סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מוק דראפט 2024
הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 4:35 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Bluey כתב:
תודה על ההשקעה,
אהבתי את המחשבה המקורית והידע ממתין לשמוע מי יהיה היאניס הבא.
כמה הערות:
1. הקונספט קצת מסובך לי,
אני לא חושב שכל באסט או כל סיפור הצלחה דומים או ברורים בהינתן התפוקה בגיל 20, בטח בדראפט של רול פליירים.
הייתי מפריד למוק, עם רעיונות מקוריים כמו שעשית.
ואחרי הדראפט שזהות הקבוצה של כל שחקן ידועה, לנסות לחזות את הקריירה שלו (לדוגמא: קריירה קצרה, ספסל, חמישיה, אול סטאר, סופרסטאר)
שני דברים שונים, מעניינים וראויים לדעתי לדיונים שונים.

2. השוואות כמו x לעניים, או x בגוף של y, לא מוסיפות לי ידע על השחקן

תודה, לא כ"כ הבנתי את הפואנטה ב 1. כן, קשה להעריך מי יהיה באסט, יצליח, או סתם יאכזב (במאמר מוסגר, מעדיף להשתמש במונח "באסט" במשמעותו המקורית - bust out the league - אם כי ברור שמחשיב בחירות כמו באגלי ובמבה, למשל, כבאסטים). אבל זה מה שאני מנסה לעשות בכובעי כאנליסט דראפט חובבן. אם זה נשמע יומרני, מסכים. בדיוק לשם כך הכנתי את המוק ככה: אם אקלע בחלק משמעותי מספיק מהערכותיי, זה יצדיק מעט מהיומרה. אם לא, מבטיח לאכול את כובע אנליסט הדראפט ולבצע סקירות מתונות יותר בעתיד.

תודה על הרעיון, נראה כמה כוח יישאר לי עד הסופש. שנה שעברה, הכנתי את המוק דווקא בתחילת יוני, כי נכנסתי לתקופה עמוסה ומטלטלת לאחר מכן, ולצערי לא מצאתי זמן בכלל לכתוב כאן מיד לאחר הדראפט, למשל שאהבתי מאוד את בחירת סוף הסיבוב השני של הווריורס בטרייס, ושלדעתי הוא ופודזימסקי (שלגביו אני יכול להציג קבלות שהחזקתי ממנו יותר מהקונצנזוס, עוד בתחילת יוני) יהוו יבול דראפט מוצלח יותר ממה שקומינגה ומודי נתנו.

לגבי 2, אני משתדל לספק ידע על השחקנים איפה שיכול, מן הסתם הכמות יורדת ככל שמתקדם הדראפט כי מדובר בפרוספקטים פחות בכירים ומעניינים, וגם כי זה מתיש. ההשוואות הן חלק שאני אוהב, ברור לי שלא מספיקות בפני עצמן, אבל המטרה שלהן לספק מושג חלקי על כישורי השחקן ו/או הסגנון וסוג הגוף שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 4:40 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אבל מהירות היא חלק אינטגרלי מאתלטיות. אתלטיות זה לא רק כמה גבוה אתה קופץ. ומבחינות מהירות וזריזות, לפי מה שהבנתי אין בכלל מה להשוות בין השניים. כשאתה עושה השוואה בין שחקנים, ההשוואה אמורה להביא אותך לאיזו תובנה. סתם ניקח מקרה קצה שיש לך איזה בחור במימדים של סטף קארי, אבל מה, נגר בן נגר, רק מוסר מחונן ושחקן הגנה מעולה. האם זה יהיה רלוונטי להזכיר את סטף קארי בפרופיל שלו? אני לא רואה את מונטה אליס בכלל במה שקראתי על ריד שפרד (בניגוד נניח לאזכורים מחללי הקודש על סטף), לכן ציינתי זאת.

אוקיי, מקבל. בחרתי ב"גוף של מונטה אליס" כי הוא עלה לי לראש כדוגמה הכי טובה לגארד אנדרסייזד צנום אבל אתלטי. לפני זה חשבתי על ג'ון סטארקס, שגם מתאים יותר מבחינת סגנון המשחק (אם כי לא ביעילות המטורפת שהציג שפרד).

