Gilsh כתב:
עם מבט קדימה, אפשר לדבר על הציפיות לחצי השני של העונה מבחינת הקבוצה, ואולי להתמקד ב-3 השחקנים המרכזיים ומה מצופה מהם כדי שהקבוצה תמשיך להתקדם ולהיבנות להיכן שוומבי רוצה ומצפה להגיע.
לגבי המאזן ב-41 המשחקים הבאים, אני חושב שאם ישיגו 10 ניצחונות זה יהיה פחות או יותר שווה לחצי העונה הראשונה (אם לוקחים בחשבון היררכיה ברורה, שיפור אינדבידואלי של שחקנים והסרת המגבלה מעל ויקטור), אבל לבד לאו דווקא יראה על שיפור קבוצתי בהרגלים שהם כל-כך רוצים לפתח. 14-15 ניצחונות וסיום במאזן דומה לשנה שעברה כבר יראה על התקדמות אמיתית. מעבר לזה, היות וגם בחצי העונה השני רוב המדגם יכיל הפסדים, נרצה לראות שההפסדים הללו כללו כמה שיותר דקות טובות ועקביות (לפחות ברוב ההפסדים), ולא התפרקות ורצף ארוך ללא יכולת לקלוע או הגנה גרועה כפי שהיה בחצי העונה הראשון.
ומה הצפי לגבי השחקנים המובילים?
ויקטור:מספרים של 19.8 נק', 10.1 ריב', 2.9 אס', 1.1 חט', 3.1 חס' ו - 3.2 איב'. מבחינת אחוזים, %TS באזור ה-55% עם דגש על 29.3% ל-3 (על 5 זריקות), וקליעה לא רעה בכלל מהקו ב - 80.6% על 4.6 זריקות. 35 משחקים ו - 28.5 דק' למשחק.
מספרים מרשימים בהחלט, אבל עם כישרון כזה זה די צפוי אז אין מה להתעכב על החיובי יותר מדי. אני חושב שבשלב הזה הוא עדיין לא ממצה את הפוטנציאל ההגנתי שלו עד תום, טועה לא מעט בקריאת הפיק נ' רול, מבחינת הבנת המרחקים והיכולות של השחקנים שהוא מתמודד איתם. צפוי אומנם לרוקי שבילה את כל חייו באירופה, אבל אתה כן רוצה לראות שיפור מסוים בחצי השני של העונה כשהוא ישחק פעם שנייה ושלישית מול אותם שחקנים.
דבר נוסף זה האיבודים. יש סיבות שונות לטעמי ולא לכולן יש פתרון מיידי (אחד מהם זה כח שישתפר כשהוא יעלה מאסה) ויכולת כדרור שצפויה להשתפר מעונה לעונה גם אם בקצב מתון, אבל חלק מאותם איבודים זה מסירות "משוחררות" כאלה לרוחב או לעומק, וזה הרבה עניין של ריכוז והבנה של הסיטואציה, כי איבודים כאלה שהולכים ישירות לידיים של היריב כשכל הקבוצה עם הפנים קדימה, זה סל אוטומטי. במידה ויצליח להוריד את הממוצע ל - 2.5 איב' בחצי השני של העונה (מה שיעמיד אותו על בערך 2.85 עונתי) זו תהיה הצלחה גדולה בעיניי.
הסימן המעודד ביותר? נראה שהספרס מצאו עוד אצן שיישא את הלפיד של התרבות שלהם. מה היה לוומבי להגיד לשאלה של כתב האם הוא נהנה מאימון קשוח? "אני אוהב שמאיימים עליי לשלוח אותי לג'י-ליג אם אני לא משחק בדרך הנכונה." הדרך הנכונה בשפה הספרסית זה לנוע ללא כדור ולהניע את הכדור, לפני הכל.
