Yuval כתב:
אתה לא יודע מי ומה אתה. אתה חוזר בתשובה, אתם תמיד מחפשים זהות. לפני רגע היית 'שמאלן רדיקל'. ואז 'שמאלן ליברל'. ואז מצביע גנץ. עכשיו תהיה מצביע בנט. מחר תהיה ביביסט. מחרתיים כהניסט. זה המסלול הפאשיסטי הסטנדרטי. בניגוד לכל מיני ראשים מדברים בערוץ 14, אין אף אחד שישלם לך לעצור את המסלול בנקודה הנוחה לו.
כל קלישאת מתפכח במסלול המהיר לכהנא כתבת פה. החל מזה שאתה כמובן לא רואה ערוץ 14, אבל כלי התקשורת הם סמולנים פרו פלשתינאים. זרקת פרוגרסיבים, וייט גילט, כל אויב מדומיין שערוץ 14 (וערוץ 14 זה כמובן סתם שם גנרי לכל אלו שמפעילים אותך) אומר לך לפחד ממנו בקווים כלליים ומפחידים מאוד.
רק ברמה הסטטיסטית נטו, תראה כמה תזיזיתי אתה בדעותיך ואיך אתה כרגע בנקודה הימנית ביותר שהיית בימי חייך. איך אדם רציונלי יכול לדמיין שזה יהיה סוף המסלול שלו?
עכשיו ראיתי מה שהוספת בעריכה. אז כמה תיקונים:
- "לפני רגע": תיארתי באחת התגובות תהליך שנמשך כמעט עשור. אני מבין שמבחינת קיצוני כמוך, אפילו להיות מצביע גנץ (ואם לדייק, זה היה "מצביע המחנה הממלכתי", שכלל אז גם את תקווה חדשה של גדעון סער) זה דבר מגונה. והיה מחננו טהור...אם אפשר, אז גם טהור מיהודים?
לא כתבתי "כלי התקשורת הם סמולנים פרו פלשתינאים". כתבתי את זה ספציפית על הארץ ועל הקו המערכתי שלו. האמת שוב כואבת?
"פרוגרסיבים" מתייחס לגל ההפגנות האנטי-ישראלי (=אנטישמי) שאנחנו רואים במערב, או שאולי לך אין בעיה עם זה?
"וייט גילט" התייחס ישירות אליך ולמניעיך הנלעגים להצביע למפלגות ערביות, כפי שפירטת אותם כאן בעבר. לא הבנתי מה קלישאה של מתפכח בזה? עד כמה שידוע לי, המונח הזה יכול להיות מוטח בלבנים גם מצד אפרו-אמריקאים, לא?
מי אמר לך שאני מפחד מכל הדברים הנ"ל? אני מפחד מדברים קונקרטיים כמו אזרחים ישראלים שעושים לינצ'ים ושורפים מסעדות ובתי מלון כי "אל אקצה בסכנה". אני מפחד ממי שמתרגמים את התנגדותם לקיומו של עם יהודי ולזכותו להגדרה עצמית ולריבונות לאומית על פרומיל מטריטוריית פלשתינה-א"י, למעשים כגון ירי על ישובים, חטיפת אזרחים, רצח תינוקות ואונס המוני.
ולפני שתתנפל על ההזדמנות לומר שאני מונע מפחד...לא, זהו פחד רציונלי בדומה לפחד מחציית אוטוסטרדה סואנת באור אדום. פחד כסיגנל מובהק לצורך פירוש המציאות שאתה חי ומנווט בה.