לגבי מקרה הקצה שלך - אם סטף קארי היה השם המוכר היחידי שהייתי מוצא מבין כל הגארדים שחופפים למימדים של אותו נגר, אז וואלה כן, יש מצב שהייתי כותב "בגוף של סטף", או "בנוי כמו סטף" בשביל לחדד את זה שאין לו שום קשר לכישורים של סטף.
הנה, כולם מסכימים שזאק אידי לא מוכשר כמו יאו מינג, ובכל זאת ציינתי "בגוף של יאו" כי זו ההשוואה הפיזית הכי קרובה שמצאתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 4:44 pm 
Junior

נורטון כתב:
רק אציין שאני דווקא מבסוט
אין לי אמנם כל כך מה להוסיף, אבל אישית, אני מעדיף לראות את המוק ״שלך״ מאשר עוד מוק דראפט, כי כאלה יש למכביר. בגדול, אני רוצה לשמוע פירוט על מי ״אתה״ חושב שצריך ללכת, גם אם אתה יודע שלא ילכו עליהם, וזה בטח יותר מעניין ״אותי״ מאשר דירוג רנדומלי, שאפשר למצוא בקלות באינטרנט.

אני כן מסכים שההשוואות קצת מוזרות. בחיים לא חשבתי למשל שמישהו ישווה את כיילב מרטין לצד ברוגדון ואפללו. שלושה שחקנים שבעיניי הקשר ביניהם קלוש עד בלתי קיים לחלוטין. הייתי מעדיף בהשוואות, השוואה אחת טובה, גם אם היא רק 70% מדויקת. כי אחרת, צריך לכוון לדעתך, ולהבין למה בדיוק התכוונת בקשר שבין ברוגדון למרטין או בין רודי גיי לפולץ לקובי וויט (עוד שלשה עם קשר לא קיים ביניהם בעיניי).

תודה רבה, שמח לשמוע.
שים לב שלא השוויתי בין מרטין, ברוגדון ואפללו. הכוונה שלי היתה שיש בג'יילון טייסון אלמנטים משלושתם.
אותו דבר לגבי גיי, פולץ וקובי ווייט, יכול להיות שפשוט לא התעמקת בפירוט על הפרוספקט המדובר. הסברתי שם שאת בן דודו גיי הוא מזכיר בפול אפ ג'אמפרים שהוא לוקח, זה הכל. את פולץ הוא מזכיר בשליטה בכדור ובקצב, בתנועה החלקה שלו. את ווייט הוא הכי מזכיר כפרוספקט, הייתי יכול להסתפק רק בו אבל העדפתי להרחיב. חלק מההשוואות, כמו שניתן לראות, תמציתיות ופשוטות ("מייקל רד אתלטי" לדלטון קונקט). באחרות, אני הולך בשיטת shades of של קווין אוקונור מדה רינגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 7:12 pm 
Hall of Famer

אגב, הנה המוק שיצא היום בהופס:
https://hoops.co.il/?p=318365

אני חייב להודות, שגם אם אני לא יודע של מי טוב יותר, של גרנט מעניין ופיקנטי קצת יותר, וזאת מחמאה לא קטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 7:26 pm 
Sophomore

באסה, התחלתי לכתוב הודעה מפורטת עם תגובה על כמה פרוספקטים מעניינים בעיני שהזכרת (אידי, קלינגן, קולק ודילינגהם) אבל נמחק לקראת הסוף ואין לי זמן וחשק לשחזר.

נגיד רק שמסכים עם מי שכתב למעלה שזה לא ממש מוק דראפט. וזה דווקא אחלה בעיני. מה שאתה עושה כאן קרוב הרבה יותר ל"ביג בורד" ובעיני זה הרבה יותר מעניין מעוד מוק דראפט שבו מנסים לנחש מה המנהלים של הקבוצות חושבים. הייתי הולך עם הקונספט הזה עד הסוף.

לגבי אידי (וגם קלינגן במידה מסויימת, אבל פחות), בקצרה נגיד רק שהוא מקרה מעניין בגלל המגבלות ההגנתיות הברורות. אם זה בכל זאת עובד, אז אולי זה ייתן לקבוצות אומץ ללכת על עוד סנטרים גדולים בעתיד (למרות שמן הסתם אין הרבה שחקנים בגודל שלו עם הכישרון ההתקפי והמוטור שלו). ואגב, המשחק נגד ארה"ב שהזכרת הוא בעיני דווקא לא מדד טוב כל כך. אלו היו שתי דקות אסוניות, שהרבה מהן בעיני על המאמן של קנדה ג'ורדי פרננדז (בשנה הבאה המאמן של ברוקלין), שלא השכיל לבנות סביב אידי קונספט הגנתי מתאים, כמו שעשו בפרדו. הוא שם אותו על המגרש עם קלי אוליניק (מגן חלש) ואר ג'יי בארט הבינוני מאוד הגנתית. אידי צריך לידו בולדוגים הגנתיים עם ניידות, ודווקא יש לקנדה כאלה בשפע. דורט כמובן, אלכסנדר ווקר, ברוקס, שיי במידה מסויימת, והקיץ גם וויגינס. גם הקבוצה שתבחר אותו בדראפט צריכה לעשות התאמות כדי לנצל את הכישרון שלו באופן מיטבי. אם אלו יהיו פורטלנד או שיקאגו, אני לא אופטימי במיוחד. אבל אם זה למשל ממפיס (טריפל ג'יי, סמארט וביין) או סן אנטוניו עם וומבי וסוהן, זה יכול להיות מעניין. גם מילווקי ליד יאניס יכול להיות התאמה מעניינת (ברוק לופז, שלא זריז יותר מאידי, נראה כמו שחקן הגנתי נהדר כשהצליחו להחביא את החולשות שלו). ואולי גם אורלנדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 7:35 pm 
Hall of Famer

