כמה שמות מעניינים שסיננתי מחוץ לסיבוב הראשון:
- אולריץ' צ'ומצ'י הקמרוני, בן 18.5 (הפרוספקט הצעיר ביותר במחזור), מדורג כרגע 58 בקונצנזוס, משחק בליגת הכדורסל האפריקאית..
עבר מכדורגל לכדורסל בגיל 11, שנה לאחר מכן הצטרף ל NBA Academy Africa ובגיל 16 לליגה האפריקאית. הוא 2.09 בלי נעליים, שוקל 105 קילו, עם מוטת זרועות של 2.25 - אלו נתונים כמעט זהים לאלו שאלדריג' רשם בקומביין, כשהיה כמעט בן 21, והוא אתלטי ממנו.
הוא גולמי מאוד, כמובן. אבל שימו לב ל flashes שהוא מראה בסרטון הזה, שממנו התחלתי את העניין המוגבל שלי בו:
https://www.youtube.com/watch?v=Tp9foNnUQYk&t=142sמאז כבר נחשפתי להמון חוות דעת שליליות לגביו, כולל לגבי הקליעה. לי המכניקה נראית בסדר גמור, נקייה מאוד יחסית לכך שמדובר בביגמן אתלטי וצעיר, אבל מבחינת גודל מדגם, הוא קלע השנה שלוש שלשות מארבעה ניסיונות...גם עבודה הרגליים בפרימטר נראית מבטיחה מאוד, כנ"ל מסירות האאוטלט ומהטופ אוף דה קי שמוצגות בסרטון.
אז כן, זהו "הפרוספקט היאניסי". אני לא חושב שהוא יהיה יאניס הבא אפילו אם יגיע לתקרה שלו, אבל כן חושב שיש כאן פוטנציאל לסנטר מודרני מבטיח מאוד. התכוונתי לקחת אותו בשביל המג'יק, מהסיבות הבאות:
א. הם לקחו מספיק רוקיז בשנים האחרונות ומתכוונים לעשות החתמה משמעותית או שתיים בקיץ הקרוב. לא רואה שם כ"כ מקום לרוקי נוסף, אז למה לא ללכת על אופציית הדראפט אנד סטאש או draft & develop (כלומר, להחתים את צ'ומצ'י על חוזה כבר עכשיו, לתת לו להתאמן עם הקבוצה וכך ללמוד ולהתפתח, ושאת דקות המשחק שלו הוא יקבל בקבוצת הג'י ליג למשך שנתיים במינימום)?
ב. אם הוא יתפתח כמו שצריך, זה בדיוק סוג הסנטר שהם צריכים לצד ואגנר ובאנקרו. עד אז, קרטר ומו ואגנר עשויים להספיק, אבל אין ספק שזו העמדה שבה הם הכי זקוקים להימור עם אפסייד.
ג. 10 שנים בדיוק אחרי הריץ' של מסאי יוג'ירי עבור קבוקלו, רק מתבקש שהוא שוב ייקח פרוספקט מבטיח וגולמי שכזה, רק הפעם אפריקאי כמו שהוא אוהב...אבל עוד יותר מתבקש שג'ון האמונד, שבחר ביאניס ועדיין משמש כיועץ בכיר למג'יק, ייקח לו אותו בחירה אחת קודם (:
אז חיכיתי עד ה 16.6 לראות אם צ'ומצ'י יישאר בדראפט, וממש יום לפני הדד ליין להחלטה שלו ואחרים, ראיתי ידיעה שלפיה פיטינו עשוי לגייס אותו לארקנסו במידה ויפרוש מהדראפט. אפשר לפרש את זה כעדות חיובית לטובתו של צ'ומצ'י. גם הבחירה שלו להישאר מעניינת, אני מחכה לראות מחר בלילה אם ואיזו קבוצה תיקח אותו בסיבוב השני. השלב הבא יהיה לראות מה קורה איתו בדיוק - יכול להיות שאם יחתום באיזו קבוצה אירופאית וישחק במסגרת מקצועית זה יהיה הדבר הכי טוב להתפתחות שלו, ומבחינת הקבוצה הבוחרת, לבחינת המניה וכדאיות הצירוף שלו. החלטתי בסופו של דבר לוותר עליו כאן כי ראיתי שאין תקדים לשחקן שעשה מעבר ישיר מאפריקה ל NBA. קשה לקחת הימור על שחקן כה בוסרי ששיחק במסגרות כאלה, ושלא בטוח שדווקא הוא האחד שמתאים להוות תקדים שכזה, לאור חוות הדעת השליליות שקראתי עליו (מצד שני, ESPN סימנו אותו כשחקן הכי מבטיח מקמרון מאז אמביד). כתבתי מקודם flashes, אז הבעיה איתם זה שהם יכולים גם לסנוור...
- ג'קובי וולטר, שוטינג גארד, פרשמן מביילור: פתח חזק את עונת הפרשמן שלו ומאז איבד מומנטום. עדיין הוביל את ביילור בנקודות. התלבטתי אם לקחת אותו בבחירה של הבאקס, או זו של דנבר, אבל סביר להניח שלא יצליח לתרום מידית כרוקי צעיר. מזכיר קצת את קארים ראש במבנה הגוף ובסגנון.
- קישון ג'ורג', שחקן כנף, פרשמן ממיאמי: פרשמן מבוגר יחסית, בן 20.5. יליד שווייץ. שיחק כרכז וחווה פרץ גדילה, עכשיו כשחקן כנף הוא מושווה לבאטום ואינגלס. קלע טוב משלוש העונה, יש לו אחלה קשת בזריקה. מאוד לא אתלטי ומשחק לאט, לי הוא מזכיר את קייל אנדרסון בגרסה מוקטנת, לעמדות 2-3 במקום 3-4, אבל הוא לא אתלטי כמוהו.
- ריאן דאן, שחקן כנף, סופמור ממכללת וירג'יניה: נחשב לשומר הכי טוב במחזור שלו, יש כאלה שאפילו רואים בו generational defender. יש לו ווינגספאן של 1.5'7, שוקל 214 פאונד, יוכל לשמור על עמדות 1 עד 4 ואולי גם על סנטרים מסוימים. העונה היו לו 2.3 חסימות, 1.3 חטיפות למשחק. אתלט מצוין ללא קליעה משלוש, והיא נראית רע למדי. שקלתי אותו לבוסטון, הם יכולים להקיף אותו בארבעה שחקנים שקולעים משלוש, כלומר כל רוטציית הפלייאוף שלהם, ולשחק עליו בתור הרול-מן בהתקפה, בדומה לאמן תומפסון, ברוס בראון, בן סימונס ורבים אחרים.
- טיילר סמית, סטרץ' 4 מהאיגנייט: בן 19.5, הפרוספקט הבכיר היחידי באיגנייט שהצליח להיראות שם יעיל יחסית העונה. יש לו אפסייד מעניין בתור סטרץ' 4 אתלטי בתבנית של פי ג'יי וושינגטון, אבל היסודות והמודעות ההגנתית לקויים מאוד. אם היה לו קצת יותר סייז, היה יכול להיות מעניין יותר על הטיקט של סטרץ' 5, בתרחיש שבו עובדים איתו כמו שצריך על הגנה על הצבע. מזכיר לי את טרנס ג'ונס, שראינו איך זה נגמר איתו.
- קאם כריסטי, ווינג, מינסוטה: אח של מקס כריסטי מהלייקרס, שעדיין לא הראה הרבה בליגה אבל יש סביבו הייפ מסוים. גם קאם הצעיר יותר מחזיק בשילוב של מבנה גוף גבוה, רזה ואתלטי + קליעה משלוש. אבל הסיומת בצבע גרועה אפילו בהינתן הרזון שלו. שווה בחירת סיבוב שני, אבל קשה לי להאמין שהוא יהיה רייזר וייבחר גבוה מכך.
- ג'ונתן מוגבו, ביגמן, סן פרנסיסקו: קיבל זימון לקומביין מהמחנה של הג'י ליג. גם הוא עבר פרץ צמיחה אחרי שכבר השתפשף כרכז, אז יש לו כמה יכולות מעניינות כפליימייקר, ניתן יהיה להשתמש בו בתור מיני-זאיון. בניגוד אליו, הוא מביא גם הגנה והאסל. למרבה הצער, הוא לא הספיק לפתח קליעה מבחוץ לפני הגדילה, נון-שוטר מוחלט שיצטרך לעלות מהספסל כסמול-בול סנטר בשביל להתברג בליגה. קלע 43.2% מהקו אשתקד, השתפר העונה ל 69.2%.
- ג'מאל שיד, רכז, יוסטון: אני מכיר עכבר מכללות שמחזיק ממנו רצח. הוא פלור ג'נרל אנדרסייזד שבנוי כמו טנק ושומר בהתאם, ממש יכול לאמלל רכזים יריבים על פול-קורט. אתם בטח יכולים לנחש שאין לו קליעה נורמלית משלוש, אומנם קלע 1.2 שלשות בכל אחת משתי העונות האחרונות, אבל באחוזים לא משהו וגם המכניקה נראית פגומה. והבעיה היא שגם בצבע הוא לא מסיים טוב, למרות מבנה הגוף, אז כנראה שיש פה בעיה של טאץ'. עדיין שווה הימור כמחליף עבור הבאקס, מינסוטה, הניקס ואחרות.
- מלווין אג'ינסה, שחקן כנף, הליגה הצרפתית: שחקן 3 & D עם סייז טוב ואתלטיות. הוא לפטי ומושווה לראג'ה בל. שווה לעקוב בהתאם לזהות הבוחרת והבחירה אם להחתים אותו או להחזיק בסטאש.
- ג'יילן ברידג'ס, קומבו פורוורד, ביילור: סניור, נחשב לשחקן 3 & D פרוטוטיפי, אבל יכול להיות שבליגה הוא יוכל לתת יותר 3 מאשר D...עשוי להתקשות בשמירה על הפרימטר, אבל לתת אופציה מעניינת מול שחקנים מסוימים בעמדה 4. היוסג' הנמוך שלו, אפילו כסניור, מעורר תהיות אם הוא יוכל לתרום משהו מעבר לזריקות משלוש, כלומר כשסוגרים עליו בקלוז אאוט. יש סימנים פה ושם ליכולות חדירה ומסירה.
יש עוד כמה שמות, אבל נראה לי זה מספיק לבינתיים. אולי ארחיב מחר, אחרי שכבר נדע מי נותר לסיבוב השני, או שאחכה לשישי לראות מי נבחר ואיפה, וגם מי לא נבחר.