Bluey כתב:
גראנט היקר,
מאז העיסקה האחרונה אנחנו בחצי שנה של לחץ צבאי.
מתים ונפצעים חיילים ישראלים על בסיס יומי/שבועי ואין תוצאות, לא אסטרטגיות ולא טקטיות.
גם ההפגנות לא מזיזות לממשלה שעושה ככל העולה על רוחה בסגנון ימי פומפיי האחרונים.
אתה באמת מאמין שהבעיה כאן זה האנשים שמפגינים נגד הממשלה ולא הממשלה?
קודם כל, אני כופר בטענה שאין תוצאות. ממליץ לקרוא במסמך של האלוף במיל' יעקב עמידרור, שפורסם לפני שבוע ע"י מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... KkQTQQ&s=1יכול להיות שיש דשדוש מיותר בחצי שנה האחרונה, שנובע בין היתר מ:
(א) אפקט הפסקת האש של עסקת החטופים הראשונה, הן על יכולת מחבלי חמאס לנוע ברחבי הרצועה ולהתמקם מחדש בקיני הטרור שלהם, והן במובן של שחיקה מסוימת של צה"ל בדגש על חיילי המילואים.
(ב) הססנות ופחדנות מצד נתניהו
(ג) לחצים בינלאומיים שעיכבו את הרחבת הפעילות לרפיח - יתכן שרק בעקבות הסכמת ישראל לתגובה מאופקת על ליל הכטב"מים, קיבלנו מארה"ב אור ירוק על רפיח.
בכל אופן, היו מי שהזהירו מראש שזאת תהיה מלחמה ממושכת ועם אבדות רבות (בן דרור ימיני למשל, אם כי לא הסכמתי עם האנלוגיה שלו למלחמות בריה"מ וארה"ב במוג'הדין ובאל קעידה). פרופ' יגאל כרמון טען שרצועת עזה תהיה אזור לחימה במשך עשר השנים הקרובות.
ההפגנות בהחלט חשובות לממשלה - הן מסייעות לנתניהו להתחזק בסקרים, בהדרגתיות. כך שהמפגינים - ומדובר כמובן במאסה משמעותית הרבה יותר ממשפחות החטופים - משמשים כאידיוטים שימושיים של הצמד נתניהו-סינוואר (לא שאני חושב שנתניהו מעוניין להשאיר את סינוואר או חמאס על כנם).
לגבי שאלתך המודגשת בסוף, התשובה בקיצור המינימלי - לא.
ובהרחבה - הבעיה העיקרית היא שלטונו של נתניהו, שהוא אסון לישראל כולה וגם למדיניות הימין, ונוכחותה של הבהמה הכהניסטית בממשלה.
ובעיה נוספת היא אנשי ה 6 באוקטובר, מימין ומשמאל, ולצערנו יש לא מעט כאלה, מרונן צור ושאר מטה משפחות החטופים, או כל מיני ארגונים קפלניסטיים אחרים.
להפגין למען שחרור החטופים זה מובן וראוי, למרות שהייתי מעדיף שמאמצי המפגינים יכוונו נגד משרדי הצלב האדום וכל שגרירות של מדינה זרה בישראל.
להפגין נגד ממשלה נבחרת ומכהנת בעת מלחמה ברצועת עזה ומצב כה רגיש בגזרה הצפונית וביו"ש, זו הפקרות בעיניי.
וכן, בהקשר של היכולת להוציא לפועל עסקת שחרור חטופים מול חמאס, חלק ניכר מהבעיה טמון בכך שסינוואר יודע היטב עד כמה צפויה תגובת מחנה המרכז-שמאל ואיך ניתן לפלג את החברה הישראלית מחדש. אז תרשה לי לסיים בהפניית שאלה דומה אליך - אתה באמת חושב שעסקת שחרור החטופים הראשונה נבעה מלחץ המפגינים על הממשלה? והאם אינך חושב שאותן הפגנות רק מחזקות את ידו של חמאס (במו"מ) ובכך מעלות את המחיר?