וומבי ואידי ביחד??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 7:52 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
וומבי ואידי ביחד??

בטח, למה לא? הצמד הגבוה בהיסטוריה. שני שחקני 2.25. תאומי המגדל המקוריים אפילו לא מדגדגים אותם. היופי בוומבי זה שהוא יכול לחפות על כל אחד הגנתית, וגם על החולשות של אידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 8:16 pm 
Sophomore

היו כבר משחקים שפרוזינגיס (2.19) שיחק לצד בובאן (2.24) בדאלאס וזה עבד לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 9:19 pm 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
Bluey כתב:
תודה על ההשקעה,
אהבתי את המחשבה המקורית והידע ממתין לשמוע מי יהיה היאניס הבא.
כמה הערות:
1. הקונספט קצת מסובך לי,
אני לא חושב שכל באסט או כל סיפור הצלחה דומים או ברורים בהינתן התפוקה בגיל 20, בטח בדראפט של רול פליירים.
הייתי מפריד למוק, עם רעיונות מקוריים כמו שעשית.
ואחרי הדראפט שזהות הקבוצה של כל שחקן ידועה, לנסות לחזות את הקריירה שלו (לדוגמא: קריירה קצרה, ספסל, חמישיה, אול סטאר, סופרסטאר)
שני דברים שונים, מעניינים וראויים לדעתי לדיונים שונים.

2. השוואות כמו x לעניים, או x בגוף של y, לא מוסיפות לי ידע על השחקן

תודה, לא כ"כ הבנתי את הפואנטה ב 1. כן, קשה להעריך מי יהיה באסט, יצליח, או סתם יאכזב (במאמר מוסגר, מעדיף להשתמש במונח "באסט" במשמעותו המקורית - bust out the league - אם כי ברור שמחשיב בחירות כמו באגלי ובמבה, למשל, כבאסטים). אבל זה מה שאני מנסה לעשות בכובעי כאנליסט דראפט חובבן. אם זה נשמע יומרני, מסכים. בדיוק לשם כך הכנתי את המוק ככה: אם אקלע בחלק משמעותי מספיק מהערכותיי, זה יצדיק מעט מהיומרה. אם לא, מבטיח לאכול את כובע אנליסט הדראפט ולבצע סקירות מתונות יותר בעתיד.

תודה על הרעיון, נראה כמה כוח יישאר לי עד הסופש. שנה שעברה, הכנתי את המוק דווקא בתחילת יוני, כי נכנסתי לתקופה עמוסה ומטלטלת לאחר מכן, ולצערי לא מצאתי זמן בכלל לכתוב כאן מיד לאחר הדראפט, למשל שאהבתי מאוד את בחירת סוף הסיבוב השני של הווריורס בטרייס, ושלדעתי הוא ופודזימסקי (שלגביו אני יכול להציג קבלות שהחזקתי ממנו יותר מהקונצנזוס, עוד בתחילת יוני) יהוו יבול דראפט מוצלח יותר ממה שקומינגה ומודי נתנו.

לגבי 2, אני משתדל לספק ידע על השחקנים איפה שיכול, מן הסתם הכמות יורדת ככל שמתקדם הדראפט כי מדובר בפרוספקטים פחות בכירים ומעניינים, וגם כי זה מתיש. ההשוואות הן חלק שאני אוהב, ברור לי שלא מספיקות בפני עצמן, אבל המטרה שלהן לספק מושג חלקי על כישורי השחקן ו/או הסגנון וסוג הגוף שלו.

לגבי הפואנטה ב-1
תמתין עוד יומיים ויהיה לך אינפוט קריטי לגבי הקריירה העתידית של שחקנים, שזה איפה הם ישחקו.
בטח בדראפט של שחקנים משלימים.
ואז תוכל לטעות ולאכול את הכובע :)

לגבי 2,
לטעמי עדיפה הפשטות.

