עמוס לב כתב:
מה זה שחקן שבאמת יעשה שינוי? מישהו בקליבר של פול ג'ורג' בוודאי שעושה שינוי (גם אם לא ג'ורג' עצמו). לגבי הגמישות, אתה בעצמך רשמת למה התשובה המקורית שלך לא נכונה, כי שכחת את הארכת החוזה שצריך לתת לסאגס. רשמת גם שהחוזה של אייזיק יורד מהספרים וזה נכון. האם זה אומר שאתה מוותר על אייזיק? מה המג'יק יקבלו בדיוק מקק"פ? בשתי העונות הקרובות הוא יצליח להעביר אותם לסיבוב השני? אולי הוא הגרוש ללירה. מעבר לסיבוב השני? לא סביר. העונה השלישית? אתה בעצמך רושם שהיא לא רלוונטית. האם בכלל הם יקבלו תרומה טובה מקק"פ שבעונה האחרונה בהחלט נראה שחקן בירידה? החוזה שלו דרך אגב מתחיל ב-20 מיליון ואז עולה ל-22 בעונה השניה ו-23 בעונה השלישית.
דרך אגב, משפט כמו "סמוך על הפרונט אופיס שהם יודעים מה הם עושים" מעקר כל דיון. פשוט לעקוב ולהאמין. אני לא סומך על הפרונט אופיס של המג'יק. ראיתי מספיק מהלכים מטופשים שתקעו קבוצות בהמשך.
בכל מקרה, לא מהלך אסוני של אורלנדו, אבל בעיני זריקת כסף מיותרת ופגיעה בגמישות במידה למהלך גדול עתידי.
וכאן אני כבר בכלל לא מבין מה אתה רוצה. פרי אייג'נטס בקליבר של ג'ורג', אבל לא ג'ורג' הפציע לארבע שנים ב 54 מיליון לעונה בעצמו - אם הבנתי אותך נכון - לא גדלים על העצים.
סבבה, אז שכחתי מהארכת החוזה של סאגס - אבל בוא נגיד שהיא מסנדלת את הפואנטה שלך קצת יותר מאת שלי. כי בקיץ הבא, אחרי הארכות חוזה לפרנץ וסאגס, המג'יק כבר בטוח לא יהיו עם קאפ ספייס. אז אם זה לא ג'ורג', ולא מונק או די-לו שהוציאו את עצמם מהשוק החופשי (ומניח שבכל מקרה לא התכוונת לשחקן בקליבר שלהם), אז מי כן? תן אופציה קונקרטית מרשימת הפרי אייג'נטס, או מטרת טרייד סבירה והגיונית, אחרת אלו דיבורים באוויר.
אייזק נראה נהדר העונה כשסופסוף שיחק. בוא נראה עכשיו מה הוא יצליח לתת למג'יק עונה שנייה ברציפות. הוא יסיים בקיץ הבא חוזה בלתי מבוטל, יחסית למעט המשחקים ששיחק. אז מוקדם מדי לומר אם אני כאורלנדו מוותר או לא מוותר עליו. רק ציינתי שזו משכורת גבוהה יחסית שתרד מהספרים בעוד שנה.
כשאני כותב "סמוך על הפרונט אופיס שהם יודעים מה הם עושים", אני מתכוון בהיבט הכלכלי. עם כמה שאני מתמצא בחוקים ובמספרים מסוימים, אין לי את הידע מבפנים שיש לפרונט אופיס של המג'יק בשביל להעריך איך הפיי רול שלהם ייראה לאחר הארכות חוזים לכל הצעירים. אני יכול להשקיע בכך קצת מאמץ של תרגיל מחשבתי-חישובי, אבל זה לא כ"כ מעניין אותי בשביל להוכיח נקודה.
בשורה התחתונה, מבחן התוצאה יהיה האם אורלנדו תהפוך לקבוצת first apron עם החוזים החדשים של ואגנר, סאגס, באנקרו וקקפ. כי אם לא, אין פה שום פגיעה בגמישות כלכלית, להפך.
לגבי התמורה של קקפ, אל תזלזל בגרוש ללירה. זה בדיוק מה שקבוצה צעירה ועולה כמו המג'יק רוצה מהחתמה שכזאת. רול פלייר ברמה גבוהה, אלוף פעמיים כבר, שיוכל לתרום מבלי להפריע להתפתחות של הצעירים. את קפיצות המדרגה המשמעותיות הם יצטרכו לעשות באמצעות שיפור מבפנים.
לא אמרתי שהעונה השלישית בחוזה שלו לא רלוונטית, רק שלא צריך לעשות ממנה עניין (וזה נכון לגבי כל חוזה בערך, אולי למעט הכבדים באמת). אם הוא ימשיך להצדיק את המחיר שלו גם בעוד שנתיים, אז ייהנו מהתרומה שלו גם בשנה השלישית לחוזה. לחלופין, יוכלו לסחור בו בכל דרך אפשרית כמעט: למכור לקונטנדרית (בתרחיש הפסימי שבו המג'יק מדשדשים), לפרוק על קבוצה בבנייה, או לשלב עם חוזים אחרים בטרייד גדול.