סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אבדיה בפורטלנד.
הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 7:55 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
פורטלנד זו עיסה דביקה וחסרת זהות של כישרונות מבטיחים
שיידון, סקוט
שחקנים טובים שלא תורמים לניצחון
סימונס, אייטון
שחקן קלאסי לאופציה רביעית בהתקפה של קונטנדרית
ירמיהו גראנט
מאמן שלא נותן שום סיבה להאמין שהוא המכשף שיעשה מזה קבוצה
צ'ונסי
בתוך כל הבלגן הזה נכנס דני
שחקן אולאראונד, טוב בהרבה אספקטים לא מצוין בכלום

אני לא אופטימי לגבי הבלייזרס וגם לא לגבי דני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אבדיה בפורטלנד.
הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 8:21 am 
Sophomore

איזה טרייד מוזר.
דני שחקן שעוזר לנצח, מבין שנמושות כמו וושינגטון מעדיפות להיות גרועות,
אבל גם פורטלנד אמורה להיות שם.
השידוך המתאים לדני זו קבוצה פתורה שרוצה לשפר מאזן.

נתנחם שאולי הם ממש אוהבים אותו וזה יתבטא באשראי שיקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 9:44 am 
Junior

נראית סיטואציה די רעה לדני...
שילוב של קבוצה שלא ממש הולכת לאנשהו ביחד עם לא מעט שמות במעמד גבוה מדני - אייטון, גראנט, סימונס והנדרסון ואולי אפשר גם להוסיף לזה את הסנטר שהם בחלרו הלילה.
השילוב של קבוצה בלי עתיד מזהיר (בטח לא במערב הצפוף) בשילוב עם פיחות די בולט במעמד יכול לפגוע מאוד בדני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 10:08 am 
Sophomore

אני דווקא יותר אופטימי. קודם כל, הבלייזרס נתנו עליו לא מעט. שתי בחירות סיבוב ראשון, שתי בחירות סיבוב שני ושחקן שאולי (אולי) היו יכולים להשיג עליו עוד בחירה. אתה לא נותן כל כך הרבה בשביל שחקן שאתה לא מאמין בו ורוצה שיהיה מוביל. אם אני צריך להמר על מה שהלך שם מאחורי הקלעים, אז למייק שמיץ, שתמיד היה מהחובבים הגדולים של דני ועכשיו מוביל את מערך הסקאוטים של הבלייזרס, היה חלק גדול בלדחוף לעסקה הזו.

לגבי השמות שהוזכרו (הייתי מוסיף גם את שארפ, שיש לו אולי את האפסייד הכי גבוה בקבוצה), זה לא שהם מתחרים עם דני על העמדה. קלינגן למשל יכול להיות יופי ליד דני, כי הוא גם נותן הגנה טובה (בפוטנציאל, צריך לראות איך זה מתרגם ל-נבא). גראנט ואייטון (ושארפ) הם יותר מסיימים מאשר מייצרים לאחרים, אז לדני בהחלט יש מקום כיוצר שני בקבוצה. והם גם היו אחת מקבוצות ההגנה הגרועות בליגה, אז הוא יהיה חשוב באספקט הזה.

בקיצור, אין סיבה שדני לא יקבל 30 דקות פלוס לערב וגם הזדמנויות לייצר בהתקפה ולא רק לחכות על קשת השלוש. מה הוא יעשה עם זה, זה כבר תלוי בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 10:18 am 
Sophomore

לגבי פורטלנד עצמה, אין היא עדיין אמורה להיות קבוצה מפסידה בשנה הבאה (וסביר להניח שגם בזו שאחרי). אבל אפשר לראות שם יותר פוטנציאל לקבוצה מנצחת בשנים הקרובות מבוושינגטון. סקוט ושארפ הם כשרונות בני 20 ו-21 שאין לוושינגטון אף אחד עם האפסייד שלהם (גם לא עם סאר עכשיו). וגם אין חוזה מטומטם שתקוע בגרון ואי אפשר להיפטר ממנו כמו של ג'ורדן פול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 10:35 am 
Sophomore

אני לא מבין כלום, ועם כל האהבה לדני, אבל זה לא נראה שוושינגטון שדדו את פורטלנד? אלא אם דני לא הופך לאולסטאר קליבר, תרחיש שאני לא רואה קורה, דני במקסימום שלו יהיה פופ/באטום/האריסון בארנס של ג"ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 10:41 am 
מנהל פורום