מה שכתבת עדיין מעניין ומושקע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 11:07 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
נורטון כתב:
וומבי ואידי ביחד??

בטח, למה לא? הצמד הגבוה בהיסטוריה. שני שחקני 2.25. תאומי המגדל המקוריים אפילו לא מדגדגים אותם. היופי בוומבי זה שהוא יכול לחפות על כל אחד הגנתית, וגם על החולשות של אידי.

בדיוק, תסתכלו בסרטון הראשון שצירפתי בבחירה של אידי לבולס, לקראת הסוף ב potential landing spots יש הסבר על האופן שבו וומבניאמה יסייע לחיפוי על אידי כשהוא יוצא לבליץ על ההיי פיק אנד רול.

מבחינה התקפית, אידי יהיה סקינר ורול מן אדיר, תחשבו על וומבניאמה מריץ פיק אנד רולים בעצמו, משתמש בסייז שלו למסירות מעל ההגנה לאידי, שיתפוס אותן מעל כל מגן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 11:07 pm 
Junior

בחירות 23 עד 30 עודכנו ובזאת המוק הושלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 25, 2024 11:15 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
באסה, התחלתי לכתוב הודעה מפורטת עם תגובה על כמה פרוספקטים מעניינים בעיני שהזכרת (אידי, קלינגן, קולק ודילינגהם) אבל נמחק לקראת הסוף ואין לי זמן וחשק לשחזר.

נגיד רק שמסכים עם מי שכתב למעלה שזה לא ממש מוק דראפט. וזה דווקא אחלה בעיני. מה שאתה עושה כאן קרוב הרבה יותר ל"ביג בורד" ובעיני זה הרבה יותר מעניין מעוד מוק דראפט שבו מנסים לנחש מה המנהלים של הקבוצות חושבים. הייתי הולך עם הקונספט הזה עד הסוף.

לגבי אידי (וגם קלינגן במידה מסויימת, אבל פחות), בקצרה נגיד רק שהוא מקרה מעניין בגלל המגבלות ההגנתיות הברורות. אם זה בכל זאת עובד, אז אולי זה ייתן לקבוצות אומץ ללכת על עוד סנטרים גדולים בעתיד (למרות שמן הסתם אין הרבה שחקנים בגודל שלו עם הכישרון ההתקפי והמוטור שלו). ואגב, המשחק נגד ארה"ב שהזכרת הוא בעיני דווקא לא מדד טוב כל כך. אלו היו שתי דקות אסוניות, שהרבה מהן בעיני על המאמן של קנדה ג'ורדי פרננדז (בשנה הבאה המאמן של ברוקלין), שלא השכיל לבנות סביב אידי קונספט הגנתי מתאים, כמו שעשו בפרדו. הוא שם אותו על המגרש עם קלי אוליניק (מגן חלש) ואר ג'יי בארט הבינוני מאוד הגנתית. אידי צריך לידו בולדוגים הגנתיים עם ניידות, ודווקא יש לקנדה כאלה בשפע. דורט כמובן, אלכסנדר ווקר, ברוקס, שיי במידה מסויימת, והקיץ גם וויגינס. גם הקבוצה שתבחר אותו בדראפט צריכה לעשות התאמות כדי לנצל את הכישרון שלו באופן מיטבי. אם אלו יהיו פורטלנד או שיקאגו, אני לא אופטימי במיוחד. אבל אם זה למשל ממפיס (טריפל ג'יי, סמארט וביין) או סן אנטוניו עם וומבי וסוהן, זה יכול להיות מעניין. גם מילווקי ליד יאניס יכול להיות התאמה מעניינת (ברוק לופז, שלא זריז יותר מאידי, נראה כמו שחקן הגנתי נהדר כשהצליחו להחביא את החולשות שלו). ואולי גם אורלנדו.

תודה על הפידבק, מאמין שאלך עם הקונספט גם בעונה הבאה (:
ותודה גם על הקונטקסט, באמת הסתכלתי על הסגל של הקנדים לאולימפיאדה וקצת חסר לי שם איזה ברנדון קלארק, או אפילו כריס בושה עם כל החסרונות שלו, פשוט בשביל החיפוי המדובר לצד אידי.
מסכים שההתאמה בממפיס נהדרת, גם על אורלנדו חשבתי. הבאקס בוחרים קצת מאוחר מדי, מעריך שכבר לא יחליק עד אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2024 12:36 pm 
Junior

סיכום המוק דראפט, עם דירוגים קונצנזואליים בסוגריים שמעודכנים נכון ל 25.6:

