עוד כמה רעיונות, הגיוניים יותר והגיוניים פחות
אייזאה טיילור. את מה שעשה מרכוס פוסטר לפני כמה שבועות, עשה טיילור שנה קודם בכיוון ההפוך, כשהביא לבדו לז'לגיריס אליפות על ריטאס במשחק 5. היה פה כבר בארץ, שיתף קצת פעולה עם בייבי דוברת בראשל"צ, יותר 2 קטן מאשר רכז, לא קלעי גדול אבל סלאשר אחושילינג. התקדם יפה דרך מורסיה לעונת יורוליג סבירה, היה חלק משמעותי מהריצה בסוף של ז'לגיריס לפלייאוף, ואת העונה האחרונה בילה בסין. לא נחשב פה לשומר טוב, אבל אם הוא הצליח בספרד ובז'לגיריס כנראה שהשתפר במובן הזה.
אדון מקסהוני. אנונימי לגמרי עד לא מזמן, אבל נבחרת פינלנד נדחפת לי לפריים כל עשר דקות ומקסהוני בולט שם. בפירוש לא שם גדול, אבל מראה התקדמות יפה מעונה לעונה, קולע מצוין, שומר קשוח, יכול לשחק בקלות בשתי העמדות. נוטה לאיבודים ובכלל שחקן של אינסטינקטים, בניסיון לפצות על היעדר זריזות פיזית. ממוצא אלבני אז בטח מוסלמי, לא בטוח שהוא בעצמו יודע את זה.
ג'ו תומאסון, כאן לא צריך לינק אפילו. דובר על גראן-קנאריה, אבל בינתיים עוד לא חתם. אם מתנתקים מהסנטימנט של "לא רוצים לקחת את הזבל של מכבי" ומתעלמים מהציוצים החנפניים שלו, לתומאסון יש גודל, ניסיון, הוא הוכיח את עצמו ברמת ליגה ספרדית/BCL/יורוקאפ, שומר נלהב. קצת אגואיסט, אוהב לרוץ ומתקשר טוב עם גבוהים שרצים איתו. נדמה לי שהיה מועמד אחרי גלבוע ולפני שהגיע לארנה עם מנרסה. שיחק עכשיו אצל דז'יקיץ' בגיאורגיה ולפחות נגד הפיליפינים גם שיחק טוב. לא אמור להיות יקר במיוחד.
טרמונט ווטרס. כל פעם שיש טורניר בינלאומי השם שלו קופץ, כך גם הפעם כשסחף את פורטו-ריקו לאולימפיאדה ככינור שני לאלברדו. ים בעיות: אופי מפוקפק (איך אפשר לריב עם סטיב הו-יו-פאט?), אוהב לחתוך הביתה באיזור אפריל (עונה שלישית ברצף שהוא חוזר לאותה קבוצה בפורטו-ריקו) וזה לא שחקן שיעלה מהספסל במקום ספידי, נגיד את זה ככה. רק מה, כשהוא טוב, הוא טי-ג'יי-שורטס-טוב. שחקן מהפנט.
דריק וולטון, כתבתי עליו גם בקיץ שעבר, אינסטנט אופנס, יכול לעשות הרבה בלאגן בזמן קצר. היה ה-MVP בסדרת הגמר באוסטרליה והלך לפדות את הצ'קים בסין. קצת רגלנדי כזה, בטכניקה, בעלייה החזקה מהמקום, בהליכה שמאלה. כאילו ימני אבל עושה דברים גם ביד שמאל, שולט בקצב ומוסר מצוין, שחקן שחקן. התאמה לספידי? מצד אחד צריך את הכדור אצלו, מצד שני לא חייב לשחק הרבה דקות כדי להשפיע.
אני רואה שמכבי רוצים את ג'ורדן לויד. אוקיי, אז נביא אנחנו את
ג'ורדן פלויד? סוג של ג'יילן אדאמס (הגדול), משחק מאוד אסתטי, קלאץ', קצת פחות טווח.