אני איתך בתיאוריה, סבוניס
הבעייה שלי היא עם צ'ונסי שלא נתן לי סיבה להאמין בו עד עכשיו

הדיבורים באת'לטיק לפחות זה שוושינגטון שדדה את הבלייזרס באמת
אני לא חושב, אם פורטלנד בונים עליו כ"דבק" ויפטרו מהחוזה המגעיל של ירמיהו
המהלך נכון מבחינת פורטלנד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 11:05 am 
Senior

זו בחירה 14 והבחירה הפחות טובה שלהם ב2029. לא מעט, אבל לא ברמת שוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 11:31 am 
Junior

itay2 כתב:
אני לא מבין כלום, ועם כל האהבה לדני, אבל זה לא נראה שוושינגטון שדדו את פורטלנד? אלא אם דני לא הופך לאולסטאר קליבר, תרחיש שאני לא רואה קורה, דני במקסימום שלו יהיה פופ/באטום/האריסון בארנס של ג"ס.

להפך בעיניי, נוצר הרושם שהערך של דני יהיה גבוה למדי, במיוחד אם וושינגטון היתה משאירה אותו במהלך הקיץ ונותנת לו הזדמנות לתת עונת MIP בפוטנציה (כשטרייד על קוזמה היה מייצר חלק ניכר מההזדמנות הזאת).

בחירה 14 זה לא משהו מדהים ברוב הדראפטים, אז בטח לא בדראפט שנחשב מלכתחילה לחלש (מזכיר שדובר על לו דורט כשווה ערך לבחירה הראשונה). הבחירה העתידית בדראפט 2029 זה די כלום, כי מדובר בבחירה הפחות טובה מבין השתיים שיהיו לנו. ברוגדון אולי היה מחזיר בחירת סיבוב ראשון מקונטנדרית, שזה אומר בחירת סיבוב ראשון מאוחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 11:37 am 
Junior

ההבדל הגדול בינינו ובין וושינגטון זה שהם רק החלו את תהליך הבנייה מחדש שלהם. אנחנו כבר בוחרים 7-3-7 בשלוש השנים האחרונות, פלוס השגנו על דיים יותר ממה שהם השיגו על ביל, ועכשיו יש לנו אפשרות לסחור בגרנט, סיימונס ובהמשך הדרך גם באייטון.

מסכים עם אוריאל שהבעיה העיקרית היא באיש על הקווים.

אגב, הטרייד הזה חסך לנו יותר מ 6.8 מיליון דולר (פער המשכורות בין דני לברוגדון), כי צריך להוסיף גם את המשכורת לשחקן שנלקח בבחירה 14. לא יודע אם זה הספיק לכשעצמו בשביל להוציא אותנו מטריטוריית מס המותרות, אבל עצם הסיוע בכך הוא עוד בונוס נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 11:55 am 
Sophomore

לא מבין את הדיבורים על שוד בכלל. אם כבר להיפך. שתי הבחירות שפורטלנד נתנה לא גבוהות. הראשונה בדראפט די חלש שפורטלנד לקחו בו את השחקן שרצו עם הבחירה הגבוהה יותר ולא בטוח בכלל שהיה להם עוד מישהו שהם ממש רצו. השנייה בעוד 5 שנים, וגם היא לא תהיה בחירה טובה אפילו אם פורטלנד עדיין יהיו חלשים. כמו שגארנט כתב, לא בטוח בכלל שברוגדון שווה בחירת סיבוב ראשון נוספת, אבל גם אם כן, זו הייתה בחירה מאוחרת ופורטלנד חיפשו להיפטר מהשכר שלו כדי לא לשלם מס. בחירות סיבוב שני זה כמו גרעינים. משהו להמתיק את העסקה בלי הרבה ערך.

דני עצמו בן 23 וחתום על אחד החוזים הכי משתלמים בליגה (לקבוצה) לארבע השנים הקרובות. ב-27-28 הוא הולך לקבל פחות מ-12 מיליון עלובים, שיהיו אז משהו כמו 6% מתקרת השכר (הסיבה העיקרית שאני לא מבין למה קבוצה כמו אוקייסי לא עשו את המהלך הזה). וזה לשחקן חמישייה מועיל, מגן טוב, שיהיה אז בשיא הקריירה שלו, ועם פוטנציאל להיות אפילו יותר מזה אם ההתקפה תתייצב או אפילו תמשיך להשתפר.

שנזכיר את הסטטיסטיקות של דני בחצי השני של העונה האחרונה?