1. ריד שפרד (3)
2. אלכס סאר (1)
3. זכארי ריזאשה (2)
4. דלטון קונקט (8)
5. ג'יילון טייסון (28)
6. דווין קרטר (9)
7. מטאס בוזליס (6)
8. באב קארינגטון (16)
9. דונובן קלינגן (5)
10. סטפון קאסל (4)
11. זאק אידי (17)
12. באיילור שאיירמן (29)
13. אנריקה פרימן (53)
14. קיי ג'יי סימפסון (47)
15. טיילר קולק (27)
16. טריסטן דה סילבה (18)
17. רוב דילינגהאם (11)
18. ג'ארד מקיין (14)
19. בובי קלינטמן (33)
20. דארון הולמס (25)
21. אייזיאה קולייר (21)
22. איב מיסי (22)
23. קווין מקולר (37)
24. קודי וויליאמס (7)
25. ניקולה ג'ורישיץ' (40)
26. ג'וני פרפי (23)
27. טרנס שאנון (30)
28. קייל פיליפאוסקי (24)
29. קלאל וור (20)
30. אייזיאה קרופורד (63)

הדגשתי כמה ריצ'ים שלי ששיפרו עמדות בהשוואה למיקומים הקונצנזואלים כפי שכתבתי אותם במהלך פרסום המוק. טייסון הפך מבחירת סיבוב שני מוקדמת לבחירת סיבוב ראשון מאוחרת, אם תוצאה כזו תתקבל בפועל (או למעלה מכך כמובן), זו תהיה עדות תומכת לאמון מוגדל בו. פרימן הפך מ undrafted לבחירת סיבוב שני מאוחרת. קרופורד נותר undrafted אבל קפץ בארבע משבצות. כמובן שיש גם כמה תנודות בכיוון ההפוך, עם קלינטמן למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2024 2:10 pm 
Junior

B.Grant44 כתב:
כמה שמות מעניינים שסיננתי מחוץ לסיבוב הראשון:

- אולריץ' צ'ומצ'י הקמרוני, בן 18.5 (הפרוספקט הצעיר ביותר במחזור), מדורג כרגע 58 בקונצנזוס, משחק בליגת הכדורסל האפריקאית..

עבר מכדורגל לכדורסל בגיל 11, שנה לאחר מכן הצטרף ל NBA Academy Africa ובגיל 16 לליגה האפריקאית. הוא 2.09 בלי נעליים, שוקל 105 קילו, עם מוטת זרועות של 2.25 - אלו נתונים כמעט זהים לאלו שאלדריג' רשם בקומביין, כשהיה כמעט בן 21, והוא אתלטי ממנו.

הוא גולמי מאוד, כמובן. אבל שימו לב ל flashes שהוא מראה בסרטון הזה, שממנו התחלתי את העניין המוגבל שלי בו:
https://www.youtube.com/watch?v=Tp9foNnUQYk&t=142s

מאז כבר נחשפתי להמון חוות דעת שליליות לגביו, כולל לגבי הקליעה. לי המכניקה נראית בסדר גמור, נקייה מאוד יחסית לכך שמדובר בביגמן אתלטי וצעיר, אבל מבחינת גודל מדגם, הוא קלע השנה שלוש שלשות מארבעה ניסיונות...גם עבודה הרגליים בפרימטר נראית מבטיחה מאוד, כנ"ל מסירות האאוטלט ומהטופ אוף דה קי שמוצגות בסרטון.

אז כן, זהו "הפרוספקט היאניסי". אני לא חושב שהוא יהיה יאניס הבא אפילו אם יגיע לתקרה שלו, אבל כן חושב שיש כאן פוטנציאל לסנטר מודרני מבטיח מאוד. התכוונתי לקחת אותו בשביל המג'יק, מהסיבות הבאות:

א. הם לקחו מספיק רוקיז בשנים האחרונות ומתכוונים לעשות החתמה משמעותית או שתיים בקיץ הקרוב. לא רואה שם כ"כ מקום לרוקי נוסף, אז למה לא ללכת על אופציית הדראפט אנד סטאש או draft & develop (כלומר, להחתים את צ'ומצ'י על חוזה כבר עכשיו, לתת לו להתאמן עם הקבוצה וכך ללמוד ולהתפתח, ושאת דקות המשחק שלו הוא יקבל בקבוצת הג'י ליג למשך שנתיים במינימום)?
ב. אם הוא יתפתח כמו שצריך, זה בדיוק סוג הסנטר שהם צריכים לצד ואגנר ובאנקרו. עד אז, קרטר ומו ואגנר עשויים להספיק, אבל אין ספק שזו העמדה שבה הם הכי זקוקים להימור עם אפסייד.
ג. 10 שנים בדיוק אחרי הריץ' של מסאי יוג'ירי עבור קבוקלו, רק מתבקש שהוא שוב ייקח פרוספקט מבטיח וגולמי שכזה, רק הפעם אפריקאי כמו שהוא אוהב...אבל עוד יותר מתבקש שג'ון האמונד, שבחר ביאניס ועדיין משמש כיועץ בכיר למג'יק, ייקח לו אותו בחירה אחת קודם (:

