עמוס לב כתב:
אני אומר שלא צריך להוסיף 65 מיליון לפיירול שלך, לקבוצה בסיטואציה של אורלנדו, אלא אם אותו חוזה ייתן לך הבדל מקצועית. אני לא רואה את קק"פ מקדם באמת את אורלנדו, לכן לא רואה סיבה לזרוק כסף. לדוגמא, ה-22 מיליון של קק"פ יכול להיות בדיוק ההבדל בין לשמור את אייזיק על חוזה חדש, או לוותר כי אין מספיק כסף מתחת לתקרת מס המותרות. אפשר לחשוב על עוד דוגמאות שבשל ה-20 פלוס מיליון אורלנדו תיאלץ לוותר על מהלכים.
שוב, כמו במקרה של יונאס, אני לא רואה את התועלת המשמעותית מההחתמה של קק"פ, גם אם באנקרו אמר איזה משהו בראיון סוף עונה.
א. בעיניי קקפ מקדם את אורלנדו מקצועית ובנקודה זו נסכים שלא להסכים. ומן הסתם אני לא חושב שהוא צורף בשביל לרצות את באנקרו, זה פשוט באנקרו ש"חשף" את תכניות הפרונט אופיס שככל הנראה שותפו איתו.
ב. החוזים של פולץ, גארי האריס ואינגלס שהסתיימו עכשיו, פינו 41 מיליון מהפיי רול של המג'יק בהשוואה לעונה הקודמת, שבה הם היו רחוקים מלהיות קבוצת מס מותרות. למעשה, היה להם פיי רול של 131 מיליון כנגד תקרת שכר של 136 מיליון. תקרת השכר לעונה הקרובה היא 140.5 מיליון. אורלנדו, עם משכורת התחלתית משוערת של 20 מיליון לקקפ בחוזה החדש, עדיין לא מגיעה לרצפת השכר של 126.5 מיליון. בין השינויים שהוכנסו החל מהקיץ, קבוצות שלא מגיעות לסף הזה, צריכות לשלם לליגה את ההפרש, ובנוסף לא יקבלו את הנתח שלהן מתשלומי מס המותרות. מיותר לציין שאורלנדו תגיע לשם ועד לתקרה, קראתי דיווח שהם טרם סיימו את עסקיהם לקיץ זה.
ג. אולי לא פירטתי מספיק בתגובה הראשונית שלי, אבל חשוב להבהיר שגם אם ואגנר וסאגס מסכמים על הארכת חוזה עד תחילת העונה, היא נכנסת לתוקף רק החל מעונת 2025/26. כלומר, השכר המשולב שלהם לעונה הבאה הוא רק 16.2 מיליון. אז
בפאסט פורוורד לעונת 2025/26, כרגע הפיי רול של המג'יק לאותה עונה, שמתבסס על המשכורת העתידית של קקפ (22 מיליון), באנקרו, קרטר, קול אנתוני, אנתוני בלאק, ג'ט הווארד והרוקי דה סילבה, הוא
78.2 מיליון. הפרוג'קשן הוא לקאפ של 154.6 מיליון, סף מס מותרות של 188 מיליון, והגבלות מסוג ראשון של first apron ב 196 מיליון. בוא נוסיף לשבעת השחקנים החתומים הנ"ל את ואגנר, סאגס ואייזק. כמה אתם רואה אותם מרוויחים ביחד? ההפרש מהקאפ הוא 76.4 מיליון, שניתן לחלק ביניהם. האם פרנץ יקבל סכומים זהים לאלו שסקוטי בארנס, שחקן הפרנצ'ייז המיועד של הרפטורס, בדיוק קיבל (45 מיליון לעונה לפני בונוסים)? אני מרשה לעצמי להעריך שמעט פחות. בוא נניח 40 מיליון לעונה (בטח שבעונות הראשונות של הארכת החוזה, כי בדר"כ המשכורות עולות מעונה לעונה, לפחות כך נהוג בהארכות לצעירים). כמה לסאגס, 20 מיליון לעונה? נשארנו עם 15 מיליון לאייזק פחות או יותר, וזה רק בשביל להגיע בול לתקרה. הפיי רול של המג'יק יהיה בהפרש של 109.8 מיליון מרף מס המותרות, לפני שמחשבים את הארכות החוזה הנ"ל ומהלכים פוטנציאלים אחרים. כמובן שניתן לשנות כל מיני דברים, למשל העברה של קול אנתוני תמורת חריגת טריידים ובחירות סיבוב שני.
ד. אייזק, עם כל הכבוד ליכולות ההגנתיות שלו, הוא שחקן מחליף עם היסטוריית פציעות משמעותית. אני רוצה לראות איזה הצעות הוא יקבל בקיץ הבא, והאם הן יהיו גבוהות משמעותית ממה שהמג'יק יוכלו להרשות לעצמם בשביל להשאיר אותו.
נקודה אחרונה ללא סעיף, מהי בדיוק ה"סיטואציה של אורלנדו"? כי יש מי שיגיד שהם בסיטואציה של לבנות על המומנטום החיובי שנוצר שם העונה, עם וטרן שמחזק אותם בהגנה מבלי לפגוע בריווח שכה נחוץ שם.