מתחילת ינואר: 17 נקודות, 8 ריבאונדים ו-4 אסיסטים למשחק ב-40% משלוש.

מאמצע פברואר: 19 נקודות, 10 ריבאונדים ו-4 אסיסטים למשחק (37% לשלוש).

אז אין שום פרובנציאליות בלהגיד שאם הוא שומר על היכולת הזו, הוא במינימום שחקן חמישייה טוב. אם יש שם גם עוד קפיצה לתת, זה כבר שחקן מוביל, על גבול האולסטאר (לא מאמין שיגיע לרמה הזו, אבל גם אם נניח יגיע להיות טופ-50 בליגה זה אחלה). נראה לי כמו יופי של הימור מצד פורטלנד, עם סיכון נמוך למדי (חוזה כזה תמיד אפשר להעביר הלאה אם הוא לא משתלב) ופוטנציאל לשיחוק רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 1:37 pm 
Sophomore

גם לי נשמע מחיר סביר לגמרי וכמו אחרים פה מתבאס בשביל דני ובכלל שקבוצות עתירות נכסים כמו אוקלהומה וסן אנטוניו אולי יוטה,
ויתרו עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 1:40 pm 
Junior

אתם לא תתבאסו כשתראו את דני עולה בחמישייה, אולי בכלל בעמדה 4 במחשבה שנייה. מקווה שנוכל להשיג אופציות לצלף שלשות בסמול, אולי הלילה עם הבחירה ה35, אולי בטרייד על סיימונס (למג'יק תמורת ג'ט הווארד?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 2:06 pm 
מנהל פורום

אני גם לא חושב שזה שוד, חושב שהפרשן של האת'לטיק פשוט לא מכיר את דני

כל קבוצה קיבלה שהייתה צריכה יותר
וושינגטון
קבוצה בבנייה שאין לה עדיין את רכז העתיד שלה, בורגדון הוא התאמה נפלאה לסחוב את הכשרונות הבוסריים (קולבאלי, סאר) ולהעביר את הכדור למקום נכון במגרש, כלומר לחנך את הפרנצ'ייז המתחדש לשחק כדורסל הגיוני
ההפך מדטרויט למי שמחפש הגדרה לכדורסל "הגיוני"

הבלייזרס צברו כבר המון נכסים, גם לטרייד (RW3 אחרי החלמה מלאה, ירמיהו, אולי גם סימונס) גם כישרונות צעירים שארפ, סקוט
לא יודע איך להגדיר את אייטון, אבל אני נוטה להשאיר אותו כסנטר פותח, וכשיגמר המקס שלו לחדש לו על משהו כמו 25 מיליון
קונקטור אולאראונד כמו דני, טיפה בוגר יותר אופציה נגיד שלישית בהתקפה, טוב מאוד לפורטלנד
אולי פחות לדני, אבל נהדרת לנו
וזה עוד לפני שהזכרנו את החוזה הטוב שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 2:50 pm 
Junior

השתגעת, לחדש לאייטון חוזה? זה יהיה בעוד שנתיים מעכשיו, קלינגן ייכנס לעונתו השלישית בליגה וזה יהיה הזמן להעלות אותו בחמישייה (אם לא עד אז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 2:58 pm 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
אתם לא תתבאסו כשתראו את דני עולה בחמישייה, אולי בכלל בעמדה 4 במחשבה שנייה. מקווה שנוכל להשיג אופציות לצלף שלשות בסמול, אולי הלילה עם הבחירה ה35, אולי בטרייד על סיימונס (למג'יק תמורת ג'ט הווארד?).

אבל כבר יש לך אחד בקבוצה. אם ג'ראמי גראנט, רק בן 30 נזכיר, נשאר בקבוצה (ולא יהיה קל להעביר אותו עם החוזה הגדול שלו) הוא יכול לשחק כסמול ליד אבדיה (או להפך). זה שדרוג הגנתי משמעותי לפורטלנד לשחק עם שניהם יחד. וגארנט קלע בעונה שעברה 40% משלוש. ג'ט האוורד כרגע (וספק גדול אם גם בעתיד) לא רואה אותו עם משקפת, גם בהגנה וגם בהתקפה (קלע 39% מהשדה בג'י ליג ו-33% ב-נבא, עם 28% משלוש). אני בעד טרייד על סיימונס בסופו של דבר, בעיקר בגלל ההגנה וניהול המשחק הלא טוב מספיק. אבל האוורד זו תמורה נוראית לשחקן של 23 נקודות ו-6 אסיסטים למשחק, שקולע 39% משלוש בקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 3:10 pm 
Junior