אז חיכיתי עד ה 16.6 לראות אם צ'ומצ'י יישאר בדראפט, וממש יום לפני הדד ליין להחלטה שלו ואחרים, ראיתי ידיעה שלפיה פיטינו עשוי לגייס אותו לארקנסו במידה ויפרוש מהדראפט. אפשר לפרש את זה כעדות חיובית לטובתו של צ'ומצ'י. גם הבחירה שלו להישאר מעניינת, אני מחכה לראות מחר בלילה אם ואיזו קבוצה תיקח אותו בסיבוב השני. השלב הבא יהיה לראות מה קורה איתו בדיוק - יכול להיות שאם יחתום באיזו קבוצה אירופאית וישחק במסגרת מקצועית זה יהיה הדבר הכי טוב להתפתחות שלו, ומבחינת הקבוצה הבוחרת, לבחינת המניה וכדאיות הצירוף שלו. החלטתי בסופו של דבר לוותר עליו כאן כי ראיתי שאין תקדים לשחקן שעשה מעבר ישיר מאפריקה ל NBA. קשה לקחת הימור על שחקן כה בוסרי ששיחק במסגרות כאלה, ושלא בטוח שדווקא הוא האחד שמתאים להוות תקדים שכזה, לאור חוות הדעת השליליות שקראתי עליו (מצד שני, ESPN סימנו אותו כשחקן הכי מבטיח מקמרון מאז אמביד). כתבתי מקודם flashes, אז הבעיה איתם זה שהם יכולים גם לסנוור...

- ג'קובי וולטר, שוטינג גארד, פרשמן מביילור: פתח חזק את עונת הפרשמן שלו ומאז איבד מומנטום. עדיין הוביל את ביילור בנקודות. התלבטתי אם לקחת אותו בבחירה של הבאקס, או זו של דנבר, אבל סביר להניח שלא יצליח לתרום מידית כרוקי צעיר. מזכיר קצת את קארים ראש במבנה הגוף ובסגנון.

- קישון ג'ורג', שחקן כנף, פרשמן ממיאמי: פרשמן מבוגר יחסית, בן 20.5. יליד שווייץ. שיחק כרכז וחווה פרץ גדילה, עכשיו כשחקן כנף הוא מושווה לבאטום ואינגלס. קלע טוב משלוש העונה, יש לו אחלה קשת בזריקה. מאוד לא אתלטי ומשחק לאט, לי הוא מזכיר את קייל אנדרסון בגרסה מוקטנת, לעמדות 2-3 במקום 3-4, אבל הוא לא אתלטי כמוהו.

- ריאן דאן, שחקן כנף, סופמור ממכללת וירג'יניה: נחשב לשומר הכי טוב במחזור שלו, יש כאלה שאפילו רואים בו generational defender. יש לו ווינגספאן של 1.5'7, שוקל 214 פאונד, יוכל לשמור על עמדות 1 עד 4 ואולי גם על סנטרים מסוימים. העונה היו לו 2.3 חסימות, 1.3 חטיפות למשחק. אתלט מצוין ללא קליעה משלוש, והיא נראית רע למדי. שקלתי אותו לבוסטון, הם יכולים להקיף אותו בארבעה שחקנים שקולעים משלוש, כלומר כל רוטציית הפלייאוף שלהם, ולשחק עליו בתור הרול-מן בהתקפה, בדומה לאמן תומפסון, ברוס בראון, בן סימונס ורבים אחרים.

- טיילר סמית, סטרץ' 4 מהאיגנייט: בן 19.5, הפרוספקט הבכיר היחידי באיגנייט שהצליח להיראות שם יעיל יחסית העונה. יש לו אפסייד מעניין בתור סטרץ' 4 אתלטי בתבנית של פי ג'יי וושינגטון, אבל היסודות והמודעות ההגנתית לקויים מאוד. אם היה לו קצת יותר סייז, היה יכול להיות מעניין יותר על הטיקט של סטרץ' 5, בתרחיש שבו עובדים איתו כמו שצריך על הגנה על הצבע. מזכיר לי את טרנס ג'ונס, שראינו איך זה נגמר איתו.

