכן נתן כמה עונות של 3 & D ביעילות גבוהה מאוד, תרם להצלחת הפלייאוף החלקית של הוויזארדס, השיג חוזה שני מכובד, ואז הפציעות הסיטו את המשך הקריירה שלו מהמסלול.
ולמרות, כפי שכתבתי בתחילת הת'רד, שאני לא אוהב רטרוספקטיבה עמוקה מדי שלוקחת בחשבון את שלהי הקריירה של נבחרי דראפט, עדיין שווה לציין את התרומה שלו לאליפות האחרונה של הווריורס.
היה ידוע מראש שהוויזארדס לוקחים אותו על תקן של בחירה בטוחה, שלא על מנת למצוא כוכב נוסף, אלא בשביל שישלים את וול וביל וימלא את החלל שהיה אז בעמדת הסמול (ננה וגורטאט כבר היו בקבוצה, אריזה הגיע מיד באוף סיזן שאחרי הבחירה בפורטר ועל חוזה לעונה אחת בלבד).
MCW יותר נכון לוויכוח, מודה. בוא נגיד שלולא הטרייד עליו כסופמור, סביר להניח שהיה עובר אותו מסלול דעיכה בסיקסרס ואז הייתי שם אותו בכישלונות. אבל שחקן שנבחר בבחירה 11, הצליח לקחת את תואר רוקי העונה ולהניב ואליו עתידי מוצלח, זה סיפור הצלחה יחסית לחולשתו של מחזור הדראפט שלו. ברי-דראפט של הופס הייפ הוא יורד למקום 15, וניתן לטעון שמי שבזמן אמת היה משבץ אותו בבחירה 13 (ולפניו את יאניס, גובר, מקולום, דיפו, פורטר, KCP, אדמס, אוליניק, THJ, שרודר, פלאמלי, בולוק וקובינגטון, לא בהכרח בסדר הזה), לא ממש פספס סיפור הצלחה משמעותי, אולי סת' קארי ותייס, ולפיכך העריך באופן די מדויק את ערכו של קרטר-וויליאמס ביחס לשאר המחזור שלו.