יופי של עסקה של הקבוצה המקסימה והאהובה פורטלנד טרייל בלייזרס, שמחתי גם עם הבחירת דראפט שלנונ למרות שפינטזתי על דראפט שנבחר גם את קלינגן וגם את זאק אידי אבל הוא גם ככה הלך עוד לפני הבחירה ה14 ככה שלא הפסדנו כלום מלשלוח אותה לוויזארדס. דני מתאים לנו כמו כפפה ליד, מקווה שהקהל הwoke הפרוגרסיבי הלבן השמאלני שלנו לא יעשה לו חיים קשים רק בגלל שהוא נולד בpalestine אבל כשהוא יראה באיזה שחקן אדיר מדובר כל הקשקשנים ישתקו. מזכיר לי טרייד שעשינו בשנות ה90 עם וושינגטון ששלח את רוד סטריקלנד בשביל ראשיד וואלאס, לא אומר שדני הוא ברמה של ראשיד, לא צריך להגזים, אבל טרייד טוב וחכם של הבלייזרס שמראה על התפתחות של קבלת ההחלטות וההנהלה.
אל תשכחו שעברנו שנים קשות מאוד עם דמיאן לילארד הלוזר כמנג'ר דה פקטו שלנו, שנים שכללו טריידים כמו זה של ג'וש הארט לניקס או חתימות חוזה כמו החוזה המגוחך של ג'רמי גראנט האפס. מהרגע שנפטרנו מהמספר אפס הזה הקבוצה התחילה לעלות על המסלול ומכאן אנחנו רק הולכים להשתפר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 4:00 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
B.Grant44 כתב:

אבל כבר יש לך אחד בקבוצה. אם ג'ראמי גראנט, רק בן 30 נזכיר, נשאר בקבוצה (ולא יהיה קל להעביר אותו עם החוזה הגדול שלו) הוא יכול לשחק כסמול ליד אבדיה (או להפך). זה שדרוג הגנתי משמעותי לפורטלנד לשחק עם שניהם יחד. וגארנט קלע בעונה שעברה 40% משלוש. ג'ט האוורד כרגע (וספק גדול אם גם בעתיד) לא רואה אותו עם משקפת, גם בהגנה וגם בהתקפה (קלע 39% מהשדה בג'י ליג ו-33% ב-נבא, עם 28% משלוש). אני בעד טרייד על סיימונס בסופו של דבר, בעיקר בגלל ההגנה וניהול המשחק הלא טוב מספיק. אבל האוורד זו תמורה נוראית לשחקן של 23 נקודות ו-6 אסיסטים למשחק, שקולע 39% משלוש בקריירה.

גראנט קולע שלשות בכמות נאה ובאחוזים טובים, ואתה צודק לגבי היתרון בהגנה, אבל הוא לא קלעי בתנועה. הייתי רוצה אחד כזה, שעצם התנועה שלו ללא כדור פורמת תפרים בהגנת היריבה. מה גם שגראנט צ'אקר רציני, ו"רק בן 30" זה לא משהו בכלל בשביל שחקן שחתום לעוד כמה שנים טובות, מעדיף לנצל את העניין הקיים בו בשביל להעביר אותו כל עוד זה לא רק אפשרי, אלא גם יניב נכסים עבורנו.

סיימונס מוכשר, אבל שחקן שמחפש קודם כל את הזריקה, ולא תורם כלום בהגנה. אין לו מקום לאור הבחירות הרצופות בשארפ והנדרסון, ונותרו לו רק שנתיים בחוזה. זה הזמן להיפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 4:04 pm 
Junior

