סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 184 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת העתודה 2024
הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 11:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
יוניק כתב:
מצד שני המקום הראשון מונע מפגש עם צרפת או ספרד ברבע, לא?

כן.
אם מצליחים לעבור את יוון, אז פוגשים ברבע הגמר את ליטא או טורקיה. אבל קודם שנעבור את יוון.

ממה שאני ראיתי, הבעיה מול גרמניה הייתה בהתקפה. בחלק אפשר אולי "להאשים" את העייפות, אבל לדעתי הרוב זה הקושי מול גארדים ופורוורדים גבוהים ואתלטיים יותר. יעקב פחות התקשה כי הוא אתלט, אבל מיכאלי, ברמן, דורון (למרות שלקראת הסוף הצליח לקלוע כמה זריקות) התקשו להגיע לזריקות טובות ולסיים טוב. דולינסקי, הראל ומנחם כן יכלו להתמודד אבל שלושתם לא היו בשיא הריכוז שלהם בלשון המעטה. במיוחד מנחם שהראה שהוא חייב לשחק לצד רכז אמיתי ושירגיעו אותו מדי פעם. מסירות מפגרות שהפכו למתפרצות וסלים קלילים של גרמניה שגם היא לא בדיוק הצטיינה בלקלוע אתמול, אז כל איבוד כזה היה מכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 11:05 am 
מנהל פורום

אגב, צרפת וספרד (בהנחה שיעברו את גרמניה ומונטנגרו בהתאמה) יפגשו אחת עם השנייה כבר בשלב רבע הגמר.
מדהים שצרפת ממש בסגל ב' שלה, ועדיין יכולה לסיים עם מדליה. או לפחות הייתה יכולה בוודאות אם לא המפגש מול ספרד כבר ברבע גמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 11:34 am 
Hall of Famer

אני חייב להגיד שזאת כבר אליפות שניה ברציפות שנועם יעקב עושה לי אלרגיה. שחקן שקשה לי לראות אותו.
אלא אם ישפר מאד מאד את הקליעה, לא צופה לו קריירה משמעותית בבוגרים. אם יפתח קליעה טובה, אז באמת הכישרון ידבר והוא יוכל להיות סוג של עדי גורדון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 11:44 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
אני חייב להגיד שזאת כבר אליפות שניה ברציפות שנועם יעקב עושה לי אלרגיה. שחקן שקשה לי לראות אותו.
אלא אם ישפר מאד מאד את הקליעה, לא צופה לו קריירה משמעותית בבוגרים. אם יפתח קליעה טובה, אז באמת הכישרון ידבר והוא יוכל להיות סוג של עדי גורדון.

למה עושה אלרגיה? אני שואל באמת.
אם מנסים לסנן את הסופר אובר התלהבות המוגזמת מכל מהלך שלו של גיל ברק וליאור אליהו* הוא בסך הכל מראה יכולת גבוה. חבל רק שכל בידוד בסוף שעון הוא מרגיש צורך לזרוק שלשה קשה במקום לנסות להיכנס לסל ולהוציא פאול. אבל כרכז וביחס לכלים שיש לו לעבוד איתם בנבחרת הזאת הוא סבבה.
בכל אופן, התפקיד שאמור להיות לו בהפועל ת"א (או כל קבוצה ברמות הבוגרים) הוא שונה לגמרי.

* מה נסגר עם זה באמת?! קודם כל עם כל הכבוד לליאור כשחקן, הוא פשוט לא תורם כלום בשידור וחצי מהזמן גם לא ממש שומעים בכלל מה הוא ממלמל. עכשיו ברור לי שנועם שחקן מצוין ושהוא עושה מהלכים ששחקנים אחרים בנבחרת הזאת לא מסוגלים, אבל זה לא אומר שכל פעולה שלו היא גאונית ומדהימה וכל שאר הסופרלטיבים. אם אותה פעולה עושה שחקן אחר אז הם לא אומרים כלום. מה גם שהוא עושה גם המון שטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 11:53 am 
Hall of Famer

