ודים כתב:
לא הייתי משתמש בארה"ב כדוגמה. כל התהליך שם של הנבחרות הוא מאוד שונה.
זה מתחיל בזה שהרבה פרוספקטים בכירים הם בכלל מבוגרים מגיל הנבחרות ואז לא יכולים לשחק בשכבה של השחקנים שמולם הם משחקים בתיכונים ובטורנירים השונים.
ואם כן לוקחים פרוספקט כזה (שהוא כן בשנתון), אז פתאום בהמשך הוא כבר בדראפט וליגות קיץ ועניינים ולא ממשיך בנבחרות. אז נראה לי גם שהמגמה שלהם מראש לבחור בשחקנים פחות "בכירים", אבל כאלה שיהיו זמינים גם בהמשך.
השחקן הבכיר האחרון שאני זוכר (בלי לבדוק) ששיחק בנבחרות הצעירות היה הולמגרן ולפני זה היה גם את ג'יילן גרין.
החלק הראשון של מה שאמרת נכון לפעמים כשמדברים על נבחרות מבוגרות יותר (U18, U19, וכו'). אבל גם שם זה לא תמיד המצב. למשל באליפות העולם עד גיל 19 ב-2019 שיחקו בנבחרת האמריקאית טייריס האליברטון, קייד קאנינגהאם, סקוטי בארנס, אוון מובלי, ג'יילן גרין וג'יילן סאגס. באליפות אמריקה עד גיל 18 ב-2016 שיחקו בנבחרת האמריקאית מרקל פולץ (שנה לפני שנבחר ראשון בדראפט), טרה יאנג, מייקל פורטר ג'וניור, ג'ארט אלן, פי ג'יי וושינגטון, קווין הרטר, מו במבה, וחמידו דיאלו (שני האחרונים נחשבו לכשרונות מבטיחים בזמנו).
מה שלא נכון ממה שאני יודע זה שיש איזה מגמה לבחור שחקנים פחות בכירים רק בגלל שהם אולי יהיו זמנים בהמשך. כמו שהנבחרת מ-2016 שציינתי למעלה מראה, הם באופן כללי לוקחים את הכשרונות הכי בכירים שמוכנים לבוא בלי שיקולים לשנים הבאות. פולץ, יאנג, פורטר, אלן, ובמבה לא היו זמינים בשנה אחרי, שבה האמריקאים הפסידו את אליפות העולם עד גיל 19, בגלל שנבחרו בדראפט (פולץ) או היו בדרך הברורה לשם, מה שהיה צפוי כבר ב-2016. השיקול המרכזי שמנחה את האמריקאים בבחירת השחקנים הוא לחבר שחקנים עם פוטנציאל מבטיח לטים יו אס איי לקראת העתיד, והם לא עושים שיקולים של מה יהיה שנה הבאה עם השחקנים הללו.
בכל מקרה, זו בדיוק הסיבה שהתמקדתי כאן רק בנבחרת עד גיל 16. כמו שכתבתי, בגיל הזה אין עוד תירוצים של ליגות קיץ, ביקורים במכללות, דראפט וכאלה. גם השחקנים עצמם עדיין לא ידועים ורואים בזה הזדמנות גדולה לבראנד ניים שלהם וכמובן גם כבוד. לכן, הפרנסים של באסקטבול יו אס איי יכולים פחות או יותר לבחור את מי שהם רוצים (עם כמה חריגות) והשחקנים הצעירים, כמעט כולם, מתייצבים (באופן כללי, זה נכון גם לנבחרת עד גיל 17, עם המשכיות גבוהה יחסית מהנבחרות עד גיל 16). הראיתי את זה עם הנבחרת U16 של 2023, שבה 11 מ-12 השחקנים בסגל נחשבים לפחות טופ-15 מבחינת פוטנציאל (לפי ESPN, רייבלס, וכאלה). בלתי אפשרי לדעת אם זה בדיוק היה המצב גם בשנים קודמות (קשה למצוא איפה בדיוק שחקנים דורגו בגיל 16 ב-2015). אבל אני עוקב די מקרוב אחרי הנבחרות האמריקאיות הצעירות כבר בערך עשור (גם רואה משחקים) וגם אחרי דירוגים של פרוספקטים צעירים, ולתחושתי, גם בלי לבדוק סיסטמטית, ההתאמה בגיל 16 גבוהה למדי.