- קאם כריסטי, ווינג, מינסוטה: אח של מקס כריסטי מהלייקרס, שעדיין לא הראה הרבה בליגה אבל יש סביבו הייפ מסוים. גם קאם הצעיר יותר מחזיק בשילוב של מבנה גוף גבוה, רזה ואתלטי + קליעה משלוש. אבל הסיומת בצבע גרועה אפילו בהינתן הרזון שלו. שווה בחירת סיבוב שני, אבל קשה לי להאמין שהוא יהיה רייזר וייבחר גבוה מכך.

- ג'ונתן מוגבו, ביגמן, סן פרנסיסקו: קיבל זימון לקומביין מהמחנה של הג'י ליג. גם הוא עבר פרץ צמיחה אחרי שכבר השתפשף כרכז, אז יש לו כמה יכולות מעניינות כפליימייקר, ניתן יהיה להשתמש בו בתור מיני-זאיון. בניגוד אליו, הוא מביא גם הגנה והאסל. למרבה הצער, הוא לא הספיק לפתח קליעה מבחוץ לפני הגדילה, נון-שוטר מוחלט שיצטרך לעלות מהספסל כסמול-בול סנטר בשביל להתברג בליגה. קלע 43.2% מהקו אשתקד, השתפר העונה ל 69.2%.

- ג'מאל שיד, רכז, יוסטון: אני מכיר עכבר מכללות שמחזיק ממנו רצח. הוא פלור ג'נרל אנדרסייזד שבנוי כמו טנק ושומר בהתאם, ממש יכול לאמלל רכזים יריבים על פול-קורט. אתם בטח יכולים לנחש שאין לו קליעה נורמלית משלוש, אומנם קלע 1.2 שלשות בכל אחת משתי העונות האחרונות, אבל באחוזים לא משהו וגם המכניקה נראית פגומה. והבעיה היא שגם בצבע הוא לא מסיים טוב, למרות מבנה הגוף, אז כנראה שיש פה בעיה של טאץ'. עדיין שווה הימור כמחליף עבור הבאקס, מינסוטה, הניקס ואחרות.

- מלווין אג'ינסה, שחקן כנף, הליגה הצרפתית: שחקן 3 & D עם סייז טוב ואתלטיות. הוא לפטי ומושווה לראג'ה בל. שווה לעקוב בהתאם לזהות הבוחרת והבחירה אם להחתים אותו או להחזיק בסטאש.

- ג'יילן ברידג'ס, קומבו פורוורד, ביילור: סניור, נחשב לשחקן 3 & D פרוטוטיפי, אבל יכול להיות שבליגה הוא יוכל לתת יותר 3 מאשר D...עשוי להתקשות בשמירה על הפרימטר, אבל לתת אופציה מעניינת מול שחקנים מסוימים בעמדה 4. היוסג' הנמוך שלו, אפילו כסניור, מעורר תהיות אם הוא יוכל לתרום משהו מעבר לזריקות משלוש, כלומר כשסוגרים עליו בקלוז אאוט. יש סימנים פה ושם ליכולות חדירה ומסירה.

יש עוד כמה שמות, אבל נראה לי זה מספיק לבינתיים. אולי ארחיב מחר, אחרי שכבר נדע מי נותר לסיבוב השני, או שאחכה לשישי לראות מי נבחר ואיפה, וגם מי לא נבחר.

עודכן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2024 3:19 pm 
Hall of Famer

אתה מעריך שטופיץ' לא ייבחר בסיבוב הראשון? הוא לא בין 30 השחקנים הטובים ביותר בדראפט הזה בעיניך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2024 9:26 pm 
Junior

אני מעריך שהוא ייבחר איפשהו בין בחירה 10 של הג'אז לבחירה 19 של טורונטו. אם הוא חוזר מהפציעה כמו שצריך, והברכיים שלו יהיו בסדר לפחות בשנים המעצבות של תחילת הקריירה שלו, אז אני חושב שהוא יוכל להיות בין השחקנים הטובים ביותר בדראפט הזה. הבחירה שלי לסמן אותו כאחד הבאסטים היתה ברמה המתודית. הסטטיסטיקה אומרת שלפחות 5 נבחרי לוטרי אמורים להיות באסטים, או לפחות לאכזב מאוד ביחס לגובה הבחירה. כמובן, יתכן שטופיץ' ייבחר מחוץ ללוטרי ובכך יחמוק מהסטטיסטיקה (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2024 10:16 pm 
Junior

יאללה, עד שיגיע הדבר האמיתי, הנה עוד מוק מקוצר. הפעם כזה שמנסה להיות ריאליסטי יותר ושיפוטי פחות כלפי הפרוספקטים הקונצנזואליים בלוטרי. וכמובן, עם טריידים (:

1. אטלנטה - ריזאשה. אולי הספרס יסכימו לתת עבורו + דז'ונטה את בחירה 4, פלוס ויתור על שליטה בשתי הבחירות של אטלנטה בדראפטים הקרובים, בדומה לטרייד שהנטס והרוקטס סגרו אתמול בלילה (הדגשתי את האולי, זה רעיון ולא טרייד "ממשי" שמבוצע כאן במוק).

2. וושינגטון - הכל נשאר אותו דבר, סאר

3. יוסטון - קלינגן, שהזכויות עליו יישלחו לממפיס יחד עם ג'שון טייט וג'וק לונדייל (חוזה בלתי מובטח) בתמורה למרכוס סמארט ובחירה 9. איחוד מחדש של סמארט עם אודוקה יהיה נחמד, ואמן-סאמרט-וויטמור-איסון-אדמס מהספסל זו חתיכת חמישייה שנייה פיזית.

4. ספרס - ריד שפרד, שילוב מעורר ציפיות עם וומבניאמה בהיי פיק אנד רול ובכלל.

5. דטרויט - בוזליס, יוכל להיות סמול העתיד אם אסאר לא יצליח לפתח קליעה מבחוץ, או לשחק 4 לכשיוסיף מספיק מאסה. מאמן הקליעות שהם צירפו מהפליקנס יוכל לעזור לו לתקן את שהשתבש במעבר מהתיכון לג'י ליג.

6. שארלוט - נשאר עם דווין קרטר כאן.

7. פורטלנד - נלך על קונקט, יוכל להשתלב מצוין לצד הנדרסון ושארפ בתור אוף-בול סקורר ולחזק משמעותית את הקליעה מבחוץ

8. ספרס - קודי וויליאמס, יפקוד הרבה מסעדות ברביקיו בסן אנטוניו יחד עם וומבניאמה ושפרד הצנומים, וצוות מאמני הקליעה שנותר שם עם חוכמת האינגלנד יסייע לו באספקט הבעייתי הנוסף הזה.

9. ממפיס (ליוסטון כאמור) - סאלון, למטרת דראפט אנד סטאש בתקווה שהמניה תושבח עם הזמן. אין להם מקום כרגע לצעיר נוסף ובכל מקרה הם לוטשים עיניים לעבר הכוכבים בשמי הליגה...

10. יוטה - שוב קאסל כאן.

11. שיקאגו - נישאר כאן עם אידי.

12. אוקלהומה - אחרוג כאן מהקונצנזוס ואשאר עם שאיירמן, אוהב מאוד את ההתאמה שלו כאן.

13. סקרמנטו - רון הולנד, אבל אל תיקשר לכובע של הקינגס, אתה נשלח יחד עם בארנס לנטס בתמורה לדוריאן פיני-סמית. אבן בנייה ראשונה בברוקלין וחיזוק להגנת הפרימטר בסקרמנטו, כשהצעד הבא יהיה לשדרג מקווין הורטר.

14. פורטלנד - נהמר פה על קלאל וור, למרות כל הסתייגויותיי ממנו. רים פרוטקטור שאם ימשיך לפתח את הקליעה משלוש, יתאים יופי לצד הנדרסון.

15. מיאמי - הם אוהבים לתפוס מחליקים (קארון באטלר בדראפט 2022, ג'סטיס ווינסלו בדראפט 2015) ויתפסו כאן את טופיץ', שמזכיר את דראגיץ' עוד יותר מטיילר קולק שבחרתי להם במוק הרציני יותר.

נראה לי שמכאן והלאה כבר אין הצדקה להמשיך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 12:16 am 
Sophomore

מעניין,
הטרייד ב-1 -> לדעתי אטלנטה אומרים לא, במקומם לא הייתי נכנס לריבילט עכשיו.
יש שם הרבה שחקנים טובים וצעירים. הכימיה בין דג׳ונטה ליאנג מפריעה,
מזיזים מישהו מהם, נניח דג׳ונטה משתמשים נכון בתמורה ויש שם קבוצת סף פלייאוף במזרח, אולי יותר. סאן אנטוניו יכולים להנות משתי בחירות באמצע הדראפט, הסוופ לא יהיה משמעותי.

קאסל יילקח לפני יוטה.

טריידים אפשריים:
אטלנטה מחליפה מקומות עם קבוצה במקום נמוך יותר תמורת סאר או ריזאשה
יוסטון יוותרו על הבחירה תמורת שחקן בשל
דטרויט ינסו להעביר את אוסאר או אייבי - אולי תמורת ריזאשה
ברוקלין ינסו להיכנס לסיבוב הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר