Yuval כתב:
אוי, הוא מפגר
"פאשיזים וכהניזם היינו הך" הם. לכן מי שמפגין נגד ממשלה שמתבססת על כהניזם הוא אידיוט שימושי של החמאס?
"הרצון של משפחות החטופים מובן ולגיטימי, אבל בינהם תמצא לא מעט קולות מושתקים" (על ידי מחנה רלביסטי!) ולכן אלו שמפגינים הם אידיוטים שימושיים של החמאס?אוי, מאוד קשה להתמודד עם הטיעונים שלך מר קלישאת ערוץ 14. הנה שתי קריסות לוגיות מופגנות, שגם אם רמת הכתיבה שלך לא הייתה של ילד בן 6 עם פיגור שכלי, היו אמורות לגרום לך למחוק את ההודעות, לסגור את הדפדפן, להתעורר בבהלה מהשפל שהגעת אליו, לפתוח חזרה את הדפדפן, ללחוץ על "שכח סיסמא" ולא לחזור לפה לעולם.
אבל אם זה באמת מעניין אותך, אז כן, התגובה שלך הייתה פאשיסטית לחלוטין. אני אשמח ללמד אותך עוד בנושא אם תרצה.
אוי, לא רק שהוא כותב תגובות "לול" כמו אחרונת הפקאצות, הוא גם משתמש ברפליקות מתוך ממים שהיו פופולריים לפני חצי עשור בערך...וכל זה בגילו המתקדם (:
בוא נוותר רגע על ה pissing contest. אתה בחור אינטליגנטי סך הכל, כך שהמרדף הילדותי שלך אחר "קריסות לוגיות" בעיקר מביך. כנ"ל לגבי ההנחה שלך שאני צורך את תעמולת ערוץ 14 - היא מעידה בעיקר על תפיסת מציאות דיכוטומית מצדך.
לא שאני חייב לעשות זאת, אבל הנה ת.ז פוליטית תמציתית שלי: שמאלני ליברלי ואף רדיקלי בעברי הלא כ"כ רחוק, עד שהרחבתי את ידיעותיי ואת תודעתי הציונית והתמתנתי. בבחירות האחרונות הצבעתי למחנה הממלכתי, כיום הנטייה שלי היא להצביע לאיחוד המיוחל בין סער, בנט, ליברמן, יועז הנדל, האוזר וכל איש ואשת ימין ממלכתי אחרים שנקווה להצטרפותם. מבחינה היסטורית, אני מזדהה עם יגאל אלון ואחדות העבודה, וממשיך דרכו יצחק רבין, שמחנה השלום ותהליך אוסלו שנכפה עליו עיוותו את משנתו המדינית-ביטחונית. מן הסתם אין דבר ומאומה בינם ובין מפלגות הבוטיק שנקראות בימינו "שמאל ציוני".
מנוי על מהדורת סוף השבוע של הארץ, למרות התעמולה הפרו-פלסטינית והארס האנטי-ציוני שהוא מפיץ, כי בכל זאת פה ושם ניתן למצוא שם קולות ראויים (בין היתר של כל מיני יהודים מהגולה ותומכי ישראל אחרים), ושאר התוכן בדרך כלל איכותי.
ובכל זאת, בגלל שהצעת ללמד אותי - אסביר לך מדוע אין כאן שום קריסות לוגיות.
לגבי הראשונה, מותר ורצוי להפגין נגד הכהניסטים בממשלה. בימי שגרה ובימי מלחמה. איך זה קשור לטיעון שהעליתי, שבמקום להתמודד איתו, קפצת להאשמות בפאשיזם? העובדה שאזרח י' מפגין נגד ממשלה שיש בה את בן גביר, סותרת את היותו אידיוט שימושי של חמאס ככל שהפגנותיו דורשות לקבל כל עסקה ובכל מחיר?
וזה היפותטי לגמרי, אבל אם מחר גדעון סער נכנס לקבינט, בן גביר פורש ותקווה חדשה מחליפה את עוצמה יהודית בקואליציה, האם ההפגנות למען עסקת שחרור חטופים *ונגד* ממשלת הדמים של נתניהו המושחת ייפסקו?
אותו דבר לגבי "הקריסה" השנייה. גם אם לא היו קולות מושתקים מקרב בני משפחות החטופים, הטיעון שההפגנות *נגד הממשלה* ולמען קבלת עסקה לשחרור חטופים, *כל עסקה*, משרתות את חמאס ולפיכך המפגינים *בהמוניהם* הם אידיוטים שימושיים של חמאס - אותו טיעון עדיין היה גם לגיטימי וגם תקף (וגם ניתן היה לערער עליו, מוזמן לנסות כשתסיים עם החיפוש אחר סו-קולד סתירות לוגיות). פשוט לקחת חלקי אמירות שלי מהקשרים אחרים, או סמוכים, והצגת אותם כאילו עליהם ביססתי את הטיעון.
לא לקחתי יותר מכמה קורסים במדעי המדינה וזה היה די מזמן.
ונראה לי מיותר לעשות את המאמץ ולהדביק פה מספר הגדרות לפאשיזם.
אז אם לך יש רקע מבוסס משלי במדעי המדינה, אנא פרט מהו ובבקשה, בוא תלמד אותי מדוע תגובה שמובאת כאן כלשונה - "לצערנו, יש מאסה גדולה של אידיוטים שימושיים של חמאס, כך שהוא יודע שכל פעם שידחה עסקה - כפי שקרה השבוע - יימשכו ההפגנות נגד "ממשלת הדמים", אפילו ביום בשורה לאומית כמו אתמול." - מדוע תגובה כזו, שאינה אוסרת על קיום ההפגנות; אינה חס וחלילה תומכת בדיכוי אלים של אותן הפגנות (הייתי מרסק את הפנים לכל טינופת אנושית שתוקף מפגינים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקרובי משפחה של חטופים); אלא פשוט מציעה קריאת מציאות נכוחה של הדינמיקה המתנהלת כרגע בין הפילוג הפנימי בישראל ובין התנהלות חמאס - היא "פאשיסטית לחלוטין".
אם תשמור על יחס מכבד וענייני אגיב לך בהתאם. אם לא, תאמין לי שאין בכוונתי לא לחזור לכאן לעולם, פשוט אחזור להתעלם ממך כפי שהחלטתי להתעלם בענייני NBA מאז ההתלהמות שלך כלפיי לפני כשנה. לא התכוונתי להתייחס לתגובת ה"לול", אבל היה קשה להתעלם מהטחת הפאשיזם הקלישאתית.