ראי שעל הקיר כתב:
תעשו לי טובה. הוינדיקציה שמנסים לעשות לחיל האוויר היא מגוחכת, זה מתחיל בחיל עצמו עוד מתחילת המלחמה כשמכונת היח"צ שלו מילאה את אתרי החדשות בסיפורי גבורה על טייסינו וכמה מהר ויעיל הם הגיבו ב-7/10. גם דוקטור סטריינג'לאב הישראלי הידוע גם בשם איתן בן אליהו נשלח לאולפנים בדיוק בשביל זה.
אל תגידו לי שמטוסי קרב לא יכולים להפציץ שיירת טויוטות. ואל תגידו לי שמטוס קרב הוא לא כלי נייד, שיכול להגיב מהר, יותר מהר מטנקים על מובילים או בלעדיהם. "חסר טנקים שנמצאים שעה מהמקום" אומרים לי... מטוס קרב מגיע בזמן כזה לעוטף עזה בערך מכל נקודה בישראל, על מה אתם מדברים.
ואגב, מפקד חיל האוויר הוא היחיד חוץ מביבי שלא אמר מילה בקשר לאחריותו למה שקרה. זה מתקשר לדבר הראשון שאמרתי.
אף אחד לא טוען שחיל האוויר לא פישל, כל צה"ל פישל. הנקודה שלי הוא שיש כאן אינטרס של צד אחד להפיל הכל על חיל האוויר בגלל מחאות הטייסים והאיומים שלהם (שמומשו בחלקם לפני המלחמה) שלא להתייצב, אבל מאוד בנוחות מתעלמים מכשלים לא פחות גדולים, ואולי אפילו יותר גדולים, של היהירות והזילזול כפי שמשתקפים בדברים של עופר וינטר, יקירם של חסידי ה-"אם רק יתנו לנו להיכנס באם-אמא שלהם בלי כפפות אז תראו מה יהיה". היו כאן מיליון כשלים, מרמת ראש הממשלה ושר הבטחון, דרך ראשי צה"ל והשב"כ, חיל האוויר, חיל המודיעין וסביר להניח שגם ברמת הכוחות בשטח (שעל הכשלים שלהם פחות נעים לדבר כי בסופו של דבר, הם משלמים בדם שלהם את מחיר הכשלים של עצמם ושל כל מי שמעליהם).
הנקודה שלי היא שהרעה החולה כאן היא הזלזול בחמאס ובפלסטינים ובכלל המחשבה שאת הסכסוך הזה נכון "לנהל" ולא לנסות לפתור. אם מישהו מספיק בכיר היה חושב שהם מסוגלים לעשות את מה שעשו בשביעי באוקטובר, הכול היה נראה אחרת לגמרי, ההערכות על הגבול הייתה שונה, כמות הכוחות שהייתה נמצאת על הגדר הייתה גבוהה יותר, כמות הכלים של חיל האוויר שהייתה בכוננות הייתה גבוהה יותר, כנראה שגם היו מראש נערכים עם יותר כלים מתאימים (כמו מסק"רים) וכל, או לפחות רוב, האסון היה נמנע. בפועל מה שקורה זה שממשיכים להאדיר גנרל בדימוס שממשיך להציג את החמאס כ-"כמה פלסטינים מצ'וקמקים" ולא מבין שזו בדיוק ההתייחסות שאפשרה להם עשות את מה שעשו.