קיופיפלו כתב:
יופי של עסקה של הקבוצה המקסימה והאהובה פורטלנד טרייל בלייזרס, שמחתי גם עם הבחירת דראפט שלנונ למרות שפינטזתי על דראפט שנבחר גם את קלינגן וגם את זאק אידי אבל הוא גם ככה הלך עוד לפני הבחירה ה14 ככה שלא הפסדנו כלום מלשלוח אותה לוויזארדס. דני מתאים לנו כמו כפפה ליד, מקווה שהקהל הwoke הפרוגרסיבי הלבן השמאלני שלנו לא יעשה לו חיים קשים רק בגלל שהוא נולד בpalestine אבל כשהוא יראה באיזה שחקן אדיר מדובר כל הקשקשנים ישתקו. מזכיר לי טרייד שעשינו בשנות ה90 עם וושינגטון ששלח את רוד סטריקלנד בשביל ראשיד וואלאס, לא אומר שדני הוא ברמה של ראשיד, לא צריך להגזים, אבל טרייד טוב וחכם של הבלייזרס שמראה על התפתחות של קבלת ההחלטות וההנהלה.
אל תשכחו שעברנו שנים קשות מאוד עם דמיאן לילארד הלוזר כמנג'ר דה פקטו שלנו, שנים שכללו טריידים כמו זה של ג'וש הארט לניקס או חתימות חוזה כמו החוזה המגוחך של ג'רמי גראנט האפס. מהרגע שנפטרנו מהמספר אפס הזה הקבוצה התחילה לעלות על המסלול ומכאן אנחנו רק הולכים להשתפר

לגמרי, כבר ראיתי כמה אפסים בפורום אוהדים שלנו ב REALGM כותבים Free Palestine ומדברים בגנותו כי שירת בצבא הישראלי...
מקווה שיתדרדרו להתמכרות לפנטניל, אפרופו הכתבה במוסף הארץ על מה שהטרלול הליברלי עשה ממרכז העיר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 4:16 pm 
Junior

בראיין גראנט ידידי הטוב אתה טועה בקשר לאנפרני "נמלה" סיימונס שהוא שחקן מצוין עם עתיד מבטיח ויישאר איתנו בעזרת השם כל הקריירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 4:37 pm 
Junior

דרך אגב בראיין גראנט אתה מכיר את הפורום אוהדים בSportstwo.com? אני כבר לא כותב שם כי הם העיפו אותי אחרי שקיללתי את כולם כשהייינו בפיגור 3-2 מול דנבר בחצי גמר המערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 5:14 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
קיופיפלו כתב:

לגמרי, כבר ראיתי כמה אפסים בפורום אוהדים שלנו ב REALGM כותבים Free Palestine ומדברים בגנותו כי שירת בצבא הישראלי...
מקווה שיתדרדרו להתמכרות לפנטניל, אפרופו הכתבה במוסף הארץ על מה שהטרלול הליברלי עשה ממרכז העיר שם.

גרתי שם שנתיים ואני עדיין נמצא שם כמה פעמים בשנה
כן, היו הרבה הומלסים במרכז העיר בגלל מדיניות ה"הכלה" וזה הולך ומשתפר לאחרונה
האדם הממוצע בפאבים ובמקומות העבודה הוא הרבה יותר מאוזן מאשר Free Palestine סתמי
אין לדני מה לדאוג יהיו לו הרבה יותר אוהבים מאשר אוייבים בגלל/בזכות/למרות הרקע שלו
אחלה עיר, בין סיאטל ללוס אנג'לס
מלאה בתרבות, מבשלות בירה יצירתיות בכל פינה
שוקל לעבור לשם אחרי הפרישה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 5:40 pm 
Hall of Famer

לגמרי שוד רק בכיוון ההפוך.
דני שווה יותר ממה שפורטלנד שילמה.
OKC פספסה כאן בגדול :?

פרוספקטים בעמדה שלו עם הנתונים שלו, עם הגנה מצוינת, וורסטיליות, יכולת חדירה, ריבאונד, קבוצתיות וחכמת משחק לא צומחים על העצים. אם הקליעה היא אמיתית - ואני חושב שהיא אמיתית - דני הוא מציאה עצומה בחוזה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 5:54 pm 
Junior

אוריאל אתה קול ההיגיון! שתבורך העיר פורטלנד והטרייל בלייזרס היקרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2024 6:00 pm 
Junior

אנחנו שורצים בכישרון, צריכים לתת לג'רמי גראנט, לדומינייטון (שהפך שחקן יותר טוב לאורך הזמן שלו איתנו) ולטיים לורד ללכת בדרך שנתנו את ברוגדון ואז תהיה לנו קבוצה צעירה מפחידה פשוט.
אנט/סקוט/שיידון שארפ/דלאנו באנטון בעמדות הגארד
השחקן הצרפתי הרוקי ששכחתי את השם שלו בעמדה 2/3
קריס מארי, טומאני קמארה, דני אבדיה, ג'בארי ווקר בעמדות הפורוורד
מאטיס ת'ייבול לא לשכוח
ואז דונובן קלינגן ודוופ רית' אולי צמד הסנטרים הטוב שהיה לנו שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 23 אורחים