עזוב שניה את האורגזמה המשתפכת והבלתי נסבלת של גיל ברק.
הוא עושה לי אלרגיה, כי הוא שחקן שלא משחרר את הכדור. סוליסט, שמשתלט על המשחק, אפילו הייתי מכנה אותו שחקן אגואיסט.
קיוויתי שהשנתיים בווילרבאן, יתנו לו הבנת משחק יותר גבוהה, או לפחות ענווה והבנה שהוא לא כוכב בודד בהצגה שכולם ניצבים בה.
בנוסף, לא נראה שהוא עבד על החסרונות שלו, אלא פשוט נשאר אותו שחקן. מאד מהיר, רגליים חזקות, מסוגל להגיע לטבעת בצורה יצירתית, אבל הסייז עדיין מגביל והקליעה לא מספיק טובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 12:28 pm 
Junior

אני גם פחות מתחבר לסגנון הריכוזי סטייל גל מקל שיש ליעקב, אבל לא הייתי מגדיר את זה כסגנון סוליסטי או אגואיסטי. בסוף הוא לגמרי willing passer, פשוט עם usage מאוד גבוה. בווילרבאן הוא לא שיחק כך מן הסתם.
להגנתו יאמר שכל פעם שהכדור יצא לו מהידיים הנבחרת פשוט לא הייתה מסוגלת לייצר כלום. כשהוא היה על הספסל זה היה זוועת אלוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 1:11 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שהוא לא גל מקל. מקל למרות שהוא החזיק הרבה מאד בכדור, כן היה רכז שחשב מסירה. יעקב מוסר את המסירות הפלאשיות, שיעמידו את השחקן מול קרש סל, אבל לא את מהלכי הכדורסל הפשוטים וגם הנכונים.
אם להשוות אותו לשחקן אחר, מבחינת המסירה שלו, אז הייתי אומר שהוא הרבה יותר סטפן מרבורי מאשר משהו אחר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 2:06 pm 
Junior

נישאר חלוקים כנראה.
בעיני הוא בדיוק אותו סגנון כמו מקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 4:27 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
עזוב שניה את האורגזמה המשתפכת והבלתי נסבלת של גיל ברק.
הוא עושה לי אלרגיה, כי הוא שחקן שלא משחרר את הכדור. סוליסט, שמשתלט על המשחק, אפילו הייתי מכנה אותו שחקן אגואיסט.
קיוויתי שהשנתיים בווילרבאן, יתנו לו הבנת משחק יותר גבוהה, או לפחות ענווה והבנה שהוא לא כוכב בודד בהצגה שכולם ניצבים בה.
בנוסף, לא נראה שהוא עבד על החסרונות שלו, אלא פשוט נשאר אותו שחקן. מאד מהיר, רגליים חזקות, מסוגל להגיע לטבעת בצורה יצירתית, אבל הסייז עדיין מגביל והקליעה לא מספיק טובה.

ראיתי את יעקב בעיקר עם הנבחרות הצעירות (העתודה ולפני זה הנוער). אבל לפי מה שראיתי, ממש לא מסכים אתך.

בכל שלוש האליפויות הללו לא היה לידו אף שחקן שיכול ליצור או לנהל משחק ברמה נורמאלית. לפני שנתיים (והשנה) מנחם היה הרכז המחליף וכבר דיברו כאן על קבלת ההחלטות הנוראית שלו. למנחם ולעידו מנצ'ל, שגם קיבל 20 דקות למשחק, והחזיר עם פחות מ-30% מהשדה ואסיסט למשחק. גם מנצ'ל וגם מנחם היו עם יחס אסיסטים-איבודים שלילי והנבחרת כולה קלעה ב-37% מהשדה כשליעקב היו 47%.