וואסל:17.7 נק', 3.4 ריב', 3.3 אס', 1.3 חט' ו - 1.3 איב'. %TS של 57%, כאשר הוא עושה 35.8% מ - 3 (על 6.8 ניסיונות) ומגיע לקו מספר צנוע של 2.8 פעמים (אותם קולע ב - 81%). 30.7 דק' ב - 36 משחקים. ארוך, אתלטי, חזק, קליעה טובה מכל הטווחים - נראה כמו שחקן עם כל הכלים להיות כוכב אמיתי. גם הספרס רואים בו ככזה ולראייה ההארכה השמנה שקיבל בקיץ. אני חושב שבמקרה שלו, בדומה למה שהיה עם דריק וויט, האתגר האמיתי של הצוות המקצועי זה לשכנע אותו בזה שהוא יכול להיות הטוב ביותר. לא מדובר במישהו כריזמטי, הטבע שלו הוא יותר נחבא אל הכלים. במשחקים האחרונים רואים אותו יותר אסרטיבי, אף שלא תמיד הקליעה נכנסת הוא נכנס לצבע באגרסיביות, מוסר לחברים שלו וממשיך לנוע ללא הכדור. מה הצפי לגביו? כדי לראות שיפור צריך קודם כל עקביות. 2.8 זריקות מהעונשין זה מעט מאד למישהו עם הכישרון שלו, וגם 3.3 אס' צריך לעלות. יעדים ריאליים יכולים להראות כמו: 19 נק', 4 זריקות מהקו ו - 4 אס' (עם יחס אס'/איב' דומה) בחצי השני של העונה. במידה ויגיע לשם, זה יראה שהוא עושה את זה בצורה עקבית וזה שיפור גדול בפני עצמו. וכמובן שיבין ש He's the man.
סוהאן:11.1 נק', 5.7 ריב', 4 אס', 2 איב'. %TS של 52%, מתוך זה 37.3% מאד יפה ל-3 על 2.7 זריקות. מגיע 2 פעמים לקו וקולע ב - 77.5%. 29.5 דק' ב - 41 משחקים. הספרס מאוהבים בו, הוא נותן את כל הדברים הקטנים והגדולים, הדבק של הקבוצה. שיפר משמעותית את הקליעה ל - 3 העונה, ברמה כזו שאפילו בספרס הופתעו. בד"כ שומר על השחקן הטוב ביותר של היריב. מריץ את הקבוצה מעולה, והכי מרשים אותי זה השיפטינג של הריכוז להגנה ברגע שהקבוצה קולעת סל/היריב לוקח ריבאונד הגנה. התבגר העונה וצפוי להמשיך ולהשתפר. ציפיות לחצי השני של העונה? רק שימשיך ככה.
בנקודת החצי כתבתי שהציפיות האופטימיות ביותר הן השגה של 14-15 ניצחונות בחצי השני של העונה ושזה יראה על שיפור אמיתי, וזה אכן מה שקרה. 15 ניצחונות ויכולת אחרת לגמרי ממה שהראו בחצי הראשון.
גם מבחינה אינדווידואלית, וויקטור ו-וואסל שיפרו את המספרים משמעותית, וגם את הכימיה ושיתוף הפעולה ביניהם (וואסל דיבר בראיון סיום העונה על כך שהם מתכננים לעבוד על זה בקיץ ולשפר את זה עוד יותר). סוהאן הוא המוציא לפועל בהגנה והשנה שיפר משמעותית את הקליעה ל - 3 וכבר לא מדובר בשחקן שאין לו שום יכולת להעניש מבחוץ.
אז ברור לכולם שוויקטור יעשה עוד קפיצה, לא יפתיע אף אחד כנראה אם בסוף העונה הבאה ידברו עליו כטופ 10 בליגה או משהו. וואסל ימשיך להתקדם, לא רואה סיבה שלא עם מוסר העבודה שלו. מה הציפיות הריאליות לעונה הבאה? לי נראה ש - 30 ניצחונות זה המינימום של המינימום. כנראה יותר מזה. המטרה צריכה להיות לנסות להתמודד על הפלייאין.