B.Grant44 כתב:
סיכום חלקי של הדראפט עד כה:
אטלנטה - כמו שכתבתי במוק שלי, היה שלב שבו בחנתי ברצינות את אופציית ריזאשה כבחירה ראשונה, שלב שלא במקרה חפף לפלייאוף הנהדר שנתן במדי בורג (עד למשחק ההדחה, כאמור). הרציונל היה - אם הוא יהיה סוג של MPJ, רק בריא ושומר נהדר על עמדות 1-3, זה לא שחקן ששווה בחירה ראשונה במחזור שנחשב חלש? הרי פורטר היה נלקח איפשהו בטופ 5-7 של דראפט 2018 החזק ביותר, אם לא היה משחק רק 3 משחקים כפרשמן ומגיע לקומביין כשהוא עדיין עם פציעה חמורה בגב. אבל עוד לפני שיצאו המדידות הרשמיות שלו, ראיתי שהוא לא גבוה, ארוך, פיזי ואתלטי כמו MPJ.
אני מאמין שהוא לא יהיה באסט (הרי דירגתי אותו כבחירה 3), אבל בהחלט סביר להניח שהוא יותיר טעם טיפה מאכזב כבחירה ראשונה, ושלא יתגלה כשחקן הטוב ביותר מהמחזור.
בכל אופן, מבחינת אטלנטה מה שחשוב זה בכלל מה יעשו שם עם טריי ודז'ונטה בקיץ, ומה יקרה איתם בשנים הקרובות מבחינת זה שהספרס שולטים בבחירות הדראפט שלהם בשלוש השנים הבאות. לאור הבחירה בריזאשה, הייתי רוצה לראות טרייד על טריי ללייקרס, ואז דז'ונטה וריבס בקו האחורי ישאירו אותם לכל הפחות ברמה שהגיעו אליה העונה, עם אפשרות לשיפור מבפנים בזכות קו קדמי של ריזאשה-ג'ונסון-אוקונגוו. ינסו להיפטר מהאנטר ומהחוזה שלו, ולהשיג מה שאפשר להשיג על קאפלה.
וושינגטון - הביאו בבחירה המאוחרת את קישון ג'ורג' השוויצרי, שיוכל לפטפט בצרפתית עם קוליבאלי וסאר. ינסו להשאיר את טיוס ג'ונס, ונראה מה ישיגו תמורת קוזמה (אם, כמו שהצעתי במוק, זה יהיה אייזיאה סטיוארט אז יופי בשבילם). אה, נזכרתי בברוגדון שאם ג'ונס עוזב, נותן להם פלור ג'נרל כל עוד הוא בריא ובמדי הקבוצה. בכל אופן, יתחילו להיות קבוצה מעניינת באמת רק החל מהדראפט הבא, שגם בו אמורים לבחור גבוה למדי. ועכשיו הגעתי לבחירה 14 ונזכרתי גם בקרלטון קארינגטון, כמובן. צריכים לקוות שלא ילמד מג'ורדן פול שום דבר...כי הוא כן קצת מזכיר אותו פה ושם.
יוסטון - קיוויתי לראות את שפרד נבחר גבוה יותר, או שמגיע לספרס/פיסטונס. יש לו מקום גם ביוסטון, יוכל להרכיב צמדים מעניינים עם אמן תומפסון מהספסל, או לצד שנגון בתור 1-2 פאנץ', עם פעילות DHO מה elbows. יש לרוקטס שאיפות גדולות, אז אולי כבר בשבועות הקרובים נהיה חכמים יותר לגבי הרוטציה שלהם והמקום ששפרד יתפוס בה.
סן אנטוניו - עצם זה שהלכו על קאסל, והעובדה שיעבדו איתו על הזריקה מבחוץ, כבר מקרבת את הדירוג שנתתי לו (בחירה 10) כהערכת חסר...נחכה ונראה. מעניין אם באמת בונים עליו בתור רכז, ומה מתכוונים לעשות כבר הקיץ. אני מבין את הטרייד על בחירה 8, אם לא היה אף אחד שהם אוהבים מספיק, אז לא צריך בכוח "לבנות בהתאם לטיימליין". יש להם מספיק צעירים ונכסים עתידיים, הם יכולים כבר עכשיו להאיץ בנייה ולראות מה הבחירות העתידיות של אטלנטה, שיקאגו ואפילו בוסטון (אופציה להחלפת בחירות בדראפט 2028, אלא אם זו בחירה ראשונה) מניבות להם. מחכה לראות את מי ייקחו הלילה בבחירה 35, נותרו שני פרוספקטים צרפתיים על הלוח...