בשנה שעברה הגארד הנורמאלי היחיד לידו היה ציפר, שהוא די חור שחור (חצי אסיסט למשחק) וגם יתר שחקני החמישייה לא בדיוק היו מוסרים מצטיינים (חוץ מוולף). גם באליפות הזו יעקב קלע באחוזים יותר גבוהים מכל השחקנים האחרים בנבחרת (כן, אפילו יותר מוולף). כלומר, זריקה שלו, אפילו זריקה קשה בסוף שעון לא פעם (כשחקן היחיד שיכל לייצר מבט פנוי בסוף שעון), הייתה האופציה ההתקפית הכי טובה שהייתה לנבחרת. זה ממש לא מרברי או גילברט ארינאס, שזרקו כמו משוגעים למרות יעילות נמוכה יותר מהשחקנים לידם.

בקיצור, הוא באמת משתלט על המשחק, אבל בעיקר כי זו האופציה הכי טובה שיש לנבחרות שהוא משחק בהן. מה עדיף, שחקן ביישן שבורח מהכדור? באליפות של שנה שעברה ובזו שלפני שנתיים, יעקב הוביל את האליפות באסיסטים, בשנה שעברה עם פער של יותר משני אסיסטים מהמקום השני -- נונז הספרדי (שישחק השנה ליד ויקטור בסן אנטוניו), שיעקב גם ניצח בקרב ראש בראש. לא ברור לי איך מגיעים מזה לסוליסט, ובטח שלא לאגואיסט.

בעיני גם ממש לא פייר להגיד שהוא לא עובד על החסרונות שלו. הוא דווקא ידוע כשחקן שעובד קשה מאוד. לגבי הסייז, הרי אין לו מה לעשות. הקליעה שלו לא ברמות הגבוהות, וחבל, אבל זה לא בדיוק משהו שאפשר לעשות בו מהפכה תוך קיץ אחד. המון שחקנים מנסים לשפר את הקליעה שלהם ועובדים עליה קשה מאוד. חלקם מצליחים וחלקם לא. בהרבה מקרים זה לוקח שנים. ובסוף קליעה זה גם עניין של טאץ'. והטאץ' של יעקב, כמו שאפשר לראות מקליעות העונשין שלו (65% בשתי האליפויות הקודמות) הוא לא גרוע כמו של מנחם נגיד, אבל גם לא טוב במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 5:38 pm 
Junior

יש לו בהחלט חיסרון משמעותי בסייז. עוד שחקן כזה זה תמיר בלאט, אבל בלאט ידע לבנות יכולת בשני תחומים (קליעה ל-3 ומסירה אחרי פיקנרול) שבהם הוא יוצא דופן. יעקב פחות חד מימדי מבלאט אבל לא עושה שום דבר באמת טוב. בתקופה שלו בירושלים היתרון המרכזי שלו היה האומץ והחוצפה.
אני סקרן לראות אותו בהפועל תל אביב, כרגע אני חושב שהצפי זה שהוא יהיה שחקן ליגת על, ינוע בין רכז פותח בקבוצת אמצע/תחתית טבלה לרכז מחליף בקבוצת צמרת. ניב משגב סטייל. כל הדיבורים על ה-NBA לדעתי כרגע לא בכיוון.
אגב, ים מדר גם לא מצטיין בסייז יוצא דופן, אבל הוא קצת יותר גבוה מיעקב, יותר אתלט ונראה שגם קולע יותר טוב. זה עדיין לא מספיק כדי להגיע ל-NBA, אבל כן מאפשר לו להיות שחקן יורוליג. לא בטוח כאמור שיעקב יגיע גם לזה.
כשאני חושב על שחקנים בסייז כזה ב-NBA עולה לי פייטון פריצ'רד, אבל מעבר לזה שהוא יותר מהיר וחזק מהם, הוא בעיקר קולע הרבה יותר טוב משניהם. בלי קליעה כזו, גם לו אין זכות קיום ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 7:44 pm 
Junior

מבלי לפגוע בניב משגב שהוא אחלה שחקן, נועם יעקב זו רמה אחרת לגמרי של כישרון והולך להיות שחקן הרבה יותר טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 7:54 pm 
מנהל פורום

