shmueliki כתב:
B.Grant44 כתב:
2. נניח אפילו שהסטטס הזהים של שחקן א' ושחקן ב' משקפים תרומה זהה לגמרי בכל אספקט ואספקט של המשחק, למה שלא נעדיף דווקא את השחקן שמשחק יותר? הרי זה טיפשי להניח שהוא "לא עושה כלום" בחמש דקות אקסטרה שהוא מקבל...פשוט התרומה שלו מתפרשת לאורך זמן משחק ממושך יותר. וזה חייב להוות יתרון כלשהו באופנים בלתי מדידים - אקסטרה תשומת לב הגנתית למשל, במשחק למה שהמחליף שלו היה נותן באותן חמש דקות.
סעיף 2 שהדגשתי הוא ממש תמוה בעיני. שוב, לשם הפישוט נניח שכל הממוצעים הסטטיסטיים (כמותיים ואחוזי קליעה) זהים.
בדיוק בגלל שברור שהשחקן ששיחק 5 דקות יותר - תרם בהן משהו, הרי שנגזר מכך שהשחקן השני תרם יותר באותן X דקות "משותפות".מישהו כמו תיבודו הוא דוגמא מעולה לטיעון שלי, כי בקבוצות אחרות שחקנים (ולא משנה כמה טובים יהיו) לא יגיע לממוצעי הדקות של שחקני הניקס (וכאמור יכולות להיות עוד סיבות שכלל לא תלויות בשחקן עצמו - כמה גארבג'-טיים יש במשחקי הקבוצה, כמה עומק יש, האם שחקנים לצידו נפצעים/בכושר רע וכו' וכו').
B.Grant44 כתב:
אם הייתי מכפיל את מדד ה WS פר 48 דקות בכמות דקות משחק זה אולי היה יוצא מוזר, אבל עבור WS או VORP לכשעצמם, זה בסדר גמור
1. אם אתה מכפיל בכמות הדקות לאחר נירמול פר 48 דקות - זה לא בדיוק מקזז אחד את השני (ולכן חסר משמעות בסך הכל)?2. ואם אתה מכפיל ללא נירמול - אז כאמור אתה הולך בדרך ההפוכה לכל מה שמקובל.
לגבי "משקולות" (כפי שהתחלת לדון עם נורטון), נתקלתי לאחרונה (לא זוכר באיזה הקשר, אולי גם הופיע פה בפורום) ברעיון יפה לסיכום תרומה רב שנתית של שחקן:
נניח אתה רוצה לבדוק 7 שנים ראשונות - אז השנה הטובה ביותר שלו (לפי כל מדד כמותי שייבחר) מקבלת משקל של 1, השנה השנייה 0.9 (נניח, יכול להיות כל מספר הקרוב ל-1), השנה השלישית 0.8 (כנ"ל) וכו' וכו'.
ככה גם נותנים את המשקל הגדול ביותר לשיא, ועדיין כן מתחשבים בעונות הראשונות, בשנת פציעות (או מתחת לרף משחקים עונתי מסוים) - שתוריד דירוג לשחקן אבל באופן מופחת וכו'.
נכון, סביר להניח ששחקן א' השיג את הממוצעים הזהים הודות לחמש דקות אקסטרה שקיבל. אבל זו הפואנטה שלי, אלו היו חמש דקות שבמהלכן הוא ביצע פעולות חיוביות על הפרקט.
אני מבין את הפואנטה שלך - זה יעיל יותר לתת אותה תפוקה בפחות זמן. בטח אם מעבירים את הדיון לעולם העבודה המשרדית, תעשייתית וכן הלאה (:
וברור שאם יש לך מחליפים ראויים על הספסל, אז כדאי לתת לשחקן ב' 30 דקות ולקבל אותה תפוקה.
אבל מבחינת מאמני כדורסל באופן כללי, ממש לא רק תיבודו ונרס, יעילות היא לא הכל - העיקר הוא הניצחון. ואם שחקן א' מקבל 5 דקות יותר משחקן ב', זה ככל הנראה בגלל שהמאמן שלו מתקשה להוריד מהפרקט - כלומר, מסיבות טובות.
לגבי מה שכתבת בסעיף 1 על WS/48 והדגשתי - זה לא משנה, כי ויתרתי על המדד הספציפי הזה (הוא שנתן את התוצאות המופרכות שעמוס התייחס אליהן). בדיוק לשם כך כתבתי "אם הייתי מכפיל" - את המדד הזה - "זה היה יוצא מוזר".
הרעיון של משקולות דיפרנציאליים לעונות שונות של שחקנים נשמע מעניין, כמובן שלא אשתמש בו בשלב ראשוני זה, כי אני גם ככה נכנס לרזולוציות של עבודת נמלים...מה שכן, אני תוהה אם לגבי שחקנים כמו בן סימונס, טייריק אוואנס, אפילו ג'ון קולינס, שווה לחרוג מהשיטה ולא לתת את המשקל הגבוה ביותר לעונה הטובה ביותר שלהם, כי היא מייצגת early peak - תופעה שבעיניי מוסברת הכי טוב בכך שהצעיר נלמד טוב יותר ע"י דוחות הסקאוטינג ויריביו.