שארלוט - לא מתלהב מסאלון ומהבחירה הזאת, אבל נחיה ונראה...יהיה להם קאפ ספייס בקיץ, למרות הטרייד בדד ליין עם התאנדר. עדיין, אם לאמלו ומרק וויליאמס ימשיכו לסבול מפציעות, ואם סאלון באסט, המצב שם ימשיך להיראות עגום למדי, כך שבינתיים אין יותר מדי סיבות לבאז חיובי סביבם. אולי הלוטרי של דראפט 25 ייתן סיבה אחת גדולה.
מינסוטה - כתבתי מזמן שיש בדראפט הזה הרבה רכזים ושזו הזדמנות עבורם למצוא יורש לקונלי, רק שהם הלכו על הזדמנות עם יותר אפסייד בהשוואה לאלו שהיו אמורות להיות זמינות בבחירה 26 שלהם...ממשיכים לקחת סיכון במשכון העתיד, אבל אין ספק שדילינגהאם ואולי גם טרנס שאנון יוכלו לתת חתיכת בוסט של סקורינג לספסל, ויחד עם אלכסנדר-ווקר, נאז וקייל אנדרסון אם יוחתם מחדש (ואם לא, אולי-אולי לאונרד מילר מהדראפט הקודם), פתאום הספסל נראה מעניין מאוד.
ממפיס - מת על הבחירה הזאת, התאמה שחזיתי כבר מזמן אבל לא יצא לי לעשות באף מוק שהשתתפתי בו או שיצרתי בעצמי, כמו כאן. הביאו את הדוב הגדול ביותר שבנמצא, אם אני ג'ה אז אני כבר מפנטז על הסקרינים שאקבל...לגמרי מוסיף אותם ל watch list, אחרי עונה מבוזבזת שבכל זאת הניבה את וינס וויליאמס וג'י ג'י ג'קסון.
יוטה - כמו לפני שנה, הלכו על הפרשמן הארוך שיוכל להתפתח לשחקן 3 & D מיוחד. אייזיאה קולייר בבחירה המאוחרת זו עוד בחירה עם אפסייד, בתלות בפיתוח הקליעה מבחוץ. מעניין אם ילכו על ג'וני פרפי בבחירה 32 הלילה.
שיקאגו - איזה סטורי ליין מרגש. אם לא ראיתם את צילומי האושר של משפחת בוזליס, והבכי של אחיו - שהשדרנים כבר חזו איך יהפוך למים איטרנטי - לכו לחפש. מקווה מאוד בשבילו שהשילוב בין החלקה עד לבחירה 11, אחרי שכבר התאמן עבור אטלנטה ואחרות, ובין ההזדמנות להיות כוכב מקומי בעיר הולדתו, יסייעו לו להזניק את הקריירה שלו. מה שכן, אני מסתכל על רשימת הקבוצות שהתאמן בהן ובחרו שלא לקחת אותו: אטלנטה כאמור, וושינגטון, דטרויט, שארלוט והספרס, וזה לא נראה טוב...על שלוש הראשונות עוד אפשר לומר שהן פשוט העדיפו את הפרוספקטים שלקחו. גם שארלוט אולי התפתתה לאפסייד של סאלון עם הפריים העדיף + גיל צעיר יותר, אבל זו כבר מתחילה להיראות כמו עדות נגד בוזליס. וזה שהספרס העדיפו טרייד אאוט על פני בחירה בו, שהרי היה ניתן לשלב אותו בחמישייה לצד קאסל, ואסל, סוהאן והחייזר, בכלל לא נראה טוב עבורו. כנ"ל עם יוטה שהעדיפה את קודי על פניו.
טופיץ' ודילון ג'ונס לאוקלהומה - מניח שאטט יפתח דיון על זה בת'רד הייעודי שלהם. דבר אחד שמשותף להם - קליעה בעייתית משלוש, אבל אחוזי עונשין באזור ה 85%, כך שיש לצ'יפ אינגלנד עם מה לעבוד.
סקרמנטו - מת על הבחירה הזאת, מזכיר שבמוק בחרתי את קרטר שישי להורנטס. אני דווקא לא רואה בו רכז, בניגוד לנרטיב שנבנה ("שוב הקינגס משיגים רכז שהחליק עד לבחירה 12-13 שלהם"). כלומר, הוא יוכל לשחק פוינט, אבל לצד ווינג פליימייקר. בעצם, למה לא לצד סבוניס כציר התקפי? טוב, בתור התחלה אוהב מאוד את הציוות שלו לצד מונק מהספסל. שניהם יביאו מספיק פליימייקינג ואיכויות משלימות. יוכל גם לשחק 2 לצד פוקס. עכשיו נחכה לראות מה הקינגס יעשו עם הורטר, האריסון בארנס, דאביון מיטשל האקספנדבל ביותר, ומגוון בחירות שהם שולטים בהן. סבירות גבוהה שיביאו אחד מבין קוזמה, ג'רמיי גרנט או לאבין בטרייד.
מיאמי - בחירה שלהם בקלאל וור לכאורה מעידה שאולי טעיתי לגביו...במיוחד מבחינת האופי וענייני המוטור. מזכיר קצת את ווייטסייד. הם בדיוק האריכו חוזה לבאם, שנבחר בזמן שהצדלבן נראה נעול אצלם בסנטר. מעניין אם יחול היפוך דומה ברגע שבאם יהיה לקראת סיום חוזה. הם על פרשת דרכים בעונה הקרובה, לאור התכנית של באטלר לצאת לשוק החופשי בקיץ הבא.
גראנט, חייב לציין שאני אוהב את הצניעות לגבי ההערכות המוקדמות שלך והנכונות להודות שאם קבוצות שאתה מעריך את טביעת העין של המנהלים שלהן הלכו על שחקן מסויים אז יכול להיות שיש בו יותר ממה שחשבת. זה לא תמיד נכון כמובן, אבל זה בולט לעומת לא מעט "מומחי דראפט" שמחלקים ציונים לקבוצות על הבחירות שלהן בביטחון מוחלט, כי הם בטוחים שההערכות שלהם עצמם חייבות להיות נכונות והקבוצות לא מבינות מה הן עושות.
כתבת יפה לגבי הרוב כאן (ונוסיף את הבחירה של דטרויט, שהיא באמת הד סקראצ'ר, רק שנה אחרי הבחירה באוסאר באותו מקום).
לגבי הבחירות של אוקייסי, קצת התאכזבתי, בעיקר כי אני חושב שהם צריכים להיות במוד של אול אין ודלטון קנקט היה יכול לעזור כצלף שלשות עם סייז מהספסל. וגם כי לא הביאו את דני, שלדעתי היה יכול להיות התאמה מושלמת ואין להם בעייה לתת את מה שפורטלנד נתנו או יותר. בנוסף, כמובן ששוב הם בוחרים שני גארדים לסגל שכבר מפוצץ עד אפס מקום בכאלה (היו יכולים למשל די בקלות להתקדם ולקחת את קלינגן אם היו רוצים). ובכל זאת, ננסה להסתכל גם על החיובי:
טופיץ' הוא כישרון מעניין שנפל בגלל הפציעה ויכול להיות אחד השחקנים הטובים בדראפט הזה בסופו של דבר. קצת לא ברור עדיין איך ישתלב ליד שיי אם לא יהיה שיפור משמעותי בקליעה (האחוזים מהעונשין מעודדים). אבל אולי יוכל לתרום מהספסל בשלב הראשון (שממילא יהיה רק בשנה הבאה).
את דילון ג'ונס לא כל כך הכרתי, אז הלכתי לראות קצת וידיאו. נראה טיפה כבד, אבל גם כמו שחקן חכם וסקילד, כמו שהם אוהבים -- טוב מאוד בשתי הידיים, ואוהב לחדור לשמאל למרות שהוא ימני בקליעה. לכאורה, כבר יש לאוקייסי שחקן כזה בסגל (גארד עם ווינגספן ארוך וגוף חזק במיוחד, אבל לא מאוד אתלטי), קיונטה ג'ונסון שהם בחרו בסיבוב השני בשנה שעברה ושיחק כמעט רק בג'י. אבל ג'ונס נראה לי כמו שחקן עם פיל יותר טוב למשחק -- מוסר טוב, חוטף מצויין, ובעיקר ריבאונדר אדיר לעמדה (10.5 ריבאונדים למשחק בשלוש השנים האחרונות שלו בקולג'), שזה תחום שבו נראה שהוא בהחלט יוכל להועיל לת'אנדר ואולי לחצוב מקום ברוטציה. גם מרוצה מהקונסולידיישן -- ראו שחקן שהם אוהבים והעבירו תמורתו כמה בחירות סיבוב שני, שיש להם כמו מים. ויש גם יתרון לקבוצה במצבם לקחת בחירת סוף סיבוב ראשון. הוא הולך להיות אצלם בארבע השנים הקרובות על שכר של איזור ה-2 מיליון לשנה, מה שיעזור במיוחד כשהם יתחילו להיות יותר חנוקים מתחת לתקרת השכר. אם פוגעים עם אחד כזה (אפילו נניח שיגיע לרמה של וויגינס), זה בהחלט יכול לעזור.