בלאט?? בלאט שחקן מיוחד וליעקב יש עוד דרך להגיע לרמה שלו, אבל להזכירכם, בלאט אולי היה חודר לסל בנערים של לב השרון (וגם אז לא בטוח) בנבחרות ובטח ברמת העתודה הוא כבר לא היה מסוגל לגבור על שומרים וללכת לטבעת. רק שלשות ופיקנרול.
איפה הוא ואיפה יעקב. סגנון שונה לגמרי בעיני ורמה אחרת של יכולת אתלטית. וגם יעקב גבוה בכמעט 10 ס"מ שזה משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 8:18 pm 
Sophomore

ודים כתב:
בלאט?? בלאט שחקן מיוחד וליעקב יש עוד דרך להגיע לרמה שלו, אבל להזכירכם, בלאט אולי היה חודר לסל בנערים של לב השרון (וגם אז לא בטוח) בנבחרות ובטח ברמת העתודה הוא כבר לא היה מסוגל לגבור על שומרים וללכת לטבעת. רק שלשות ופיקנרול.
איפה הוא ואיפה יעקב. סגנון שונה לגמרי בעיני ורמה אחרת של יכולת אתלטית. וגם יעקב גבוה בכמעט 10 ס"מ שזה משמעותי.

מסכים עם הכל, חוץ מעניין הגובה. מהנתונים הרשמיים שראיתי, בלאט 1.83. יעקב 1.86. נוסיף גם שמבחינה הגנתית, ליעקב יש פוטנציאל גבוה יותר מלתמיר (בלא מעט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 9:39 pm 
מנהל פורום

כל מי שראה מקרוב את בלאט יודע שהוא 1.78. לגבי יעקב יש מצב שהוא באמת 1.86. או לפחות ככה זה נראה. אותו לא ראיתי מקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 16, 2024 10:55 pm 
Junior

מתי נבחרת הנוער?
הבנתי שם הטורניר יותר רציני.
אני אולטראס בן שרף. מת על הילד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 1:46 am 
Junior

Lakic כתב:
מתי נבחרת הנוער?

עונה לעצמי: ב - 27.7
הנה הסגל:
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 4:15 am 
Sophomore

Lakic כתב:
מתי נבחרת הנוער?

יש כבר ת'רד על הנוער למעוניינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 3:56 pm 
Junior

היום ב - 19:00, ישראל נגד יוון בשמינית הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 3:59 pm 
מנהל פורום

בינתיים הצרפתים גוברים בקלילות (103-78) על גרמניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:07 pm 
Junior

הישראלים לא קולטים שליוונים יש אורך שעוד לא ראינו באליפות הזו?
3 וחצי דקות וכבר 3 חסימות על הראש שלנו. ועוד 2 הסטות כדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:17 pm 
Junior

הנבחרת שלנו פשוט לא באה מוכנה ליוונים -
מול נבחרות רכות בהרבה ועם פחות סייז זרקנו יותר מבחוץ. דווקא היום שזה משחק שאתה צריך לנצל בו כל מבט פנוי לזרוק שלשה, הם נכנסים שוב ושוב לתוך היער היווני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:22 pm 
Junior

19-15 ליוון סוף רבע ראשון.
המהלך האחרון דיי מאפיין את הרבע: הכדור שלנו כשיש 24 שניות לסוף הרבע, אנחנו זורקים שלשה מוקדם מדי (שאותה אנחנו מחטיאים) ומשאירים ליוונים זמן לקלוע שלשה משלהם על הבאזר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:31 pm 
Junior

שלישיית שופטים מהגיהנום. רמה נמוכה.
כל רבע פלופ מקבל שריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:36 pm 
Junior

Lakic כתב:
שלישיית שופטים מהגיהנום. רמה נמוכה.
כל רבע פלופ מקבל שריקה.

14 דקות של כדורסל, 20 עבירות. חצי מהם המצאות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 17, 2024 7:38 pm 
מנהל פורום

אם כבר מלא שריקות
אז למה שלא נכניס את העונשין פנימה???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 184 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: