B.Grant44 כתב:
Bluey כתב:
לפני שנכנסים לסטטיסטיקות הייתי מציע להגדיר מהו פרוספקט ומהי הערכה.
כלומר מה באמת אתה בודק:
1. פרוספקט זה בעצם ממוצע של ביג בורדים חצי שרירותיים עם שחקנים בגילאים שונים מעט רזומה וסיטואציות שונות? ואז דירוג מול שרירותיות של התפתחות הקריירה שתלויה גם בפציעות, קבוצות שישחק בהן וכולי - הכל מאוד שרירותי ותקבל מספרים חסרי משמעות.
2. פרוספקט מוגדר בדיעבד ע״י התפתחות הקריירה שלו - שוב חסר משמעות.
3. או שיש איזו מהות או כישרון מוגדר ומדיד שמזוקק מכל מני סיטואציות שרירותיות ושונות ששחקן עבר בשנה - שנתיים האחרונות, ואז צריך לבדוק איזה חלק מהכשרון המדיד הזה לא התרגם ואז לשכלל את הערכת הכשרון בהתאם.
אם 3 אין לך מספיק נתונים להערכת הכישרון של המוקים ואילו מדדים שלהם נכשלו
קצת מתקשה לעקוב אחריך, אבל אנסה לענות כפי שהבנתי:
1. פרוספקט זה שחקן שרשום לדראפט, ו/או נבחר בדראפט ומתחיל בתהליך הדרגתי/מהיר של הפיכה לשחקן לגיטימי בליגה.
ממוצע של ביג בורדים (ומוקים) זה משהו שעושים באתרים כמו rookiescale.com, שהתייחסתי אליו בעמודים קודמים בת'רד הזה. אני אשתמש בדירוגים הממוצעים האלה בשביל לבדוק עד כמה כל "ביג בורדר" חרג מהקונצנזוס לטוב ולרע, והאם זה היה לזכותו או לחובתו. לא הבנתי למה הביג בורדים "חצי שרירותיים".
אתה צודק, כל שחקן שנבחר בדראפט נקלע לסיטואציה שונה, ויש פציעות וכל זה, אני מסכים עם הגישה הזאת כשבאים למשל לנתח "תוחלת של בחירה במיקום X", שזו בעיניי קטגוריה בעייתית ואליה כנראה שלא אתייחס בניתוח שלי. ובכל זאת אני חושב שהמספרים אינם חסרי משמעות, אתה מוזמן לעבור בעצמך בין דראפטים שונים, ולראות איך דירוגים לפי WS או VORP נראים די הגיוניים סה"כ. או שאולי לא הבנתי אותך נכון?
2. לא מבין מה אתה מנסה לומר פה. זה חסר משמעות שקיליאן הייז הוא באסט מוחלט (אשכרה מדורג אחרון למחזור שלו גם ב WS וגם עבור VORP!), ושמישהו כמו קווין אוקונור, למשל, סימן אותו כשחקן המוביל אצלו?
אם פרוספקט סבל מחוסר מזל קיצוני, כמו ג'יי וויליאמס למשל, בהחלט יתכן שאחריג אותו מחישוב ה WS/VORP של כלל מחזור הדראפט שלו*, וגם נניח מניתוחי מאפיינים נפוצים של באסטים שמתכנן לעשות בהמשך (אולי באמצעות אימון רשת למידת מכונה).
* ברגע שאחליט על המדד הטוב ביותר, אני מעוניין למצע אותו הן עבור כל מחזור דראפט והן עבור X דראפטים (צריך להחליט כמה אחורה ללכת, נניח החל מדראפט הלוטרי הראשון של יואינג), ואז להוסיף שתי עמודות נוספות עבור כל שחקן - סטיית תקן יחסית למחזור הדראפט שלו, וסטיית תקן יחסית לבחירת הדראפט הממוצעת (אופציה נוספת היתה להוסיף סטיית תקן ביחס למיקום שבו נבחר, אבל כאמור, לא ממש מאמין בבדיקה כזאת, כי היא מושפעת ממקבלי החלטות).
3. בוא תחשוב על כמה דוגמאות, או אפילו אחת, לפרוספקט שנועד לגדולות לפי שלל מדדים (סטטיסטיקות מתקדמות, נתונים פיזיים, מבחן העין, אופי...), אבל משהו בסיטואציה המתמשכת שלו שנקלע אליה מנע זאת ממנו.
גראנט,
לא עניתי לך על השאלות אבל חשבתי קצת ודייקתי, אני מקווה את המסר,
איך מעריכים פרוספקט?
מנסים להבין מה סך הכשרון שהוא מביא איתו לקבוצות עתידיות ואחרות בודאות לפי הביטוי של חלק ממנו (מהכשרון) בקבוצה שמשחק כרגע ובקבוצות העבר המועטות והפחות רלוונטיות.
צריך לזכור שהרזומה יחסית קצר ומוגבל לסיטואציה מסויימת. ראית אותו משחק עם מאמן אחד מספר מוגבל של חברים לקבוצה וסגנון משחק מאוד מסויים.
יש גם את התיכונים אבל שם המשחק והתחרות די שונים מהמקצוענים.
הקשיים:
1. לנסות להבין סך כישורים טכניים, מבנה אישיות וכולי ממידע לא שלם עם שונות גבוהה (שחקנים בגילאים שונים, שמשחקים בליגות שונות לגמרי) שעדיין מתפתח.
2. צריך לחזות התפתחות של כל מני כישורים עתידיים, טכניים ופיזיים ואישיותיים.
3. הכדורסל הוא ספורט קבוצתי ולמעט הסופרסטארים הספורים, הקריירה של השחקנים מושפעת מהסיטואציה שלתוכה ייקלעו (לרובם המוחלט בשנים הקריטיות בקריירה אין זכות החלטה איפה יישחקו), חברי הקבוצה, סגנון המשחק, אמון המאמן וכולי.
4. פציעות
את שני הסעיפים הראשונים אפשריים לשכלל לקבוצות של איכות (כלומר יש שוני ברור בכשרון, לא משנה איך מגדירים אותו, בין כל שחקן מחמש הבחירות הראשונות לכל שחקן מבחירות 21-25 למשל).
לא מאמין שלמי שמשכלל יש מודל מדעי, אלא יותר אינטואיציה - לזה התכוונתי שהדירוגים האלה לא מעט שרירותיים.
אבל איך תתמודד עם סעיפים 3,4 זה כבר חיזוי העתיד.
בגלל זה דירוג של ביג בורדים נראה לי כמו דבר חסר טעם.
אני מתייחס אליהם כמו שעשוע אינטלקטואלי.
לגבי הדירוג של הקריירה של שחקן לפי נוסחאות:
אותי פחות מעניין איך להגיע למספר, אבל זה צריך להכיל דקות, נצחונות ושכלול סטט אישיות שמעידות על חלק יחסי בנצחון.
משהו כמו כמה נצחונות שהקריירה שלו היתה ניפקה לקבוצות ששיחק בהן.
יותר מעניין אותי להבין למה פרוספקט מסויים הוא באסט.
אילו פציעות עבר והאם הן היו צפויות בגלל תפקיד, סגנון משחק, מבנה גוף.
באילו סיטואציות היה ובמה זה היה שונה ממה שהיה בקולג׳.
אילו כישורים ציפו שיפתח ולא קרה והאם זה היה צפוי.
אם זה ענין של מוטור, אינטיליגנציה האם היו סימנים.
ואותו דבר לשחקנים שהצליחו הרבה מעל המצופה.