אוקיי, ברי-דראפט של הופס הייפ כאן, אייטון יורד למקום חמישי. הוא התפרסם בינואר 23, כלומר לפני הטרייד של פניקס על דוראנט - ברור שכעת ניתן לדרג גם את ברידג'ס מעליו, לדעתי גם את JJJ.
https://hoopshype.com/lists/2018-nba-re ... son-ayton/אז בדיעבד, אייטון שביעי בדראפט, אפילו 9-10 אם מתעקשים "לבחור" את מיילס ברידג'ס, וונדל קרטר ודיוינצ'נזו מעליו (יש גם את מיץ'-רוב ומייקל פורטר). בשורה התחתונה, מדובר בבחירת טופ 10 או פשוט בבחירת לוטרי.
אם לפני שש שנים בדיוק הייתי כותב לכם כאן שאייטון לא שווה את הבחירה הראשונה ואפילו פחות מכך, מדרג (גם לפי שיקולי הקבוצות הבוחרות) את לוקה, JJJ, טריי (להוקס בבחירה המקורית שלהם), ברונסון (לממפיס) לפניו, ובכך מחליק את אייטון עד לבחירה החמישית המקורית של דאלאס, הייתי סופג המון ביקורת אבל בסוף יוצא גאון.
אם, לעומת זאת, הייתי מסמן את אייטון כאחד הבאסטים של ה lottery-projected מהדראפט הזה, אפילו אם לצד באגלי, במבה ונוקס (ג'רום רובינסון לא דורג כבחירת לוטרי ודאית, למיטב זיכרוני), ובהתאם לכך יוצר מוק דראפט שבו הוא היה נבחר מחוץ ללוטרי ואולי אף נמוך יותר, אז ההערכה השגויה הזאת היתה מקלקלת לי את שאר הרקורד המוצלח.
מקווה שעכשיו זה ברור. מסקירה שערכתי לדראפטים מהעבר הקרוב, עד 2015 בינתיים, עולה שבכל מחזור יש 4 עד 7 באסטים בלוטרי. זה כמובן תלוי בהגדרות ובהתאמת הציפיות מהבחירה. את באגלי, כאמור, אני כן מחשיב כבאסט למרות שהוא עדיין מקבל דקות וכסף כמחליף, בניגוד לבאסט כמו ניליקינה למשל.
אותי מעניין לסמן מראש מי יהיו הבאסטים מכל דראפט שמתעמק בו לקראת המוק שלי, כדי להשיג דיוק מקסימלי ברטרוספקטיבה.
הבעיה היא שלקראת כל הדראפט, מה שיש זה את המוקים ואת הדירוג הקונצנזואלי. אחרי שבדקתי שני אתרים שמסתמך עליהם עד כה, rookie scale ו- nbamockdraftdatabase.com, ביחס לדירוגים המשוקללים האחרונים שסיפקו רגע לפני הדראפטים של 2022 ו- 2023, אני יכול לומר שזה של רוקי סקייל מדויק יותר.
ברוקי סקייל יש גם את הדירוג המשוקלל לדראפט 2021 בארכיון, אין יותר מעבר אליו ולשניים האחרונים. בהקשר הספציפי של הלוטרי, אלו הקפיצות הבלתי צפויות שהיו להם (ולאתר השני במקרה של השנתיים האחרונות):
דראפט 2023: ג'ט הווארד מבחירה 20-21 לבחירה 11
דראפט 2022: דיינג מבחירה 16 לבחירה 12, ג'יי-דאב מבחירה 18-19 לבחירה 11
דראפט 2021: זאייר וויליאמס מבחירה 18 לבחירה 10, ג'וש פרימו מבחירה 31 לבחירה 11
עוד מוקדם לשפוט את הווארד, יש מצב שגם זאייר וויליאמס בסופו של דבר יצליח לפרוץ, אבל כרגע מסתמן שרוב הקפיצות האלה אינן מוצדקות ותורמות ל bust expectancy מכל דראפט. כלומר, כשאני מסתמך על הדירוג הקונצנזואלי נכון לעכשיו:
סאר, ריזאשה, שפרד, קאסל, בוזליס, קלינגן, קונקט, דילינגהאם, הולנד, טופיץ', קודי וויליאמס, סאלון, דווין קרטר, מקיין/וולטר (משתנה בין האתרים, אז יש מצב שמספיק לבדוק רק את הטופ 13 בשביל להגיע לטווח הבאסטים הצפוי)
יש מצב שאני יכול להסתפק רק ב 3-4 באסטים מתוך רשימה זו, בהנחה שהאקסטרה יגיעו כתוצאה מריצ'ים אפשריים.
מקווה שעכשיו הסיווג כ"סיפורי הצלחה", לרבות אייטון, ברור יותר.